DONnka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Napisałam jeszcze PW z zapytaniem do Arielki :) Chodzi o weekendy, żeby Vutz nie musiała dyndać z drugiego końca miasta ;) Quote
Mazowszanka13 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 auraa napisał(a):Ciotka Mazowszanka wyraziła chęć pospacerowania z Diną, powinna pojawić się na wątku, :lol: Już się pojawiam. Zrozumiałam, że na piątek nikogo nie macie. Sobotę, niedzielę też mogę obsłużyć. Najlepiej przed południem. Czy smycz trzeba przynieść ? Quote
auraa Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 świetnie, ze jesteś! Co ze smyczą, nie wiem. Quote
DONnka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 (edited) bela51 napisał(a):Wpłaty dla Diny : Grazyna M. Grobice - 100 zł DONnka - 10- zł Weimaromaniaczka - 10 zł bela51 - 10 zł Cioteczki, deklaracja Sarny170 (50 zł/m-c) jest aktualna :) Ta stówka jest właśnie od Niej Dostałam potwierdzenie na PW Tak więc sunia ma w tej chwili 110 zł stałych deklaracji Kto jeszcze może dać stałą ??? Edited February 6, 2012 by DONnka Quote
Mazowszanka13 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 auraa napisał(a):świetnie, ze jesteś! Co ze smyczą, nie wiem. Zapytam Ewy Marty. Quote
auraa Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Dziś przelałam pieniądze dla Diny. Powinny juz być na koncie u beli51, ten sam bank. Quote
sylwija Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 auraa napisał(a):świetnie, ze jesteś! Co ze smyczą, nie wiem. smycz z Dinką zostawiłam, nie jest jakaś specjalna, ale jest Quote
pucka69 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Ja niestety na razie nie pomogę - pracuję do 19.00 - w Śródmieściu i nie dam rady się urwać. I w dodatku ledwo skończyłam tygodniowe leżenie w łóżku z przeziębieniem, nawet z własnym psem wychodzę na pięć minut, resztę spacerów uskutecznia TZ. Quote
bela51 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 auraa napisał(a):Dziś przelałam pieniądze dla Diny. Powinny juz być na koncie u beli51, ten sam bank. Potwierdzam. Wczoraj wpłyneło 50 zł od auraa. Bardzo dziekujemy. Quote
gusia0106 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Zgodnie z deklaracją ja będę u Dinki dzisiaj - myślę, że koło 17:30 Quote
Fela Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Ewa, dzięki za obrożę. Czyli już nie kupować? Staruszek na razie nie wychodzi niestety, dla niego kilka kroków po boksie to i tak wyczyn. Quote
Ewa Marta Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Mazowszanka napisał(a):Czy smycz trzeba przynieść ? Dina ma smycz, ale jest krótka, a ona po tym zamknieciu w kojcu chce bardzo biegać. Jeśli masz długą i w miarę mocną, to lepiej weź Mazowszanko. Ja zabrałam ją na flexi dla dużych psów, takiej 4-metrowej, to sobie troche poganiała. Dinka ciągnie i trzeba mocno trzymac smycz, żeby nie wyrwała:-) jeśłi masz jakąś krótszą to można połączyć tą jej i Twoją i też będzie miała swobodę. Fela napisał(a):Ewa, dzięki za obrożę. Czyli już nie kupować? Staruszek na razie nie wychodzi niestety, dla niego kilka kroków po boksie to i tak wyczyn. Obróżka zostaje z Dinką:-) Nie wiem tylko, czy nie masz nic przeciwno obrożom zapinanym na klik, a nie na dziurki. Quote
Mazowszanka13 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Mam długą flexi, mam też taśmową, którą można użyć jako przedłużacz. Flexi trochę się boję, bo jak wypadnie z rąk to wystraszony pies ucieka gdzie pieprz rośnie. Chyba, że przytwierdzę ją sobie do ręki. A jak Dina do innych psów? Można do nich podchodzić czy lepiej dyskretnie ominąć ? Niektóre psy ( a właściwie większość ) na smyczy są bardzo bojowe. Quote
auraa Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Wczoraj wysłałam dużo PW, może ktoś jeszcze znajdzie chwilę czasu dla Dinki. Quote
Ewa Marta Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 gusia0106 napisał(a):Zgodnie z deklaracją ja będę u Dinki dzisiaj - myślę, że koło 17:30 Gusiu kochana, uważaj tylko na swoje kolano, proszę!!! Będziesz zachwycona Diną;-) Mazowszanka napisał(a):A jak Dina do innych psów? Można do nich podchodzić czy lepiej dyskretnie ominąć ? Niektóre psy ( a właściwie większość ) na smyczy są bardzo bojowe. Raczej nie spotkasz tam psów, bo to teren SGGW, ale ja bym nie ryzykowała w razie czego spotkania. Chociaż jak mijałyśmy boks z małym psiakiem w szpitaliku, to nie wykazywała żadnej agresji. Fajnie, gdyby udało Ci się pochodzić chociaż z 30 minut, a potem troszkę posiedzieć w boksie i wygłaskać na zapas:-) Ona jest bardzo spragniona kontaktu, ale równie mocno kocha spacerować, więc na spacerze skupia sie raczej na wąchaniu, a na człowieku dopiero w pomieszczeniu. Quote
Mazowszanka13 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Długość spaceru uzależnię od temperatury na zewnątrz. Na szczęście temperatura ma trochę zelżeć na dniach. Quote
Ewa Marta Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 (edited) Jako, że zebrało się tu sporo Cioteczek z Ursynowa i może mają szczęście znać mojego weta doktora Maćka Czajkę (Gusia zna na pewno:-) ) mam serdeczną prośbę o oddanie na niego głosu w konkursie na Kociarza Roku. Został nominowany, a ludziom, którzy go znają i leczą u niego swoje zwierzaki bardzo zależy na tym, żeby ten tytuł zdobył, bo jak mało kto zasługuje na niego. Zgodziłybyście się zagłosować? http://www.cztery-lapy.pl/index.php/kociarz.html Edited February 7, 2012 by Ewa Marta Quote
Martika&Aischa Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Ewa Marta napisał(a):Jako, że zebrało się tu sporo Cioteczek z Ursynowa i może mają szczęście znać mojego weta doktora Maćka czajkę (Gusia zna na pewno:-) ) mam serdeczną prośbę o oddanie na niego głosu w konkursie na Kociarza Roku. Został nominowany, a ludziom, którzy go znają i leczą u niego swoje zwierzaki bardzo zależy na tym, żeby ten tytuł zdobył, bo jak mało kto zasługuje na niego. Zgodziłybyście się zagłosować? http://www.cztery-lapy.pl/index.php/kociarz.html Głos oddany :) Quote
aldona_b Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Proszę zerknijcie na wątek jaki założyła Martaipieski http://www.dogomania.pl/threads/222316-Bunia-owczarek-niemiecki-tak-d%C5%82ugo-juz-czeka-czy-ma-szanse-na-dom?p=18546869#post18546869 Quote
Fela Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Ewa, nie mam nic przeciw obróżkom na klik i myślę, że Dina też nic nie ma. Jeśli chodzi o kontakty z innymi psami, chyba lepiej uważać (biorąc pod uwagę to, co pisała jej opiekunka). Quote
Martika&Aischa Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Czekamy na relację z dzisiejszej wizyty u Dineczki :) Quote
Recommended Posts