Jump to content
Dogomania

SZNAUCERY(ŚREDNIE)

Recommended Posts

Posted

Treserko, owszem Fazi zył tak długo, ale tez był kilkakrotnie operowany. Stale gdzieś mu wychodził jakiś guz - większy, czy mniejszy, ale zawsze po operacji na jakiś czas sytuacja się poprawiała. Więc nie trać nadziei! Mnie jakies 5 lat przed śmiercią Faziego jakiś wet kazał go uśpić z powodu guza u nasady ogona. Ale po usunięciu tego guza - trzeba było z całym ogonem to usunąć, było jeszcze przez ponad 5 lat całkiem dobrze :D

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widzę, że była mowa o czasie, kiedy się pojawiliście na forum to ja dorzuce swoje 3 grosze (trochę spóźnione ale co tam) ;)

Więc ja tutaj zimą 2004r. weszłam na forum pierwszy raz. Miałam wtedy wątpliwości co do wyboru rasy, a póżniej juz samo się potoczyło... Miałam w pewnym momencie przerwę w odwiedzaniu dogoamnii (chyba z pół roku :-? :roll: ), a później znowu wróciłam... Nio i poznałam wspaniałych ludzi na Sznaucerach i zostałam tutaj nawet modem. Jestem szczęśliwa, że jest takie miejsce gdzie możemy sobie wszyscy na looziku popisać ;)

Nio i ciesze się, że jesteście!!!

JusT@ & GALA

Posted
Widzę, że była mowa o czasie, kiedy się pojawiliście na forum to ja dorzuce swoje 3 grosze (trochę spóźnione ale co tam) ;)

Więc ja tutaj zimą 2002r. weszłam na forum pierwszy raz. Miałam wtedy wątpliwości co do wyboru rasy, a póżniej juz samo się potoczyło... Miałam w pewnym momencie przerwę w odwiedzaniu dogoamnii (chyba z pół roku :-? :roll: ), a później znowu wróciłam... Nio i poznałam wspaniałych ludzi na Sznaucerach i zostałam tutaj nawet modem. Jestem szczęśliwa, że jest takie miejsce gdzie możemy sobie wszyscy na looziku popisać ;)

Nio i ciesze się, że jesteście!!!

JusT@ & GALA

Trochę się zagalopowałam... bo zimy 2004 jeszcze nie było hehe ;) Ale ja tu chyba stażem nadłużej jestem...?

Posted

hehe,tak Juscie pomyliły sie troszke lata :wink:

A tak pozzzza tematem,yo Justa piszesz ze miałas wątplieości co do rasy....Jakie miaąłś do wyboru,nad jakimi miałas dylemat???

Posted

No ja jak na początku przeglądałam dogomanię trafiłam gdzieś na posty Justy z wątpliwościami co do rasy, i z tego co pamiętam to był tam nieeezły rozrzut i fajne fotki psiaków. Justa jak je masz gdzieś to może nam pokażesz jeszcze raz :D

Posted

Tak, macie racje był pewien rozrzut...

A więc najpierw (byłam w podstawówce jeszcze-5 klasa chyba) miał być sznaucer:

ix06.jpg

Ale już nie pamiętam z jakich powodów zrezygnowaliśmy... Chyba w pewnym momencie stwierdziłam, że jestem za młoda na taką odpowiedzialność i po rpostu zrezygnowałam z psa. :roll:

Później zakochałam się w pinczerach miniaturowych:

A_3_J.jpg

Ale w 2002r. pojechałam jesienią na wystawę i zrezygnowaliśmy... Po rpostu spodziewaliśmy sie troche innych piesków pod względem wyglądu oraz zachwania...

Shiba to kolejna psinka, którą byłam zafascynowana... Ale bardzo rzadka w Polsce, z tego co wiem jedna hodowla, pies niezleżny i tak właściwie to była masa wątpliwości, więc zainteresowałam sie inną rasą.

dogoPuppyFuji.jpg

Następnie pokochałam beagle

DSC00784.jpg

Ale po kontakcie z hodowcą doszliśmy do wniosku, że nie mamy warunków na tak wymagającego psa (są bardzo ruchliwe, potrzebują ciągłego zajęcia, jedna osoba jak to określił hodowca "go nie wybiega")

Później powrócilismy do sznaucera i ciesze się, że tak właśnie było... GALA to najwspanialsza psinka jaka mogła mi się trafić i nigdy nie pożałowałam tego, że mamy sznaucera!!!

GALCIA2.jpg

A rozrzut, faktycznie był i to niezły i troche namieszłam przez ten czas na forum, jednak myślę, że te wszystkie posty i wogóle to forum pozwoliło mi dokonać trafnego wyboru!

Just@ & GALA

Posted

To ja może też opowiem o swoim wdepnięciu tutaj. Otóż mialam do lutego 2003 psa znajdkę - wielorasowca. Był to tak ogólnie biorąc "pudlopointerosznaucerolbrzym". Był wspaniały, spokojny miał niesamowity charakter i w ogóle naj-naj-naj. Był u mnie 18 lat, a w sumie przeżył około 19 lat. Po jego stracie szukałam i przeżywałam rozterki podobne do rozterek Justy. W końcu ktoś mi poradził, żeby wejść do Dogomanii i troche poczytac. Zdecydowałam się na psa, który by troche z wyglądu przypominał poprzedniego, ale był mniejszy. Amigę znalazłam w Forum "Mój Pies" (tak, tak - Amiga to moja sunia, a ja mam na imię Aleksandra). I po tym już zostałam w forum Mój pies. A tutaj trafiłam w momencie, jak tamto forum się calkowicie "skopało" i nie dało się już tam dyskutować. I wcale nie żałuję - tu się jakoś żywiej toczą rozmowy, jest więcej osób i wszystkie pozdrawiam :D

Posted

Za pozdrowionka dziękujemy bardzo i nawzajem!!!

Ja kiedyś też byłam na innym forum, keidy przeżywałam rozteri z beaglem, ale jakoś nie apmiętam nazwy... :roll: Ale myślę, że Dogomania to najlepsze i najwięklsze psie forum, naprawdę!!! Sa tu wspaniali ludzie, którzy naprawde kochają psy!!! I właściwie mało jest takich ludzi "z przypadku"... którym tylko w głowie "kupie psa rasowego bez rodowodu-tanio!"

JusT@ & GALA

Posted

I ja dziękuję za pozdrowionka.

Tamto Forum powstało znowu po wielkich perypetiach, jest tam sporo osób, ale są wciąż te same tematy - jaka rasa jest najśliczniejsza, itd. W grupie sznauceromaniaków pojawiają się wciąż te same trzy, czasem trochę więcej osób a jak przyjdzie "łikend" to temat już całkowicie zamiera! A ja jestem niepoprawną gadułą i strasznie cierpię, jak wchodzę i widzę, że nikt się nic nie odezwał i nie ma komu odpowiedzieć :oops:

Posted

No w sumie to tutaj też czasami zastój panuje... ale częściej ktoś coś napisze i można juz pociągnąć temat ;)

Ale ja pamiętam czasy, kiedy prawie nikt nie pisał na sznaucerach i Was nie było!!! :roll: :o Teraz sobie tego jakoś nie mogę wyobrazić...

Na innych forach to ja nie bywam, bo i tak mi brakuje czasu, żeby całą dogomanie oblecieć... ;)

Just@ & GALA

Posted

Amiga jest średniakiem z tego co mi wiadomo... a przecież sama ze soba nie będzie gadać, nieprawdaż?

Pozatym... to, że my nie ammy średniaków nie znaczy, że nie możemy tutaj sobie pisać prawda? W końcu wszystkot o sznaucery, różnią się tylko wzrostem!

JusT@ & GALA

Posted

Wiem wiem ;) Przecież to żarty tylko!!! A to, że jestem modem, to tylko wyznaczyło wśród nas kogoś, kto będzie pratycznie wykonywał teorię reszty sznauceromaniaków! W końcu bez Was nic nie robię ;) Bez Was by mnie tu nie było ;)

JusT@ & GALA

Posted

O, wiecie że ja tez miałam miec pinczera miniaturowego???? Ale zrezygnowałam....i nie żałuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A z innej beczki....

Z tego co rozumiem to przed nami to było tu cicho???????(chodzi o forum całe o sznaucerach)

Posted

Cicho... to znaczy nie było takich postów w których cały czas toczyła sie dyskusja, cały czas wymieniało sie poglądy, tak jak my teraz mamy posty ;) Zazwyczaj były to kilkustronicowe najwyżej teamty odkąd pamiętam, dlatego siedziałam głównie na wszystko o psach, nio i na innych działach, gdzie cos się działo. To także wyjaśnia mała ilośc postów przez ten czas, bo skoro nie pisałam regularnie w takim ogólnodostępnym poście to postów było mniej. Sama na to niedawno wpadłam (umysł brunetki ;) )

Ja też nie żałuję, że zrezygnowaliśmy z pinczera... całe szczęście pojechaliśmy na tą wystawę... siuuu... ;)

JusT@ & GALA