sylwiaso Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Pytałam o wolontariat to powiedzieli pracownicy,że kiedyś jak przyszli to coś się wydarzyło i od tej pory szef zabronił wpuszczać!!! Quote
Olena84 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Nie ma co, trzeba zrobic z tym porzadek, tylko jak... Quote
wiktoria008 Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 Lolitka juz w nowym domku :) co do psiaka małego kudłaczka o imieniu Piker to jest jeszcze w schronisku .... o Pinkim niestety nic nie wiem , ja jutro jade wyciągnąc bokserka .... bedzie u mnie do czasu kiedy znajdzie sie dom stały ewentualnie zostanie u mnie .... niestety nie wiem jak reaguje na inne psiaki wiec nie moge wziac tez Pikera :( przykro mi , a nie ma nikogo z Kutna wiecej na dogo ? Quote
Pyrdka Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Przepraszam za zaśmiecanie wątku. Zapraszam na bazarek z którego dochód przeznaczymy na ratowanie naszej 6 mięsiecznej suni chorej na nużycę http://www.dogomania.pl/threads/2197...29.12-do-22-00 Quote
Wadercia Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 wiktorio a jest tam moze jakis psiak w typie rasy beagle? Quote
kasiek. Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 wiktoria008 napisał(a):Lolitka juz w nowym domku :) co do psiaka małego kudłaczka o imieniu Piker to jest jeszcze w schronisku .... o Pinkim niestety nic nie wiem , ja jutro jade wyciągnąc bokserka .... bedzie u mnie do czasu kiedy znajdzie sie dom stały ewentualnie zostanie u mnie .... niestety nie wiem jak reaguje na inne psiaki wiec nie moge wziac tez Pikera :( przykro mi , a nie ma nikogo z Kutna wiecej na dogo ? mam namiar na chętny dt dla małego psiaka z Kutna ,ale tam są juz 4 pieski w domu ,to nie wiem czy to dobry pomysł i transport tez byłby potrzebny ..chcesz namiar na ten dt ? Quote
sylwiaso Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Wiktorio ja jestem i Kingusia75 blisko Kutna,bo tylko 35km,ale nie wiem jak Ty robisz,że Ci jeszcze psiaki wydają?!ciociu Kasiek tam jest jeden młody a'la jamniś bardzo wesoły myslę cały czas o tej psince,może on by był dobry na tenDT!Wiktorio skontaktuj sie ze mną mój nr.jest w podpisie! Quote
kasiek. Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 sylwiaso napisał(a):Wiktorio ja jestem i Kingusia75 blisko Kutna,bo tylko 35km,ale nie wiem jak Ty robisz,że Ci jeszcze psiaki wydają?!ciociu Kasiek tam jest jeden młody a'la jamniś bardzo wesoły myslę cały czas o tej psince,może on by był dobry na tenDT!Wiktorio skontaktuj sie ze mną mój nr.jest w podpisie! Sylwiaso tylko bez tego "ciociu " bo nie zdzierżę ;) ,dam Ci numer do pani na dt ,na p/w to sobie porozmawiacie ,bo ja nic wiecej nie wiem ,tylko ,ze domek chętny na dt dla psiaka ,w sprawie boksera jak dacie info i fotke to powiadomię Boksery ..może pomogą ... Quote
wiktoria008 Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 Bylam dzisiaj w schronisku ale niestety nie zabrałam boksia , tłumaczyli sie ze nie ma kierownika, ze pies nie ma aktualnego szczepienia i nie moga mi wydac karty ; jutro umówiłam sie na godz. 15.45 tuz przed zamknieciem , mam nadzieje ze jutro zabiore te bidulke . Boksery juz wiedza o nim , zabrali niedawno stamtad sunie i juz znalazła domek jesli sie nie myle, jutro musze zrobic wszystko zeby go zabrac bo psiak jest przesłodki i takie ma smutne spojrzenie :( nie moglam odejsc od boksu . Nie wiem ile prawdy było w tym co mi mówili i nie wiem w 100 % dlaczego nie wydali go dzis :( zobaczymy jutro co bedzie Quote
wiktoria008 Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 nie zauważyłam zadnego psiaka w typie beagla ale nie sposób przez kilka minut zobaczyc wszystkie te biedy :( te psy mają łzy w oczach jak sie przechodzi obok boksów , szczekają , skaczą na futki, dzisiaj nawet jeden psiak próbował przegryźc kratki i przeczołgac sie pod furtką ... to jest straszne jak te psy potrzebują domów :( Quote
sylwiaso Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Wiktrio ja to wszystko wiem................jak się to widzi to:-(:shake::-( Quote
wiktoria008 Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 I znów miałam przygody w schronisku , nie powiedziałam ze jestem w imieniu fundacji Boksery i nie powiedziałam ze działam na dogo ale oni i tak wiedzieli , byli tak strasznie podejrzliwi :( juz 2 razy bylam po boksia i nic nie załatwiłam :( za 2 razem powiedzieli mi ze jego juz nie ma , ze znalazł dom i nie mam czego szukac , zadzwoniłam zaraz do Oli z bokserów i powiedziałam o wszystkim , szybko zadziałały i okazało sie ze piesek jednak jest i czeka nadal na adopcje , został zarezerwowany i jutro jade go odebrac tylko boje sie ze nie beda juz chcieli mnie wpuscic :( nie chcieli uwierzyc ze nie jestem tam w imieniu dogo , maja chyba jakis uraz do nas . Zdziwiło mnie to ze pracownik który ze mna rozmawial powiedział że wszystko byłoby ok jakbysmy (ludzie z dogo) mówiły na wejscie ze z dogo i po psa na dt czy na ds , ze chcemy pomóc . Nie wiem co mial na mysli i czy prawde powiedział . Quote
kasiek. Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Aleksandra Sypniewska My będziemy wieźć psy z Kalisza i Krotoszyna, przez Kutno - autostradą do W-wy, możemy połączyć transport! 2 dzień świąt. Dajcie mi nr telefonu, zadzwonię jutro! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=173179676110550&set=o.317331304946145&type=1&ref=nf Quote
wiktoria008 Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Słuchajcię w schronisku jest mały czarnulek bardzo łagodny któremu potrzebna pomoc natychmiastowa ma rane na głowie i kuleje na jedną nózke, powiedziano mi ze został pogryziony ... ja niestety wziac go nie mogę na dt bo dzisiaj jade po boksia , może znajdzie sie ktos chetny , psiak mały mix sznaucerka najprawdopodobniej , podejrzewam że wymaga leczenia :( ma ok 2 latek niestety nie wiem jakie jest jego schroniskowe imie i nr , przebywa w pierwszym boksie od prawej strony na sektorze 2 ... to wszystko co wiem niestety :( Quote
malagos Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 zyczę powodzenia w zabieraniu boksia, mam nadzieję, ze go wydadzą?.... Zaraz o tym sznaucerku napiszę do malawaszka.... Quote
wiktoria008 Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Niestety porażka :( nie udało sie wyciągnąc boksia , ja juz nie mam tam wstepu :( Quote
Anula Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 wiktoria008 napisał(a):Niestety porażka :) nie udało mi sie wyciągnąc boksia , nie bylam juz mile widziana :( juz mam zakaz wstępu do naszego schroniska niestety :( Wiktoria!Co tam się do cholery dzieje.Czy te wszystkie psy są własnością Kierownika,przecież bokser jest chyba własnością gminy.Gdzie ten boksio został wyłapany? Quote
wiktoria008 Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 W mieście Kutno , na stronie jest pod tym podpisem :( ja nie wiem co sie tam dzieje ale napewno nic dobrego, tam poprostu musza wejsc osoby nieznane nie wzbudzające ich podejrzen o działanie na rzecz jakiejkolwiek fundacji czy nawet forum dogo ... nie chca nas tam widziec niestety i nie poradzimy nic na to , to prywatne schronisko :( bez szans na lepsze jutro Quote
wiktoria008 Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 kilka razy juz tam byłam i juz mnie znaja , jesli weszlaby osoba nieznana i wzieła psa dla siebie do domu to jest ok ale ja juz tego nie moge zrobic , juz kilka razy tam byłam pod takim pretekstem a to zeby wypytac a to próbowałam zrobic zdiecie a to 2 razy w sprawie boksia i to wszystko przeważyło ze sie domyślili i juz mam zamknieta furtkę :( Quote
wiktoria008 Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 oni mają prawo wyboru osoby ktorej wydadza psa wiec ja nic tam nie zdziałam bo poprostu moga powiedziec ze nie jestem odpowiednia osoba do adopcji tego czy innego psa , przeciez nikt mi nie uwierzy na słowo jakie tam sa "szopki" nie mam na nic dowodów Quote
Onaa Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Piękne Liko ! Zastanawiam się jak pomóc kudłaczkom z tego miejsca. Quote
beta ata Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Oj, ależ trzeba sie tam w tym schronie do d...py dobrać właścicielowi! Wiem, że to niełatwe, ale nowa ustawa daje nowe możliwości. To, że schronisko jest prywatne, nie bedzie oznaczalo (od 1-go stycznia), że nie mozna go kontrolować! Dzięki bogu! Quote
Recommended Posts