beka Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 By lam. Dinka grzecZna, nie szczekała na inne psy. Na spacerku trochce ciagneła ale tylko troche. Wszystko ja interesuje, a najbardziej przechodzący ludzie. Psów nie spotkałyśmy. Do klatki wróciła bez oporów, na psy w kojcach po drodze nie zwracala uwagi. Skóra wygląda lepiej ale wciaz łyse placki sa. Tasiersc co odrasta, biała jest jakaś dziwna, jakby bez pigmetu... prosba do odwiedzajacych zeby nie przynosić pluszaków. Dinka wczoraj memłało oko jakiegoś stwora. Lepiej żeby nie połkneła .. Quote
auraa Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Czy wiadomo kiedy będzie sterylizacja? Sarna twierdzi,że lepiej żeby jednak oprócz niej nie było żadnych innych zwierząt w domu. Quote
Ewa Marta Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 (edited) auraa napisał(a):Czy wiadomo kiedy będzie sterylizacja? Sarna twierdzi,że lepiej żeby jednak oprócz niej nie było żadnych innych zwierząt w domu. Nie wiadomo, bo nie było kogo zapytać. Chyba, że Fela coś wie:-) To, że nie reaguje na psy w boksach obok nie znaczy, że może mieszkac z innymi psami. Uważam, że atak na sunię Sarny, kiedy Dinka poczuła się już pewnie jest wystarczającym dowodem na to, że powinna byc jedynaczką. Beka, to ja przyniosłam pluszaka, jeśli chciała jeść oczy, to więcej zabawek nie dostanie. Mój Semik tez lubi memłać oczy, ale jestem obok niego i zawsze mu je zabieram. Dina zostaje sama i trudno powiedzieć co zrobi. Zbieram zapisy na przyszły tydzień na spacery:-) Poniedziałek - Ewa Marta Wtorek - Gusia Środa - Motyleqq Czwartek - Gusia Piątek - ? Sobota - Niedziela - ? Czy jest ktoś chętny? Motyleqq, możesz w srodę? Mazowszanko, dasz radę w któryś dzień? A może zglosi sie jakaś nowa Ciocia, chcąca poznać wspaniałą Dinę? Warto, naprawdę:-) Edited February 18, 2012 by Ewa Marta Quote
motyleqq Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 zawsze można oczy i inne takie elementy wyjąć nim zostawi się pluszaka :) Quote
Mazowszanka13 Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Mogę w dowolny dzień ale muszę wcześniej wiedzieć. Poczekajmy, zobaczymy który będzie nieobsadzony. Póki co idę jutro. Quote
Ewa Marta Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Mazowszanka napisał(a):Mogę w dowolny dzień ale muszę wcześniej wiedzieć. Poczekajmy, zobaczymy który będzie nieobsadzony. Póki co idę jutro. Super, zobaczymy w takim razie który będzie wolny;-) motyleqq napisał(a):ja w środę jak najbardziej :) Fantastycznie, zapiszę Cię w poście powyżej:-) Quote
DONnka Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Cioteczki, podziwiam Was za organizację :):):) Dinka chyba dawno nie była tak wyspacerowana i dawno nikt nie poświęcał Jej tyle uwagi :multi: :multi: :multi: Nic dziwnego, że jest zadowolona i pychol Jej się śmieje :):):) Quote
auraa Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Wysłałam mnóstwo maili z prośbą o pomoc finansowa dla Diny. Ciekawe, czy ktoś coś prześle. Quote
Ewa Marta Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 DONnka napisał(a):Cioteczki, podziwiam Was za organizację :):):) Dinka chyba dawno nie była tak wyspacerowana i dawno nikt nie poświęcał Jej tyle uwagi :multi: :multi: :multi: Nic dziwnego, że jest zadowolona i pychol Jej się śmieje :):):) Ona tym uśmiechem odwdzięcza się nam za poświęcony czas:-) auraa napisał(a):Wysłałam mnóstwo maili z prośbą o pomoc finansowa dla Diny. Ciekawe, czy ktoś coś prześle. Mam nadzieję, że ktoś się ulituje i wspomoże sunię. ja niestety finansowo rady nie dam, ale chociaż te spacery jej podaruję. Nie pogniewajcie się, ale korzystając z tego, że często tu jestem, chciałam Was serdecznie zaprosić na bazarek dla Soni, która wprawdzie nie jest tak wylewna w okazywaniu uczuć jak Dinka, ale też skradła mi serce już dawno temu i zpaomnieć tej suni nie mogę, więc pomagam. Może wybierzecie jakąś książkę dla siebie albo swoich dzieciaków? http://www.dogomania.pl/threads/2233...0#post18662610 Quote
auraa Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Podnoszę Dinkę. Dzis mało spacerowa pogoda...... Quote
Ewa Marta Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 auraa napisał(a):Podnoszę Dinkę. Dzis mało spacerowa pogoda...... To prawda, plucha się robi straszna, ale Dince nie przeszkadza żadna pogoda. Quote
motyleqq Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Ewa Marta napisał(a):To prawda, plucha się robi straszna, ale Dince nie przeszkadza żadna pogoda. skąd ja to znam... mojej Etnie też nic nie przeszkadza ;) Quote
Mazowszanka13 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 To prawda, mało spacerowa pogoda ale swoje przeszłyśmy. Dina już nie ciągnie tak strasznie i nie kręci się wkoło. Podchodzi do ludzi ale studenci SGGW mało psiolubni, nie widzę na ich twarzach entuzjazmu. Na spacerze zaobserwowałam dziwne zachowanie, parę razy tak jakby krztusiła się, czasami jakby chciała coś wymiotować. Poza tym wesoła i żywa.Po powrocie nie miała już tych objawów.Przy mnie nic na spacerze nie żarła ale wiem, że walają się na trawnikach SGGW kości drobiowe. Powiedziałam o tym osobie dyżurującej ( młoda dziewczyna), która zajrzała Dinie do gardła. Nic tam nie znalazła. Może jest coś w tchawicy ? Poobserwujcie ją na spacerach. Quote
motyleqq Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 wiesz, moja suczka też się tak czasem krztusi, a potem jej przechodzi. zwykle jak pogryzie patyk, a czasem jakby bez powodu Quote
Mazowszanka13 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 motyleqq napisał(a):wiesz, moja suczka też się tak czasem krztusi, a potem jej przechodzi. zwykle jak pogryzie patyk, a czasem jakby bez powodu No to mam nadzieję, że na jutrzejszym spacerze będzie OK. Quote
Ewa Marta Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Mazowszanka napisał(a):To prawda, mało spacerowa pogoda ale swoje przeszłyśmy. Dina już nie ciągnie tak strasznie i nie kręci się wkoło. Podchodzi do ludzi ale studenci SGGW mało psiolubni, nie widzę na ich twarzach entuzjazmu. Na spacerze zaobserwowałam dziwne zachowanie, parę razy tak jakby krztusiła się, czasami jakby chciała coś wymiotować. Poza tym wesoła i żywa.Po powrocie nie miała już tych objawów.Przy mnie nic na spacerze nie żarła ale wiem, że walają się na trawnikach SGGW kości drobiowe. Powiedziałam o tym osobie dyżurującej ( młoda dziewczyna), która zajrzała Dinie do gardła. Nic tam nie znalazła. Może jest coś w tchawicy ? Poobserwujcie ją na spacerach. Mazowszanko, dzięi za relację. Czy ona ma na boksie kartkę, że jest psem przed zabiegiem i ma nie jeść? Nadal nie wiadomo, czy jutro będzie sterylka? Ja będe u niej po południu tak, czy inaczej. A kołdra jeszcze cała? Quote
Mazowszanka13 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Nic nie ma o diecie. Kołdra cała tylko trochę zwichrzona. Quote
Ewa Marta Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Mazowszanka napisał(a):Nic nie ma o diecie. Kołdra cała tylko trochę zwichrzona. Jak zwichrzona, to znaczy, że używana:-) Cieszę się:-) Quote
gusia0106 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 O ja cie......Farelek dużo lepiej !! Serio:) Zespół przedsionkowy powoli mija, głowa mnie skrzywiona, chodzi prosto, ale czad :) Ja u Dinuchy będę jutro. Nie wiem Ewa jak Ty to robisz - ze mną ona na spacerach nie szaleje i nie cieszy się aż tak :) Quote
Ewa Marta Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='gusia0106']O ja cie......Farelek dużo lepiej !! Serio:) Zespół przedsionkowy powoli mija, głowa mnie skrzywiona, chodzi prosto, ale czad :) Ja u Dinuchy będę jutro. Nie wiem Ewa jak Ty to robisz - ze mną ona na spacerach nie szaleje i nie cieszy się aż tak :)[/QUOTE] Gusiu, bo Ty ją wychowujesz, a ja pozwalam sobie na głowę wejść:-) Tyle, że w przypadku Diny konieczne jest ustawienie jej we właściwych relacjach, a nie zagłaskiwanie i pozwalanie na wszystko. Ja przyznaję, nie umiem. Barsę musiałam zabrać na szkolenie, bo uciekała koszmarnie i groziło jej chodzenie do końca życia na smyczy. No to poszłam, posłuchałam treserki i mam super posłuszną sunię. A Semik, który zdaniem treserki rządzi w domu, tyle, że podejmuje mądre decyzje i nie robi bagna, więc mi to nie przeszkadza... no więc Semik dalej rządzi, bo nie umiałabym być dla niego stanowcza... Idę dzisiaj do Diny, zobaczę też Farelka kochanego:-) Quote
bela51 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Auraa, przeklej prosze aktualne wpłaty na pierwszą strone. Wpłaty dla Diny : Grazyna M. Grobice - 100 zł DONnka - 10 zł + 10 zł Weimaromaniaczka - 10 zł + 10 zł bela51 - 10 zł auraa - 50 zł joteska - 10 zł Ogółem - 210 zł Quote
beka Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Jest szansa że Dinka bedzie maiła jutro sterylizację. Ela napisze później dokladnie co i jak.. Quote
Recommended Posts