Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

auraa napisał(a):
wiem ale może któraś z ciotek Dinkowych ma taką biedę na oku.

Miałabym, ale znacznie starsze. Takie niestety rzadko znajdują domy. A moze byc cudo na trzech łapkach ? Jest młodziutka.

Posted

Skora Dinki wyglada jakos tak inaczej, lepiej w kazdym razie...na efekty widoczne trzeba dluugo czekac, wazne ze lysienie nie postepuje :)
Doszly specyfiki od Joli, Dince smakuje wiec bede jej podawac dopyszcznie bez mieszania z jedzonkiem dla pewnosci ze cala porcyjke pochlania.

Posted

Dobrze, że widzisz maleńką choć poprawę Furciaczku:-)

Przelałam swoją stała deklarację i bardzo serdecznie proszę osoby deklarujące o wpłaty:-)

Ja czekam jeszcze na kilka wpłat z bazarku i będę przelewała część Dinki. Mam nadzieję, że odbędzie się to lada dzień;-)

Posted

Furciaczku..... PROSZĘ!!!!! Nagraj nam jakieś zdjęcia Dinki. Na FB widzę nowe zdjęcia Twoich psiaków, może i Dinka załapala się na jakąś sesję zdjęciową nowym aparatem? My tu usychamy i co tu gadać niepokoimy się o Dinkę. Jak ja człowiek zobaczy, to od razu lepiej na duszy się zrobi.....

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Furciaczku..... PROSZĘ!!!!! Nagraj nam jakieś zdjęcia Dinki. Na FB widzę nowe zdjęcia Twoich psiaków, może i Dinka załapala się na jakąś sesję zdjęciową nowym aparatem? My tu usychamy i co tu gadać niepokoimy się o Dinkę. Jak ja człowiek zobaczy, to od razu lepiej na duszy się zrobi.....

A cos cyknelam, tylko ze wyszly...nie fajne, nie moge cos sie dogadac z nowym sprzetem. Zaraz sie wezme za wrzucanie:)

Posted

furciaczek napisał(a):
A cos cyknelam, tylko ze wyszly...nie fajne, nie moge cos sie dogadac z nowym sprzetem. Zaraz sie wezme za wrzucanie:)

Dzięki:-) Obiecuję, że zachwyci nas KAŻDE zdjęcie Dinki, może być nawet nieudane, byle na nim był ten uśmiechnięty pychol:-)

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Dzięki:-) Obiecuję, że zachwyci nas KAŻDE zdjęcie Dinki, może być nawet nieudane, byle na nim był ten uśmiechnięty pychol:-)

Dziewczyna zawachana glownie, wiecznie z nochalem przy ziemi:lol:
Jeszcze pare minutek i wrzucam zdiatka..nie spac prosze:eviltong:

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Kochany Dinulec:-) Pięknie wygląda! Pierwsze zdjęcie piękne:-) DZIĘKI!

Furciaczku, a co z tą zeskrobiną? Nadal nie ma wyników?

Wczoraj nie bylo, dzisiaj swieto...zaraz sama wylysieje od tego czekania:roll: Jakis czas temu robilam innemu psiakowi, tez wieki czekalismy:shake:

A Dinka naprawde znacznie lepiej wyglada jak na poczatku:loveu: I zrobila sie nieco spokojniejsza, juz nie lata jak glupia caly czas...potrafi wyjsc z domu, poszalec chwilke i sobie spokojnie podreptac, wachac cos, polozyc sie:)

Posted

To mądra sunia, załapała już, że spacery są normą, to co ma szaleć:-)
Tak bardzo bym chaiała, żeby wypatrzył ją fajny domek...
A jak z tolerancją innych psów? Czy bawi się z jakimiś, czy raczej gania sama?

Posted

Ewa Marta napisał(a):
To mądra sunia, załapała już, że spacery są normą, to co ma szaleć:-)
Tak bardzo bym chaiała, żeby wypatrzył ją fajny domek...
A jak z tolerancją innych psów? Czy bawi się z jakimiś, czy raczej gania sama?

Zazwyczaj sama, ciezko u mnie o odpowiednich kompanow do zabaw niestety...albo zbyt upierdliwe, albo nie tolerujace innych zwierzakow. Moze sie trafi cos odpowiedniego do towarzystwa, chociaz ona najlepiej czuje sie w roli jedynaczki. Nie jest typem agresora ale lubi pokazac kto ma wladze:diabloti:, przy czym jak zbiera jej sie do awanturowania to jedno slowo i sucz odpuszcza. Na spacerku w parku itp psy ignoruje, w klinice w poczekalni ladnie sie wita z innymi zwierzecymi pacjentami. Odpowiedni czlowiek i odpowiedni pies - nie powinno byc problemu:) Ze szczylem Onka (9 mies) dogadywala sie super.

Posted

dziękujemy za zdjęcia :) Dineczka oczywiście z noskiem przy ziemi, ona jest zdecydowanie psem tropiącym ;)
miejmy nadzieje, ze wyniki zeskrobin niebawem nadejdą

tymczasem dotarło stałe wsparcie dla suczydełka od weimaromaniaczki 10zł i Ewy Marty 20zł - bardzo Wam dziewczyny dziekujemy:iloveyou:
a Ewie Marcie za mega wspaniały bazar dla psiaków, w tym dla Dinki :multi::loveu:

Posted

joteska napisał(a):
a Ewie Marcie za mega wspaniały bazar dla psiaków, w tym dla Dinki :multi::loveu:

Czekam na ostatnie wpłaty... Dwie osoby jeszcze nie odpowiedziały na moje PW, więc nie wiem, kiedy wpłacą. Myślę, że we wtorek podzielę to, co zostało wpłacone, a wpłaty opóźnione wyślę najwyżej później. Dinka ma minus i trzeba go jak najszybciej skasować:-)

Nie śmiem prosić, ale pomarzę sobei głośno, że może któraś z Cioteczek przy okazji robienia bazarku na innego psiaka, dołączyłaby do listy również Dinkę? Na pewno bardzo by to nam pomogło ją utrzymać:-)

Posted

Drogie stałe deklarowiczki, wiecie, jak trudne jest zwłaszcza przy niepełnych deklaracjach, utrzymanie psa w hoteliku...
Przypomnę szybciutko, jakie deklaracje udało nam się pozyskać:

DEKLARACJE STAŁE
Grażyna M. czyli sarna170 50 zł
Donka 10 zł
Weimaromaniaczka 10 zł
bela51 10 zł
Joteska 50 zł
Auraa 20 zł
Ewa Marta 20 zł od kwietnia
Motyleqq 20 zł od kwietnia
mazowszanka 20zł od kwietnia
Mik-Jozefow 10zł od kwietnia
Agnieszka K spoza dogo 10zł
razem 230 zł :multi: bardzo dziękujemy!:Rose:
brakuje 170zł

Nie udało nam się zebrać deklaracji nawet na pokrycie samych kosztów hoteliku, nie wspominając o karmie i leczeniu.
Mimo to, kwota 170 zl jest bardzo znaczącą częścią tego, co musimy uzbierać i bardzo nam zależy, żebyście pozostały z nami dopóki Dinka nie znajdzie domu. Niestety już w maju mamy niepełne wpłaty deklaracji stałych. Nie chodzi tu o wypisywanie nicków, bo kto nie zapłacił, ten wie, że ta prośba jest skierowana do niej/niego.

Kochane, bardzo Ws prosimy o uzupełnienie deklaracji za maj i wpłaty za czerwiec.

Nie ma co się czarować, Dinka jeszcze chwilkę potrzebuje, żeby trafić na swojego cżłowieka. Mimo, że jest w tej chwili bezpieczna, że coraz lepiej wygląda, że nie mieszka już w piwnicy z jednym spacerem dziennie, to nadal potrzebuje Waszej, a właściwie naszej pomocy..... Prosimy, zostańcie z nami, a jeśl z jakiś powodów musicie zrezygnować, dajcie znać, żebyśmy znały jej realną sytuację.....

Ja wiem, że kasa to nie jest temat miły. Doskonale to rozumiem, mam jeszcze inne psiaki pod opieką, a na kilka innych wysyłam comiesięczne deklaracje. Na jedną sunię juz 2 rok. No, ale to są realia:-(