Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewa Marta napisał(a):
O widzisz! Genialnie:-) Poczekajmy na Joteskę, wszystko nam napisze:-)

A to Jola ma z Pania Wanda kontakt :) Super.
Jolus jak sie czegos dowiesz to sie zdzwonimy i cos ustalimy :) Fajny domek dla Dinki to miod na moje serce :) Oby sie udalo.

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kajka_72 napisał(a):
A to Jola ma z Pania Wanda kontakt :) Super.
Jolus jak sie czegos dowiesz to sie zdzwonimy i cos ustalimy :) Fajny domek dla Dinki to miod na moje serce :) Oby sie udalo.

dowiem się jeszcze wkrótce co do dokładnej lokalizacji, to nie jest nikt specjalnie znajomy czy polecony. Pani jest Polką, miała sunię onkową ale z racji wieku sunia odeszła. Onek jest bardzo spokojnym przyjacielskim psiakiem. Dla Pani nie jest problemem podróż do Polski. Pracowała kiedyś jako pielęgniarka, ma dorosłe dzieci. Na pewno kładzie nacisk na zdrowie psów, finanse nie stanowią ograniczenia. Przyjedzie do Polski z mężem dużym wanem i może uda mi sie ja namówić by przyjechała ze swoim psiakiem by psy juz tu sie poznały pod okiem furciaczka. Pokryje koszt wszelkich niezbędnych szczepień potrzebnych do ew. wyjazdu.
Zatem ta adopcja to nic wielce pewnego ale potencjalnie możliwa, czas pokaże. Oczywiście Pani jest świadoma, ze gdyby wcześniej doszło do adopcji Diny przez kogoś innego to ona to zrozumie. Ma dzwonić i sie dowiadywać w czerwcu przed przyjazdem.
Kajko, dziękuję za ew. pomoc Europa nie jest wbrew pozorom taka duża ;)
Na dziś Dinka bawi sie na posesji z młodym szczylkowatym onkiem, czasem pilnuje i broni swoich zabawek ostrzegając go, że to jej przecież:evil_lol: a poza tym jest ok :)

Posted (edited)

Fiu, fiu, Dinka ma szansę jechać do Belgii :):):)
Jeśli domek dobry, to czemu nie ;)
Trzymam kciuki :thumbs:
A kiedy będą te wyniki ostatnich badań ???

PS. Nie chcę robić zamętu, ale kiedyś na jakimś wątku czytałam, że niektóre kraje UE oprócz szczepień wymagają dość długiej kwarantanny. Postaram się to sprawdzić :)

Edited by DONnka
Posted

DONeczko , z nami w Belgii byly dwa nasze pieski z polski i wystarczyl tylko paszport z aktualnymi szczepieniami i chip. Chyba nic sie nie zmienilo przez te lata. Ale pewnosci nie mam. Oczywiscie trzeba to sprawdzic.

Jolu, racja-Europa zrobila sie mala , a Belgia to juz calkiem maciupki kraj ;)
Caly swiat nam sie jakos skurczyl :)

Posted

beka napisał(a):
Tylko w jakim jezyku Dinka sie dogada z tym onkiem? bo on pewnie szczeka po ? no włąśnie w jakim?

Po psiemu:-) Poza tyym Dinka jest bardzo mądra i jak będzie potrzeba, to raz dwa złapie obcy język;-)

Jolu, a czy ktoś jeszcze dzwonił z ogłoszeń w sprawie Dinki?

Dzisiaj usiadłam wreszcie do robienia bazarku. Rany boskie ile ja mam biżuterii! Nie wiedziałam, że jej aż tyle. Narazie zrobiłam 40 zdjęć pierścionków, wieczorem zacznę je mierzyć i opisywać, a jutro w ciągu dnia ciąg dalszy. Mam nadzieję, że uzbiera się dla Dinki i Soni konkretna kasa:-)

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Dinka jest bardzo mądra i jak będzie potrzeba, to raz dwa złapie obcy język;-)

No pewnie :). To bardzo mądra dziewczynka :)

Posted

Czy ona już taka zostanie? Mojej koleżanki york, z powodu sinej alergii mimo intensywnego leczenia u najlepszych specjalistów, ma łysy cały grzbiet. Już nie zarośnie. Oczywiście jest bardzo kochany i nikomu w rodzinie to nie przeszkadza. Wolała bym jednak aby Dinka była pięknie zarośnięta.

Posted

Cały czas liczę, że to "tylko" tarczyca. Wtedy po podaniu hormonu, sierść będzie rosła dosłownie w oczach ;) Przy wyrabianiu paszportu bardzo ważne jest, by chip nie był wstrzyknięty później niż zostanie wykonane szczepienie na wściekliznę (najlepiej, by było to jednego dnia).
Dineczko - szczęście jest już całkiem blisko - mocno w to wierzę :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Cały czas liczę, że to "tylko" tarczyca. Wtedy po podaniu hormonu, sierść będzie rosła dosłownie w oczach ;) Przy wyrabianiu paszportu bardzo ważne jest, by chip nie był wstrzyknięty później niż zostanie wykonane szczepienie na wściekliznę (najlepiej, by było to jednego dnia).
Dineczko - szczęście jest już całkiem blisko - mocno w to wierzę :)

No wlasnie mmialam o tym napisac i napisalam tylko na innym watku:)
Do paszportu potrzebny jest chip wyłącznie polski wszczepiony przed szczepieniami i szczepienia oraz szczepienie na wściekliznę co najmniej 21 dni przed wyjazdem. Podejrzewam, że w przypadku psa widocznie chorego, muszą też być zaświadczenia potwierdzające, że nie zagraża innym zwierzętom.Tak jest w wiekszości krajów UE.

Posted

furciaczek napisał(a):
Ja ze swoimi wlasnymi psami sporo jezdzilam po EU, pare lat mieszkalismy w GB wiec kwestie paszportowe i wyjazdowe obcykane.

To swietnie sie sklada bo czasu juz nie wiele do 15 czerwca....Pozdrawiam:)

Posted

[quote name='joteska']bardzo dziękujemy za wpłaty deklaracji stałych, doszły na konto Dinkowe od Ewa Marta 20zł i mazowszanki 40zł deklaracja za 05 i 06:Rose:[/QUOTE]

Tobie kochana też dziękujemy za wpłatę stałej deklaracji dla Dinki:-)

Zaglądam do suni w nadziei na jakieś pozytywne wiadomości...

Posted

wyniki jutro po południu, niestety Dinka ostatnio znów troszkę wyłysiała :( czekam jak na zbawienie na te wyniki:modla: gdyby były dobre furciaczek ma spytac o hormony przysadkowe, może okazać sie, że sterylka suni ma odwotny skutek do zamierzonego i niedbór hormonów płciowych sprawę pogarsza.. zostaje jeszcze kwestia podania próbnie melatoniny jeśli wysztkie wyniki wyjda pozytywnie. Furciaczek ma tez złapac quupala naszej radosnej sunieczki, by zrobić kontrolę pod kątem włosogłówki. Jakby tez przez odwrotność Dnka jest wesoła, biega, bawi się i ma dobry apetyt, puszko jej bardzo smakują, także czynnik stresowy łysienia też jest tu mało prawdopodbny jak to pierwotnie oceniano.

Posted

To mnie zasmuciłaś Jolu:-( Narazie musimy czekać na wyniki i mam nadzieję, że coś sie jednak uda zrobić dla Dinki. Dobrze przynajmniej, że jest wesoła, że biega i dobrze się czuje.