Martika&Aischa Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Dinka piękny roześmiany pychol :) aż serce rośnie .....przeszczęśliwa u boku człowieka :) Martwi mnie bardzo stan Farelka ....kibicuję mu z całych sił !!!! Quote
motyleqq Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 słuchajcie, jadę dziś do Dinki, ale nigdy nie byłam w tej klinice i nie wiem co i jak? Quote
gusia0106 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 motyleqq napisał(a):słuchajcie, jadę dziś do Dinki, ale nigdy nie byłam w tej klinice i nie wiem co i jak? Wejdź normalnie głównym wejściem i na recepcji powiedz, że chcesz wyjść z Dinką, dalej Cię pokierują ;) Quote
motyleqq Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 gusia0106 napisał(a):Wejdź normalnie głównym wejściem i na recepcji powiedz, że chcesz wyjść z Dinką, dalej Cię pokierują ;) ok, dzięki :) a tam jest jej smycz i obroża, czy mam wziąć coś z domu? a i jak będzie chętna, to bym z nią popracowała nad takimi rzeczami jak luźna smycz, czy ona ma jakąś ścisłą dietę, czy można jej zdrowe smakołyki? :) Quote
gusia0106 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Smycz i obroża jest na miejscu, smakołyki dozwolone ;) Quote
motyleqq Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 super, nie mogę się doczekać :) a jak wygląda w ogóle harmonogram na ten tydzień? czy na wszystkie dni ma towarzystwo? jeśli nie, to w tym tygodniu mogę pojechać też w inny dzień niż dziś Quote
Mazowszanka13 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Ja jej na odchodne zostawiam coś do chrupania. Wtedy nie płacze po moim wyjściu tylko konsumuje. Ostatnio nie miała wody ale w pomieszczeniu jest kran , więc jakby co to można nalać. Quote
Ewa Marta Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 motyleqq napisał(a):super, nie mogę się doczekać :) a jak wygląda w ogóle harmonogram na ten tydzień? czy na wszystkie dni ma towarzystwo? jeśli nie, to w tym tygodniu mogę pojechać też w inny dzień niż dziś Narazie nieobstawiony jest piątek, sobota i niedziela. Któryś dzień mogę wziąć ja. Możliwe, że w piątek będzie miała sterylkę, ale o to warto może zapytać w czwartek. Quote
gusia0106 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Ewa Marta napisał(a):Narazie nieobstawiony jest piątek, sobota i niedziela. Któryś dzień mogę wziąć ja. Możliwe, że w piątek będzie miała sterylkę, ale o to warto może zapytać w czwartek. W czwartek będę ja, postaram się dowiedzieć czy zabieg ma być w piątek. Quote
motyleqq Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 ok, więc ja mogę ewentualnie w sobotę jeszcze :) wprawdzie jeśli będzie miała sterylkę to będzie wyczerpana zabiegiem, ale chociaż z nią posiedzę i wygłaszczę... edit: na pierwszej stronie jest o jej fatalnym stanie, czy to się zmieniło? i jak to jest z jej zachowaniem, czy powinna być jedynaczką w domu? chyba trudno o taki dom... Quote
auraa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Na to pytanie między innymi i Ty po spacerach będziesz mogła odpowiedzieć:lol: Quote
auraa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 ciekawe, jak Dina dziś zachowywała się na spacerze? Quote
motyleqq Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 dopiero wróciłam z zajęć :) Dina jest przekochanym psiakiem, od razu zaczęła się cieszyć jak podeszłam do boksu, obskoczyła mnie, radość jak u mojego własnego psa gdy wracam do domu ;) Dina ma ochotę pobrykać, przydałby jej się spacer bez smyczy, ja ją prowadziłam na tej długiej, ona chyba 5m ma? Dina sobie brykała, czasem mnie szarpnęła, ale generalnie dobrze mi się z nią szło. spotkałyśmy dwa psy, Dina się zaczęła sadzić, trochę buczała, trochę się wyrywała, nikt nie miał odwagi podejść :lol: myślę jednak że to kwestia pracy, moja własna suka potrafi ostrzej zareagować gdy spotykamy psy z listy wrogów ;) wystarczyło dwa razy ją nagrodzić za przyjście do mnie żeby załapała że się opłaca :) bardzo ładnie siada, pokazywałam jej też warowanie, ale chyba je znała(myślałam, że nie). jak prosiłam o podanie łapki to... kładła mi łapkę na nogę :lol: miałam saszetkę ze smakołykami, chciałam ją czegoś pouczyć jak wrócimy do boksu, ale mi ją wytrąciła i większość smaków zjadła z podłogi :cool3: to pies z potencjałem, pełen energii, wpatrzony w człowieka. idealny do zawodów obedience czy PT. jak wychodziłam, to chciało mi się płakać, bo się psy rozszczekały... Quote
motyleqq Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 auraa napisał(a):Dzięki za relację ze spaceru! spoko :) a tak poza tym, może uaktualnisz pierwszy post? bo jak się tu wchodzi, to nie wiadomo, co się z Diną teraz dzieje... jak długo ona może być w tej klinice? Quote
Ewa Marta Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Fajnie, że Dinka miała dzisiaj kolejną porcję wrażeń:-) Dzieki Motyleqq:-) jeśłi nie będzie miala sterylki w piątek, to ja do niej pojadę. Czyli dyżury wyglądałyby tak: czwartek - Gusia (która pyta, czy sterylka będzie w piątek:-) ) piątek - ja (nawet jeśłi będzie miała sterylkę, to ja mam blisko i niewiele trace jadąc tam) sobota - Motyleqq? Pozostaje nam niedziela - czy ktoś się zgłasza? Quote
Ewa Marta Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Mazowszanka napisał(a):Ja oczywiście :) Super Mazwoszanko, dzięki!!! Quote
motyleqq Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 tak, mogę w sobotę się wybrać :) a tak poza tym to wczoraj oprócz mnie była u Diny jakaś studentka, więc psica miała dobry dzień :) Quote
Ewa Marta Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 motyleqq napisał(a):tak, mogę w sobotę się wybrać :) a tak poza tym to wczoraj oprócz mnie była u Diny jakaś studentka, więc psica miała dobry dzień :) No to naprawdę jej się udało:-) Quote
DONnka Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Super wiadomości :multi: Dinka wyspacerowana i zadowolona :) Motyleqq, jeśli chodzi o Twoje obserwacje: "Dinka to pies z potencjałem, pełen energii, wpatrzony w człowieka. idealny do zawodów obedience czy PT" to w zasadzie potwierdzasz to, co pisała Sarna170 :) Tak właśnie Dinkę ogłaszałam również na forach owczarkowych Quote
motyleqq Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 DONnka napisał(a): Motyleqq, jeśli chodzi o Twoje obserwacje: "Dinka to pies z potencjałem, pełen energii, wpatrzony w człowieka. idealny do zawodów obedience czy PT" to w zasadzie potwierdzasz to, co pisała Sarna170 :) Tak właśnie Dinkę ogłaszałam również na forach owczarkowych no to fajnie, że to nie tylko moje obserwacje :) ja mam bzika na tym punkcie i na każdego psa patrzę pod tym kątem :lol: jest z charakteru trochę podobna do mojej suczki, tylko że moja nie przepada za obcymi, a Dina kocha wszystkich ;) zastanawiam się, jaka jest do kotów. chciałabym porozmawiać z rodzicami mojego TŻ którzy bardzo kochają naszą suczkę i kiedyś by taką chcieli. ale mają dwa koty i to ich powstrzymuje... najchętniej sama bym ją wzięła, ale jest jak jest :placz: Quote
auraa Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 z tego co mówiła sarna 170 , to ona do kotów była w miarę spokojna. Sarno, co Ty na to? Quote
Recommended Posts