Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 416
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='elik']I w efekcie tego mała sraka już dzisiaj jest w super domku :multi:

tak, dziecko ma cudny dom, dziékujé Elu za calá proceduré!

Ginn, zdjécia kawalera po strzyzeniu piééékne! Zaraz bédé podmieniac na noweee. sliczny jest.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahaha, zezowatego kota masz Ginn:

Edited by emilia2280
Posted

No i jeszcze trochę scenek rodzajowych. Brunonek z ukochaną sunią Sonią na foteliku i z kociczką Bubą przed kominkiem - oboje bardzo lubią ciepełko.

Posted

[quote name='emilia2280']on jest cudowny jak sié tak tuli do suni i koota! przed kominkiem bajkowo! ojjj, zaraz bédé urozmaicac zdjécia na ogloszeniach :) dziéki Ginn.

a zezowatego kota nam jeszcze pokazesz? ;ppp[/QUOTE]
Oczywiście - chętnie. Też szuka swojego domu. Ale przy nim to są specjalne wymagania. Musi iść do domku gdzie będzie spał z właścicielami pod kołdrą i to koniecznie ułożony pod pachą. Ma 8 lat i świetnie nadawał by się dla obłożnie chorego bo bycie w łóżku z ludziem jest jego pasją.
Może coś się komuś obije o ucho.

Posted

oo serio? to prawie tak jak ja! tez moglabym mieszkac w lózku, tam miec laptopa, ekspres do kawy i tylko wychodzic sié umyc czasem albo zjesc ;p moje marzenie :)

chcialabym miec takiego lózkowego koota. i to z zezem!

Posted

emilia2280 napisał(a):
oo serio? to prawie tak jak ja! tez moglabym mieszkac w lózku, tam miec laptopa, ekspres do kawy i tylko wychodzic sié umyc czasem albo zjesc ;p moje marzenie :)

chcialabym miec takiego lózkowego koota. i to z zezem!

No to proszę - masz okazję. Sprawdzony. Będzie wychodził tylko zjeść i siusiu a tak poza tym to tylko łóżeczko ale koniecznie z ludziem.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Marzenie kooota! A mozna go memlac na rékach tez i nie drapie?

A tu 8 fot az mozna bylo na Tablicy, wstawilam nowe i dopisalam koto i psiolubnosc Brunonka.
http://tablica.pl/oferta/bruno-nieodlaczny-przytulak-w-typie-cocker-spaniel-IDElXX.html

Ginn, kiedy on ma wyznaczoná kastracjé, bo ja zapomnialam ;p

Można go memlać do woli - kocha to i mruczy całe sonaty.
Brunon ma kastrację 7.II. Musiała być przerwa między szczepieniami a podaniem narkozy.
Odebrałam badania krwi. Wszystko O.K. tylko białko lekko podwyzszone. Wet. sugeruje, że to może byc po chorobie w trzeba za miesiąc powtórzyć badanie.
Badanie i rachunki wysłałam Eli.

Posted

Ginn napisał(a):
Można go memlać do woli - kocha to i mruczy całe sonaty.
Brunon ma kastrację 7.II. Musiała być przerwa między szczepieniami a podaniem narkozy.
Odebrałam badania krwi. Wszystko O.K. tylko białko lekko podwyzszone. Wet. sugeruje, że to może byc po chorobie w trzeba za miesiąc powtórzyć badanie.
Badanie i rachunki wysłałam Eli.

Dzisiaj dotarły. Wyniki z badania krwi można było włożyć do jego książeczki zdrowia.
Faktura za badanie krwi, szczepienie i strzyżenie już zapłacona, rachunek jutro na poczcie.

Wet napisał: "Bruno - pies ze schroniska w Chorzowie"
Bruno jest z Bełchatowa, nie z Chorzowa :)

Posted

elik napisał(a):
Dzisiaj dotarły. Wyniki z badania krwi można było włożyć do jego książeczki zdrowia.
Faktura za badanie krwi, szczepienie i strzyżenie już zapłacona, rachunek jutro na poczcie.

Wet napisał: "Bruno - pies ze schroniska w Chorzowie"
Bruno jest z Bełchatowa, nie z Chorzowa :)

Z Bełchatowa? Zdaje mi się, że Justyna pisała, że z Chorzowa go odbierała. :roll:

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Z Bełchatowa? Zdaje mi się, że Justyna pisała, że z Chorzowa go odbierała. :roll:

O kurza twarz, masz rację. Z Bełchatowa była chyba Luna. Już mi się pokręciło tyle tych spanusiów było :)

A Ty nie na bazarze ? Już po 22-giej :)

Posted

elik napisał(a):
O kurza twarz, masz rację. Z Bełchatowa była chyba Luna. Już mi się pokręciło tyle tych spanusiów było :)

A Ty nie na bazarze ? Już po 22-giej :)

haha, tak ELuniu, Lunka bela z Belchatowa :) Mi tez rudo przed oczami ostatnio ;ppp

A ja chcé tego zezowatego i miziastego kooota. Jak ma na imié?

Posted

emilia2280 napisał(a):
haha, tak ELuniu, Lunka bela z Belchatowa :) Mi tez rudo przed oczami ostatnio ;ppp

A ja chcé tego zezowatego i miziastego kooota. Jak ma na imié?

Masza oficjalnie ale ja ją wołam Niunia.

Posted

Niunia zezowata mmmmm :)

A Brunonek ma ogloszenia na Gumtre miód cud wszelkie dostépne - galeria glówna, podswietlenie i jeszcze podbicie na pierwszá strone :) takze kciuki za Brunoneczka :) Anasz kawaler nadal taki kochany Ginn? czy jeszcze kochanszy? ;p

Posted

Dzwonią i pytają o niego, ale nie zbyt pewnie odpowiadają gdy pytam, czy mają wyrozumiałych sąsiadów, bo Bruno lubi wyśpiewywać całe arie.
To jednak jest dość duże utrudnienie, ale Brutusek trafi na amatora kwaśnych jabłek :) który mieszka daleko od szosy i śpiew Bruska nie będzie nikomu przeszkadzać.

Posted

elik napisał(a):
Dzwonią i pytają o niego, ale nie zbyt pewnie odpowiadają gdy pytam, czy mają wyrozumiałych sąsiadów, bo Bruno lubi wyśpiewywać całe arie.
To jednak jest dość duże utrudnienie, ale Brutusek trafi na amatora kwaśnych jabłek :) który mieszka daleko od szosy i śpiew Bruska nie będzie nikomu przeszkadzać.

No właśnie taki dom potrzebny. Brunonek nauczył się ładnie spać w nocy i za to dzięki. Niestety każde każde wyjście moje z domu, w ogóle sięgnięcie do pakamery z butami, wywołuje u niego histeryczne wręcz wrzaski i rzucanie się na okna. Na dodatek nauczył tego moje inne psy. Głucha Tara wydaje z siebie dźwięki, że umarłego podniosłoby. Obawiam się, że Brunonek pójdzie już do swego domku a moje psy nawyku się nie pozbędą.
Niestety nie mam pomysłu jak temu zaradzić.
Mam nadzieję, że samochód zapali i we wtorek pojedziemy do weta na kastrację.
Jeszcze zapomniałam napisać, że wet sugerował aby Brunonowi zrobić korektę powiek. On ma ciągłe lekkie zapalenie spojówek, które będzie się pogłębiać. Z czasem może cierpieć z tego powodu więc korekta byłaby bardzo wskazana za jakiś czas.

Posted (edited)

Biedny Bruno :placz:
Zastanawiamy się, jaki dom mu znaleźć, jakby to był sposób na jego wrzaski, a przecież ten biedak nie płacze, bo tak lubi, tylko pewnie dlatego, że bardzo cierpi, gdy człowiek od niego odchodzi. On pewnie boi się, że już nie wróci :-(
Jak go przekonać, że to tylko chwilowe.
Zaproponowałam Bruna do domu z dużym ogrodem poza Krakowem. Z opisu sadzę, że nie ma tam blisko sąsiadów, którym mógłby przeszkadzać płacz Bruna.
Ale myślę, że powinnyśmy zaciągnąć rady behawiorysty. Wydaje mi się, że to częsty i nie taki trudny do wyeliminowania przypadek.

wet sugerował aby Brunonowi zrobić korektę powiek. On ma ciągłe lekkie zapalenie spojówek, które będzie się pogłębiać. Z czasem może cierpieć z tego powodu więc korekta byłaby bardzo wskazana za jakiś czas.
Ginn, czy mogłabyś zadzwonić w poniedziałek i zapytać, czy możliwe byłoby zrobienie obu zabiegów jednocześnie, tzn. korekta spojówek i jajówek za jednym uśpieniem ?

Edited by elik
Posted

elik napisał(a):
Biedny Bruno :placz:
Zastanawiamy się, jaki dom mu znaleźć, jakby to był sposób na jego wrzaski, a przecież ten biedak nie płacze, bo tak lubi, tylko pewnie dlatego, że bardzo cierpi, gdy człowiek od niego odchodzi. On pewnie boi się, że już nie wróci :-(
Jak go przekonać, że to tylko chwilowe.
Zaproponowałam Bruna do domu z dużym ogrodem poza Krakowem. Z opisu sadzę, że nie ma tam blisko sąsiadów, którym mógłby przeszkadzać płacz Bruna.
Ale myślę, że powinnyśmy zaciągnąć rady behawiorysty. Wydaje mi się, że to częsty i nie taki trudny do wyeliminowania przypadek.

Ginn, czy mogłabyś zadzwonić w poniedziałek i zapytać, czy możliwe byłoby zrobienie obu zabiegów jednocześnie, tzn. korekta spojówek i jajówek za jednym uśpieniem ?

O.K. Zadzwonię i zapytam.