bela51 Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Dinka chyba sie nia nada do tego domku... Ale ONek na dogo pod dostatkiem. Quote
auraa Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 wiem ale może któraś z ciotek Dinkowych ma taką biedę na oku. Quote
bela51 Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 auraa napisał(a):wiem ale może któraś z ciotek Dinkowych ma taką biedę na oku. Miałabym, ale znacznie starsze. Takie niestety rzadko znajdują domy. A moze byc cudo na trzech łapkach ? Jest młodziutka. Quote
wolf122 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Tu są owczarki do adopcji http://www.dogomania.pl/forum/threads/8669-Owczarki-Niemieckie-do-adopcji-Og%C5%82aszajcie-te%C5%BC-ONki-na-www-owczarki-eu!/page92 i tu sunia http://www.dogomania.pl/forum/threads/227844-Carmen-kolejna-suczka-ON-z-zamojskiego-schroniska-czeka-na-dom?p=19184095#post19184095 .Tu na stronie jest dużo owczarków do adopcji http://hotelzwierzat.com/zwierzak.php?id=806 -może który się spodoba i wiekowo będzie odpowiadać,skoro jest jakaś poprzeczka;) Quote
bela51 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='auraa']Niestety nie jest onkiem....... Jest sliczną ONeczką. http://www.dogomania.pl/forum/threads/215963-Wyrzucona-z-jad%C4%85cego-auta-amputacja-%C5%82apy-Diana-ju%C5%BC-w-hoteliku-Zbiera-na-karm%C4%99!!! Quote
furciaczek Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Skora Dinki wyglada jakos tak inaczej, lepiej w kazdym razie...na efekty widoczne trzeba dluugo czekac, wazne ze lysienie nie postepuje :) Doszly specyfiki od Joli, Dince smakuje wiec bede jej podawac dopyszcznie bez mieszania z jedzonkiem dla pewnosci ze cala porcyjke pochlania. Quote
DONnka Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Zaglądam do Dinki z nadzieją na nowe fotki :) Ciągle liczę na jakiś przełom w sprawie leczenia tej przeklętej łysinki :modla: Quote
Ewa Marta Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Dobrze, że widzisz maleńką choć poprawę Furciaczku:-) Przelałam swoją stała deklarację i bardzo serdecznie proszę osoby deklarujące o wpłaty:-) Ja czekam jeszcze na kilka wpłat z bazarku i będę przelewała część Dinki. Mam nadzieję, że odbędzie się to lada dzień;-) Quote
Ewa Marta Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Furciaczku..... PROSZĘ!!!!! Nagraj nam jakieś zdjęcia Dinki. Na FB widzę nowe zdjęcia Twoich psiaków, może i Dinka załapala się na jakąś sesję zdjęciową nowym aparatem? My tu usychamy i co tu gadać niepokoimy się o Dinkę. Jak ja człowiek zobaczy, to od razu lepiej na duszy się zrobi..... Quote
furciaczek Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Ewa Marta napisał(a):Furciaczku..... PROSZĘ!!!!! Nagraj nam jakieś zdjęcia Dinki. Na FB widzę nowe zdjęcia Twoich psiaków, może i Dinka załapala się na jakąś sesję zdjęciową nowym aparatem? My tu usychamy i co tu gadać niepokoimy się o Dinkę. Jak ja człowiek zobaczy, to od razu lepiej na duszy się zrobi..... A cos cyknelam, tylko ze wyszly...nie fajne, nie moge cos sie dogadac z nowym sprzetem. Zaraz sie wezme za wrzucanie:) Quote
Ewa Marta Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 furciaczek napisał(a):A cos cyknelam, tylko ze wyszly...nie fajne, nie moge cos sie dogadac z nowym sprzetem. Zaraz sie wezme za wrzucanie:) Dzięki:-) Obiecuję, że zachwyci nas KAŻDE zdjęcie Dinki, może być nawet nieudane, byle na nim był ten uśmiechnięty pychol:-) Quote
furciaczek Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Ewa Marta napisał(a):Dzięki:-) Obiecuję, że zachwyci nas KAŻDE zdjęcie Dinki, może być nawet nieudane, byle na nim był ten uśmiechnięty pychol:-) Dziewczyna zawachana glownie, wiecznie z nochalem przy ziemi:lol: Jeszcze pare minutek i wrzucam zdiatka..nie spac prosze:eviltong: Quote
furciaczek Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Nie moge sie cholera przyzwyczaic do tego nowego aparatu...powoli jakos chyba ogarne:shake: Jutro podrzuce jakies ladniejsze fotasy:p Quote
Ewa Marta Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Kochany Dinulec:-) Pięknie wygląda! Pierwsze zdjęcie piękne:-) DZIĘKI! Furciaczku, a co z tą zeskrobiną? Nadal nie ma wyników? Quote
furciaczek Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Ewa Marta napisał(a):Kochany Dinulec:-) Pięknie wygląda! Pierwsze zdjęcie piękne:-) DZIĘKI! Furciaczku, a co z tą zeskrobiną? Nadal nie ma wyników? Wczoraj nie bylo, dzisiaj swieto...zaraz sama wylysieje od tego czekania:roll: Jakis czas temu robilam innemu psiakowi, tez wieki czekalismy:shake: A Dinka naprawde znacznie lepiej wyglada jak na poczatku:loveu: I zrobila sie nieco spokojniejsza, juz nie lata jak glupia caly czas...potrafi wyjsc z domu, poszalec chwilke i sobie spokojnie podreptac, wachac cos, polozyc sie:) Quote
Ewa Marta Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 To mądra sunia, załapała już, że spacery są normą, to co ma szaleć:-) Tak bardzo bym chaiała, żeby wypatrzył ją fajny domek... A jak z tolerancją innych psów? Czy bawi się z jakimiś, czy raczej gania sama? Quote
furciaczek Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Ewa Marta napisał(a):To mądra sunia, załapała już, że spacery są normą, to co ma szaleć:-) Tak bardzo bym chaiała, żeby wypatrzył ją fajny domek... A jak z tolerancją innych psów? Czy bawi się z jakimiś, czy raczej gania sama? Zazwyczaj sama, ciezko u mnie o odpowiednich kompanow do zabaw niestety...albo zbyt upierdliwe, albo nie tolerujace innych zwierzakow. Moze sie trafi cos odpowiedniego do towarzystwa, chociaz ona najlepiej czuje sie w roli jedynaczki. Nie jest typem agresora ale lubi pokazac kto ma wladze:diabloti:, przy czym jak zbiera jej sie do awanturowania to jedno slowo i sucz odpuszcza. Na spacerku w parku itp psy ignoruje, w klinice w poczekalni ladnie sie wita z innymi zwierzecymi pacjentami. Odpowiedni czlowiek i odpowiedni pies - nie powinno byc problemu:) Ze szczylem Onka (9 mies) dogadywala sie super. Quote
joteska Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 dziękujemy za zdjęcia :) Dineczka oczywiście z noskiem przy ziemi, ona jest zdecydowanie psem tropiącym ;) miejmy nadzieje, ze wyniki zeskrobin niebawem nadejdą tymczasem dotarło stałe wsparcie dla suczydełka od weimaromaniaczki 10zł i Ewy Marty 20zł - bardzo Wam dziewczyny dziekujemy:iloveyou: a Ewie Marcie za mega wspaniały bazar dla psiaków, w tym dla Dinki :multi::loveu: Quote
Ewa Marta Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 joteska napisał(a):a Ewie Marcie za mega wspaniały bazar dla psiaków, w tym dla Dinki :multi::loveu: Czekam na ostatnie wpłaty... Dwie osoby jeszcze nie odpowiedziały na moje PW, więc nie wiem, kiedy wpłacą. Myślę, że we wtorek podzielę to, co zostało wpłacone, a wpłaty opóźnione wyślę najwyżej później. Dinka ma minus i trzeba go jak najszybciej skasować:-) Nie śmiem prosić, ale pomarzę sobei głośno, że może któraś z Cioteczek przy okazji robienia bazarku na innego psiaka, dołączyłaby do listy również Dinkę? Na pewno bardzo by to nam pomogło ją utrzymać:-) Quote
Nutusia Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Śliczna Dinusia - a ta "siwizna" tylko jej uroku i wyjątkowości dodaje! :) Quote
Weimaromaniaczka Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Nutusia napisał(a):Śliczna Dinusia - a ta "siwizna" tylko jej uroku i wyjątkowości dodaje! :) W 100 % się zgadzam! Przez tą "siwiznę" Dinka jest śliczna inaczej :lol: Quote
furciaczek Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Weimaromaniaczka napisał(a):W 100 % się zgadzam! Przez tą "siwiznę" Dinka jest śliczna inaczej :lol: Jest oryginalna ot co!! Wyjatkowa i niepowtarzalna! Quote
Ewa Marta Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Drogie stałe deklarowiczki, wiecie, jak trudne jest zwłaszcza przy niepełnych deklaracjach, utrzymanie psa w hoteliku... Przypomnę szybciutko, jakie deklaracje udało nam się pozyskać: DEKLARACJE STAŁE Grażyna M. czyli sarna170 50 zł Donka 10 zł Weimaromaniaczka 10 zł bela51 10 zł Joteska 50 zł Auraa 20 zł Ewa Marta 20 zł od kwietnia Motyleqq 20 zł od kwietnia mazowszanka 20zł od kwietnia Mik-Jozefow 10zł od kwietnia Agnieszka K spoza dogo 10zł razem 230 zł :multi: bardzo dziękujemy!:Rose: brakuje 170zł Nie udało nam się zebrać deklaracji nawet na pokrycie samych kosztów hoteliku, nie wspominając o karmie i leczeniu. Mimo to, kwota 170 zl jest bardzo znaczącą częścią tego, co musimy uzbierać i bardzo nam zależy, żebyście pozostały z nami dopóki Dinka nie znajdzie domu. Niestety już w maju mamy niepełne wpłaty deklaracji stałych. Nie chodzi tu o wypisywanie nicków, bo kto nie zapłacił, ten wie, że ta prośba jest skierowana do niej/niego. Kochane, bardzo Ws prosimy o uzupełnienie deklaracji za maj i wpłaty za czerwiec. Nie ma co się czarować, Dinka jeszcze chwilkę potrzebuje, żeby trafić na swojego cżłowieka. Mimo, że jest w tej chwili bezpieczna, że coraz lepiej wygląda, że nie mieszka już w piwnicy z jednym spacerem dziennie, to nadal potrzebuje Waszej, a właściwie naszej pomocy..... Prosimy, zostańcie z nami, a jeśl z jakiś powodów musicie zrezygnować, dajcie znać, żebyśmy znały jej realną sytuację..... Ja wiem, że kasa to nie jest temat miły. Doskonale to rozumiem, mam jeszcze inne psiaki pod opieką, a na kilka innych wysyłam comiesięczne deklaracje. Na jedną sunię juz 2 rok. No, ale to są realia:-( Quote
Recommended Posts