Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no to powód oddania:
każdy mówi coś innego - pani przestraszyła się wizyty i oddała Shy jeszcze przed umówieniem się na wizytę
dom nie taki zły, ale nie dla Shy (bo są tam dzieci); no nic ja się z państwem nie widziałam więc pisze co słyszałam.
Shy wychodziła tylko na dwór, nie piła, nie jadła przez 2 dni, leżała skulona w jednym miejscu.. zablokowała się - tak pani opisywała.
Po powrocie do schroniska, wskoczyła sama do boksu, zjadła puszeczkę:) chyba kojarzy schron z bezpieczeństwem, dom niestety z biciem:shake:

Na razie jest zakaz wydawania Shy adoptującym (na miesiąc), ma się troszkę oswoić z otoczeniem, ludźmi.
Poprosiłam aby Shy nie była sama w boksie- Może psiak ją troszkę ożywi, nauczy czegoś;)
I tak Kesi kochana jest z Shy w boksie. Poczekałyśmy z Ojcik troszkę przy nich. Kesi poczęstowała się jedzonkiem Shy:evil_lol: a Shy merdała ogonkiem.
Nawet jak Ojcik brała Kesi na spacerek po przerwie- to Shy delikatnie pchała się do wyjścia:crazyeye: a tak to muszę ją prosić aby podeszła...

Spacerek- las, najlepsze miejsce, cisza, spokój, piesek towarzysz.
Chodnik = tragedia. z przerażenia wpadła by mi pod auto dzisiaj:roll: większość czasu przesiedziała na moich kolanach, ławce, krześle, kolanach innych ludzi:p nie wiem dto to ale pcha się na kolanka... szuka bezpieczeństwa:shake:

poczekamy, zobaczymy... na pewno trzeba jej dać czas.Rozmawiałam dzisiaj z wolontariuszką która miała psa z fundacji po takich przejściach... rok dochodziła do siebie. W pare chwil można coś zepsuć a potem tyle czasu naprawiać:oops: ludzie są bezmyślni niestety

cykłam telefonem parę fotek

Shy upodobała sobie wszystkie krzesła... po kolei na każdym była;)

w jedynej bezpiecznej przystani... z Kesulą

Pani z gazety wyborczej (albo osoba która się uczyła fotografi) jej dużo zdjęć robiła. Na razie nie ma ich na mailu, ale jak będą zaraz je wkleje:)

Posted

a no ja kiedyś chciałam zaproszenia na bazarek bez linka wysłać, ale na szczęście w porę się zorientowałam ;)

a z Kesi, wydaje mi się Shy jest bezpieczna... Kesi mogłaby robi jako rodzina zastępcza... najpierw swoje córy, potem przybrany Bari, a teraz Shy ;)

Posted

No Kesi ma ciągle staż mamy, jakoś jej nie śpieszno, żeby być czyjąś córą...

Shy wczoraj była świetna, wyszła z budynku i odrazu hop na ławkę :D a potem jak ludzie chcieli ją pogłaskać to odrazu brzuchem do góry się wywaliła :D:D

Posted

Jestem u Shy. Co z tą ciąża urojoną? Co do ludzi, którzy biorą psy po to, by je oddać... Powinno być nad nimi widać takie czerwone lampki jak wchodzą do schroniska, a nad dobrymi ludźmi - zielone.

Posted

trzymajcie mnie:angryy:... wiadomość z allegro Shy:
"Widziałem pani ogłoszenie na allegro o sprzedaży Shy czy to jest doberman czy tylko tak wygląda"

i jak tu chamsko nie odpisać:diabloti:

Posted

[quote name='saphira18']trzymajcie mnie:angryy:... wiadomość z allegro Shy:
"Widziałem pani ogłoszenie na allegro o sprzedaży Shy czy to jest doberman czy tylko tak wygląda"

i jak tu chamsko nie odpisać:diabloti:[/QUOTE]

naprawdę nie mam słów...

Posted

[quote name='edyta12']ja tez nie uwazam ze to pytanie musi byc negatywne. zalezy co mial na mysli.[/QUOTE]

odpisałam, nie martwcie się grzecznie;) uświadomiłam panu że prawdziwy doberman ma rodowód, Shy jest mniejsza i nie ma;)

Posted

na pewno będzie ktoś potrzebny;) bo raczej sama temu przytulaskowi nie zrobię fajnych zdjęć;)
aparat będę mieć:) jak co zapraszam do towarzyszenia, w lesie chyba najlepiej;)
dzięki:)