Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

właśnie to miałam pisać bo też z panią rozmawiałam;)

Wysyłałam jej link do tego wątku... więc czekamy;)

a i Shy to teraz Zorka, reaguje też na imię Sonia, ale pani ma już jedną Sonię więc pozostaje Zorką:)

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niestety pani dzisiaj nie było w schronisku... ale pewnie po staremu;) pani nie da jej byle komu i nie wyklucza że Zorka zostanie u niej;)
jak będę coś wiedzieć zaraz napisze

Posted

Przepisuję z ulotki:
POSZUKIWANA TINA NAGRODA 3.OOO ZŁ
2-letni owczarek niemiecki
ma TATUAŻ w uchu nr C 299
nosi kolczatkę
wysterylizowana
zaginęła 25 XII 2011 w Boruszowicach gmina Tworóg (śląskie)
Kontakt: Krzysztof Skurski
tel. 32 284 78 15
601 462 368

Niestety, nie mam skanera, nie potrafię wkleić zdjęcia.
Przepraszam za spam, ale może ktoś przyuważy... :-(

• 3 weeks later...
Posted

niestety nie mam żadnego kontaktu z DT Zorki.
Zapytam pani Anie w sobotę czy coś wie
ale tak jak pisze soboz - Zorka ma się dobrze i pewno szaleje z innymi suczkami pani (w sumie ma ich 4-5 ;) )

• 2 months later...
Posted

Jest w dt, dziewczyna z Jaworzna ma się umówić z dt żeby zrobić jej zdjęcia, tylko powoli nie widzę sensu, zbyt długie przebywanie w dt na dodatek tak wystraszonego psa i potem zmiana domu nic dobrego nie wróży...

Posted

Ostatnia wersja jaką słyszałam jest taka, że Basia nie ma nic przeciwko temu, żeby pies został u niej. Miała jeszcze rozmawiać z kimś chętnym z rodziny, ale nie wiem, na czym stanęło. Rozmawialam z nią o zdjęciach, ale ciężko jest się jakoś z nią dogadać...

Posted

trzeba zaczepić i umówić się na konkretny termin... ja niestety mam z czasem krucho, i jakbym mogła Cię prosić Beata:) o jakieś zdjęcia... opis
sama nie wiem czy ją ogłaszać... bo jak ma być takim kłębkiem jak na początku...

rozmawiałam z dt i był ktoś z rodziny chętny
a nie pisałam że wet ją ocenił na 7-8 lat, w schronisku chyba 4-5 dostała

• 3 weeks later...
Posted

Byłam dzisiaj u Basi. Shy, a właściwie Zorka ma się bardzo dobrze. Jest bardzo ułożonym psem zapatrzonym w Basię. reaguje na każde zawołanie czy gest. Wciąż pozostał jej jednak strach przed obrożą, smyczą. Kiedy chce się ją zapiąć, kładzie się na plecach. Poza tym jest wielkim pieszczochem. Tylko by się tuliła do człowieka. Świetnie dogaduje się z innymi psami. Gorzej z kotami - na te poluje. Powstrzymuje się jednak, kiedy się jej tego zabroni. Wówczas leży i obserwuje kota, ale nie atakuje go. Przynajmniej przez pewien czas ;)
To chyba na tyle z opisu. Pora na zdjęcia - trochę ich zrobiłam :) Przepraszam za jakość, ale w przy takiej pogodzie to ciężko zrobić dobre zdjęcia.

W domu:

Na ogródku:

Posted

[quote name='soboz4']Widać jak wielbi Basię, aż mam wątpliwości jak ona sobie poradzi w nowym domu????[/QUOTE]

też się tego bardzo boje... bo od kiedy jest na Dt? na pewno od zimy...
dlatego nie wiem czy mam ją ogłaszać?
Beata dzięki za wizytę! :Rose: Zorka wygląda super!

Posted

Nie ma sprawy - to była przyjemność poznać psinę bliżej :)
Basia sama zastanawia się nad tym, czy nie zostawić Zorki u siebie. Ale wciąż nie jest zdecydowana. Też nie wiem, czy ją ogłaszać...

Posted

tak długo trzymać sunie na DT....hmmm...chyba najwyższy czas podjąć decyzje, bo moim zdaniem dla suni to i tak będzie ogromny cios- znów zmiana domu, a im więcej czasu mija tym gorzej dla niej..
dziwne to...
a Shy jest przepiękna:)