jhet Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Edit: od 2.12 sunie są w DT w Warszawie :) Właśnie się dowiedziałam, że dwie sunie, ok. 3-miesięczne szczeniaczki, tułają się po wsi pod Augustowem... Sa to ostatnie z kilku szczeniaków, które urodziły się u mojego "sąsiada" - reszta znalazła domy, a te sąsiad ponoć podrzucił innemu kilka kilometrów dalej, by się ich pozbyć. Tamtem człowiek, do którego trafiły, znowu się ich pozbył, i maluchy, wygłodniałe, chude, tułały się po wsi... Zostały znalezione przy drodze i spowrotem zawiezione do faceta, który wcale ich nie chce, a został na nie niejako "skazany" :angryy: To dosłownie kwestia czasu, kiedy coś złego się stanie - nawet nie wiem, czy już znowu malce nie zostały gdzieś wyrzucone. Bardzo, bardzo pilnie szukam dla nich DT - sunie są malutkie, po tycieńkim ojcu wielkości ratlerka i mamie niewiele większej, ważącej może z 12kg..? I większe już nie urosną. Zdjęć niestety nie mam :( Zobowiązuję się szukac maluchom domów stałych, zrobić ogłoszenia itd. - jestem pewna, że szczeniaki szybko znajdą domki... Tam zostać nie moga, bo nikt ich nie chce, i jesli jakimś cudem przeżyją tam zimę, to na wiosnę się rozmnożą - nikt ich tam nie wysterylizuje, a to przecież dwie suczki!!! Bardzo proszę o pomoc! :( Poniżej zdjęcia RODZICÓW szczeniaczków: Mama: Tata: Quote
jhet Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Bardzo proszę o pomoc - potrzebny tylko DT dla dwóch szkrabów, te sunie sa naprawdę niewielkie... Jest tak zimno, a jestem pewna, że ich "opiekun" za chwilę znowu je wywali albo zrobi coś gorszego :-( Ja niestety nie mam szans ich wziąć do siebie, ale zrobie wszystko, by znalazły nowe, dobre domki - tylko pilnie DT potrzebne! :placz: Quote
malagos Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 To ja podniosę, nie mogę i ja im pomóc................ A Twoi sąsiedzi, rodzina - jak piszesz, pomożesz szukać stałych domów, może namówisz kogoś znajomego na danie im dt? My tu wszyscy zapchani po dachy......... Quote
elinaa Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 A może już zrób im ogłoszenia,może szybciej domek się znajdzie.Mamusia jest ładniutka. Quote
jhet Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Dziękuję za podrzucenie :) Ogłoszeń trochę zrobiłam, ale bez zdjęć maluchów to raczej się nie łudzę, że jakiś domek stały się znajdzie... Może w sobotę dostanę jakieś foty, ale nic nie wiadomo. :( Rodzina, znajomi itd odpada - już dawno ich wszystkich przemaglowałam w tym temacie... Szczeniaczki są naprawdę małe i już małe zostaną - może jednak ktoś je weźmie na czas szukania DS..? Albo zna kogoś, kto by chciał małego pieska... Jeśli sunie odziedziczyły charakter po rodzicach, to powinny wyrosnąć na fajne panienki - zarówno ich tata jak i mama są świetni, wszyscy się nimi zachwycają :) Quote
jhet Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 może podrzucę maluchy... Gdyby znalazł się DT mogłabym we wtorek przewieźć szczeniaki do Warszawy, a już jutro (w sobotę) mogłyby zostać zabrane pod opiekę "sąsiadki", która może je przetrzymać w szopie i tam doglądać i karmić kilka dni... Quote
Recommended Posts