Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Fela']Dlatego na wszelki robimy to badanie kału. Wg informacji od lekarza, u którego Dina była zarejestrowana, ostatnie odrobaczenie było w listopadzie 2010 roku (dolpac 25), być może jej opiekunka w międzyczasie kupiła jakiś preparat i jej podała. Ale tego się nie dowiemy, póki Sarna nie odpisze. Mogą to być megarobale, ale to nie bardzo tłumaczy tego, jak jest pobudzona. Z drugiej strony tak naprawdę może to być kilka rzeczy na raz. No nic, mam nadzieję, że tereaz już z górki

Ja też mam taką nadzieję :)
Cieszę się, że jest w rękach fachowców :)

Kto jest chętny, żeby zostać skarbnikiem suni ? :)

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Fela napisał(a):
Hallo, skarbnik poszukiwany pilnie. Nie jestem w stanie przyjąć tej funkcji, sorry, nie dam rady.

Podnoszę !
Która Cioteczka wyrazi zgodę ?

Posted

Widzę, że chętni na zaszczytną funkcję skarbnika Diny walą drzwiami i oknami ;)
Wyślę PW z zapytaniem do kilku osób :)
Może któraś się zgodzi :)

Trzymaj się Dinka :loveu:

Posted

Moge byc skarbnikiem Diny, choc jak mówiłam DONce, nie palę sie do tej funkcji, gdyz mam ciągle pełno wplat bazarkowych, więc i ciąglą zawieruche na koncie bankowym.
Jednak skoro nie ma innych chętnych, podejme sie, bo rozumiem, ze sytuacja tego wymaga.
Potrzebny byłby jakis post na poczatku watku na rozliczenia. Chyba, ze auraa bedzie je przeklejac do swojego poczatkowego postu.

Posted

Są już wyniki badania kału. Jest zarobaczona, ale to raczej nie przyczyna jej stanu. Badanie wykazało obecność trichuris vulpis i ultinaria (cokoliwek to znaczy, chyba jakieś obłe robale). Miała dziś pobraną krew, wynik zapewne jutro. Krew w kierunku trzustki.
Takie dostałam póki co rozliczenie:
badanie kału 28zł
profil rozszerzony trzustki 110 zł
mocznik 5 zł
kreatynina 5zł
albuminy 5zł
białko całkowite 5zł
Razem 158 zł
(no i karmę trzeba kupić, niestety, bo wpiernniczają tego bosza aż wióry lecą i dno widać)

Wielkie dzięki skarbnikowi.

Posted

cioteczki, Ania i Kajber pisala gdzieś na poczatku watku by powiadomić ją jak już będzie zbiórka pieniążków i konto :)
Fela, to bardzo ważne info- robale tez mogą przyczyniać sie do stanu Diny- może miała wcześniej za słabe środki na odrobaczanie

Posted

Auraa, podam Ci mój nr konta na pw i upoważniam Cie do rozsyłania.
W najblizszych dniach bede tylko wpadac na dogo z doskoku i przekazywac info o wplatach. Przepraszam, ale bardzo mi sie pogmatwały sprawy rodzinne.

Posted

Wstępne info jest takie, że badania nie dały jednoznacznej odpowiedzi. Albo w granicach normy albo niewiele tylko norma przekroczona. Trzustka ok. Jak odbiorę badania, wkleję tu.
Miałam do niej dziś zajrzeć (i kupić karmę). Ale utknęłam w pracy (i sięgnęłam dna pustej kieszeni).

Posted

To może być stres. Jak pisała Sarna170 Dina była początkowo traktowana jak członek rodziny, wtedy jadła i wygladała normalnie. Później Dina zaczęła atakować konkurencję i została odstawiona na boczny tor. Bardzo przeżyła to odrzucenie i teraz znajduje się w permanentnym stresie, który wpływa na jej wygląd i zdrowie.

Posted

jak dobrze, że choć podstawowe badania i trzustka ok :multi:. Może nadmiar stresu i jeszcze sprawę dopełniły te tęgoryjce oraz inne nicienie, jak dobrze pamiętam z nicieniami nie ma żartów, mogą doprowadzić nawet do robaczycy serca, dostaja sie do naczyń krwionośnych i innych poza droga pokarmowa narzadów:shake:
trzymaj sie sunieczko:loveu: