Ati Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 pies jest u Ani-zagospodarowany domowo brudny , zlekka smierdzacy, szary , zakurzony- ale i tak spod tego wszystkiego widac ze to Ksiaze w Wyzlej Skorze umawiamy sie-jak troche sie wylata na psiego fryzjera i kapanko przyjedzie wet do Ani zaszczepic koty, to psa obejrzy i zajmie sie uszami- zapewne trzeba wyczyscic zlogi i uzyc odpowiednich masci zdjecia-dupa-nie wyszly- wszystkie zamazane , niewyrazne teraz do Kanny- swiadkami byli-Ania -wlascicielka Hotelu, moj Pawel zakladam sledy-szelki zaprzegowe-lapa-dotykam prawa, podnosi -daje lapa-dotykam lewa-podnosi-daje zaczepiam smycz i go! i pies leci przede mna na gorce -stop-staje niestety kondycja moja nie pozwolila mi na dluzszy dystans:) miesnie zupelnie twardziutkie-ok charakter na dzien dobry -fantastyczny umie jezdzic samochodem, ladnie siedzi w bagazniku bez klatki jak zacznie sie blyszczec to bedzie juz miazga urody pytanie Pawla- a zgodziliby sie z naszymi psami;) mysle , ze aktualnymi opisami charakteru co jakis czas bedzie nas raczyc Ania nic lepszego na ta chwile nie wydusze Quote
stonka1125 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Będę Was raczyć fotami i informacjami, jak na razie pies marzenie, zrobił się niespokojny więc wzięłam go na dwór, obeszliśmy chałupę w kółko bo ciemno a on siku, kupa i bezbłędnie do furtki, zna podstawowe komendy i do "siad" w gratisie podaję łapę :) Śmierdziuszka nieco ale jutro postaramy się wykapać :) Ma masakrę z kotami, Ati wie gdzie sa koty i ten gigant cały czas węszy pod drzwiami. Quote
Ati Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 dobrze ze nie otwiera dzrzwi za klamke-hehehe Quote
tanitka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 taki mądrala z tego Blakiego??!! :)) niesamowite, myślicie, ze on ułożony jest do jakiegoś sportu ? Quote
Ati Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 tak Tatiana, wyzel jezeli nie biegal, to sie tak nie zachowuje szelki go nie dziwily w ogole i rusza od razu przede mna, a nie z boku nie oglada bokow tylko leci do przodu gdy stoje, i pociagne linke, to przysiada do startu jest naszykowany podswiadomie a w schronie siedzial i siedzial jedynie bylby geniuszem , jakby sam z siebie to robil zreszta jak Ania pisze zna tez podstawowe komendy Quote
stonka1125 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='Ati']dobrze ze nie otwiera dzrzwi za klamke-hehehe[/QUOTE] No nie mów hop! Koty są jeszcze na sznurek zamknięte ale gdyby chciał to sforsuje to, właśnie kombinuje jakiś haczyk wyżej bo kocham moje koty:) Jeżeli o sporty chodzi to nie znam sie zupełnie ale widziałam to o czym pisała Ati i oczy mi się ze zdumienia szeroko otwartły. Co mogę powiedzieć na bank to to, że uczono go komend, jak stoję to pięknie mnie okrąża i staje albo siada przy nodze. Na samą komendę nie reaguje, robi to tak po prostu bo ktoś go nauczył. Quote
martaipieski Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 ciesze sie że piesek juz u Was, dziękuje Magda79 że zawiozłaś dzisiaj Księcia no i tego słodkiego małego dupelka!!! a więc kolejne 2 psy opuściły dzisiaj schronisko oby tak dalej!!! dziękuje cioteczki a w szczególności Tobie Ati że znalazłaś dla niego lokum na zime:) Quote
Ati Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 e tam , najwazniejszy super dom staly:) Quote
kanna Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 łomatko....Blacki a kogożeś ty był biedaku...i czemu nikt cię nie szuka ???....ktoś włożył kupę pracy ,żeby tak go przygotować i teraz zostawić ??? kurcze w biku go trzeba sprawdzić... Ati a ile on mierzy i waży na Twoje oko ? jak okreśłasz jego wiek? Quote
Ati Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 jest wielkosci mojej Sari czyli ok 67 w klebie, waga niecale 30 kg i Stoneczka ma utrzymac ten wyglad;) bo pies jest idealny, tylko dostawal do zarcia g.... co widac po kupalach ktore zdazyl usadzic w czasie , w ktorym sie widzielismy teraz dostanie porzadne jedzenie, zostanie wykapany, wiec za miesiac bedzie sie swiecil wiek ok 4 lat , ale zachowuje sie jak mlodzieniaszek: traca cialem, podskakuje radosnie ma tez troche kamienia na zebach , ale to z powodu zlego zarcia i strupki na kufie- ale nie sadze ze z powodu bitek, a raczej wystawiania nochala przez kraty mam nadzieje , ze bede miala okazje i troche wiecej czasu , aby go oblukac dokladniej Quote
martaipieski Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 psiaki w schronisku dostaja sucha karmę, ale wiadomo royal to to nie jest. jak na psa schroniskowego jest piekny i zadbany, ale po kapieli i gotowanym jedzonku bedzie jeszcze piekniejszy.:) Quote
margaret Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 no to się mądry skarbeczek trafił w odpadowni, co tam się nie znajdzie to szok Quote
stonka1125 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Miałam At przesłać link ale juz powklejam sama jak jestem:)Rewelacji nie ma ale postaram sie zeby kolejne były lepsze, musimy iść we dwójkę bo ciezko robic foty i ogarniac zwierzaka:) Najpierw piękna morda!!!! W nocy prawie grzeczny, spałam z nim w drugim pokoju, pół nocy spał na posłaniu potem przypomniał sobie, ze koty są obok, trochę pobuczał na nie trochę niuchał pod drzwiami, potem wpakował się do łóżka i spał do rana, obudził mnie trącając łbem i pokazał mi że czas na dwór :) Czyli żadnych śmierdzących niespodzianek w domu nie było. No jest grzeczny, trochę niespokojny i roztrzepany na spacerze ale tyle nowych zapachów naraz mogło mu w głowie zamieszać. Teraz spi obok mnie na tapczanie, jest mało absorbujący w domu, po etapie trącania mnie cały czas i wkładania mi głowy pod łokieć żebym go głaskała uspokoił się. Nasza tymczasowa parówka Adela obszczekała go i od razu odpuścił, Luna tez nie pokazała sie z najlepszej strony i chciała mu pokazać gdzie jego miejsce to tez odpuścił. Wyraźnie unika konfliktów, raczej uległy przynajmniej na razie. Tak naprawde to troszkę za wcześnie żeby coś więcej o nim powiedzieć. Wieczorem przyjeżdża wet to dam znać co z uszami, z zewnątrz wyglądaja na czyste ale on cały czas trzepie głową i od tego robią mu się rany na brzegach. To juz nie nudze i wstawiam jeszcze foty:) Lubi wodę:) Reszta fot w linku:https://picasaweb.google.com/stonka1125/Blacky# Quote
stonka1125 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Uszy wyczyszczone, była masakra do uszu dostał panalog i jeszcze zastrzyk ( nie do uszu), jutro podam nazwę...zapomniałam:oops: To śpimy sobie Dopiero na fotach zwróciłam uwagę że bidok cały czas w szelkach, teraz śpi już na golasa:) Quote
tanitka Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 robi wrażenie jego aksamitna sierść, jest na prawdę wyjątkowej urody :) Quote
martaipieski Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 słodko wczoraj w budzie dzisaj na kanapie:) Quote
Ati Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Ania go dzis wyczesywala zgrzeblem gumowym, takim podobnym jak dla koni bo siersc naprawde byla matowa, na grzbiecie siwa, kurz, lupierz no i smrodek zlekka Quote
Ati Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 no i po tym wyczesywaniu , pies wyglada tak boski jest:) Quote
Magda79 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Aż miło popatrzeć :) nie ten sam psiak. Quote
Panca Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 to istny psi arystokrata, mysle ze dlugo domu szukac nie bedzie Quote
Recommended Posts