saphira18 Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 właśnie to miałam pisać bo też z panią rozmawiałam;) Wysyłałam jej link do tego wątku... więc czekamy;) a i Shy to teraz Zorka, reaguje też na imię Sonia, ale pani ma już jedną Sonię więc pozostaje Zorką:) Quote
Elza22 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Wieści super dobrze że dziewczynka już nie boi się tak jak wcześniej teraz tylko dobrego domku do pełni szczęścia jej brakuje;-) Quote
saphira18 Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 niestety pani dzisiaj nie było w schronisku... ale pewnie po staremu;) pani nie da jej byle komu i nie wyklucza że Zorka zostanie u niej;) jak będę coś wiedzieć zaraz napisze Quote
zula131 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Przepisuję z ulotki: POSZUKIWANA TINA NAGRODA 3.OOO ZŁ 2-letni owczarek niemiecki ma TATUAŻ w uchu nr C 299 nosi kolczatkę wysterylizowana zaginęła 25 XII 2011 w Boruszowicach gmina Tworóg (śląskie) Kontakt: Krzysztof Skurski tel. 32 284 78 15 601 462 368 Niestety, nie mam skanera, nie potrafię wkleić zdjęcia. Przepraszam za spam, ale może ktoś przyuważy... :-( Quote
Elza22 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 A tu cały czas cisza dalej nic nie wiadomo co u suni ???? Quote
soboz4 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 dawno nie było dziewczyny z dt w schronisku, ale na pewno Shy ma się dobrze, dziewczyna to psiara ma w domu jeszcze inne psy, więc Shy ma do kogo ogonem pomerdać Quote
saphira18 Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 niestety nie mam żadnego kontaktu z DT Zorki. Zapytam pani Anie w sobotę czy coś wie ale tak jak pisze soboz - Zorka ma się dobrze i pewno szaleje z innymi suczkami pani (w sumie ma ich 4-5 ;) ) Quote
soboz4 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 mam telefon do Basi, również adres, więc kontakt jest, Quote
soboz4 Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Jest w dt, dziewczyna z Jaworzna ma się umówić z dt żeby zrobić jej zdjęcia, tylko powoli nie widzę sensu, zbyt długie przebywanie w dt na dodatek tak wystraszonego psa i potem zmiana domu nic dobrego nie wróży... Quote
choba Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Ostatnia wersja jaką słyszałam jest taka, że Basia nie ma nic przeciwko temu, żeby pies został u niej. Miała jeszcze rozmawiać z kimś chętnym z rodziny, ale nie wiem, na czym stanęło. Rozmawialam z nią o zdjęciach, ale ciężko jest się jakoś z nią dogadać... Quote
saphira18 Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 trzeba zaczepić i umówić się na konkretny termin... ja niestety mam z czasem krucho, i jakbym mogła Cię prosić Beata:) o jakieś zdjęcia... opis sama nie wiem czy ją ogłaszać... bo jak ma być takim kłębkiem jak na początku... rozmawiałam z dt i był ktoś z rodziny chętny a nie pisałam że wet ją ocenił na 7-8 lat, w schronisku chyba 4-5 dostała Quote
saphira18 Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 choba napisał(a):ok, spróbuję się z nią jakoś umówić... dzięki bardzo:) jak spotkam to też postaram się coś dowiedzieć Quote
choba Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Byłam dzisiaj u Basi. Shy, a właściwie Zorka ma się bardzo dobrze. Jest bardzo ułożonym psem zapatrzonym w Basię. reaguje na każde zawołanie czy gest. Wciąż pozostał jej jednak strach przed obrożą, smyczą. Kiedy chce się ją zapiąć, kładzie się na plecach. Poza tym jest wielkim pieszczochem. Tylko by się tuliła do człowieka. Świetnie dogaduje się z innymi psami. Gorzej z kotami - na te poluje. Powstrzymuje się jednak, kiedy się jej tego zabroni. Wówczas leży i obserwuje kota, ale nie atakuje go. Przynajmniej przez pewien czas ;) To chyba na tyle z opisu. Pora na zdjęcia - trochę ich zrobiłam :) Przepraszam za jakość, ale w przy takiej pogodzie to ciężko zrobić dobre zdjęcia. W domu: Na ogródku: Quote
soboz4 Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Widać jak wielbi Basię, aż mam wątpliwości jak ona sobie poradzi w nowym domu???? Quote
saphira18 Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 [quote name='soboz4']Widać jak wielbi Basię, aż mam wątpliwości jak ona sobie poradzi w nowym domu????[/QUOTE] też się tego bardzo boje... bo od kiedy jest na Dt? na pewno od zimy... dlatego nie wiem czy mam ją ogłaszać? Beata dzięki za wizytę! :Rose: Zorka wygląda super! Quote
choba Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 I kochany pycholek :) Tak wygląda w momencie zapinania na smycz Więcej zdjęć w albumie Shy: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Shy1146114Lata20Kg55Cm25112011AnnaPiotrowskaWDOMUTYMCZASOWYM Quote
choba Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Nie ma sprawy - to była przyjemność poznać psinę bliżej :) Basia sama zastanawia się nad tym, czy nie zostawić Zorki u siebie. Ale wciąż nie jest zdecydowana. Też nie wiem, czy ją ogłaszać... Quote
kiyoshi Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 tak długo trzymać sunie na DT....hmmm...chyba najwyższy czas podjąć decyzje, bo moim zdaniem dla suni to i tak będzie ogromny cios- znów zmiana domu, a im więcej czasu mija tym gorzej dla niej.. dziwne to... a Shy jest przepiękna:) Quote
Recommended Posts