szarotka11 Posted June 29, 2007 Author Posted June 29, 2007 Morusku witaj. Tak mi znowu smutno dzisiaj. Widziałam na "naszym" wybiegu koleżankę ze swoim psem. Przypomniało mi się znowu wszystko - nasze ranne wycieczki przez las, poznawanie nowych zapachów na wybiegu, słońce, nasze małe radości... Morusku nie chcę Cię zamęczać swoją tęsknotą. Ale ciągle mam przed oczami Twój uśmiechnięty pysio. Quote
Monia70 Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Szarotko ! Nie wiem dlaczego ale nie mogę wysłąc do Ciebie żadnej prv ????Próbowałam kilka razy:shake: Może masz pełną skrzynkę???? Quote
szajbus Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Te uśmiechnięte pychotki chyba zawsze będą nam stać przed oczami, a serce ogarniać ogromna tęsknota. Morusku płonące serduszko dla ciebie Quote
Dzaga Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Nigdy nie wybaczyłabym takiej fałszywości ... Nieczułości wobec dwóch kochających się istot ... :bigcry: Morus ... Biegaj już radośnie bez obawy , że ktoś zrani cię tak jak zraniono twoją panią ! Quote
szarotka11 Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 Morusku właśnie minęło 6 mies. od kiedy Cię nie ma ze mną:-(. Jeszcze nie mogę się pozbierać po Twoim odejściu. Jestem chyba najstarsza na tym forum. Wiele śmierci bliskich już za mną... A ja teraz myślę tylko o Tobie. Czy to chora egzaltacja, czy histeria??? A może zamazanie proporcji??? Ale BARDZO TĘSKNIĘ i nic na to nie poradzę. A dzisiaj cały świat płacze ze mną. Wszystko w strugach deszczu. Morusku - patrząc z Twojego punktu widzenia, to już pół roku od Twoich Nowych narodzin. Narodzin do nowego zycia w słońcu i radości. Bez choroby i bólu, pod sklepieniem z tęczy. Bądź szczęśliwy w nowym życiu. Dla Ciebie z okazji Nowych Narodzin Quote
Aga76 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Morusku, Szarotko... Wiem, że żadne słowa nie pocieszą, nie zmienią rzeczywistości i nie złagodzą bólu rozstania i tęsknoty, Szarotko nie jesteś sama, łączymy się z Tobą w ciepłym uścisku... Quote
szajbus Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 A od cioteczki dostaniesz płonące serduszko z okazji kolejnej miesięcznicy. Szarotko, w takie dni tęsknota bierze górę, tak jak napisała Aga - nie jesteś sama. My jesteśmy z tobą cały czas i tak zostanie. Quote
volontariuszka Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Szarotko, jeśli Ci humor poprawi płacz, to płacz... ile możesz... Pamiętaj , że jesteśmy z Tobą... Quote
mysiapysia Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 szarotko 3maj sie . . . Jeszcze sie zobaczycie za TM :* Quote
szarotka11 Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 Morusie, miśku mój, jest szaro i deszczowo. Cały czas mam pod powiekami Twój uśmiechnięty pysio. Tak mi Ciebie brakuje. Ale nikt z rodziny tego nawet nie przeczuwa - nie mówię o tym ani nie okazuję, bo wiem,że tego nie rozumieją. Jestem samotna z tą tęsknotą. Morusku u Ciebie chyba piękne słońce świeci i jest Ci dobrze wśród tylu przyjaciół. Pewnie też tam się ciągle uśmiechasz i zniewalasz panny;) . Quote
szajbus Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Szarotko, nie jesteś samotna z tą tęsknotą. Twoja rodzina zapewne na swój sposób odczuwa brak Moruska i podobnie jak ty, stara sie tego nie okazywać. Psinka jako członek rodziny zapada wszystkim głęboko w serce. Wolą milczeć niż wspominać psiaka, żeby nie wywołać u ciebie bólu i rozpaczy, którą widzieli tuż po... Podejrzewam, że tęsknią w podobny sposób. Mogę sie mylić, ale faceci na ogół udają twardzieli i nie mówią otwarcie co ich gniecie w środku. My baby jesteśmy bardziej wylewne. Morusku nadszedł czas pocieszyć pańcię Quote
Goldek Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Łzy mi kapią gdy to piszę....:-(:-(:-(:-(:-( Naprawdę....:placz::placz::placz::placz: 3maj się, Szarotko... Quote
Axusia Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Przeczytałam cały wątek, zalałam sie łzami:-( . Bardzo mi przykro. Napewno jest teraz szczesliwy. ['] Quote
volontariuszka Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 szarotka11 napisał(a):Morusku u Ciebie chyba piękne słońce świeci i jest Ci dobrze wśród tylu przyjaciół. Pewnie też tam się ciągle uśmiechasz i zniewalasz panny;) . oj, pewnie jest mu dobrze... ale czy lepiej niż u Ciebie to wątpię.... bo gdzie miałby lepiej... Szarotko, nie martw się już... Jesteśmy z Tobą! Quote
zdrojka Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Szarotko, mój TZ dopiero niedawno się przyznał, że płakał w nocy, tak żebym nie widziała, jak zaginęła nasza Kita. Ja się teraz zastanawiam, czy mój Migacz nie ma mi za złe, że jest u nas Mała. Też za nim bardzo tęsknie i bardzo trudna była dla mnie decyzja o przygarnięciu innego psa. Ale stało się i bardzo się cieszę, choc mam wiele wątpliwości. Każdy cierpi i przechodzi to na swój sposób... Quote
Monia70 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Witaj Morusku mieszkający w ciepłej, słonecznej i radosnej krainie :loveu: Tam gdzie jest ciepło jest dobry i sredeczny nastrój, nikt nie choruje, nie dąsa się.U człowieków na dole jest mokro i zimno i lacz ciagle w oczy nachodzi:-( . Pomachaj nam łapką zza Tęczowego Nieba. Quote
szajbus Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Niebo płacze nad okrucieństwem tego świata. Morusku ty jesteś już szczęsliwy Quote
szarotka11 Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Morusku, mija właśnie rok odkąd dostałeś wózek. Tak bardzo się cieszyłam, że będziesz mógł znowu w miarę normalnie się poruszać, ale i byłam pełna obaw, czy to zaakcptujesz. Bardzo szybko polubiłeś i przyzwyczaiłeś się do nowych warunków. Byłeś bardzo cierpliwy w znoszeniu swojej choroby i ograniczeń. Ty, który jeszcze tak całkiem niedawno pędziłeś przed siebie nie zważając nawet na moje przywoływanie ;) . Który skakałeś na ramiona, aby pokazać jak bardzo się cieszysz, że jesteśmy, wskakiwałeś na płot, aby przywitać sąsiadkę (która Cię uwielbiała - z wzajemnością)....ty niedościgniony... Nagle musiałeś zmienić całe swoje zachowanie i życie.Znowu płaczę... Quote
szarotka11 Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 Moruski wreszcie jest piękna pogoda :lol:. Tylko dalej tak mi żal, że nie pomyszkujesz na swoim wózku w lesie, w zaroślach. Ciągle Cię widzę. Morusku......zobacz jakie piękne kwiaty dla Ciebie Quote
ma_ruda Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Szarotko, Morusek biega po tęczowych łąkach, pewnie nie potrzebuje tam wózka, chociaż....przeciez dzięki niemu odzyskał tu radość życia. Jedno jest pewne- nasze pieski za Tęczowym Mostem już nie cierpią, są zdrowe i miejmy nadzieję, że szczęśliwe, chociaż pewnie też tęsknią za nami. Odwiedziłam dzisiaj Moruska, bo chciałam sobie przypomnieć jego historię, po tym jak przeczytałam tu na dogo o Oskarku i Milordzie. żaden z nich nie ma na razie tego, co Ty dałaś Moruskowi, ale wierzę, że to się wkrótce zmieni, że znajdą "swoje Szarotki", które sprawią, że Oskarek i Milord będą tak samo szczęśliwymi tu z nami. Quote
Monia70 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Nie zawsze możemy zadecydować o swoim zyciu i losie.Nie zawsze układa się tak jakbyśmy tego pragnęli.Cierpimy, tęsknimy,rozmyślamy,pamietamy a życie robi swoje .Płynie dalej.Czy tego chcemy czy nie. Mimo wszytko,musimy uczestniczyc w nim dalej.Dalej brniemy, robimy zakupy,pracujemy.I znów pamietamy , tęsknimy, rozmyślamy.... Te miłości są w nas.Musimy dziękować życiu , że mogłyśmy Je spotkac na naszej drodze, że mogłyśmy te nasze psy pokochac miłościa bezgraniczną, do żadnej innej nieporównywalną.I możemy znów kłócić się ze śmiercią dlaczego zabrała nam te miłości:-( :-( Quote
Monia70 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Ja kolejny raz kłócę się ze śmiercią!!! Zabrała mi Dżekunia, mojego najwiekszego skarba, uparciucha strsznego i indywidualistę. Jak trudno żyć bez niego , jak trudno zebrac mysli , jak trudno nie płakać:-( :-( :-( :-( Dżekuś, odszedł w moich ramionach, przeprowadzałam go za TM.To daje mi troszenieczkę ukojenia:-( :-( Ciagle słysze jego szczek..... Morusku- Dżekus dostał wózeczek ale nie zdążył w nim pojezdzić. Mam nadzieje, że teraz razem , radosnie smigacie po zielonych łąkch, wolni od bólu i cierpień i szczęśliwi bez chorób i niedomagań. Quote
Recommended Posts