Elitesse Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 to nowy model choinki jest :evil_lol: Quote
jo_ann Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Romas napisał(a):Matko , Animacja , Ty do mnie mowisz? Piesek mi sie kroi ,naprawde :-) Magda, jaki piesek, jaki piesek?????:cool1: nowy piesek? jak cudownie :evil_lol: /jak nic skonczymy w tych Tworkach:evil_lol:/ czy Wasze sredniaki poluja? robia rasowa stojke?:cool3: ja sie jeszcze pochwale, ze Forestowy nie zjada kaczych kup! no chyba ze sa zamarzniete i on woli cieple-ale i tak sie ciesze, bo bardzo go intersowaly na poczatku, a nad Wisla tego bogactwa strasznie duzo.......:roll::evil_lol: Quote
Animacja Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Romas napisał(a):Matko , Animacja , Ty do mnie mowisz? Piesek mi sie kroi ,naprawde :-) Hodowla Animacja jest z Warszawy :-) ,moze Animacja za malo sie reklamuje :-) choc z tego co wiem nastepnych sredniakow -szczeniat predko nie bedzie :-) Nom :) bo ja chyba jednak wole "L" Quote
Elitesse Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 jo_ann napisał(a): czy Wasze sredniaki poluja? robia rasowa stojke?:cool3: moje to rasowe wyzly sa :lol::lol: Quote
maxxel Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Elitesse napisał(a):moje to rasowe wyzly sa :lol::lol: ..cos w tym chyba jest,ostatnio gosciu mnie zaczepil i stwierdzil,ze takiego umaszczenia u wyzla jeszcze nie widzial:lol: Quote
Elitesse Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 maxxel napisał(a):..cos w tym chyba jest,ostatnio gosciu mnie zaczepil i stwierdzil,ze takiego umaszczenia u wyzla jeszcze nie widzial:lol: hihihi na moje burki na spacerach czesto mowia ze to foxy sa :evil_lol: Quote
Romas Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Ach, kochani mnie nie przebijecie:-).Kiedys w Kielcach szlam ulica z moim dogiem kanaryjskiem i jakis pan na fleku podszedl i pyta z mina znawcy " ten piesek to wyzel ,prawda " .A ja grzecznie mowie ,"tak ,tak ,wyzel" :-) Maxxel moze spoleczenstwo zna tylko dwie rasy "Szarik" i wyzel :-) No ale zeby psa bojowego z wyzlem pomylic to trzeba sie postarac :-) Jo_anno , jeszcze dokaldnie nie wiem co to za piesek ,bo Animacja nie dosc ,ze chora to jeszcze zapracowana i nie mozemy pogadac.Jak cos bede wiedziala to nie omieszkam Cie przygotowac na ten szok ,ze bedziesz mnie musiala odwiedzac w wiadomym szpitalu :-) Moje psy nie poluja , co najwyzej oszalale ganiaja po lesie w poszukiwaniu nie wiadomo czego podczas gdy ich pani dostaje siwych wlosow i zmarszczek ze zmartwienia . Quote
Pink Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Romas, nie badz taka okrutna dla spoleczenstwa bo Lessie tez znaja i 101 Dalmatynczykow :cool3: A u mnie wszyscy wiedza ze Floyd to Idefix tylko inny kolor ... ale z tego co czytalam gdzies kiedys to tam "gral" maly westik a nie sznuki :evil_lol: Quote
Romas Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 A no Lessie ,prawda i takie male Lessie ,miniaturowe :-) tez sa . Doskonaly tekst kiedys slyszalam na wystawie .Stoje w tlumie przy ringu amstafow i jeden byl czarno bialy i podchodzi para a dziewczyna mowi na widok tego psa "to sa te ...,no te...., no dogi chyba " :-) W ktoryms kosciele dzwonilo, tylko w ktorym :-) Quote
Pink Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 slyszalam kiedys ze ktos tz jakies dziecko na widok laciatego doga krzyczalo "mamo, mamo zobacz jaka krowa idzie" ja kiedys podobno tak na jakas kobiete powiedzialam, ktora szla w modnym w tamtych czasach dlugim skorzanym plaszczu w laty ;) Quote
maxxel Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Mozna tez zaskoczyc posiadacza rasy malo znanej.Jednego razu jestem u pewnego goscia przy okazji zalatwiania jakiejs sprawy.W kacie wylegiwala sie fila bresileiro.Facet wyczul moje zainteresowanie i zaczal jakby sie nadymac nieco:lol:Nie podajac nazwy rasy zaczyna od jej rzadkosci w kraju.Ja mu ,ze widzialem juz sporo filek na wystawach,i tu cale napompowanie uszlo..:lol: Quote
maxxel Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Romas napisał(a):Okrutny..... ...no co?! Takich opowiastek jest wiele.Mowie kiedys koledze z pracy(totalny ignorant kynologiczny),ze mam nowego psa.. Jaki?-pyta Sznaucer sredni p&s-odpowiadam Aaa to te duze czarne mysliwskie... :lol: Quote
ariss Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 maxxel napisał(a):...no co?! Takich opowiastek jest wiele.Mowie kiedys koledze z pracy(totalny ignorant kynologiczny),ze mam nowego psa.. Jaki?-pyta Sznaucer sredni p&s-odpowiadam Aaa to te duze czarne mysliwskie... :lol: błahahahhahah.To Ci powiedział:evil_lol: Quote
Animacja Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 a z drugiej strony ja tez np. na markach samochodów sie zupełnie nie znam , telefony komórkowe i inne takowe tez mnie nie pasjonuja. Więc niby po co komu rasy psów jeśli go to nie interesuje? Quote
maxxel Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Animacja napisał(a):a z drugiej strony ja tez np. na markach samochodów sie zupełnie nie znam , telefony komórkowe i inne takowe tez mnie nie pasjonuja. Więc niby po co komu rasy psów jeśli go to nie interesuje? Animacja te przyklady to nie po to ,aby sie z kogos posmiac;)Raczej jako ciekawostki spacerowe. Quote
Animacja Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 to i ja dorzuce kamyczek ;) Znajoma niosła na rękach 9 tyg szczenie średniaka pieprzaka. Podeszła do niej kobieta i zachwycała sie szczeniaczkiem a na końcu dodała "ja tez mam takiego szorstkowłosego jamniczka" :lol: Quote
Romas Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 :-D dobre ! No to o Biance juz znacie?! Jak poszlam do Skaryszaka i tam zagadalam sie z jedna pania ,ktora zapytala mnie o Zuzie ,ile ma lat i tak dalej.A potem patrzy na Bianke i mowi , "no ta tez troche do sznaucera podobna " :-D A teraz prosze wklejam jedno zdjatko dokumentujace przyjazn sznaucero-corgowa .Niech zyje przyjazn miedzy rasowa :-) Psy wszystkich ras laczcie sie przy sepieniu parowek od Magdy :-) Quote
ara Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Romas napisał(a): Doskonaly tekst kiedys slyszalam na wystawie .Stoje w tlumie przy ringu amstafow i jeden byl czarno bialy i podchodzi para a dziewczyna mowi na widok tego psa "to sa te ...,no te...., no dogi chyba " :-) W ktoryms kosciele dzwonilo, tylko w ktorym :-) angielskim?:hmmmm:trza się uczyć języków a nie z ludzi wyśmiewać:evil_lol: ;) Quote
Romas Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 No fakt ,bije sie w piers, wlasciwie to miala racje stwierdzajac ,ze na ringu sa psy :-) Jasne ,ze nie kazdy musi sie znac na psach.Jest jedna zasada jednak ,milczenie jest zlotem.Ja na widok samochodu nieznanej mi marki nie nadymam sie i nie twierdze ,ze to auto marki "car" .Problem ,ze w Polsce polowa mieszkancow to lekarze a druga polowa to treserzy i znawcy ras :-) Nie tak dawno osoba z rodziny zaskoczyla mnie stwierdzeniem ,ze jak pies ma ogon to nie jest rasowy .I zadne tlumaczenia nie pomagaly.Ogony maja kundle i tyle :-) Quote
maxxel Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Romas napisał(a): Nie tak dawno osoba z rodziny zaskoczyla mnie stwierdzeniem ,ze jak pies ma ogon to nie jest rasowy .I zadne tlumaczenia nie pomagaly.Ogony maja kundle i tyle :-) ...uff -dobrze,ze moj ma kopiowany:multi: Quote
Pink Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 To przyjdzie z czasem, oczywiscie jakby stosowano sie do zakazu kopiowania to przyszlo by szybciej. U mnie gdzie zakaz jest rygorystycznie przestrzegany i to od poczatku czyli juz dlugo.. Floyd bez ogona wywoluje sensacje przewaznie u dzieci ktore nie znaja bezogonowych psow, bo trafiaja sie juz bardzo zadko te starsze egzemplarze :lol: Dorosli ktorzy cos kyneologicznie lizneli odrazu wiedza ze przywieziony i bardzo mu wspolczuja :evil_lol: a ci co nie maja pojecia ciagle pytaja czy mial jakis wypadek... ps. nie mam ochoty na dyskusje w sprawie kopiowania :diabloti: Quote
Romas Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 maxxel napisał(a):...uff -dobrze,ze moj ma kopiowany:multi: No a moja ma niekopiowany czyli jest kundlem :-) Szczescie ,ze choc starsza suka rasowa .Moj snobizm choc troche nasycony :-) Pink dyskusja o kopiowaniu to bardzo wdzieczny temat ,zobacz jak dlugo zyje wlasciwy watek o kopiowaniu w innym miejscu dgm . Quote
Pink Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 oj Magda, zobacz u mnie dzien dolaczenia do forum :evil_lol: ja juz wyszystko czytalam, slyszalam, przezylam itp jestem juz stara, zmeczona i na forumowej emeryturze hihi poprostu nie chce mi sie juz :cool3: a ja bym chciala zeby Floyd mial ogona, jak widze Elitki watka to bardzo mi sie podoba taki ogoniasty ... tylko ze ja nie wpadlam na to zeby zajac sie ta sprawa, poprostu nie pomyslalam o tym :oops: Quote
ara Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Romas napisał(a):Ja na widok samochodu nieznanej mi marki nie nadymam sie i nie twierdze ,ze to auto marki "car" . A szkoda:evil_lol: to by mogło być ciekawe;) Ja na forum jestem w miarę krótko, ale też się naczytałam mitów za wszystkie czasy:cool1: Quote
Recommended Posts