Ellig Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='furciaczek']Moje wetki mnie ukatrupia...3 razy sie pytaly o zeskrobiny....masakra, do glowy mi nie przyszlo ze nikt nie robil zeskrobin, nie pojete to dla mnie. Umawiam sie na skrobanko jak najszybciej, jutro/po jutrze pewnie to zalatwie ehh[/QUOTE] Furciaczku to nie jest Twoja wina..... Quote
joteska Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 dedukuję, że nie miała- w papierach z sggw, które wydobyłyśmya dotycza jedynie naszych działań w ciagu tygodnia jak Dinkę przejęłyśmy nie ma ani ksztyny zapisu na paperze i tu na watku skanu o konsultacji dr Dembele i wynikach badan skóry, jak walczyłyśmy z powikłaniem ropnym rany- wywodząć z sggw na spacery a de facto na wizyty u vetów- dr Karaś Tecza też badań nie zrobiła. Dinka z uwagi na stan nie mogła dłużej zostać wiec jak najszybciej pojechała do furciaczka. Leczkliśmy ranę, badanie tarczycyi jeszcze raz parametrów pod kątem Cushinga, brak poprawy po sterylce- badanie skóry musi być wykonane nawet jeśli było a my nie mamy żadnej dokumentacji Quote
Ewa Marta Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Moim zdaniem na sggw nie było robione, nie miałam kontaktu z Dr Dembele, który ją tam ponoć dwukrotnie widział. A dr Karaś-Tęcza stanowczo i jednozanzcznie powiedziała, że to nie jest choroba skóra, tylko stres i w ogóle nie było mowy o zeskrobinach. Mój wet dr Maciek wyciskał i opatrywał ranę posterylkową, w kwestii skóry mówiłam mu, że będzie konsultacja u dermatologa. On jedynie poświecił jej w ciemności jakąś lampą i sprawdzał, czy to nie grzyb (o ile czegoś nie pomieszałam). W takim razie trzeba robić zeskrobiny jak najszybciej... Quote
bela51 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Pechowa ta nasza Dinka.:-( Ale, ze znana klinka dopusciła sie takich zaniedban ?:shake: Quote
Nutusia Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Cholerka, znowu trzeba będzie długo czekać, bo o ile pod mikroskopem od razu można zobaczyć nużeńce i coś tam jeszcze, o tyle z posiewu trzeba czekać co najmniej 2-3 tygodnie, żeby coś wyrosło (albo nie...). Szkoda. Quote
Ellig Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Nie ma co sie martwic, trudno, trzeba zrobic badanie zeskrobin i posiew i juz.Dobrze,ze Dinka jest bezpieczna i czuje sie swietnie. Dzieki wam zyje i "kwitnie". Quote
wolf122 Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Na marginesie dodam,że trzeba zaktualizować event na fb. Quote
Martika&Aischa Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Cioteczki przepraszam za spam ale szukamy na cito transportu na trasie Katowice - Wrocław dla malutkiej suni wyrzuconej na ulice : http://www.dogomania.pl/forum/threads/227201-Maleńka-przerażona-sunieczka-wyrzucona-na-ulice Sprawa naprawdę bardzo pilna! mamy czas do jutra! Quote
DONnka Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='wolf122']Na marginesie dodam,że trzeba zaktualizować event na fb. Ano przydałoby się :) Myślę o tym od jakiegoś czasu :roll: Mam tylko taką wątpliwość: wydarzenie powstało wyłącznie w celu znalezienia domku dla Dinki. A zatem czy powinniśmy w tej sytuacji rozpisywać się na temat tego, co aktualnie się dzieje, czyli szukania przyczyny ponownego łysienia suni :roll: ? Akurat takie szczegóły raczej nie pomogą Dince znaleźć domku ... Chyba, że rozszerzymy cel wydarzenia na szukanie również wsparcia na dalsze diagnozowanie i leczenie Diny ??? Co o tym myślicie cioteczki Dinkowe ??? Quote
wolf122 Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 DONneczko to same zadecydujecie ale póki co nie ma co się od razu tym chwalić.Jak będzie poważny domek,to chyba wtedy lepiej odsłonić niektóre aspekty.Wtedy też będą już może w 100% zdiagnozowane. A ja myślę,że powinnaś jeszcze zedytować datę wydarzenia,bo nie można już "udostępniać":razz: Quote
DONnka Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='wolf122']DONneczko to same zadecydujecie ale póki co nie ma co się od razu tym chwalić.Jak będzie poważny domek,to chyba wtedy lepiej odsłonić niektóre aspekty.Wtedy też będą już może w 100% zdiagnozowane. A ja myślę,że powinnaś jeszcze zedytować datę wydarzenia,bo nie można już "udostępniać":razz: Zrobi się wolf122 :) Quote
Marycha35 Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Sukcesywnie podczytuje wątek, zwroty akcji niewiarygodne! Najważniejsze, że Dinka jest w dobrych rękach, dobrze się czuje, dobra robota Ludkowie:) Quote
Ewa Marta Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='DONnka']Ano przydałoby się :) Myślę o tym od jakiegoś czasu :roll: Mam tylko taką wątpliwość: wydarzenie powstało wyłącznie w celu znalezienia domku dla Dinki. A zatem czy powinniśmy w tej sytuacji rozpisywać się na temat tego, co aktualnie się dzieje, czyli szukania przyczyny ponownego łysienia suni :roll: ? Akurat takie szczegóły raczej nie pomogą Dince znaleźć domku ... Chyba, że rozszerzymy cel wydarzenia na szukanie również wsparcia na dalsze diagnozowanie i leczenie Diny ??? Co o tym myślicie cioteczki Dinkowe ??? Nie każcie mi dzisiaj myśleć i podejmować decyzji, błagam... Od szóstej rano ganiam z moimi psami do wetów. Najpierw Semik ledwie się ruszający, śliniący i z gorączką przeraził mnie potwornie. Babeszjozy nie ma, choć jutro robimy powtórkę pobrania krwi, żeby upewnić się, że nic sie nie wykluło. Po podaniu antybiotyku polepszyło mu się i wzięłam lekki oddech, pokazalam go mojemu wetowi, po czym poszłam na spacer z Barsą, żeby poganiała na łąkach i odreagowała stres z rana, no i wróciła z przeciętą szkłem łapką:-( Nie została zszyta, choć jeden szew by sie przydał, ale nie dala zrobić sobie nie w znieczuleniu miejscowycm, a usypiać jej nie chcieli. Ma opatrunek uciskowy i obserwuję Semika ogólnie i łapkę barsuni... Zacznę dzisiaj wgrywać bazarek, mam już przygotowane(podlinkowane zdjęcia i opisy) 252 fanty - wszystko biżuteria, w tym dużo srebra. Byłam pewna, że dzisiaj juz ruszy, ale pewnie nie dam rady go uruchomić. Jutro mam sporo gości w domu, więc pewnie całość rozpocznę w poniedziałek. No chyba, że dzisiaj nie padnę i jakims cudem wszystko wgram.... Quote
beka Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Ewa a robiłas test w kierunku anaplazmy? w naszych rejonach kleszcze wywołują anaplasmosę:(. Quote
Ewa Marta Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='beka']Ewa a robiłas test w kierunku anaplazmy? w naszych rejonach kleszcze wywołują anaplasmosę:(. Beka, nie robiłam, ale według moich wetów on nie ma objawów anaplasmosy, bo po przeczytaniu Twojego pytania od razu zadzwoniłam i zapytałam. Narazie czuje się dobrze, choć jest jeszcze ciut osłabiony. A ja zapraszam serdecznie na bazarek, z którego część dochodu zostanie przeznaczona na Dinkę:-) Będę bardzo wdzięczna za podrzucanie, zwłaszcza jutro i pojutrze, bo mam całodniowe szkolenie i dopiero po południu będę mogła sama to robić:-)http://www.dogomania.pl/forum/threads/227263-Mega-bazar-biżuteryjny-do-31-maja-do-godz-22-00-DUŻO-SREBRA!!!-Zapraszam-)?p=19116086#post19116086 Quote
joteska Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 [quote name='Ewa Marta']Beka, nie robiłam, ale według moich wetów on nie ma objawów anaplasmosy, bo po przeczytaniu Twojego pytania od razu zadzwoniłam i zapytałam. Narazie czuje się dobrze, choć jest jeszcze ciut osłabiony. A ja zapraszam serdecznie na bazarek, z którego część dochodu zostanie przeznaczona na Dinkę:-) Będę bardzo wdzięczna za podrzucanie, zwłaszcza jutro i pojutrze, bo mam całodniowe szkolenie i dopiero po południu będę mogła sama to robić:-)http://www.dogomania.pl/forum/threads/227263-Mega-bazar-biżuteryjny-do-31-maja-do-godz-22-00-DUŻO-SREBRA!!!-Zapraszam-)?p=19116086#post19116086 Ewuniu, bardzo dziękujemy! trzymam mocno kciuki za Twojego psiaka, oby szybko wyzdrowiał:modla: przyszła wpłata dla Dineczki 10zł od cioci weimaromaniaczki, pieknie dziękujemy:buzi: Quote
joteska Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 (edited) [quote name='auraa']Czy doszła moja wpłata? tak aura, potwierdziłam w poście 1619 i w poście rozliczeniowym :) dziś zamówiłam Dince karmę Josera Emotions High Energy 15kg za 153zł ode mnie do tego jeszcze puszki za 95zł bo potem bym musiała oddzielnie zamawiać Animonda GranCarno Adult łosoś i szpinak 5szt i Animonda GranCarno Adult z Sercami 800g 5szt stan konta Dinkowego na dziś plus 2, 60 zł ( 22.05.) za niebawem koniec miesiąca i musimy zapłacić za hotelik, bardzo Was prosimy nie zostawiajcie Dinusi:modla: Edited May 22, 2012 by joteska Quote
furciaczek Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Jolcia, mowilam zebys puszek nie kupowala wiecej!!...sucza ladnie przytyla wiec juz nie musimy tak na sile prawie tuczyc i zachecac do jedzenia, a dwa to tansze sposoby na dosmaczanie sa...i jak sie nam dziewcze nauczy ze zawsze do suchego ma puszeczke to nowy domek bedzie mial bardzo wybrednego francuskiego pieseczka:diabloti: Gammolen sie skonczyl, nie wiem czy kupowac u weta czy w necie gdzies taniej?Przez pare dni popodkradam od moich psiakow;) Mam fotaski z przed paru dni, bede miec chwile to wrzuce. Potem moze byc klopot bo wykonczylam swoj aparat i musze uciulac na nowy:placz: Dinka sie nie nadaje na stroza domu, Pana z TP SA to zalizala przy bramie, akurat przyjechal jak sobie biegalysmy...Pan pomimo tabliczki o psiakach wpakowal sie na podworko nie czekajac az ktos otworzy:roll: Quote
Cantadorra Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 No to z Dinki stróża nie będzie, ona jest do celów wyższych: do pieszczenia i kochania, do pracowania są inni :) Wejdźcie na wątek tych biednych psów, które trafily pod opiekę fundacji, która miała im poprawić warunki, a stało się odwrotnie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227348-W-K Quote
joteska Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 furciaczek napisał(a):Jolcia, mowilam zebys puszek nie kupowala wiecej!!...sucza ladnie przytyla wiec juz nie musimy tak na sile prawie tuczyc i zachecac do jedzenia, a dwa to tansze sposoby na dosmaczanie sa...i jak sie nam dziewcze nauczy ze zawsze do suchego ma puszeczke to nowy domek bedzie mial bardzo wybrednego francuskiego pieseczka:diabloti: Gammolen sie skonczyl, nie wiem czy kupowac u weta czy w necie gdzies taniej?Przez pare dni popodkradam od moich psiakow;) Mam fotaski z przed paru dni, bede miec chwile to wrzuce. Potem moze byc klopot bo wykonczylam swoj aparat i musze uciulac na nowy:placz: Dinka sie nie nadaje na stroza domu, Pana z TP SA to zalizala przy bramie, akurat przyjechal jak sobie biegalysmy...Pan pomimo tabliczki o psiakach wpakowal sie na podworko nie czekajac az ktos otworzy:roll: Gosiulka, juz sie stało z tymi puszkami, będzie zapas, niech i tego sobie posmakuje. W tym sklepie niestety gammolenu nie było, jesli możesz proszę zamów u siebie lub kup u weta to przy opłacie hoteliku sie rozliczymy. Proszę daj znać furciaczku jak będa pobrane zeskrobiny Dinula to przytulak ale że posesji nie broni broni? słodziak :) przyszła wpłata do cioteczki Mik_Józefów 10zł deklaracji stałej- pięknie dziękujemy:Rose: Quote
Recommended Posts