jola_li Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Tu znalazłam trochę o łysieniu: http://www.rrclub.pl/forum/viewtopic.php?t=2404 Oczywiście liczy się jedynie diagnoza weterynarza, ale czasami można coś podpowiedzieć, czy dopytać. Błotna Dina - rewelacyjna :-)! Quote
gusia0106 Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Wróciłam na chwilę i od razu podziwiam ;) szczęśliwy brudas ;) A jak aktualnie ma się stan finansów Dinki? Quote
Ewa Marta Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 gusia0106 napisał(a):Wróciłam na chwilę i od razu podziwiam ;) szczęśliwy brudas ;) A jak aktualnie ma się stan finansów Dinki? Gusiu, aktualnie mamy opłacony hotelik chyba do 25 maja. Na plusie jest 195,60 zł, ale zaraz trzeba będzie kupować puszki, bo Dinka cały czas słabo przybiera na wadze, a za karmą suchą nie przepada. Trzeba ją więc oszukiwać i mieszać karmy;-) Nie wiemy co z wynikami, a od nich zależy, czy będą potrzebne jakieś leki. Miejmy nadzieję, że badania juz za nią, że nic nie trzeba będzie dalej robić. Mam nadzieję, że w maju spłyną do niej wszystkie stałe deklaracje, a ja w końcu znajdę chwilkę na przygotowanie jakiegoś bazarku dla Diny i zadłużonej Soni:-( Jej aktualny stan finansów znajdziesz na 1 stronie:-) Quote
furciaczek Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Bylam dzisiaj w klinice, wynikow niestety nie ma jeszcze. Moze w srode dotra. Quote
Marycha35 Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Dinka w błotku do schrupania:) Oby wyniki były dobre, sunieczka jest taka radosna:) Quote
joteska Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 (edited) z wyliczeń wynika, ze puszeczki dla Dinki się niebawem skończą... zamówię następna partię by dojadała. Taka szczęśliwa sunieczka jak sie moze wytaplać na razie nie ma odzewu z ogłoszeń, może majówka ludzi sprzed komuterów zabrała :roll: Edited April 30, 2012 by joteska Quote
DONnka Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 (edited) A`propos taplania w błocie... Zerknijcie, co znalazłam na owczarku http://www.owczarek.pl/artykul/20548-Alfabet.owczarka.niemieckiego.html Wygląda na to, że to cecha rasy :razz: Edited May 1, 2012 by DONnka Quote
joteska Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 DONnka napisał(a):A`propos taplania w błocie... Zerknijcie, co znalazłam na owczarku http://www.owczarek.pl/artykul/20548-Alfabet.owczarka.niemieckiego.html Wygląda na to, że to cechy rasy :razz: :) jak nic wychodzi, ze Dinka jest wielce rasowa :) Quote
motyleqq Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 bardzo mi się podoba ta składanka o ONkach :lol: Quote
joteska Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 zamówiłam dla Dinki duże puszki Animonda GranCarno Adult indyk+kaczka 5szt, mix mięs 10szt, wołowina i jagnięcina 5szt. , razem 20szt 800g, koszt 190zł, przesyłka gratis Quote
Ewa Marta Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 joteska napisał(a):zamówiłam dla Dinki duże puszki Animonda GranCarno Adult indyk+kaczka 5szt, mix mięs 10szt, wołowina i jagnięcina 5szt. , razem 20szt 800g, koszt 190zł, przesyłka gratis Super Jolu! Trzeba dziewczynkę odkarmić:-) Nie mogę się doczekać wyników badań... Może po długim weekendzie będą. Quote
furciaczek Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Dalej wynikow brak...sama zaraz wylysieje od tego czekania. Tak sobie pomyslalam ze moze jej bede dosmaczac te suche jedzonko czyms innym, bo zbankrutujecie z tymi puszkami;/ Znajde na sucze jakis sposob;) Quote
motyleqq Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 furciaczek napisał(a):Dalej wynikow brak...sama zaraz wylysieje od tego czekania. Tak sobie pomyslalam ze moze jej bede dosmaczac te suche jedzonko czyms innym, bo zbankrutujecie z tymi puszkami;/ Znajde na sucze jakis sposob;) u mnie działa olej, pasztet, resztki wędlin. też mam psa gardzącego suchą :lol: Quote
Nutusia Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 U mnie najlepiej działał twaróg - taki do serników - trzykrotnie mielony. Tak skutecznie oklejał kuleczki karmy, że okazywały się całkiem jadalne :) Quote
joteska Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 u nas też pasztet nawet w niewielkiej ilości zdaje egzamin :) puszki sa w drodze, powinny dojśc jutro Quote
DONnka Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Zaglądam do Dinki :) Taki z niej Tadek-niejadek ;) Jak byłam mała to też nie chciałam jeść, więc puszczali mi na okrągło taka bajkę o Tadku-niejadku, brrr :roll: Quote
auraa Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 zaglądam do Dinki. Co wyjdzie w tych wynikach?..... Quote
joteska Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 (edited) jest szansa adopcji Dinki do dobrego domku w Belgii, p. Wanda będzie w Polsce w drugiej połowie czerwca, Dineczka bardzo się jej spodobała. Nie przeszkadzają jej łyse placuszki na skórze, wierzy , ze sunia dojdzie do siebie. Poza ogromnym ogrodem ma niedaleko bardzo dobrą klinike weterynaryjną. Pani ma 7-letniego onka. Wielka prośba do Ciebie furciaczku bys puszczała i przyzwyczajała Dinkę do wspólnej zabawy i przebywania na posesji z drugim psem :) najlepiej dorosłym samcem ;) Edited May 4, 2012 by joteska Quote
Ewa Marta Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 (edited) Do Belgii? Dinka nie ma narazie żadnych szczepien. Trzeba wyrobić jej poza tym paszport. No i jak my sprawdzimy ten domek? Czy ktoś zna Panią? A co będzie, jeśli Dinka nie dogada się jednak z rezydentem? Przyznam szczerze, że to trochę ryzykowna adopcja jak dla mnie:-( To musiałby być domek polecony przez kogoś, a nie taki zupełnie nam nieznany... Czy wiesz coś więcej na temat tej Pani Jolu? Edited May 4, 2012 by Ewa Marta Quote
Kajka_72 Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Ewa , gdyby mozna sie bylo dokladnie dowiedziec gdzie w Belgii Dinka mialaby byc i czy Pani zgodzi sie na odwiedziny . Mieszkalam w Belgii przez 7 lat i mam tam mase znajomych, ktorzy chetnie sprawdza jak sie sunia ma ;) Quote
auraa Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Ciekawe wiadomości. Wydaje mi się, że joteska nie pusci Dinki w niepewne miejsce. Quote
bela51 Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 To czekamy zatem na blizsze informacje o tym potencjalnym domku. Czy to ktos znajomy ? Quote
Ewa Marta Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Kajka_72 napisał(a):Ewa , gdyby mozna sie bylo dokladnie dowiedziec gdzie w Belgii Dinka mialaby byc i czy Pani zgodzi sie na odwiedziny . Mieszkalam w Belgii przez 7 lat i mam tam mase znajomych, ktorzy chetnie sprawdza jak sie sunia ma ;) O widzisz! Genialnie:-) Poczekajmy na Joteskę, wszystko nam napisze:-) Quote
Recommended Posts