Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

auraa napisał(a):
Ciotka Mazowszanka wyraziła chęć pospacerowania z Diną, powinna pojawić się na wątku, :lol:

Już się pojawiam.
Zrozumiałam, że na piątek nikogo nie macie.
Sobotę, niedzielę też mogę obsłużyć.
Najlepiej przed południem.
Czy smycz trzeba przynieść ?

Posted (edited)

bela51 napisał(a):
Wpłaty dla Diny :
Grazyna M. Grobice - 100 zł
DONnka - 10- zł
Weimaromaniaczka - 10 zł
bela51 - 10 zł

Cioteczki, deklaracja Sarny170 (50 zł/m-c) jest aktualna :)
Ta stówka jest właśnie od Niej
Dostałam potwierdzenie na PW
Tak więc sunia ma w tej chwili 110 zł stałych deklaracji
Kto jeszcze może dać stałą ???

Edited by DONnka
Posted

Ja niestety na razie nie pomogę - pracuję do 19.00 - w Śródmieściu i nie dam rady się urwać. I w dodatku ledwo skończyłam tygodniowe leżenie w łóżku z przeziębieniem, nawet z własnym psem wychodzę na pięć minut, resztę spacerów uskutecznia TZ.

Posted

auraa napisał(a):
Dziś przelałam pieniądze dla Diny. Powinny juz być na koncie u beli51, ten sam bank.

Potwierdzam.
Wczoraj wpłyneło 50 zł od auraa. Bardzo dziekujemy.

Posted

Mazowszanka napisał(a):
Czy smycz trzeba przynieść ?

Dina ma smycz, ale jest krótka, a ona po tym zamknieciu w kojcu chce bardzo biegać. Jeśli masz długą i w miarę mocną, to lepiej weź Mazowszanko. Ja zabrałam ją na flexi dla dużych psów, takiej 4-metrowej, to sobie troche poganiała. Dinka ciągnie i trzeba mocno trzymac smycz, żeby nie wyrwała:-) jeśłi masz jakąś krótszą to można połączyć tą jej i Twoją i też będzie miała swobodę.

Fela napisał(a):
Ewa, dzięki za obrożę. Czyli już nie kupować?
Staruszek na razie nie wychodzi niestety, dla niego kilka kroków po boksie to i tak wyczyn.

Obróżka zostaje z Dinką:-) Nie wiem tylko, czy nie masz nic przeciwno obrożom zapinanym na klik, a nie na dziurki.

Posted

Mam długą flexi, mam też taśmową, którą można użyć jako przedłużacz.
Flexi trochę się boję, bo jak wypadnie z rąk to wystraszony pies ucieka gdzie pieprz rośnie.
Chyba, że przytwierdzę ją sobie do ręki.
A jak Dina do innych psów?
Można do nich podchodzić czy lepiej dyskretnie ominąć ?
Niektóre psy ( a właściwie większość ) na smyczy są bardzo bojowe.

Posted

gusia0106 napisał(a):
Zgodnie z deklaracją ja będę u Dinki dzisiaj - myślę, że koło 17:30

Gusiu kochana, uważaj tylko na swoje kolano, proszę!!! Będziesz zachwycona Diną;-)

Mazowszanka napisał(a):
A jak Dina do innych psów?
Można do nich podchodzić czy lepiej dyskretnie ominąć ?
Niektóre psy ( a właściwie większość ) na smyczy są bardzo bojowe.

Raczej nie spotkasz tam psów, bo to teren SGGW, ale ja bym nie ryzykowała w razie czego spotkania. Chociaż jak mijałyśmy boks z małym psiakiem w szpitaliku, to nie wykazywała żadnej agresji.
Fajnie, gdyby udało Ci się pochodzić chociaż z 30 minut, a potem troszkę posiedzieć w boksie i wygłaskać na zapas:-) Ona jest bardzo spragniona kontaktu, ale równie mocno kocha spacerować, więc na spacerze skupia sie raczej na wąchaniu, a na człowieku dopiero w pomieszczeniu.

Posted (edited)

Jako, że zebrało się tu sporo Cioteczek z Ursynowa i może mają szczęście znać mojego weta doktora Maćka Czajkę (Gusia zna na pewno:-) ) mam serdeczną prośbę o oddanie na niego głosu w konkursie na Kociarza Roku. Został nominowany, a ludziom, którzy go znają i leczą u niego swoje zwierzaki bardzo zależy na tym, żeby ten tytuł zdobył, bo jak mało kto zasługuje na niego. Zgodziłybyście się zagłosować?
http://www.cztery-lapy.pl/index.php/kociarz.html

Edited by Ewa Marta
Posted

Ewa Marta napisał(a):
Jako, że zebrało się tu sporo Cioteczek z Ursynowa i może mają szczęście znać mojego weta doktora Maćka czajkę (Gusia zna na pewno:-) ) mam serdeczną prośbę o oddanie na niego głosu w konkursie na Kociarza Roku. Został nominowany, a ludziom, którzy go znają i leczą u niego swoje zwierzaki bardzo zależy na tym, żeby ten tytuł zdobył, bo jak mało kto zasługuje na niego. Zgodziłybyście się zagłosować?
http://www.cztery-lapy.pl/index.php/kociarz.html

Głos oddany :)

Posted

Ewa, nie mam nic przeciw obróżkom na klik i myślę, że Dina też nic nie ma.
Jeśli chodzi o kontakty z innymi psami, chyba lepiej uważać (biorąc pod uwagę to, co pisała jej opiekunka).