paniMysza Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Pchełka została zabrana przez moją znajomą z wrocławskiego schroniska do DT na początku listopada (http://domtymczasowy.blogspot.com/). To maleńka suczka, która dużo musiała przejść w swoim życiu. Widac to na pierwszy rzut oka, ale potwierdziła to behawiorystka z fundacji Dwa plus Cztery - Pchełka jest psem maltretowanym przez człowieka. Jest bardzo delikatna, boi sie gwałtownych ruchów, ale lgnie do ludzi. Nadal ma do nich zaufanie, mimo krzywdy jaka ją z ich strony spotkała. Będzie idealnym pieskiem dla ludzi cierpliwych, spokojnych, którzy zapewnią jej duzo ciepła i czasu. Marzy nam sie dla niej dzierski rencista lub emeryt, który może poświęcić jej dużo czasu. Na pewno nie nadaje się do domu z małymi dziećmi. Nie dlatego, że ich nie toleruje (ona kocha wsyzstkich), ale dlatego, ze dzieci bywają niedelikatne. Pewnie w takim domu nie zaznałaby spokoju. Od niedzieli przez tydzień Pchełka gości u mnie. Jest przekochana, spokojna i wesoła. Chętnie zostaje w domu z moimi suczkami, gdy ide do pracy. Niestety, gdy zostaje sama bez psów piszczy i szczeka pod drzwiami. Tutaj jeszcze nowy dom musi byc przygotowany na trochę pracy. Pchełka nauczyła sie u mnie chodzenia na smyczy. Po schodach jeszcze trochę się boi schodzić (chociaż bez smyczy nie ma tego problemu), ale od jutra zaczynamy naukę:) Pchełka nie niszczy niczego w domu, załatwia się na dworze. W SKRÓCIE: WIEK: 2-3 lata WIELKOŚĆ: ok 6 kg STERYLIZACJA: na razie brak STOSUNEK DO PSÓW: zgadza sie z psiakami, nie zwraca na nich uwagi; jeśli moja frania ja podszczypuje, pchełka ja odgania i straszy, ale nie atakuje na serio STOSUNEK DO KOTÓW: jw UTRZYMYWANIE CZYSTOŚCI: ładnie załatwia się na dworze Pchełka podobna jest do rasy Shiba Inu:) Wiecej info i zdjęć na www.domtymczasowy.blogspot.com Wydarzenie na FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=300703083285054&pending&context=create Quote
paniMysza Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 a to Pchełka jeszcze w schronisku: Basia1244 napisał(a):[FONT="]Panika w bdt u Natalii :) Boks nr [/FONT][FONT="]22[/FONT] [FONT="] Nr schroniskowy 1809/11 Nr na szyi 825 W schronisku od 09.10.2011 Imię: nie ma Wiek: 5 lat Opis: malutka, czarna, jasno podpalana, uszy stojące, wystraszona[/FONT] Panicznie przerażona schroniskowym koszmarem - skulona, spięta, gotowa do ucieczki - przydałoby się doświadczone bdt na oswojenie dzikuski. [FONT="] [/FONT] Quote
Basia1244 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 No i muszę się tu koniecznie zapisać :) Zaraz podziergam kilka ogłoszeń :) Tylko paniMyszo błagam o napisanie tekstu - ja mam zaniki twórcze całkowite! Quote
paniMysza Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Pchełka to psiak po przejściach. Pomimo tego, że była maltretowana przez ludzi, nadal ma do nich zaufanie. Jest wesołym, ciepłym i przyjacielskim pieskiem. Szukamy dla niej spokojnego i cierpliwego domu, który da jej wiele miłości. WIEK: 2-3 lata WIELKOŚĆ: ok 6 kg STERYLIZACJA: na razie brak STOSUNEK DO PSÓW: zgadza sie z psiakami, nie zwraca na nich uwagi; jeśli moja frania ja podszczypuje, pchełka ja odgania i straszy, ale nie atakuje na serio STOSUNEK DO KOTÓW: jw UTRZYMYWANIE CZYSTOŚCI: ładnie załatwia się na dworze Kontakt: natalia.grosiak@wp.pl lub korbaczynska@wp.pl tel: 603 799 110 lub 694 478 049 może byc do ogłoszeń? Quote
Basia1244 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Już dziergam :) Trochę pozmieniałam: Pchełka to malutka i młodziutka suczka. Waży zaledwie 6 kilo. Jest bardzo delikatna i wrażliwa. poszukuje spokojnego domu bez małych dzieci. Dogaduje się z psami i kotami. Ładnie załatwia się na dworze. Może mieszkać z drugim psem, kotem. Idealna towarzyszka dla osoby na emeryturze. WIEK: 2-3 lata WIELKOŚĆ: ok 6 kg Pchełka była psem maltretowanym , ale pomimo ciężkiej przeszłości nadal kocha ludzi. Potrzebuje jednak spokojnego domu bez hałasów i zamętu. Jest bardzo łasa na pieszczoty, uwielbia przytulać się. Kontakt: natalia.grosiak@wp.pl lub korbaczynska@wp.pl tel: 603 799 110 lub 694 478 049 http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Pchelka-ociupinka-taka-W0QQAdIdZ333257613 http://tablica.pl/oferta/pchelka-mini-suczka-IDwMML.html http://www.kupsprzedaj.pl/o/pchelka-mikrosunia/1317849 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=88868 Quote
paniMysza Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Basia1244 napisał(a):Już dziergam :) Trochę pozmieniałam: o wiele lepiej:) dzieki!!!!!:) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Same słodkości...:) dobrze jej u Was;) Quote
paniMysza Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Chiquita&DeeDee napisał(a):Same słodkości...:) dobrze jej u Was;) w niedziele wraca do natalii, u niej tez jej dobrze:) jesli nie znajdzie nowego domu w najblizszym czasie, odwiedzi nas jeszcze na kilka dni w grudniu. Quote
Basia1244 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Nie opanuję się :) - Frania z ta miną!!! Rewelacja :D Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Hehehehe, oczywiście ;) Franulka jest niesamowita;) Quote
xmartix Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 jak mnie tu nie ma to się zapisuję, piękna niunia Quote
bros Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 od razu, na pierwszy rzut widać gdzie jest jej miejsce :) Quote
paniMysza Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 xmartix napisał(a):jak mnie tu nie ma to się zapisuję, piękna niunia dzieki:) a dodałabyś małą do mikropsiaków? Quote
Poker Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 obie rozkoszniaczki , każda na swój sposób. Pokazałam Pchełkę kobietom i aż się dziwię ,że nie spodobała się. Quote
paniMysza Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Poker napisał(a):obie rozkoszniaczki , każda na swój sposób. Pokazałam Pchełkę kobietom i aż się dziwię ,że nie spodobała się. ja też się bardzo dziwię. pchełka jest malutka, wesoła, grzeczna. piesek idealny. trochę trzeba tylko jeszcze popracowac nad jej pewnościa siebie i będzie ok. w domu nie jest w ogóle uciązliwa. gdy nie mam czasu sie nia zajmowac, zwija się w kłebuszek i śpi. nie marudzi przy jedzeniu. nie ma w niej cienia agresji. spokojnie podawałm jej tabletki do mordki (dostawała antybiotyk), mogę grzebac w jej misce, gdy je (odsuwa sie wtedy), nie niszczy niczego w domu. wykąpałam tez małą, bała się, ale nie panikowała. a teraz jest błyszcząca i ma bardzo miękką sierść. polecam ją z czystym sumieniem i gwaratnuje zadowolenie z takiego przyjaciela:) pchełka na każdym kroku okazauje wdzięcznośc za to, że się nią zajęliśmy. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Jejku jaka kochana... ale ja wierzę Myszko, że jeszcze znajdzie swoje miejsce na świecie :) Quote
paniMysza Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Chiquita&DeeDee napisał(a):Jejku jaka kochana... ale ja wierzę Myszko, że jeszcze znajdzie swoje miejsce na świecie :) ja jestem tego pewna:) taki pies to skarb:) pchełka w kilka chwil nauczyła sie podawać łapkę! a na spacerach bryka juz z podniesionym wysoko ogonkiem:) Quote
paniMysza Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 po spacerku i śniadaniu pora na drzemkę, oczywiście na łóżku:) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 No to czekamy tylko na TEGO człowieka :) Słodziak z niej... jest taka w moim typie;) Quote
diuna_wro Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 w jej zadartym nosku jest wiele uroku nic jednak nie przebije niekwestionowanej urody Panny Franczeski;) Quote
Recommended Posts