MiK-Jozefow Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Dzisiejszy spacer z Dinką odbyty, mała jeszcze bardziej ruchliwa, skoczna i pełna energii. Poszłyśmy dzisiaj razem na mój wydział, bo musiałam odnieść dokumenty. Miała lekkie zahamowanie przed wejściem i na początku trochę się bała, szła przy ziemi, cały czas wąchając, ale po jakimś czasie było coraz lepiej :) Jest przekochana, bardzo pojętna i super wpatrzona w człowieka, jak tylko ma jakiś smakołyk. Ja przed spacerem podkradłam jej z miski trochę karmy, żeby poćwiczyć z nią przychodzenie na zawołanie, wystarczyło że raz powiedziałam "siad" jak przybiegła, potem już sama czekała z uśmiechniętym pycholem na jedzonko :loveu: Można już Dinie dawać jakieś smakołyki? Quote
bela51 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Auraa - bardzo prosze o pilne szukanie nowego skarbnika dla Diny. Prosze tez o podanie konta, na ktore teraz moge przekazac zebrane fundusze. Przepraszam, ze Cie zawiodłam, przepraszam tez Dine. Ale mój dalszy pobyt na portalu dogomania stał sie niemozliwy. Dine bede wspierac w miare moich mozliwosci. Najdalej jutro podam dokladny wykaz wplat, ktore wplyneły na moje konto. Quote
mysza 1 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='Fela']DONnka, to nie ten hotelik. My w Teresinie mamy nasze miejsce. Kojce. Dobrzy ludzie, ale spacery raczej w ilości umiarkowanej. No i tam trochę daleko, 40 km od Wawy[/QUOTE] Ale możecie zapytać w tym Nosku? Nie miałam tam psów ale wiem, że cena za miejsce domowe 12 zł/doba. Pewnie w kojcu niewiele mniej. Quote
motyleqq Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='MiK-Jozefow']Dzisiejszy spacer z Dinką odbyty, mała jeszcze bardziej ruchliwa, skoczna i pełna energii. Poszłyśmy dzisiaj razem na mój wydział, bo musiałam odnieść dokumenty. Miała lekkie zahamowanie przed wejściem i na początku trochę się bała, szła przy ziemi, cały czas wąchając, ale po jakimś czasie było coraz lepiej :) Jest przekochana, bardzo pojętna i super wpatrzona w człowieka, jak tylko ma jakiś smakołyk. Ja przed spacerem podkradłam jej z miski trochę karmy, żeby poćwiczyć z nią przychodzenie na zawołanie, wystarczyło że raz powiedziałam "siad" jak przybiegła, potem już sama czekała z uśmiechniętym pycholem na jedzonko :loveu: Można już Dinie dawać jakieś smakołyki?[/QUOTE] haha, widzę że miała dziś dwa spacerki. jak Ty pisałaś post, to my spacerowałyśmy :) Dina jest wpatrzona i bez smakołyków, ale nie wiem, czy można jej podawać-dziś na spacerze zrobiła baaardzo luźną kupę... Quote
MiK-Jozefow Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 ze mna zrobila tez luzna ale nie az tak bardzo, ja bylam u niej o 10 takze super, ze kilka godzin pozniej jeszcze raz miala spacer :) a jutro bede ok 12 Quote
DONnka Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='mysza 1']Ale możecie zapytać w tym Nosku? Nie miałam tam psów ale wiem, że cena za miejsce domowe 12 zł/doba. Pewnie w kojcu niewiele mniej. To w Mokrym Nosku są też miejsca domowe ? Nie wiedziałam :oops: Jeżeli tak, to może rzeczywiście warto zapytać, choć stosunek Dinki do innych psów ciągle nie jest do końca zbadany :roll: Sarna opisywała Ją jako bardzo zaborczą a nawet na tym tle agresywną :roll: Quote
motyleqq Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 a, i jeszcze tak oddycha nosem, jakby miała katar... Quote
motyleqq Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='DONnka'] Sarna opisywała Ją jako bardzo zaborczą a nawet na tym tle agresywną :roll:[/QUOTE] obawiam się, że faktycznie tak jest. to bardzo terytorialna suka, i o ile na spacerach nie jest wściekłym agresorem, o tyle myślę, że nie trudno u niej o zatargi na własnym podwórku... Quote
Ewa Marta Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Martwi mnie ten jej katar i luźne kupki:-( Cos sie jednak dzieje, że mimo antybiotyku nadal ma jakąś infekcję:-( Fajnie, że miała dzisiaj dwa spacerki:-) JESTEŚCIE KOCHANE!!!!! Quote
auraa Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Ciotki, która zgodzi się zostać skarbnikiem Dinki. Ja nie chcę. Do mojego konta mają dostęp wszyscy członkowie rodziny. Trudno mi będzie je kontrolować. Nie chcę zrobić manka. bela51, moze jednak przemyslisz swoją decyzję. Quote
Martika&Aischa Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Zaglądam cały czas do Dineczki i uśmiecham się od ucha do ucha czytając relacje spacerkowe ;) Mam nadzieję że mimo przykrości jakie ostatnio spotkały naszą belę zostanie z nami bo niewyobrażam sobie żeby stało się inaczej! Quote
MiK-Jozefow Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Kolejny spacer z Diną :) Tym razem wstawiam kilka zdjęć :) A tu dorwała małego patyka :) Ona by się świetnie nadawała do psich sportów, jest bardzo skoczna, szybka, super by było jakby trafiła do osoby aktywnej fizycznie :D Quote
auraa Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 A jak jej zdrówko? Czy kaszle? I co z sierścią. Te białe plamy to już nowa czy stara sierść? Quote
auraa Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Cytuję wiadomość od sarny, którą otrzymałam jakiś czas temu. Moze warto spróbować. ""Teraz możecie przećwiczyć polecenia, których podobno nie zna. Będzie miała zajęcie. Najprostsze z pozycji "siad" - polecenie "noga" i klepnięcie ręką w swoją lewą nogę. Okrąży przewodnika z prawej strony i usiądzie przy lewej nodze. Można nakierować ją smakołykiem, bo bardzo dawno nie ćwiczyła."" Quote
motyleqq Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 charczy przez nos. ja chętnie z nią poćwiczę, żałuję, że nie mogę jeździć częściej... Quote
joteska Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 ale ona jest ładniutka i radosna :) a może to charczenie to jakaś infekcja, może trzeba antybiotyk?, warto wetów podpytać Quote
MiK-Jozefow Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Chuda jest niestety nadal, a karmę zjada bez problemu... Co to skóry to łyse plamy są pod tą białą sierścią i odkąd ją wyprowadzam nie zauważyłam, żeby coś odrastało... Ja też z nią chętnie poćwiczę, siad wykonuje wzorowo, a "noga" też się na pewno szybko nauczy :) Quote
motyleqq Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 słuchajcie, czy Dina ma ogłoszenia? trzeba szukać domu, trzeba uaktualnić FB. jeśli chcecie, mogę się zająć FB, ale ten kto założył musi mi dać uprawnienia. moje nazwisko: Agnieszka Daria Sobora, tak mnie tam szukajcie... Quote
MiK-Jozefow Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Właśnie co z ogłoszeniami? Chętnie pomogę... Quote
motyleqq Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 może fajnie by było jakby Dina miała na spacerach chustkę z napisem 'szukam domu', dysponuje ktoś taką? Quote
DONnka Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='motyleqq']słuchajcie, czy Dina ma ogłoszenia? trzeba szukać domu, trzeba uaktualnić FB. jeśli chcecie, mogę się zająć FB, ale ten kto założył musi mi dać uprawnienia. moje nazwisko: Agnieszka Daria Sobora, tak mnie tam szukajcie...[/QUOTE] Ja zrobiłam Dince fb i chętnie dam Ci uprawnienia :) Już proponowałam tu na wątku, żeby aktualizował je ktoś, kto ma bezpośredni kontakt z Diną Problem w tym, że nie bardzo wiem jak to zrobić :oops: [quote name='MiK-Jozefow']Właśnie co z ogłoszeniami? Chętnie pomogę...[/QUOTE] Zrobiłam Dince 130 ogłoszeń, ale okazało się, że zbyt wcześnie ... Większość z nich już dawno wygasła Odzew był niewielki Może teraz będzie lepiej Tekst jest tu gdzieś na wątku Można uaktualnić Quote
Mazowszanka13 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='motyleqq']może fajnie by było jakby Dina miała na spacerach chustkę z napisem 'szukam domu', dysponuje ktoś taką?[/QUOTE] Bardzo dobry pomysł, czasami na bazarkach pojawiają się takie chusty. Obiecałam sobie, że kupię takę chustę na zapas jakby co kiedyś tam..;) Quote
motyleqq Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='DONnka']Ja zrobiłam Dince fb i chętnie dam Ci uprawnienia :) Już proponowałam tu na wątku, żeby aktualizował je ktoś, kto ma bezpośredni kontakt z Diną Problem w tym, że nie bardzo wiem jak to zrobić :oops:[/QUOTE] wejdź w edycję wydarzenia i tam jest pole 'administratorzy', po prostu mnie wpisz :) Quote
Recommended Posts