Jump to content
Dogomania

Black-Wyzel/Eurodog-Ksiazecy wyglad-nienaganne maniery-ideal

Recommended Posts

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pies jest u Ani-zagospodarowany domowo
brudny , zlekka smierdzacy, szary , zakurzony- ale i tak spod tego wszystkiego widac ze to Ksiaze w Wyzlej Skorze
umawiamy sie-jak troche sie wylata na psiego fryzjera i kapanko
przyjedzie wet do Ani zaszczepic koty, to psa obejrzy i zajmie sie uszami- zapewne trzeba wyczyscic zlogi i uzyc odpowiednich masci
zdjecia-dupa-nie wyszly- wszystkie zamazane , niewyrazne
teraz do Kanny- swiadkami byli-Ania -wlascicielka Hotelu, moj Pawel
zakladam sledy-szelki zaprzegowe-lapa-dotykam prawa, podnosi -daje
lapa-dotykam lewa-podnosi-daje
zaczepiam smycz i go!
i pies leci przede mna
na gorce -stop-staje
niestety kondycja moja nie pozwolila mi na dluzszy dystans:)
miesnie zupelnie twardziutkie-ok

charakter na dzien dobry -fantastyczny
umie jezdzic samochodem, ladnie siedzi w bagazniku bez klatki
jak zacznie sie blyszczec to bedzie juz miazga urody

pytanie Pawla- a zgodziliby sie z naszymi psami;)

mysle , ze aktualnymi opisami charakteru co jakis czas bedzie nas raczyc Ania

nic lepszego na ta chwile nie wydusze

Posted

Będę Was raczyć fotami i informacjami, jak na razie pies marzenie, zrobił się niespokojny więc wzięłam go na dwór, obeszliśmy chałupę w kółko bo ciemno a on siku, kupa i bezbłędnie do furtki, zna podstawowe komendy i do "siad" w gratisie podaję łapę :) Śmierdziuszka nieco ale jutro postaramy się wykapać :) Ma masakrę z kotami, Ati wie gdzie sa koty i ten gigant cały czas węszy pod drzwiami.

Posted

tak Tatiana, wyzel jezeli nie biegal, to sie tak nie zachowuje
szelki go nie dziwily w ogole
i rusza od razu przede mna, a nie z boku
nie oglada bokow tylko leci do przodu
gdy stoje, i pociagne linke, to przysiada do startu
jest naszykowany podswiadomie
a w schronie siedzial i siedzial
jedynie bylby geniuszem , jakby sam z siebie to robil
zreszta jak Ania pisze zna tez podstawowe komendy

Posted

[quote name='Ati']dobrze ze nie otwiera dzrzwi za klamke-hehehe[/QUOTE]

No nie mów hop! Koty są jeszcze na sznurek zamknięte ale gdyby chciał to sforsuje to, właśnie kombinuje jakiś haczyk wyżej bo kocham moje koty:) Jeżeli o sporty chodzi to nie znam sie zupełnie ale widziałam to o czym pisała Ati i oczy mi się ze zdumienia szeroko otwartły. Co mogę powiedzieć na bank to to, że uczono go komend, jak stoję to pięknie mnie okrąża i staje albo siada przy nodze. Na samą komendę nie reaguje, robi to tak po prostu bo ktoś go nauczył.

Posted

ciesze sie że piesek juz u Was, dziękuje Magda79 że zawiozłaś dzisiaj Księcia no i tego słodkiego małego dupelka!!! a więc kolejne 2 psy opuściły dzisiaj schronisko oby tak dalej!!! dziękuje cioteczki a w szczególności Tobie Ati że znalazłaś dla niego lokum na zime:)

Posted

łomatko....Blacki a kogożeś ty był biedaku...i czemu nikt cię nie szuka ???....ktoś włożył kupę pracy ,żeby tak go przygotować i teraz zostawić ???
kurcze w biku go trzeba sprawdzić...
Ati a ile on mierzy i waży na Twoje oko ? jak okreśłasz jego wiek?

Posted

jest wielkosci mojej Sari czyli ok 67 w klebie, waga niecale 30 kg
i Stoneczka ma utrzymac ten wyglad;) bo pies jest idealny, tylko dostawal do zarcia g....
co widac po kupalach ktore zdazyl usadzic w czasie , w ktorym sie widzielismy
teraz dostanie porzadne jedzenie, zostanie wykapany, wiec za miesiac bedzie sie swiecil
wiek ok 4 lat , ale zachowuje sie jak mlodzieniaszek: traca cialem, podskakuje radosnie
ma tez troche kamienia na zebach , ale to z powodu zlego zarcia
i strupki na kufie- ale nie sadze ze z powodu bitek, a raczej wystawiania nochala przez kraty
mam nadzieje , ze bede miala okazje i troche wiecej czasu , aby go oblukac dokladniej

Posted

Miałam At przesłać link ale juz powklejam sama jak jestem:)Rewelacji nie ma ale postaram sie zeby kolejne były lepsze, musimy iść we dwójkę bo ciezko robic foty i ogarniac zwierzaka:)
Najpierw piękna morda!!!!

W nocy prawie grzeczny, spałam z nim w drugim pokoju, pół nocy spał na posłaniu potem przypomniał sobie, ze koty są obok, trochę pobuczał na nie trochę niuchał pod drzwiami, potem wpakował się do łóżka i spał do rana, obudził mnie trącając łbem i pokazał mi że czas na dwór :) Czyli żadnych śmierdzących niespodzianek w domu nie było. No jest grzeczny, trochę niespokojny i roztrzepany na spacerze ale tyle nowych zapachów naraz mogło mu w głowie zamieszać. Teraz spi obok mnie na tapczanie, jest mało absorbujący w domu, po etapie trącania mnie cały czas i wkładania mi głowy pod łokieć żebym go głaskała uspokoił się. Nasza tymczasowa parówka Adela obszczekała go i od razu odpuścił, Luna tez nie pokazała sie z najlepszej strony i chciała mu pokazać gdzie jego miejsce to tez odpuścił. Wyraźnie unika konfliktów, raczej uległy przynajmniej na razie. Tak naprawde to troszkę za wcześnie żeby coś więcej o nim powiedzieć. Wieczorem przyjeżdża wet to dam znać co z uszami, z zewnątrz wyglądaja na czyste ale on cały czas trzepie głową i od tego robią mu się rany na brzegach.
To juz nie nudze i wstawiam jeszcze foty:)
Lubi wodę:)

Reszta fot w linku:https://picasaweb.google.com/stonka1125/Blacky#

Posted

Uszy wyczyszczone, była masakra do uszu dostał panalog i jeszcze zastrzyk ( nie do uszu), jutro podam nazwę...zapomniałam:oops:
To śpimy sobie

Dopiero na fotach zwróciłam uwagę że bidok cały czas w szelkach, teraz śpi już na golasa:)

Posted

Ania go dzis wyczesywala zgrzeblem gumowym, takim podobnym jak dla koni
bo siersc naprawde byla matowa, na grzbiecie siwa, kurz, lupierz
no i smrodek zlekka