Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam 2 problemy. Mam 9 szzceniakow w domu. jeden z nich ciagle jeczy, natomiast ten drugi nie umie pic mleka od matki! co zrobic?? jest strasznie slaby i drobny. a bardzo go lubie...

Posted

A coś wiecej? Jaka rasa, kiedy suka rodziła, czy badał szczeniaki wet, szczególnie tego jednego co nie chce jesć. Czy radziłaś sie hodowczyni suki, moze wczesniej były jakieś problemy genetyczne w tej linii. Bo szczeniak może być chory i dlatego nie ma odruchu ssania.

Posted

oliwiam99 napisał(a):
Nie pytalam o nic weterynarza. psy urodzily sie 2 dni temu. to sa owczarki niemieckie.

To tym bardziej powinnaś zamówic weterynarza na wizyte domowa. Owczarek niemiecki powinien sobie dać na poczatku rade z wykarmieniem nawet 9 szczeniat. Jednak to szczenie moze mieć jakies schorzenie i dlatego nie chce lub nie moze ssac matke.
Dlatego zamów weterynarza na wizyte domowa. Zbada pozostałe i ewentualnie zaleci Ci dokarmainie albo nie. Mleko dla szczeniat tez zamówisz u weterynarza w przypadku gdy zaleci Ci dokarmianie.

Zważywaszy ze ON przenosza tez dysplazje mam nadzieje ze sunia ma przeswietlenie w tym kierunku jak i reproduktor.
Bo często w slad za jakimis problemami chorobowymi szczeniaki moga sie urodzic słabsze. Mysle ze najlepiej abys sie skontaktowała z weterynarzem niech zbada szczeniaki, czy mają prawidłową wage, czy temu jednemu nic nie jest.