Jump to content
Dogomania

SZNAUCERY(ŚREDNIE)

Recommended Posts

Posted

heyka wiecie ja tez bede na wystawie ale chyba bez deniska bo go nie wystawiam, wiec w akim razie chyba mnie nei wpuszcza a jak awet to o by sie wsciekł widzac tyle psów i nie mogas sie z nimi pobawić, heh a denisek umie "noga" i grzecznie siędo tego stosuje;) ma pytanie jaki polecacie trymer do włosa okrywoweego mars 328 cy 330? bo trymer ma byc tepy no ine? zeby nie skracał włosa tylko urywał wiec który lepszy/

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
ma pytanie jaki polecacie trymer do włosa okrywoweego mars 328 cy 330? bo trymer ma byc tepy no ine? zeby nie skracał włosa tylko urywał wiec który lepszy/

Madzior_ka - ja mam marsa 330 i on bardzo ładnie trymuje podszerstek a włos okrywowy też dobrze się nim wyrywa, ale trzeba łapać trochę palcem - ja jestem z niego bardzo zadowolona - jak tylko zaczyna Lunie wystawać podszerstek spod okrywowego, to ciach ciach i już znowu ładniutkie szorstkie włoski 8)

Posted
heh a denisek umie "noga" i grzecznie siędo tego stosuje

Jak go tego nauczyłaś?!?!?!

To proste!! wystarczy uwierzyć w siebie i swojego pieska;) na początku było okropnie (strazie bolały mnie plecy) bo ka,zdy spacer wyglądał tak: denisek idzie na smyczy po lewej stronie a ja trzymam w lewej ręce smycz, a w prawej akiś przysmak i praw ą ręke z pzysmakiem trzymam nieruchomo ciut przed lewą łydką i wyzej niż psi nos by pies nie mógł go dosięgnąć i tak slismy a jak odchodził na bok to mówiłam "noga" i przyciągałam go smyczą do nogi i jak znowu "trafił" na dobrą drogę dawałam przysmak, tylko czytałam ze niepowinno sie dawać ptzysmaku jak sie idzie bo wtedy pies moze skakać i chcieć przysmak jak bedzie na spacerze wiec powinno sie obraz jakis punkyt np. drzewo i iść tak jak opisałam do tego drzewa pod drzewem sie zaczymać (w ten sposób zakonczyć ćwiczenie ) i nagrodzić psa. nie cały spacer powinien tak wyglądać tylko robić to zamiennie np, 5 min tago reningu "noga" a potem 10 min soacerku na liźnej smyczy i ze 3 takie sesje nauki tej komendy na jeden spaecer wystarczą bo psu sie znydzui i teraz np. jak ja idę a pies zostaje w tyle (jak jest bes smyczy) krzycze noga a on pzybiega wtedy do mojej nogi a ja go chwale, mówie ci gala też sie nauczy wystarczy troche treningu aca i jak gala wyprzedza cie to trzymaj reke ze smakołykiem nei przed łydką a na równi lub nawet za (ja trzymałam porzed bo denis miał bardziej tendencje do zostawania niz wyorzedzania).najwazniejsza jestsystematyczność i konsekwencja po prostu za kazdym razem gdy nie pójdie przy nodze musisz ją zawołac "noga" i pokazać smakołyk jak przjdzie pochwalić - sznaucerki są moadre szybko załapie. powodzenia!!!

Posted

Cwaniaki z nich okrutne! Amiga jest wprawdzie niejadkiem strasznym, ale dla smakołyka zrobiłaby wszystko> Teraz robi naraz - łapa, siad, głos i co się jeszcze da, bylebym tylko jej dała coś dobrego. A w szkółce, jak tylko się skończyło dawanie za każdą dobrze wykonaną rzecz smakołyków, to teraz ona zaczyna olewać! Ma siadać i szostać, ja odchodzę a ona się zrywa i wolniutkimi kroczkami podąża za mną. Ma siedzieć i czekać na mnie, to ona się kładzie - co się bedzier męczyć, przeciez na leżąco w upale jest wygodniej :cunao:

Posted

ja znowu od kilku dni nie mam neta:(Bozeno ale dlavczego ma byc zle????przeciez jutro musi być super :) spotkamy się w szerokim gronie i pogadamy :wink:

Posted

madzior_ka ja już nie wiem co mam z tym moim psem zrobić :( Jak ja idę z nią to ona tak sie podnieca tym smakołykiem, że sama do niego podskakuje... A jak już uda mi się ją opanowac i smakołyk znika z pola widzenia to ona robic nadal swoje (biegnie w przód i zaczyna ciągnąć)... Chyba sobie to wszystko daruje, nie mam już do niej siły...

Pies niby grzeczny, słucha, przychodzi na zawołanie, wykonuje komendy, ale z tym chodzeniem na smyczy bez ciągnięcia kompletnienam nie idzie :( :( :(

Posted

Justa nie poddawaj się, wiesz denis na poczatku tez skakał do smakołyka (teraz tez mu sie zreszta zdarza) ale próbuj trzymać go przed jej nosem, ale wysoko tak zeby widziała ale mimo skakania nie dostała to moze w koncu zakapuje ze jak nie skacze i idzie grzecznie to dostanie i dawaj jej jak idzie rzy nodze bez skakania i ciagniecia chocby kroki a potem te etapy wydłuzaj, - na penwo sie uda!!!!!!!!!!!!!

Posted

hey wiecie to ja juz nie wiem jak denis skakał do smakołyka to ja mówiłam m zostaw i szłam dalej ignorując go i trzymajac smakołyk boy go nie mógł zjeść i wyrwac mi z reki iw koncu przestal

Posted
my sie meldujemy po wczorajszej wystawie- zresztą bardzo udanej;) :D ale neta niesety nadal w domu nie mam

:( :cry: :( :cry: :( :cry: :( :cry: :( :cry: :( :cry: :( :cry:

Mamy Wszyscy nadzieję że niedługo będziesz go mieć w domciu :D

I będziesz bywać tu częściej :D :D :D

A właśnie...

Jak tam wystawa?

Wystawiałaś Bastera?

Posted

To może ja powiem za Bastera, bo jej zupełnie odcięłi sieć w domu, że Baster zebrał na tej wystawie piękne laury, ale dokładnie to niech Marysia sama się pochwali, jak już się włączy w życie internetowe.

Posted

Ok, to się chwalę - Amiga dostała 1 miejsce w klasie i CWC, tym samym mamy zrobiony pierwszy, najważniejszy krok do dorosłego championatu :multi:

Posted

Dzięki za gratulacje! Teraz gorsza próba przed nami! Najprawdopodobniej za 2 tygodnie (już niecałe!!!!!!! :eek: ) Mamy egzamin PT1 !!!!!!!! To się dopiero okaże, co ta moja szalona potrafi!!!!!!!! :cunao:

Posted

Aleksandra na pewno sie uda sznaucerki są mądre i jak zauwazy ze to wazny egzamin na pewno bedzie słuchac;) a ja boje sie jeszcze bardziej ty przynajniej chdoziłas na szkolenie a ja denisa skzole sama i pod koniec wakacji chce zdac PT1 jak myslisz dwa miesiace cwiczen starczy? z tymze on juz teraz duzo umie tylko zmiany pozycji na odległosc i aport sąd la niego nowe i nie wiem jak sie za to zabrac;) pzdrowienia...

Posted

Dzieki za słowa otuchy :D Madziorka, nie martw się, nie trzeba na PT1 umieć zmian pozycji na odległość!! Własnie wczoraj dostałam pisemną instrukcję co trzeba umieć i ile można za to dostać punktów ! Razem mozna zdobyć 200 punktów, a jeszcze najpierw Ty się musisz nauczyć kolejności i meldowania się przed i po egzaminie :evil: