Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zobaczyłam tytuł i pomyślałam, że jeszcze nie zmieniliście starego tytułu, ale za chwilę oprzytomniałam, że chyba nie było zwrotu z DS jeśli chodzi o Dinkę wcześniej. Jak przeczytałam, to mnie zatkało! Co za ludzie. Postaram się pomóc. Bardzo mi szkoda dziewczynki, bo wiem, że coś musiało się zadziać niefajnego, skoro jej zachowanie się pogorszyło i prawdopodobnie jest zestresowana :(

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nie wiem,ale wydaję mi się ze każdy zwierzak próbuję na ile może sobie pozwolic...no i Dineczka miała okazję się pokazac...Chodź to przecież kochane zwierzę i widac że trafiło w nie odpowiednie ręce:(

Posted

Nie wierzę :crazyeye:
Co za ludzie :mad:
Nie chce mi się nawet komentować, bo musiałabym rzucać mięchem :angryy:
A swoją drogą... jak to życie się plecie :roll:
Najpierw Dinka zrobiła miejsce Cezarowi
[*] a teraz ... :(:(:(
Jestem pewna, że SKARPETA pomoże
Przelew pójdzie prosto do furciaczka - proszę o namiary do wpłaty
Ja również - przywracam moją stałą deklarację
Zaraz zrobię przelew za 2 miesiące

Posted

życie się czasem przewrotnie składa... strasznie mi żal Dinki, kolejny stres... kolejne zmiany, dobrze , że choć zna i kocha Gosie, zna hotelik... ale marne to pocieszenie:roll:
Dziekuję DONnko za pomoc:loveu::Rose: już ślę namiary na furciaczkową

Posted

Jestem i ja. Miałam dzisiaj bardzo trudny dzień, bo nagle musiałam znaleźć DT dla dwóch psów, a trzecią sunię wzięłam do siebie.

Oczywiście moja stała też powraca, jutro wyślę za listopad:-(

Posted (edited)

[quote name='Nutusia']Mam ubrania na bazarek - mogę przekazać, jeśli ktoś zechciałby wystawić. Inaczej pomóc nie mogę :([/QUOTE]

Dziękuję Nutusia bardzo :) DONnka jest w trakcie szykowania bazarku dla Dinki i ew. Axy, mam nadzieję, ż etu zajrzy i sie wypowie co i jak :)
przyszły dziś wpłaty od
DONnka 20zł deklaracja stała za XI, XII
bela51 deklaracja stała 10zł
Ewa Marta deklaracja stała 20zł

Ślicznie Wam dziękuję!:loveu::Rose:

Skarpeta Owczarkowa zgodziła sie pokryć 200zł hoteliku Dinki na start:multi::multi::multi:
drugie 200zł za hotelik wysłałam z pieniędzy bazarkowych ( w trakcie rozliczeń)- stan konta po opłacie hoteliku [B]minus 185[/B]zł, do rozliczenia jeszcze część za transport

Nasza kochana Dinka jest w drodze do hoteliku, żadnego pożegnania nie było, sunia nawet sie nie obejrzała a Pan nawet jej na do widzenia nie pogłaskał, Gosia mówi, że 0 więzi a w w relacjach telefonicznych no zadbany dopieszczony pies. Jedyne to to, że DInka jest podpasiona- jedzenia duzo miała na pewno.
jak Gosia przyjechała była zamknięta a jakimś pomieszczeniu z betonową podłogą by nic nie niszczyła:shake: domyślamy sie, ze on ja puszczał w kagańcu samą na posesję.. a ona sobie wybiegała gdzie i kiedy chciała poza nią... czarne kwiatki murowane:angryy: zwykłe cieszenie sie psa Pan uznaje za nadpobudliwość:mad: szkoda słów:shake:

Edited by joteska
Posted

a co z ta panią która dzwoniła w spr. diny i była rozczarowana, że suka znalazła dom? może jest ciągle zainteresowana?

swoją droga jak ktoś sie cieszy, że pies się bawi jego kapciami i butami zamiast zabawkami, a potem ma pretensje, że są pogryzione to juz nie komentuję... :cool3:

Posted

jestem w szoku. jak można mieć pretensje, że pies skacze. Dina ZAWSZE skakała. a nagle ich to dziwi? :shake: jestem bez pracy i nie dam rady z deklaracją... pomyślę o bazarku

Posted

[quote name='Nutusia']Mam ubrania na bazarek - mogę przekazać, jeśli ktoś zechciałby wystawić. Inaczej pomóc nie mogę :([/QUOTE]

Obiecałam sobie nie dotykać się ubrań, bo bardzo dużo roboty a zysk marny.
Mam jeszcze do wystawienia zaległe sweterki na małą kobietkę, które dostałam od ewu.
Natomiast jeśli masz coś dla domu to chętnie wezmę, bo takie rzeczy dobrze schodzą :)
A najlepiej metalowe puszki po herbacie ;)

Posted

[quote name='Mazowszanka']Obiecałam sobie nie dotykać się ubrań, bo bardzo dużo roboty a zysk marny.
Mam jeszcze do wystawienia zaległe sweterki na małą kobietkę, które dostałam od ewu.
Natomiast jeśli masz coś dla domu to chętnie wezmę, bo takie rzeczy dobrze schodzą :)
A najlepiej metalowe puszki po herbacie ;)[/QUOTE]

Małgosiu, ja mam dla Ciebie puszki od Selengi, które kupiła na Twoim bazarku, ale w międzyczasie dostala inne i te piękne przeznacza z powrotem na bazarek:-) Poszperam jeszcze dzisiaj w domu, na pewno znajde coś jeszcze z domowych rzeczy. Wtedy umówimy sie jakoś, pdoskocze do Ciebie może, ale nie w tym tygodniu, bo bokami dosłownie robię. W każdym razie na pewno coś dorzucę do bazarku "domowego"

Jolu, jeśli masz 185 na minusie, to może ja wpłacę Ci połowę, dopóki nie uda nam się zebrać jakiś funduszy. W końcu podejmowałyśmy się wspólnie finansowej opieki nad Diną. Daj znać, jeśli Cię to urządza. Niestety bieżące obciążenia nie pozwalają mi na sprezentowanie Dince całej kwoty:-(

Posted

[quote name='Nutusia']Dla domu... hm... popatrzę ;) Ubrania mam różne - ostatnio dostałam trochę w naprawdę świetnym stanie i markowych, od żony mojego szefa...[/QUOTE]

Kusisz mnie Nutusiu, kusisz :)
Tak czy owak jestem wolna bazarkowo dopiero w styczniu, więc jak nie znajdziesz innego
chętnego do wystawienia ubrań to wrócimy do tematu po świętach.

Posted

[quote name='Nutusia']Dla domu... hm... popatrzę ;) Ubrania mam różne - ostatnio dostałam trochę w naprawdę świetnym stanie i markowych, od żony mojego szefa...[/QUOTE]
Jesli przeslesz mi zdjecia tych ciuszkow, to ja moge wystawic. Ale w naturze sie nie podejmuje, bo naprawde nie mam gdzie trzymac rzeczy.

Posted

Kakadu, o Dinkę było pytanie z tablica.pl ale Pani już adoptowała sunię ze schroniska jak Dina była już przekazana:roll:
Ewa Marta, bardzo Ci kochana przekazuję, właśnie rozliczyłam bazarek kozaczkowy na pokrycie długu Cezarka
[*] w lecznicy i dla Dinki przeznaczam po podziale kwotę [SIZE=3][FONT=arial][B][COLOR=#ff0000]350,72zł [/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]
co ratuje nas w obecnej sytuacji, jeszcze koszt transportu do dopłacenia 100zł po znajomości
Nutusia, pozozadrościć szefowej ;) dziękuję Wam za obmyślanie bazarków, na razie nie mam nic do sprzedania ale będę tez przekopywać głębsze rejony szafy

Dinka dojechała przed 20ta, obie wymęczone długą podróżą:shake: drogi w przebudowie, Dinka była grzeczna tylko raz z nudów jazdy obgryzała kocyk
Gosia zrobila jej trochę fotek na postojach, mówi, że wcale jej skórka nie wygląda na zarośniętą, raczej jest jak było:roll:
puszczamy Dinulce ogłoszenia w kierunku Poznań

Posted

[B]Nutusiu[/B], tak jak napisała joteska właśnie szykuję bazarek dla Dinki :)
Mogłabym wziąć jeszcze i Twoje fanty
Mieszkam jednak daleko (na Śląsku), więc musiałabyś mi je wysłać paczką a to dodatkowe koszta.
Może po prostu zrób zdjęcia i wyślij mi je z króciutkim opisem na adres: [email]marjas66@poczta.fm[/email]
Jeśli ktoś coś kupi to wtedy dogadamy się jak rozwiążemy sprawę wysyłki ;)
Co Ty na to ???

Posted

[quote name='Nutusia']Kochana, gdybym miała czas zrobić zdjęcia, pomierzyć i opisać, z wystawieniem bazarku nie miałabym większego problemu :([/QUOTE]

No więc jeśli chcesz, wyślij mi fanty dla Dinki pocztą :)
Adres podałam na PW

Posted

No nie!!!! Właśnie przeczytałam. To zwykli handlarze dywanami byli, a nie ludzie, którzy zasłużyli na Dinkę! Wstyd sapiensy!!!!! Brawo Dziewczyny za akcję z odbiorem, sunieczka pewnie się ucieszyła z powrotu:)

Posted

Jest dobrze bo znalazła się w znanym przyjaznym otoczeniu
przecież psy pamiętają tak samo ona pamięta że tu było wspaniale
Fur jesteś niesamowitą drobną istotką, ale o ogromnym sercu :loveu:

Posted

[IMG]http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/533971_301671829932712_1200800601_n.jpg[/IMG][IMG]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/45993_301672016599360_128705807_n.jpg[/IMG][IMG]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/532223_301671993266029_164224043_n.jpg[/IMG][IMG]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/579185_301672059932689_34759836_n.jpg[/IMG]

więcej fotek: [URL]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.280472765385952.50097.100002696936220&type=1[/URL]

Dinka zmieniła sie w zachowaniu, jest jakby nie obecna, puszczona ciągle biega, węszy, nie zwraca na nic uwagi... dość często siusia. Katy stare poznała bo jak przyjechała zamerdała ogonkiem. Apetyt ma, ale zabawkę weźmie, pobiegnie i rzuca i zajęta swoim światem " byle do przodu". Mam nadzieję, ze to tylko stres:roll:.
Jak patrzę na jej zdjęcia to wydaje mi sie, że ma większe zmiany na skórze i wyłysienia... jest gorzej ze skórą...
We wtorek Dincia pojedzie do wetek by ją obejrzały

przyszła wpłata do Mik-_Józefów na Cezara [***] - jeśli pozwolisz przeznaczę to na Dinkę, dobrze?