Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jestem wreszcie.
Sterylka Diny przesuwa się w czasie z powodów organizacyjnych, ale ja nie naciskam, żeby ją szybko sterylizować, bo niedługo po sterylce trzeba będzie ją zabrać. A tu nie ma chyba najgorzej, zwłaszcza teraz. jak ma codziennie takki suuuuper spacer. No i za sam pobyt jak na razie nie połacimy :-) (poza karmą, którą kupuję - będę musiała zgłosić się do dinowego skarbnika).
Sterylka wstępnie zaplanowana na jutro, ale jutro też Ewa, która sprawę koordynuje, ma jakieś spotkanie w kierownictwem kliniki (m.in. w sprawie naszych psów), więc różnie się może okazać.
Widziałam ją wczoraj po południu. Przepraszam, że wcześniej nie uprzedziłam, ale nie wiedziałm do ostatniej chwili, że będę. Łapaliśmy dziką suczkę koczującą przy drodze (z resztą łapanie odbywało się w asysście tv, w "psich adopcjach" będzie można zobaczyć). Udało się złapać i postanowiliśmy od razu zawieźć ją na sggw na sterylizację, bo jest w początkach ciąży.

Dinka wygląda zdecydowanie lepiej, psychicznie też widać mega postępy :-) :-) Byłyśmy we trzy, więc zdecydowałyśmy się ją puścić na chwilkę. Ewa zą nią brykała, ganiały się jak szalone, strasznie fajnie było na to popatrzeć. Lalający pies. Zdjęcia nie bardzo wyszły z powodu pogody, aparat zamókł i zaparował, więc się z Wami nie podzielę przyjemnością patrzenia na Dinę. A było na co popatrzeć. Na odchodne Dina dostała kość do gryzienia.

PS, ciotki, pls, napiszcie jeszcze w jakich mniej więcej godzinach planujecie spacery w tym tyg. Ewie może uda się dograć jeszcze jakieś studentki do spacerów.

Posted

Mamy dla niej miejsce w hoteliku, ale to hotelik kojcowy. Lepsze takie rozwiązanie, niż gdyby miała wrócić do kojca i na łańcuch. no ale nie idealne. I kosztowne.

Posted (edited)

No to podsumujmy:

Zbieram zapisy na przyszły tydzień na spacery:-)
Poniedziałek - Ewa Marta ok 16:30
Wtorek - Gusia ok. 17:30
Środa - Motyleqq ok. 17:00
Czwartek - Gusia ok. 17:30
Piątek - Mazowszanka przed południem
Sobota -
Niedziela - ?

Gdyby udało się znaleźć chętne studentki, byłoby super!

Mazowszanko, a Ty który dzień wybierasz?

Cudownie, że Dinka mogła poganiać, tego jej bardzo potrzeba. Mam wrażenie, że ona wróciłaby na wołanie, jednak boję się puścić ja luzem, zwłaszcza jeśli jestem sama:shake:

Nie mam dzisiaj aparatu, więc relacja będzie tylko słowna:-) Za kilka minut ruszam do ślicznoty:-)

Edited by Ewa Marta
Posted (edited)

[quote name='Fela']Wyglądana to, że się Ewy spotkały na spacerku z Diną :-) I mogła sobie psica pohasać.[/QUOTE]

To prawda:-) Kiedy dochodziłam do budynku, zobaczyłam ganiającą luzem Dinkę, a obok jakąś miła dziewczynę:-) Zawołałam Dinulca, poznała mnie i ruszyla pędem do mnie witać sie i skakać. Ona jest super kochana, bardzo sie pilnuje, wraca na zawołanie natychmiast:-) Ganiałyśmy sobie, poczesałam ją, porzucałam jej piłeczkę moich psiaków. Szalała z nią, podbiegała i podrzucała ją fajnie. Widać, że wolność sprawia jej niesamowitą radość:-) To naprawdę super widok widzieć ją tak totalnie szczęśliwą:-)

Zauważyłam, że dopóki druga Ewa trzymała smycz, Dinka ganiała wprawdzie ze mną ale zerkała na nią i w zasadzie jej się pilnowała. Potem ja dostałam smycz do ręki i Dinka natychmiast przeszła pod moją opiekę. Pobiegła za mną bez zawahania. Troszkę jeszcze puściłam ją luzem, ale kiedy zaczęłyśmy robić obchód sggw, wzięłam ją na taśmę i w sumie dobrze się stało, bo spotkałyśmy... kota:-) Dinkę na sekundę wmurowało, po czym ożywiona ciągnąc niemiłosiernie starała się do kota podejść, ale nie wyglądała na gotową do ataku, raczej do zabawy. Kocur zrobil jednak wielki grzbiet, a ja szczerze mówiąc wolałam nie ryzykować, bo koty też lubię;-)

Dinka miala luźną kupkę, w związku z tym nie dostała dziś ode mnie kostki, a ta z wczoraj leżała napoczeta. Zostanie dzisiaj zabrana, żeby jej sunia nie zaczęła jeść jutro.

Po powrocie do boksu zastałyśmy wsypana do miski karmę, którą wsypała jej Ewa i od razu zostawiła kartkę, żeby Dinki nie karmić, bo jutro zabieg:-)
Dinka wpadła, jednym susem dopadła do miski i rozsypała całą karmę. Zaczęłam ją zbierać gadając cały czas do łobuza, a ona cieszyła się jak wariat, myślała, że to zabawa i też zbierała karmę z podłogi:-) Co chwilę do mnie podbiegała i gryzła mi włosy. Powiedziałam jej, że wystarczy, że ona jest łysol i ja za degażowanie włosów bardzo dziękuję;-) Dostałam kilka buziaków, Dinka wpychała mi się na kolana... kochana jest.

Weszła do nas miła Pani pielęgniarka, kucnęła i pogadałyśmy trochę. Powiedziała, że w tej chwili Dinka zostawia już karmę w misce, nie zjada wszystkiego łapczywie od razu, że jest kochana, ale czasami trzeba do niej stanowczo coś powiedzieć, bo dostaje głupawki.
Tak jak nie reaguje na psy w boksach, które mija, tak kiedy my byłyśmy w boksie, a obok przechodzil pies z jakimś człowiekie, rzuciła się do drzwi i ujadała wściekle. Ewidentnie jeśli jest w gorszej niż inny pies sytuacji, wyzwala to w niej złość. Jednak mądrze prowadzona będzie najwierniejszym psem na świecie.

Porwała poszewkę na kołdrze, jutro po zabiegu dostanie świeżą. Ja poszukam jeszcze jakiś poszewek w domu.
Dzisiaj nie dostając kostki płakała trochę, kiedy wychodziłam:-(

Edited by Ewa Marta
Posted

Dziewczyny, pisałam na PW do bela51 z zapytaniem czy ma ONkę/DONkę, która potrzebuje funduszy i wskazała właśnie Dinę :) Mogłabym zrobić jej 5-dniowy bazarek cegiełkowy, o ile nie macie nic przeciwko. Potrzebowałabym tylko uściślenia wszystkiego tak w skrócie na pierwszy post, co i jak, na co fundusze itp. zresztą, wiecie jak to z bazarkami, trzeba określić wszystko jasno po kolei. Oczywiście proszę o wysłanie mi konta na PW, które będę wysyłała kupującym cegiełki :) albo proszę o osobę, która posiada konto o dość częstym bywaniu na bazarku i monitorowaniu kto kupił ile cegiełek, by wysyłać konto do wpłat, a jeśli to konto jakiejś organizacji to myślę, że chyba bym mogła wkleić w pierwszy post bazarku, co? ;) To na tyle, ale się rozpisałam...:)

Posted

[quote name='faith35']Dziewczyny, pisałam na PW do bela51 z zapytaniem czy ma ONkę/DONkę, która potrzebuje funduszy i wskazała właśnie Dinę :) Mogłabym zrobić jej 5-dniowy bazarek cegiełkowy, o ile nie macie nic przeciwko. Potrzebowałabym tylko uściślenia wszystkiego tak w skrócie na pierwszy post, co i jak, na co fundusze itp. zresztą, wiecie jak to z bazarkami, trzeba określić wszystko jasno po kolei. Oczywiście proszę o wysłanie mi konta na PW, które będę wysyłała kupującym cegiełki :) albo proszę o osobę, która posiada konto o dość częstym bywaniu na bazarku i monitorowaniu kto kupił ile cegiełek, by wysyłać konto do wpłat, a jeśli to konto jakiejś organizacji to myślę, że chyba bym mogła wkleić w pierwszy post bazarku, co? ;) To na tyle, ale się rozpisałam...:)
Faith, konto jest moje, bo mianowano mnie tutaj skarbnikiem, ale oczywiscie nie podawaj go na forum, tylko na pw.
Fundusze są potrzebne na hotelik dla Diny i na leczenie.
Na pewno wiecej moglyby napisac dziewczyny odpowiedzialne za sunie, ale nie wiem, czy tu dzisiaj wejda.

Posted

[quote name='bela51']Faith, konto jest moje, bo mianowano mnie tutaj skarbnikiem, ale oczywiscie nie podawaj go na forum, tylko na pw.
Fundusze są potrzebne na hotelik dla Diny i na leczenie.
Na pewno wiecej moglyby napisac dziewczyny odpowiedzialne za sunie, ale nie wiem, czy tu dzisiaj wejda.[/QUOTE]

bela, więc będziesz rozsyłać konto na pw czy ja mam to robić? jak ja to poproszę o dane do wpłat, bo od czasów Miki minęło sporo czasu i już zdążyłam ze 100 razy opróżnić skrzynkę, ale jak już zaznaczyłam: bazarek 4-5 dniowy, jeśli coś by się zmieniło to dam znać, mój weekendowy wyjazd nie jest jeszcze przesądzony :) oczywiście mogę liczyć na Waszą pomoc w reklamowaniu bazarku? ;) jeśli mogę spytać.. co oznacza SGGW? być może zostało to już objaśnione, przepraszam, nie mam dziś czasu przeczytać wątku, postaram się jutro nadrobić zaległości, bazarek też zrobię jutro, o ile będę miała dostęp do komputera, u mnie ostatnio różnie bywa, mój komputer miewa "humorki"...

Posted

[quote name='faith35']bela, więc będziesz rozsyłać konto na pw czy ja mam to robić? jak ja to poproszę o dane do wpłat, bo od czasów Miki minęło sporo czasu i już zdążyłam ze 100 razy opróżnić skrzynkę, ale jak już zaznaczyłam: bazarek 4-5 dniowy, jeśli coś by się zmieniło to dam znać, mój weekendowy wyjazd nie jest jeszcze przesądzony :) oczywiście mogę liczyć na Waszą pomoc w reklamowaniu bazarku? ;) jeśli mogę spytać.. co oznacza SGGW? być może zostało to już objaśnione, przepraszam, nie mam dziś czasu przeczytać wątku, postaram się jutro nadrobić zaległości, bazarek też zrobię jutro, o ile będę miała dostęp do komputera, u mnie ostatnio różnie bywa, mój komputer miewa "humorki"...[/QUOTE]

Kochana, dziewczyny będa Ci na pewno bardzo wdzięćzne, ja tylko wyprowadzam Dinkę więc wtrącać się nie mogę:-) A SGGW, to Szkoła Główna Gospodarki Wiejskiej:-). Na jej terenie jest lecznica i szpitalik dla zwierząt, gdzie jest w tej chwili Dinka:-)

Posted

Faith, dzięki! Oczywiście fundusze potrzebne. Poproszę o takie bazarkowe resume Aurę, ona od początku zna sprawę.
Dina powinna mieć jutro zabieg, prosimy o kciuki. Wizyta potem pewnie się przyda, tak żeby też popatrzeć, jak się czuje dziewczynka i czy jej czegoś nie potrzeba. Bo przybyło sporo psów i p. Agnieszka - techniczka będzie miała full roboty (jeśli to ona będzie miała dyżur, a jeśli nie ona, to tym bardziej warto zajrzeć).
Myślę jednak, że pojutrze to już spacerek będzie. Może bardziej delikatny i ostrożny, ale zawsze spacerek ;-)