Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj, żeby tak już nareszcie było wiadomo, co Dince dolega :roll:
Tyle badań ... i dalej nic konkretnego :shake:
Najgorsze takie szukanie po omacku
Trzymam kciuki, żeby melatonina pomogła :modla:

A Dinka na zdjęciach jak zwykle WULKAN ENERGII :loveu:
Przynajmniej kondycyjnie jest z nią OK :)

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Nutusia']Jutro będę w lecznicy i pokażę wyniki tarczycowe z prośbą o podstawienie do wzoru. Przepraszam, nie dałam rady wcześniej...[/QUOTE]

Nutusiu, dzięki, że pamiętasz:-)

Posted

[quote name='Ellig']Zagladam do Dinki i czekam na jutrzejsza interpretacje wynikow przez dr.T.[/QUOTE]
Ellig, wielkie dzieki, czekamy z niecieprliwością, oby coś sie wyjaśniło:modla:

kochani prosze pamiętajcie o deklaracjach dla Dineczki:Help_2:

furciaczku, czy tam już dna worka z karma nie widać czasem? jak sie miewa nasze suczydełko? jak znosi melatoninę?

Posted

[quote name='motyleqq']dziewczyny, dajcie Dinę na ten wątek http://www.dogomania.pl/forum/threads/226969-Suczka-Owczarka-Niemieckiego-poszukiwana-do-6ciu-lat-z-woj-śląskiego-najlepiej
może akurat w niej się zakochają :) ja teraz totalnie nie mam czasu się zająć wstawianiem tam zdjeć
motylku ale:
Mają psa shih-tzu- sunia musi być łagodna. Dobrze gdyby miała trochę instynktu stróża. Na podwórku są kury - nie wiem czy przy Dince długo by pobyły:razz:

Posted

[quote name='joteska']motylku ale:
Mają psa shih-tzu- sunia musi być łagodna. Dobrze gdyby miała trochę instynktu stróża. Na podwórku są kury - nie wiem czy przy Dince długo by pobyły:razz:[/QUOTE]

haha sorry, nie doczytałam ;) mózg mi paruje od nauki i oto efekty :evil_lol:

Posted

W bólach przygotowuję bazarek z biżuterią. Niestety praca zawodowa skutecznie uniemożliwia mi poświęcenie temu zajęciu 2-3 pełnych dni. Mam przygotowane w całości (opisy i podlinkowane zdjęcia) 79 pozycji, a jeszcze koło 100 przede mną. Mam nadzieję, że uda mi się w końcu uruchomić go, bo finanse Dinki rzeczywiście kiepsko wyglądają. Ponad 100 pozycji jest ze srebra, ale jest też fajna sztuczna biżuteria. Bazarek będzie dla Dinki, Soni i Drobinki - mojej ostatniej podopiecznej będącej w DT u Ronji.

Bardzo serdecznie prosimy o wpłacanie deklaracji stałych dla suni! Każda złotówka jest dla nas bardzo ważna!

Posted

Wyniki badań skonsultowane. Nie wygląda to na tarczycę ani nadnercza. Nasz Doktor twierdzi, że trzeba czym prędzej skonsultować Dinkę u dobrego dermatologa. Gdy wspomniałam o badaniu przysadki, nie bardzo wiedział czemu to by miało służyć. Zadawał mi masę pytań dodatkowych, na które niestety nie znałam odpowiedzi...

Posted

[quote name='Nutusia']Wyniki badań skonsultowane. Nie wygląda to na tarczycę ani nadnercza. Nasz Doktor twierdzi, że trzeba czym prędzej skonsultować Dinkę u dobrego dermatologa. Gdy wspomniałam o badaniu przysadki, nie bardzo wiedział czemu to by miało służyć. Zadawał mi masę pytań dodatkowych, na które niestety nie znałam odpowiedzi...[/QUOTE]

Dzięki Nutusiu! Problem w tym, że Dinka była konsultowana na SGGW przez dr Dembele, a potem razem z Mazowszanką zawiozłyśmy ją do dr Karaś-Tęczy. Dembele mówił, że to na tle hormonalnym i sterylka pomoże. Dr Karaś-Tęcza twierdziła, że to potężny stres i miesiąc we własnym domu zdziala cuda i sunia porośnie. Teraz nie ma stresu, nie wie, że DT nie jest domem stałym. Ma doskonałe warunki, dobrą karmę, regularnie ją dostaje, mieszka w domu, ma masę ruchu... Nie mam pojęcia co o tym myśleć:-(
Dr Karaś-Tęcza mówiła, że owczarki (podobnie jak rotweilery) potrafią ze stresu osiwieć w dobę. Dinka jest na grzbiecie siwa i wszystko wskazywało na ten stres właśnie.
Nie wiem, co jej jest, ale jeśli dwóch naprawdę dobrych dermatologów mówi, że to nie choroba skóry, to chyba trzeba im wierzyć:-(

Posted

[quote name='Nutusia']Wyniki badań skonsultowane. Nie wygląda to na tarczycę ani nadnercza. Nasz Doktor twierdzi, że trzeba czym prędzej skonsultować Dinkę u dobrego dermatologa. Gdy wspomniałam o badaniu przysadki, nie bardzo wiedział czemu to by miało służyć. Zadawał mi masę pytań dodatkowych, na które niestety nie znałam odpowiedzi...[/QUOTE]

A moze mozna telefonicznie porozmawiac z Panem Doktorem, mam wyniki wszystkie pod reka to moze umialabym odpowiedziec na czesc pytan?

Dinka nie jest siwa na grzbiecie, to brak pigmentacji bo i skora sie odbarwia. Zobaczymy czy ta melatonina jakos pomoże, narazie za wczesnie chyba na efekty ehh

Przychodzi mi jeszcze na mysl konsultacja u Dr. Krawczyka w Toruniu...taki psi dr. House wlasnie:loveu: Kolejki do niego kilometrowe i trzeba sie duuzo wczesniej umawiac ale pogadam moze udaloby sie Dinke jakos priorytetowo wcisnac. Niech obejzy i sucz i wyniki...moze cos mu przyjdzie do glowy.

Posted

W Warszawie jeszcze dr Ściskalska jest dobra, przynajmniej ja mam dobre doświadczenia- jest dobrym internistą i dermatologiem, całościowo podchodzi zawsze do tematu

Posted

[quote name='furciaczek']A moze mozna telefonicznie porozmawiac z Panem Doktorem, mam wyniki wszystkie pod reka to moze umialabym odpowiedziec na czesc pytan?

Dinka nie jest siwa na grzbiecie, to brak pigmentacji bo i skora sie odbarwia. Zobaczymy czy ta melatonina jakos pomoże, narazie za wczesnie chyba na efekty ehh

Przychodzi mi jeszcze na mysl konsultacja u Dr. Krawczyka w Toruniu...taki psi dr. House wlasnie:loveu: Kolejki do niego kilometrowe i trzeba sie duuzo wczesniej umawiac ale pogadam moze udaloby sie Dinke jakos priorytetowo wcisnac. Niech obejzy i sucz i wyniki...moze cos mu przyjdzie do glowy.[/QUOTE]

też uważam, że Dinkę warto jeszcze skonsultować i zasięgnąć porad. W sumie nie miała pobranych zeskrobin skóry, wszystko zostało chyba ocenione na tzw oko i na tej podstawie padły opinie, bylibyśmy furciaczku bardzo wdzięczni

wczoraj przyszła wpłata deklaracji stałej od aury 20zł, bardzo dziękujemy:loveu:

Posted (edited)

Ja mam sunie chora, alergiczke, wczesniej klopoty skorne u Dory

• , leczyla je dr. Beata Milewska- Ignacak , odczulala.Pobierala zeskrobiny itp.Sprawdzala czy nie ma na skorze tzw. obcych bakterii.
    Przyjmuje w Warszawie.Ewa, Ty znasz dr Milewską:)
    http://www.wetlandia.pl/

Cyt"Wśród psów i kotów jest wiele mających rasowe skłonności do schorzeń skóry. Wiedza na ten temat i odpowiednie postępowanie może pomóc w szybkiej diagnozie, uchronić przed wtórnymi powikłaniami, złagodzić skutki, czy spowolnić chorobę.

Przykłady skłonności rasowych do chorób skóry lub chorób przebiegających ze zmianami skórnymi.

Owczarek niemiecki – alergie, zapalenie mieszków włosowych, powracające powierzchowne ropne zapalenie skóry, ostre zapalenie skóry, głębokie zapalenie skóry owczarków niemieckich, łojotok pierwotny, przetoki około odbytowe, choroby immunologiczne."

• Edited by Ellig
    Posted

Nie miała pobranych zeskrobin?!?!?!?!????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Przecież to jest podstawa!!! To było pierwsze, o co zapytał nasz Doktor. Powiedziałam, że nic nie wyszło - do głowy mi nie przyszło, że nikt nie zaczął od "A", a zabrał się za badanie "Z"!

Posted

Moje wetki mnie ukatrupia...3 razy sie pytaly o zeskrobiny....masakra, do glowy mi nie przyszlo ze nikt nie robil zeskrobin, nie pojete to dla mnie.
    Umawiam sie na skrobanko jak najszybciej, jutro/po jutrze pewnie to zalatwie ehh