Jump to content
Dogomania

II Otwarte Zimowe Zawody Agility - 25.02.07

Recommended Posts

• Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem pierwsza! :multi:
Chciałabym przede wszystkim podziękować za naprawdę sprawną organizację. Było tak wiele psów, a w ogóle nie było tego czuć ;)

Posted

Ja chciałam bardzo podziękować organizatorom. Było extra!!! :) Tempo było powalające, żadnych przerw ani opóźnień. Naprawdę super!
Torki fajne, niezbyt skomplikowane (nie znaczy to, że łatwe, co można wywnioskować po ilości detek ;))
Już się nie mogę doczekać następnych. Na szczęście to tylko dwa tygodnie. ;)

Posted

My mamy 7. miejsce w jumpingu zero. Na tę masę psów to nawet nieźle. Ale ogólnie jeśli chodzi o nasz kontakt na torze to było fatalnie. Negra nie skupiała uwagi, niuchała, uciekała. I to co najlepsze: nie chciała wejśc na palisadę (!!!!). To jej ulubiona przeszkoda! Mogłabym to zrzucić na halę, tylko że na jesiennych biegała idealnie. Więc można powiedzieć, że to nie był jej dzień. ;)

Posted

nam tez sie bardzo podobało :) organizacja były super.My miałysmy detke w jumpingu0 (moja wina , oczywiscie) i 8 miejsce w agility0 , oraz 8 miejsce w grze z tym ze wliczajac samych zerowkowiczow.

Posted

Organizacja super, sprawie poszło i znalazłam nocleg na seminarium (dzięki Haniu!) Czekam na duzo fotek i moze jakieś filmiki z moich pokracznych zmian...
Fanta zdobyła 1 miejsce w jumpingu, 2 w agility = 1 miejesce w lącznej jak jedyna w 0 M-kach została sklasyfikowana. :D

Posted

My tez juz dojechalismy, bylo super, a teraz ide spac (po prawie 2 dobach niespania). Mamy nowy pucharek :multi: a Gnojek jest zafascynowany rozowa gumowa koscia, na dzien dzisiejeszy nawet frisbee nie jest tak atrakcyjne :evil_lol:chociaz obawiam sie ze dlugo nie przetrwa jego zabaw :diabloti: juz gdy wychodzilismy z hali byla troche naruszona. Wreszcie tez doczekalismy sie nagrod z jesiennych zawodow, bo troche sobie popodrozowaly :evil_lol:

PS. Mam sporo filmikow, niesety glownie belgow i borderow. Ale na ich publikacje trzeba czekac, az je moj kamerzysta obrobi i zawiesi gdzies w sieci.

Posted

Jeśli ktoś ma filmik z Lotkowego (zwycięskiego! :-) ) przebiegu w Agility 0 - byłabym bardzo wdzięczna... Interesuje mnie między innymi co spowodowało, że z tunelu miękkiego wyślizgnęła się na ryju:niewiem:

Posted

Filmiku z Lotka chyba nie mam, ale jak pamietam, to troche krzywo wbiegla w tunel i sie lekko w niego zaplatala.

PS. Gnojek wlasnie przyniosl kosc z mina: pancia, zepsulo sie, nie piszczy :placz:

Posted

Ja, co prawda, nie startowałam, ale byłam, wszystko widziałam i też chciałabym się przyłączyć do pochwał za sprawną organizację. Zawody nieoficjalne, ale cała otoczka jak najbardziej profesjonalna - z wynikami wyświetlanymi na duuuuużym ekranie, na czele :lol: . W końcu mamy XXI wiek :cool2: . Dobrze było.

Posted

Nam się super podobało:multi:

Organizacja tak sprawna, że aż mnie zatkało, wyświetlanie wyników na bieżąco- no boskie po prostu, i jedzonko itp itd. Torki- open proste, niestety pokazały w jak mocno 'przedsezonowej' formie jest większość psów;) Jedyny minusik dla mnie to Jumping 0, który był zbyt trudny jak na pierwsze w sezonie A0, bo wiadomo, że wtedy mnóstwo psów pierwszy raz w życiu startuje.

I chciałam oficjalnie przeprosić Mokkę za 3 detki w 3 biegach z Monią, bardzo nam z Monią przykro, że taaaakiego obciachu narobiłyśmy:oops:

Posted

Organizacja bardzo sprawna, atmosfera miła, ale sędziowanie... :shake:

Szczerze i otwarcie, uważam, że każdy z zawodników startujących w openach mógłby te zawody posędziować lepiej.
I pozostanę przy swoim zdaniu, że sędzia, który zawodnikiem nie był, dobrym sędzią nie będzie, zwłaszcza jeśli może rozszerzyć uprawniania nie asystując wcześniej żadnemu doświadczonemu sędziemu.

Sekretariat pomagał jak mógł, podpowiadał, czy zdaje się wręcz w kilku przypadkach podejmował decyzję wyręczając sędziego.

Posted

A nam wlasnie lepiej pasowal jumping niz agility :eviltong: Ale to specyfika mojego psa, najlepiej zebym byla z tylu i mu nie przeszkadzala, stanowczo mamy problem, gdy to ja jestem przed psem.

A Monia mi sie baaaardzo podobala, pomimo tych detek.

Posted

[quote name='Rauni']Organizacja bardzo sprawna, atmosfera miła, ale sędziowanie... :shake:

Szczerze i otwarcie, uważam, że każdy z zawodników startujących w openach mógłby te zawody posędziować lepiej.
I pozostanę przy swoim zdaniu, że sędzia, który zawodnikiem nie był, dobrym sędzią nie będzie, zwłaszcza jeśli może rozszerzyć uprawniania nie asystując wcześniej żadnemu doświadczonemu sędziemu.

Sekretariat pomagał jak mógł, podpowiadał, czy zdaje się wręcz w kilku przypadkach podejmował decyzję wyręczając sędziego.

Sekretariat, w żadnym przypadku nie podejmował decyzji za sędziego, jeżeli nie był pewien - konsultował z sędzią ilości odmów/błędów tak więc Rauni bardzo proszę bez pomówień
jeżeli wyświetlały się jakieś wyniki bez błędów a następnie poprawione z błędami to wynikało to tylko i wyłącznie ze sposobu wprowadzania danych do arkusza a komunikacją rzutnik<->arkusz

zawody te były pierwszymi dla tych sędziów i uważam, że jak na pierwsze w swoim życiu zawody to bardzo dobrze się spisali - takie jest moje zdanie, a nigdy nie było ukrywane, że Fort będzie pomagał im w nabywaniu wiedzy - dlatego też sędziują zawody nieoficjalne gdzie możemy to robić

można podać linki do tematów po wielu zawodach, gdzie oceny pracy sędziów (tylch z wieloletnim stażem) były nienajlepsze...

Posted

Tak wstepnie, z tego co przejzalam, mam przebieg/przebiegi Sunday, Cira, Wermuta, Blue, Awy, Rudego pieska z klapciastymi uszami podobnym troche do mali :lol:, Pipi. Wiecej obejrzec na razie nie mam czasu, bo mam egzamin z kur w srode :shake:

Posted

Rauni napisał(a):

Brawa dla sekretariatu :klacz: Dobrze, ze czuwal bo by sie dzialo, oj dzialo :cool3:

I ja dziekuje za bardzo fajne zawody. Organizacja pierwsza klasa, nawet nie bylo az tak glosno jak jesienia :multi: Szalenie milo bylo spotkac znow Was spotkac.Torek z J0 to zdecydowanie nie byl dla poczatkujacych psow, za to z A0 bardzo przyjemny i wszystko rekompensowal :lol:
Jeszcze raz wiekie dzieki i do zobaczenia za 2 tygodnie :lol:

Posted

jako ,ze wszystkie filmy z mojego aparatu znajduja sie u Sajo to prosze sie z nia kontatkowac i wtedy ja sie postaram w jak najszybszym czasie dotrzec do niej zeby zgrac te filmy :)

Posted

OlaAB napisał(a):
zawody te były pierwszymi dla tych sędziów i uważam, że jak na pierwsze w swoim życiu zawody to bardzo dobrze się spisali ...

Przede wszystkim dobrze, ze sie konsultowali z Magda i nie upierali sie przy decyzjach. Niech sie ucza :lol:

Posted

W końcu i myśmy dojechali...
Faktem jest, że wszystko przebiegało płynnie i sprawnie, atmosfera była super. Organizacja-brawo. :multi:
Timo nie czuł blusa tego dnia, miał pewnie suczki na głowie:razz: ... ale pobawiliśmy się i jestesmy zadowoleni. Avalon nawet bardzo:lol: .