Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

dzwoniłam do furciaczka , ona pracuje z psami i ma dobrego veta w zasięgu, ma dać wieczorem odpowiedź
w razie potrzeby podaję tu nr 606 36 12 93, hotel b. dobry i sprawdzony

mam tez pytanie jaką karmę zalecają dla Diny veci w klinice?
może uważać ze smakołykami w czasie spacerków...

Edited by joteska
  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

zapłacę za wizytę u dr Karaś Teczy, to i tak duża zniżka u doktorowej, na pw podam Ci swoje nazwisko. Zamówie też karmę dla Diny ( ale jakim Boschu?) , tylko prosze mi dać znać komu ew. ja przekzać lub na jaki adres zamówić tak by do Diny dotarła jak najszybciej.

jest miejsce u furciaczka w ogrzewanym boksie od 30.03. za 400zł jedzeniem, inne opcje do negocjacji

Edited by joteska
uzupełnienie
Posted

joteska napisał(a):
zapłacę za wizytę u dr Karaś Teczy, to i tak duża zniżka u doktorowej, na pw podam Ci swoje nazwisko. Zamówie też karmę dla Diny ( ale jakim Boschu?) , tylko prosze mi dać znać komu ew. ja przekzać lub na jaki adres zamówić tak by do Diny dotarła jak najszybciej.

jest miejsce u furciaczka w ogrzewanym boksie od 30.03. za 400zł jedzeniem, inne opcje do negocjacji

A u Furiaczka to daleko od Warszawy? Nie w temacie jestem ;)

Posted

okolice Włocławka, tam zawoziłam Bruna zabranego od chauwy, byłam, widziałam, sprawdziłam, sa na bieżąco info i kontakt tel, psy wychodza na prostą, nawet dzikuski i bardzo chore :)

niektóre watki
http://www.dogomania.pl/threads/204785-Psy-z-lasu.-Hela-i-Rudy-co-z-nimi-dalej-b%C4%99dzie-!/page21
http://www.dogomania.pl/threads/217061-BRUNO-By%C5%82-%C5%BCyw%C4%85-atrap%C4%85-z-kt%C3%B3rej-wychodzi%C5%82y-robaki..ZBIERAMY-NA-HOTEL!!!!!
http://www.dogomania.pl/threads/219189-Hania-zag%C5%82odzone-do%C5%BCe-dziecko/page14
do furciaczka ma też przyjechać GROM zabrany z "raju"

Posted

Dzięki joteska. Wizytę mogę umówić na przyszły tydzień.Tylko,..........ja nie jeżdżę samochodem. I tak mogę się zaopiekować psem :p. Oczywiście pojadę jako osoba towarzysząca.
Zastanawiam się jednak, czy sierś to nie jest konsekwencja jej chudości.

Posted

auraa napisał(a):
Dzięki joteska. Wizytę mogę umówić na przyszły tydzień.Tylko,..........ja nie jeżdżę samochodem. I tak mogę się zaopiekować psem :p. Oczywiście pojadę jako osoba towarzysząca.
Zastanawiam się jednak, czy sierś to nie jest konsekwencja jej chudości.

Zadzwoniłam na sggw, Dinka ma luźne kupki i teraz na słabszej karmie i też miała na Boschu, zamówiłam jej w sklepie przy ssgw royal intestinal tak by dostała jak najszybciej. Będę u Diny w sobotę to sie rozliczę i wezmę ja na spacer.
Prośba, czy ktoś w tygodniu może ją do dr Karaś zawieść, nie mam możliwości z uwagi na pracę, no chyba, ze wizyta będzie 24.03. w sobotę.. Na konsultację trzeba wziąć wszystkie wyniki Diny, tak by dr miała wgląd w całość.
dajcie cioteczki znać jaka decyzja odnosnie proponowanego hoteliku, sunia tańczy po boksie za własnym ogonem i go podgryza a to nie jest dobry objaw...

Posted

Ja mam samochód i mogę zawieżć ale potrzebuję kogoś do pomocy.
Gdzie dr Tęcza ją przyjmie ? Pod Lipą (mój widok z okna) czy na Gagarina ?

A Boscha zamówiła już Fela na mój adres i ja mam ją dostarczyć na SGGW. To jak ją będziemy karmić ?

Posted

joteska, masz pełną skrzynkę. W tym tygodniu nie ma miejsca.
Jedna z osób spytała czy Dina nie ma przypadkiem zespołu Cushinga. Zmartwiłam się .....

Posted

Dzwoniłam na ulicę Goszczyńskiego. To chyba koło Ciebie:lol:
Nie było karmy a teraz sa dwie. Ja już nie wiem.
Co z hotelem? Wydaje mi się, że to dobra opcja. Co Ciotki na to?
Kto robi ze mna napadzik na bank?:cool3:

Posted

Ja mieszkam na Kabatach i tutaj dr Tęcza ma jedną ze swoich lecznic (ul. Pod Lipą), drugą ma na Gagarina. O Goszczyńskiego nic nie wiem.Goszczyńskiego jest na Mokotowie, w sumie niedaleko.

Posted

Joteska, z kim rozmawiałaś na SGGW? Tam każdy mówi co innego. Dziś napisała mi Ewa: "Poszłam dziś do Dembele skonsulotwać ponownie Dinę, bo nie odrasta. Powidział że żeby się wypowiedzieć na temat wpływu sterylizacji na sierść trzeba odczekać od 8 tyg do 3 miesięcy na stabilizację hormonów".

Posted

Mazowszanka napisał(a):
Ja mieszkam na Kabatach i tutaj dr Tęcza ma jedną ze swoich lecznic (ul. Pod Lipą), drugą ma na Gagarina. O Goszczyńskiego nic nie wiem.Goszczyńskiego jest na Mokotowie, w sumie niedaleko.

bywałam u niej na Goszczyńskiego, tam ma swoją małą przychodnie
z karmą nie wiem, ale tak dziś od techniczek Oli i Agnieszki usłyszałam, że ma cały czas luźniejsze kupki, może ma jakąś nietoerancję, nie wiem.
Trzebaby ogarnąć całość jej diagnostyki. W zespole Cushinga chorują nadnercza to wyszłoby w badaniach labolatoryjnychno chyba,że nie miała badanego kortyzolu Spróbuję się coś wywiedzieć w sobotę. Może dać jej intestinala tę parę dni do skończenia worka- nie jest duży i zobaczyć jaka będzie reakcja a Bosha trzymać w rezerwie?

Posted (edited)

Fela napisał(a):
Joteska, z kim rozmawiałaś na SGGW? Tam każdy mówi co innego. Dziś napisała mi Ewa: "Poszłam dziś do Dembele skonsulotwać ponownie Dinę, bo nie odrasta. Powidział że żeby się wypowiedzieć na temat wpływu sterylizacji na sierść trzeba odczekać od 8 tyg do 3 miesięcy na stabilizację hormonów".

tak wiem, trzeba wtedy czekać, może sie skontaktujmy?

mazowszanka, w sobotę wezmę zbiorczy wydruk badan Diny i zostawię dla Ciebie do wizyty u dr Teczy :) napiszę Ci na pw
jutro jeszcze omówimy z dr Ewą co uważa, żeby Dince z badań dorobić na sggw
jak Dinka miałaby do hoteliku jechać trzebaby jeszcze na żebry iść i o deklaracje prosić i rozsyłać, zadbać o wydarzenie na fb i bazareczki porobić
razem damy radę :)

Edited by joteska
Posted

Przychodnia Pod Lipą jest chyba najbliżej sggw. Ja tam jeździłam do Dr Karaś Tęczy z moim Semikiem.
Jeśli Mazowszanka zgłasza możliwość jechania samochodem, Auraa bycie osobą towarzyszącą, to chyba trzeba szybko umawiać termin wizyty? Z Gusią też rozmawiałam dzisiaj o zabraniu jej do Pani doktor. Miałyśmy ewentualnie brać ją we dwie. Jeśli więc są cztery osoby chętne do tej wizyty, to jakoś zgramy się w minimum dwie, żeby ją zawiwźć.
Pytanie jest tylko takie: czy to ma być oficjalne zabranie Dinki na konsultację? Czy na sggw nie każą jej w tym momencie natychmiast zabierać? Tu chyba musi się wypowedzieć Fela...

Uważam, że jeśli w furciaczku psy wyprowadzane są na spacery i nie jest to jeden spacer dziennie, to jest to lepsza sytuacja, niż Dinka ma w tej chwili. To fakt, trochę daleko od W-wy, ale jak widać w Waerszawie nie mamy co liczyć na wolne miejsce:-(

Joteska, to doskonały pomysł ze sprawdzeniem RC Intestinal. Może ona jakoś ją wyciszy z tymi biegunkami? Boscha można narazie Mazowszanko przytrzymać, nie reagowala na tę kermę źle, więc może spokojnie zjeść już w hoteliku. Jak nie masz gdzie trzymać, to ja mogę ją przetrzymać.

Posted

na sggw mozna zroganizowac jej po prostu dłuższy spacer z konsultacją u dr K-T, tylko nie wiem jak przekazać pieniądze na wizytę, czy zwrócić po wizycie osobie, która ew. ja opłaci, do dogrania

ewa marta - u furciaczka psy maja 3 spacery dziennie i sporo ruchu, ona tez pracuje z nimi tzn, ma zajęcia w zależności od potrzeb , uważam, że szkoda byłoby to miejsce stracić, bo akurat zaraz jedno sie zwolni, a to rzadko spotykana tam okazja

Posted

joteska napisał(a):
ewa marta - u furciaczka psy maja 3 spacery dziennie i sporo ruchu, ona tez pracuje z nimi tzn, ma zajęcia w zależności od potrzeb , uważam, że szkoda byłoby to miejsce stracić, bo akurat zaraz jedno sie zwolni, a to rzadko spotykana tam okazja

Brzmi fantastycznie:-) Ja myślę, że nie ma co czekać, nic innego nie spadnie nagle z nieba. Podstawą jest praca z Dinką. Moim zdaniem trzeba zaklepywać miejsce. Joteska, czy tam płaci sie 400 zl plus karma, czy w cenie jest też wliczona karma? Nie zrozumiałam z wcześniejszego zapisu:-) Pytam, bo trzeba podliczyć ile trzeba zebrać deklaracji...

Auraa, a mogłabyś uaktualnić rozliczenie na 1 stronie? Napisać, ile wpłynęło, ile zostało zapłacone i ile zostało kasy?

Od 10 kwietnia Motyleqq deklaruje 20 zl miesięcznie:-)

Posted

Auraa, chodzi mi o poprawienie pierwszego postu i skorygowanie choćby tego zapisu. Bo chyba nie ma tyle na minusie, prawda?
Motyleqq napisała powyżej o 55 zł z bazarku, można to też dopisać?

[quote name='auraa']Do zapłacenia jest 473 zł plus leczenie biegunek i odrobaczenia
Na minusie mamy 182 zł

Ważne byłoby też zapisywać ile zakłada na sunię Fela (bo teraz kupiła nowy worek karmy i kasy nie starczyło).

Musimy mieć jasność w kwestii finansów. Jeśłi Jotesce uda się zamówić miejsce w hoteliku, mamy chwilkę na zebranie brakującej kwoty na pierwszy miesiąc.
Joteska, czy tam płaci się z góry, czy z dołu? Sorki za te pytania, ale musimy mieć jasność:-)