ewelinkaaaa Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [CENTER]Witam! Mam znowu mały problem z moim Dyziem. Do dzisiaj jadł puszki ale kupiłam mu Royal a co dziwo SMAKUJE MU jeśli nie mysli ze to zabawa a więc zaczne od początku. Kupiłam mu jedzenie do tego czasu jadl puszki normalnie w misce! Teral podaje mu Royal a on nie chce to ja mu daje z reki i upuscilam Dyzio bierze łapką i ,,turla" pokazalam mu ze to się je (udałam że mam jtdno ,,ziarenko" w buzi i zaczełam jesc) ! To znowu z reki (bo z miski nie chcial) dostal 4 ziarenka i... dalam mu 5 oczywiscie z reki a on to wyplul i zaczol sie tym bawic :shake: A więc mójk problem polega na tym 1. Jak przekonać Dyzia że to jednak nie zabawa? 2. Co zrobić zeby jadl Yorala z miski?? [/CENTER] Quote
lusia22 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 witaj, może namocz Dyziowi odrobine jedzonko żeby nie mógł turlac:) ale myślę, że jak zgłodnieje to zje ze smakiem z miseczki! tylko, że jak do tej pory był tylko na "mokrym" jedzeniu to proponuje,żebyś na początku zmieszała mu puszkowe z suchym niech się przyzwyczai i Dyzio i jego malutki żołądek! Quote
ewelinkaaaa Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 zobacze z namoczonym! :) ale nie wymieszam bo jak tak zrobilam to zjadł puszke a zostawil Royala :shake: Quote
ewelinkaaaa Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 Namoczonego też nie lubi POOOOMOOOCCCYYYYY!!!!!! Co mam robić?? :???: Quote
Anusia & Alutka Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Proponuję poczekać aż psina zgłodnieje. Wtedy zje napewno. Quote
lusia22 Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 też tak uważąm , nie bój się go przegłodzic jak jeden dzien nic nie zje to nic mu sie nie stanie!! ze szczeniakiem jak z dzieckiem : jak niejadek to bez sniadania i obiadu i kolacje zje na pewno!! Quote
jovi&megi Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Miałam kiedyś ten sam problem z innym psem, obecnie Megan też czasami grymasi na sucha szczególnie jak dostanie cos lepszego od czasu do czasu. Dam ci linka do strony z poradą która kiedyś mi pomogła nakłonić psa do jedzenia suchej. Przede wszystkim trzeba pamiętać że pies wie że karmę można jeść i jak bedzie głodny to zje. to link do strony pozrawiam :) http://seterkowo.org/pn/content-62.html Quote
lady87 Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Oj, żeby mój Max tak czasem odmówił jedzenia niektórych rzeczy.. Bo on by zjadł najchętniej WSZYSTKO! Łącznie z kwiatami, śmieciami, papierem, gazetami.. Odkurzacz mały z niego :eviltong: Quote
Recommended Posts