Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas bez większych zmian. Psy żyją sobie spokojnie. Miałam tylko kłopot duży z kotami. Do kociarni z matką i pięcioma kociakami przygarnęłam prawie zamarzniętego kociaka - no i katar koci. A więc zastrzyki - patrzyłam jak malutkie się mordują i nic nie jedzą. No ale udało się - wszystkie uratowane.
W sprawie naszego bohatera zero telefonów. Jest zainteresowanie od dwóch osób spośród moich znajomych z Kielc. Bardzo im się podoba. Myślą. No i zobaczymy.

• Replies 416
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U nas bez większych zmian. Brunonek częściej biega po słońcu aczkolwiek najczęściej wyje pod drzwiami. Bo jak jest na dworze to wyje żebym ja też wyszła na dwór. Gdy jest w domu to wyje pod drzwiami aby go wypuścić. Chce mnie zmusić abym była z nim na dworze wtedy gdy on ma na to ochotę - a oczywiście nie zawsze jest to możliwe.
Zauważyłam, że nie lubi zamkniętych drzwi, tak ogólnie, wszystkich.
Mam pytanie - co robimy z powiekami Brunona. Operujemy czy czekamy. Proponuję aby przed podjęciem decyzji skontaktować się z wetem moim (na r-kach są telefony) i po rozmowie z nim podjąć decyzję.

Posted

dziékujé za wiesci Ginn. oczywiscie, te oczka sá wazne, wlasnie maly spaniel Sid mial operowane dolne powieczki i wiemy ze to konieczne dla komfortu psiaka. Poproszé Elunié o podanie nru tel do weta, ustalimy cené itp i poprosimy Cié wtedy o umówienie zabiegu.

Bakus chyba znalazl amatorów, ale wahali sié takze nad Brunonkiem iiiii zostali przy Bakusiu. No nic, ale fajnie ze ktos myslal o nim w kategoriach psa domowego :)

Posted

emilia2280 napisał(a):
dziékujé za wiesci Ginn. oczywiscie, te oczka sá wazne, wlasnie maly spaniel Sid mial operowane dolne powieczki i wiemy ze to konieczne dla komfortu psiaka. Poproszé Elunié o podanie nru tel do weta, ustalimy cené itp i poprosimy Cié wtedy o umówienie zabiegu.

Bakus chyba znalazl amatorów, ale wahali sié takze nad Brunonkiem iiiii zostali przy Bakusiu. No nic, ale fajnie ze ktos myslal o nim w kategoriach psa domowego :)

Świetnie. Dlatego o tym przypomniałam bo zauważyłam, że jak jest więcej słońca to oczka mu znacznie bardziej łzawią. A co by to było latem??

Posted

Ginn napisał(a):
Świetnie. Dlatego o tym przypomniałam bo zauważyłam, że jak jest więcej słońca to oczka mu znacznie bardziej łzawią. A co by to było latem??

Nie jestem tego do końca pewna, ale wydaje mi sie, że ta przypadłość wwijających sie dolnych powiek nie ma nic wspólnego z ilością ślońca. One się wwijaja niezależnie od tego czy jest lato, czy zima. Może to doprowadzic do trwałego uszkodzenia rogówki, a w efekcie do ślepoty. Jeśli więc ma to miejsce u Brunonka, to taki zabieg jest koniecznością.
Ginn podaj proszę nr tel do Twojego weta.

Posted

elik napisał(a):
Nie jestem tego do końca pewna, ale wydaje mi sie, że ta przypadłość wwijających sie dolnych powiek nie ma nic wspólnego z ilością ślońca. One się wwijaja niezależnie od tego czy jest lato, czy zima. Może to doprowadzic do trwałego uszkodzenia rogówki, a w efekcie do ślepoty. Jeśli więc ma to miejsce u Brunonka, to taki zabieg jest koniecznością.
Ginn podaj proszę nr tel do Twojego weta.

To może zbieg okoliczności z tym słońcem.
Podaję namiary na weta: dr Blicharz 609-112-268

Posted

Ginn napisał(a):
To może zbieg okoliczności z tym słońcem.
Podaję namiary na weta: dr Blicharz 609-112-268

Dziękuję bardzo :)

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Może byc też tak, że kiedy jest mocniejsze słonce psiak bardziej mruży powieki, a kiedy bardziej mruży, to i powieki bardziej się zawijają, rzęsy mocniej drażnią oczka i wtedy więcej łzawią.

No faktycznie pewnie to tak wygląda.

Posted

Elunia zapyta weta o opinié, jak trzeba operowac to oczywiscie to zrobimy.

Jest pani chétna na Brunonka :OO Mysli nad parká Ancymonków lub Brunusiem, ale ja woalalbym zeby wiela Brunka niz nawet parké razem. On taki wyjácy jest i wydaje mi siéze w wiékszej potrzebie niz tamte beztroskie psiaczki. Mam sentyment do Brunonka placzka.

Posted

greatmadwomen napisał(a):
Wow! Super! Nowym właścicielom jak rozumiem nie przeszkadza wycie Brunonka?

Bruno płacze tylko wtedy, gdy zostaje sam, a w domku sam nigdy nie jest, bo mieszka w dużym domu z duży ogrodem z rodziną wielopokoleniową. Zawsze ktoś jest w domu, a poza tym ma do towarzystwa młodego czarnego spanusia.
Romi robił zdjęcia więc jak znajdzie chwilkę czasu to pewnie wklei fotorelację.

Edit

Wygląda na to, że pisaliśmy z Romi w jednym czasie :)

Posted

Ale super! Śliczne oba psiaki! :loveu: :loveu: :loveu:

Tak, Bruno bardzo pozytywnie odniósł się do nowego kolegi :)

Posted

jakie piékne zdjécia Brunoooona i kolegi! Dziekujemy Romeczku!
On ma nadal chudá dupké po tej chorobie, moze uda mu sié troché przytyc z czasem, jak nie bezie za duzo wariowal ;p

Dziékujé Eluniu :) Druga wspaniala adopcja minionego weekendu dziéki Tobie!

Posted

emilia2280 napisał(a):
jakie piékne zdjécia Brunoooona i kolegi! Dziekujemy Romeczku!
On ma nadal chudá dupké po tej chorobie, moze uda mu sié troché przytyc z czasem, jak nie bezie za duzo wariowal ;p

Dziékujé Eluniu :) Druga wspaniala adopcja minionego weekendu dziéki Tobie!

I dzięki Twoim ogłoszeniom :) :)

Posted

Nowa Pańcia Brunonka zalogowała się na forum spanielowym. :cool3:
Mam nadzieję, że założy psiakom galerię.

Serio? Dlugie-uszy, przeklejjj nam wypowiedzi o Brunonku, jesli Pani sié zgodzi plssss.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Serio? Dlugie-uszy, przeklejjj nam wypowiedzi o Brunonku, jesli Pani sié zgodzi plssss.

Na razie tylko się przedstawiła w wątku "Poznajmy się", ale mam nadzieję, że będzie pisała co u psiaków. :p