auraa Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Trochę zmieniłam poprzedni tekst. Myślę,że wymaga korekty. Proszę o sugestie. Dina to około 4- letnia suczka w typie owczarka niemieckiego. Ranną, po potrąceniu przez samochód zabrano ją z wiejskiej drogi,na której, została najprawdopodobniej porzucona przez właściciela. W przeszłości zapewne była bita - boi się każdego przedmiotu podnoszonego z ziemi, na widok patyka czy bata przywiera do ziemi, przymyka oczy ze strachu. Jest niezwykle inteligentną suką. Bardzo szybko nauczyła się poleceń: siad, waruj, do mnie, zostań, noga. Chodzi przy nodze bez smyczy, na smyczy, potrzeby załatwia we wskazanym miejscu na hasło "Robisz". Przed jedzeniem siada przed miską i czeka, podchodzi i je na hasło "Twoje", odchodzi na "Zostaw". W stosunku do nowych opiekunów wykazuje postawę absolutnie poddaną. Wobec dzieci jest wyrozumiała i spokojna. Jednakże człowiek, któremu zaufała musi być tylko "jej człowiekiem". Dina absolutnie nie toleruje innych zwierząt, dlatego musi być jedynym zwierzęciem w domu. Sunia szuka własciciela, który doceni jej inteligencję i chęć do pracy. Zapewni potrzebę ruchu i zabawy. Jest wspaniałym psem dla znawcy rasy, któremu nie przeszkodzi brak rodowodu.Przed adopcją suczka zostanie wysterylizowana. Obecnie Dina przebywa w okolicy Grójca. Quote
auraa Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Umieściłam ja w dziale " przygarnę psa". Znalazłam ogłoszenie idealne dla Diny. Ludzie szukają psa,z którym chcą pracować i szkolić go. Quote
DONnka Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 auraa napisał(a):Umieściłam ja w dziale " przygarnę psa". Znalazłam ogłoszenie idealne dla Diny. Ludzie szukają psa,z którym chcą pracować i szkolić go. No to byłoby super :):):) Wobec tego czekamy na odzew :) Quote
bela51 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Tak chciałabym, aby jej los wreszcie sie odmienił. To wspaniała, inteligentna sunia, potrzebuje tylko odpowiedniego prowadzenia. Quote
auraa Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 ciocie, czytałyscie ogłoszenie? co zmienic? Quote
DONnka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='auraa']ciocie, czytałyscie ogłoszenie? co zmienic? Czytałam i podoba mi się :) Dopisałabym jeszcze tylko coś takiego: Jeśli pokochasz Dinę i dasz Jej dom, Ona odwdzięczy Ci się tak, jak to tylko owczarek potrafi - nieocenionym, pełnym empatii towarzystwem oraz bezgraniczną wiernością i oddaniem do końca swoich dni Jeśli się zgadzacie, to odczekam 1-2 dni czy będzie odzew z tego ostatniego ogłoszenia i ruszam z allegro + pakiet ogłoszeń. Na jakie województwo robić te ogłoszenia ??? Quote
auraa Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Na mazowieckie. Możesz zredagowac całe ogłoszenie, łącząc części bo się zgubiłam. Ciotka masz talent! Naprawdę! Quote
DONnka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Auraa, a wstawiłaś sunię na ten wątek: www.dogomania.pl/threads/8669 Quote
DONnka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Oto świeżutki bannerek :) Można się częstować :) Nikt nie chce bannerka ??? Mnie drugi nie chce jakoś wejść Jak próbuje wstawić, to wywala ten pierwszy :shake: Quote
auraa Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 nie wstawiłam. Ja jestem ratlerkowa i z tą onką poruszam się jak dziecko we mgle. Teraz można mieć tylko dwa bannerki dlatego Ci wywala. Ciekawa jestem jaki jest ten drugi. Ja mam problemy z wstawieniem bannerków nie wiem dlaczego, ale przysiądę i wstawię. Ściągnęłam instrukcję, bo bez tego ani rusz. Cały czas pokazuje mi się bannerek Riccusia, którego wyadoptowałam ze trzy lata temu. Quote
auraa Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Już ją stawiłam na watek owczarków do adopcji. Nowa wersja ogłoszenia. Dina to około 4- letnia suczka w typie owczarka niemieckiego. Ranną, po potrąceniu przez samochód zabrano z wiejskiej drogi,na której, została najprawdopodobniej porzucona przez właściciela. W przeszłości zapewne była bita - boi się każdego przedmiotu podnoszonego z ziemi, na widok patyka przywiera do ziemi, przymyka oczy ze strachu. Jest niezwykle inteligentną suką. Bardzo szybko nauczyła się poleceń: siad, waruj, do mnie, zostań, noga. Chodzi przy nodze bez smyczy, na smyczy, potrzeby załatwia we wskazanym miejscu na hasło "Robisz". Przed jedzeniem siada przed miską i czeka, podchodzi i je na hasło "Twoje", odchodzi na "Zostaw". W stosunku do nowych opiekunów wykazuje postawę absolutnie poddaną. Wobec dzieci jest wyrozumiała i spokojna. Jednakże człowiek, któremu zaufała musi być tylko "jej człowiekiem". Dina absolutnie nie toleruje innych zwierząt, dlatego musi być jedynym zwierzęciem w domu. Sunia szuka własciciela, który doceni jej inteligencję i chęć do pracy. Zapewni potrzebę ruchu i zabawy. Jest wspaniałym psem dla znawcy rasy, któremu nie przeszkodzi brak rodowodu.Przed adopcją suczka zostanie wysterylizowana. Jeśli pokochasz Dinę i dasz Jej dom, Ona odwdzięczy Ci się tak, jak to tylko owczarek potrafi - nieocenionym, pełnym empatii towarzystwem oraz bezgraniczną wiernością i oddaniem do końca swoich dni. Obecnie Dina przebywa w okolicy Grójca. Onka - jeśli jej nie pomożemy zginie. Quote
auraa Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Już ją stawiłam na watek owczarków do adopcji. Nowa wersja ogłoszenia. Dina to około 4- letnia suczka w typie owczarka niemieckiego. Ranną, po potrąceniu przez samochód zabrano z wiejskiej drogi,na której, została najprawdopodobniej porzucona przez właściciela. W przeszłości zapewne była bita - boi się każdego przedmiotu podnoszonego z ziemi, na widok patyka przywiera do ziemi, przymyka oczy ze strachu. Jest niezwykle inteligentną suką. Bardzo szybko nauczyła się poleceń: siad, waruj, do mnie, zostań, noga. Chodzi przy nodze bez smyczy, na smyczy, potrzeby załatwia we wskazanym miejscu na hasło "Robisz". Przed jedzeniem siada przed miską i czeka, podchodzi i je na hasło "Twoje", odchodzi na "Zostaw". W stosunku do nowych opiekunów wykazuje postawę absolutnie poddaną. Wobec dzieci jest wyrozumiała i spokojna. Jednakże człowiek, któremu zaufała musi być tylko "jej człowiekiem". Dina absolutnie nie toleruje innych zwierząt, dlatego musi być jedynym zwierzęciem w domu. Sunia szuka własciciela, który doceni jej inteligencję i chęć do pracy. Zapewni potrzebę ruchu i zabawy. Jest wspaniałym psem dla znawcy rasy, któremu nie przeszkodzi brak rodowodu.Przed adopcją suczka zostanie wysterylizowana. Jeśli pokochasz Dinę i dasz Jej dom, Ona odwdzięczy Ci się tak, jak to tylko owczarek potrafi - nieocenionym, pełnym empatii towarzystwem oraz bezgraniczną wiernością i oddaniem do końca swoich dni. Obecnie Dina przebywa w okolicy Grójca. Onka - jeśli jej nie pomożemy zginie. Quote
DONnka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Fajnie, że tekst już dopracowany :) Ci Państwo z ogłoszenia nie odezwali się na razie ? Myślę, że poczekamy do jutra Jak będzie cisza, to ruszam z akcją ogłoszeniową :) - wątki na forach owczarkowych - ogłoszenie na stronie OwP - allegro - pakiet ogłoszeń Quote
Sarna170 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Dziewczyny, sytuacja jest bardzo poważna. Dina znowu wyskoczyła z kojca i dopadła do mojej suki. Co gorsza gdy brałam ją za obrożę, żeby zaprowadzić do kojca zaczęła kłapać zębiskami, chcąc złapać mnie za rękę. Niby w zabawie, ale ostrzegawczo. Obawiam się, że skończy się powrotem na łańcuch, albo... już sama nie wiem. Muszę ją odizolować skutecznie, moja suka nie może mieszkać w stajni. Quote
bela51 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Jest problem, niewiątpliwie, ale prosze okazac jeszcze troche cierpliwosci. Niech to bedzie nawet długi łancuch, czy linka, skoro wymaga tego bezpieczenstwo i jej i otoczenia. Quote
auraa Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Wydaje mi się, że można ruszyć dzisiaj. Tylko raz udało mi się wyadoptować stamtąd psa. Mamy mało czasu.......... Quote
auraa Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Dina od 12 grudnia ma wykupiony pakiet na bazarku . Łancuch za długi nie może być, żeby się nie powiesiła jak będzie próbowała wyskoczyć z kojca. Oj Dina co z Tobą zrobić? Quote
Weimaromaniaczka Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Jestem tu na zaproszenie DONnki Dziewczyny, przecież wiele psów po sterylizacji się "uspokaja" ,są łagodniejsze i nawet mniej terytorialne. Może skoro sterylka i tak jest w planie ,zrobić to jak najszybciej i gdyby to wpłynęło pozytywnie na jej zachowanie wcale nie musiała by szukać nowego domu. P.S. DONnka Twoim banerkiem nie można się "poczęstować",zamiast linku po kliknięciu na niego przenosi mnie na 1 stronę tego wątku.Udało mi się go dodać u siebie ale sama nie wiem jak :) Quote
DONnka Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='Weimaromaniaczka']Jestem tu na zaproszenie DONnki Dziewczyny, przecież wiele psów po sterylizacji się "uspokaja" ,są łagodniejsze i nawet mniej terytorialne. Może skoro sterylka i tak jest w planie ,zrobić to jak najszybciej i gdyby to wpłynęło pozytywnie na jej zachowanie wcale nie musiała by szukać nowego domu. P.S. DONnka Twoim banerkiem nie można się "poczęstować",zamiast linku po kliknięciu na niego przenosi mnie na 1 stronę tego wątku.Udało mi się go dodać u siebie ale sama nie wiem jak :) Cioteczko, bo tak ma być : po kliknięciu na bannerek przenosisz się na wątek, do którego prowadzi :) Link do wątku pokazuje się na dole strony gdy najedziesz strzałką na bannerek :) On jest już podlinkowany, więc musiałaś go skopiować razem z linkiem do wątku. Zresztą nieważne jak, ważne że się udało ;) A tak w ogóle, to dzięki, że przyszłaś :):):) Problem w tym, że sunia nie ma na razie ani grosza a czas nagli, bo z tego co pisze Sarna170, Jej zaborczość i terytorializm eskalują :shake: Quote
Weimaromaniaczka Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Problem w tym ,że skopiować mogę albo sam link albo zdjęcie ale nie razem :-( Dopiero gdy podpatrzyłam jak wygląda zapis w sygnaturze tego drugiego banerka i pododawałam te wszystkie ramki i "url" to mi się udało. Quote
anett Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='Weimaromaniaczka']... Dziewczyny, przecież wiele psów po sterylizacji się "uspokaja" ,są łagodniejsze i nawet mniej terytorialne. Może skoro sterylka i tak jest w planie ,zrobić to jak najszybciej i gdyby to wpłynęło pozytywnie na jej zachowanie wcale nie musiała by szukać nowego domu. ... Psów-samców tak, w przypadku natomiast agresywnych suk, o silnym dominującym charakterze istnieje ryzyko wzrostu agresywnych zachowań. Zanim ukażą się pakiety ogłoszeń dodałam Dinę na tablicę i morusek http://tablica.pl/oferta/dina-mloda-energiczna-owczarka-szuka-dobrego-domu-IDB5EF.html http://www.morusek.pl/ogloszenie/87046/Dina---mloda-energiczna-owczarka-szuka-dobrego-domu/ Auraa sprawdź proszę nr tel. Quote
DONnka Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Dobrze, że jesteś anett :) Napisałam do fochu z prośbą o aukcję allegro dla Diny. Dziś założę Jej wątki na owczarkach i zrobię ogłoszenie na stronie OwP Czy to są aktualne namiary do kontaktu ??? tel 609677067 mail: irmina56@o2.pl Quote
unixena Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Zapisuje sunke.Ostatnio to jakis wysyp pieknych onkow ,ktore mimo swojej urody i madrosci nie maja czlowieka .Smutne to .Ta sunia bez watpienia musi trafic w rece doswiadczonego czlowieka z wielkim sercem .Tylko skad takiego wyczarowac? Quote
DONnka Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='unixena']Zapisuje sunke.Ostatnio to jakis wysyp pieknych onkow ,ktore mimo swojej urody i madrosci nie maja czlowieka .Smutne to .Ta sunia bez watpienia musi trafic w rece doswiadczonego czlowieka z wielkim sercem .Tylko skad takiego wyczarowac? Dzięki, że zajrzałaś unixeno :):):) [quote name='anett'] Zanim ukażą się pakiety ogłoszeń dodałam Dinę na tablicę i morusek http://tablica.pl/oferta/dina-mloda-energiczna-owczarka-szuka-dobrego-domu-IDB5EF.html http://www.morusek.pl/ogloszenie/87046/Dina---mloda-energiczna-owczarka-szuka-dobrego-domu/ Auraa sprawdź proszę nr tel. Anett, jesteś kochana dziewczyna :loveu: Quote
Recommended Posts