Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[CENTER]Witam! Mam znowu mały problem z moim Dyziem. Do dzisiaj jadł puszki ale kupiłam mu Royal a co dziwo SMAKUJE MU jeśli nie mysli ze to zabawa a więc zaczne od początku. Kupiłam mu jedzenie do tego czasu jadl puszki normalnie w misce! Teral podaje mu Royal a on nie chce to ja mu daje z reki i upuscilam Dyzio bierze łapką i ,,turla" pokazalam mu ze to się je (udałam że mam jtdno ,,ziarenko" w buzi i zaczełam jesc) ! To znowu z reki (bo z miski nie chcial) dostal 4 ziarenka i... dalam mu 5 oczywiscie z reki a on to wyplul i zaczol sie tym bawic :shake: A więc mójk problem polega na tym
1. Jak przekonać Dyzia że to jednak nie zabawa?
2. Co zrobić zeby jadl Yorala z miski??
[/CENTER]

Posted

witaj, może namocz Dyziowi odrobine jedzonko żeby nie mógł turlac:) ale myślę, że jak zgłodnieje to zje ze smakiem z miseczki! tylko, że jak do tej pory był tylko na "mokrym" jedzeniu to proponuje,żebyś na początku zmieszała mu puszkowe z suchym niech się przyzwyczai i Dyzio i jego malutki żołądek!

Posted

też tak uważąm , nie bój się go przegłodzic jak jeden dzien nic nie zje to nic mu sie nie stanie!! ze szczeniakiem jak z dzieckiem : jak niejadek to bez sniadania i obiadu i kolacje zje na pewno!!

Posted

Miałam kiedyś ten sam problem z innym psem, obecnie Megan też czasami grymasi na sucha szczególnie jak dostanie cos lepszego od czasu do czasu. Dam ci linka do strony z poradą która kiedyś mi pomogła nakłonić psa do jedzenia suchej. Przede wszystkim trzeba pamiętać że pies wie że karmę można jeść i jak bedzie głodny to zje. to link do strony pozrawiam :)
http://seterkowo.org/pn/content-62.html

Posted

Oj, żeby mój Max tak czasem odmówił jedzenia niektórych rzeczy.. Bo on by zjadł najchętniej WSZYSTKO! Łącznie z kwiatami, śmieciami, papierem, gazetami.. Odkurzacz mały z niego :eviltong: