zerduszko Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 lika1771 napisał(a):Nastawi jej dysk i kregi wroca na miejsce bez operacji.Dziewczyny ja juz sama nie wiem boje sie operacj bo straszne koszty,rehabilitacja pobyt suni na ten okres gdzie?Kto sie tego podejmie?No i nie ma pewnosci ja juz mysle o wozku dla niej.... Po nastawieniu dysku tez trzeba rehabilitować, ale co lepsze nie wiem :( Dobry lekarz i fizjoterapeuta powinni po rezonansie zadecydować co lepsze. A z tym kręgarzem... to bym uważała. Quote
lika1771 Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Lobaria napisał(a):Wysyłam 250 zł na konto Liki1771, dojdzie w pn. Jest problem Aszkihttp://www.dogomania.pl/forum/threads/216694-Kud%C5%82ata-urocza-szalona-ASZKA-Zbieramy-na-hotel!-Do%C5%82o%C5%BCysz-grosik-%29-Pom%C3%B3%C5%BC-prosz%C4%99!?highlight=AszkaKtórej Lika jest głównym sponsorem, Trudno teraz wymagać od Liki, aby wysyłała deklaracje.Czy możecie pomóc również Aszce - do 5- tego trzeba wysłać za hotelik, a jest tyle, ile widać w drugim poście :(Wydarzenia Gaja nie ma, mam nadzieję, że jutro uda mi się zrobić - miałam zawieźć jamniora Fago do Wawy, ale sprawa przesunęła się o tydzień.Nie ukrywam,ze teraz bedzie ciezko,ale Aszka dostanie swoja deklaracje. Quote
Igiełka Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 (edited) oj nie tutaj .......... Edited July 27, 2012 by Igiełka Quote
lika1771 Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 zerduszko napisał(a):Po nastawieniu dysku tez trzeba rehabilitować, ale co lepsze nie wiem :( Dobry lekarz i fizjoterapeuta powinni po rezonansie zadecydować co lepsze. A z tym kręgarzem... to bym uważała.No wlasnie co lepsze i co robic?Jak to zorganizowac.... Quote
Lobaria Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 lika1771 napisał(a):Nie ukrywam,ze teraz bedzie ciezko,ale Aszka dostanie swoja deklaracje. Jesteś kochana, ale teraz Ty i Gaja potrzebujecie również pomocy. Jak zrobię wydarzenie na fb, dam linka. Quote
wieso Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 ojej, to teraz wiem...w 96 roku wypadly mi dwa dyski i nie moglam chodzic....mialam akupunkture i wciskali mi patyczkami kregi na calym kregoslupie...obeszlo sie bez operacji ale przyjemn e to to nie bylo... Quote
zerduszko Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 lika1771 napisał(a):No wlasnie co lepsze i co robic?Jak to zorganizowac.... Moim zdaniem nie my powinniśmy nad tym debatować. Trzeba znaleźć dobrego weta prowadzącego i on po obejrzeniu wyników powinien podjąć najlepszą decyzję. Jeśli już nastawianie to też u kogoś polecanego i nie kręgarza, tylko fizjoterapeuta/ktoś z papierami, a nie domorosły fachowiec. Ciężka sprawa :( Podobno z czytaniem wyników rezonansu bywa różnie, mało ludzi stać na to badanie i mało wetów ma wprawę :/ Dlatego doświadczony wet najpilniejszy. Quote
lika1771 Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 zerduszko napisał(a):Moim zdaniem nie my powinniśmy nad tym debatować. Trzeba znaleźć dobrego weta prowadzącego i on po obejrzeniu wyników powinien podjąć najlepszą decyzję. Jeśli już nastawianie to też u kogoś polecanego i nie kręgarza, tylko fizjoterapeuta/ktoś z papierami, a nie domorosły fachowiec. Ciężka sprawa :( Podobno z czytaniem wyników rezonansu bywa różnie, mało ludzi stać na to badanie i mało wetów ma wprawę :/ Dlatego doświadczony wet najpilniejszy.Jezeli operacja to wszyscy polecaja Wroclaw i teraz transport koszt, operacja koszt,dt koszt, rehabilitacja-koszt,powrot do domu koszt.Czy zmieszcze sie w 5000 tys?Moze ktos widzi to inaczej.... Quote
wieso Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 a jak Gajuni serduszko, czy taka Op wogole jest mozliwa, ja sama zapomnialam, Lika, cieplo, potrzebne jej cieplo, poduszka elektryczna na grzbiet albo poduszka z pestkami czeresni podgrzana, nie goraca....ciepelko jej potrzebne.....po przejsciu ostrego stanu, plywanie wzmacnia miesnie i odpreza kregoslup.... Quote
lika1771 Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 wieso napisał(a):a jak Gajuni serduszko, czy taka Op wogole jest mozliwa, ja sama zapomnialam, Lika, cieplo, potrzebne jej cieplo, poduszka elektryczna na grzbiet albo poduszka z pestkami czeresni podgrzana, nie goraca....ciepelko jej potrzebne.....po przejsciu ostrego stanu, plywanie wzmacnia miesnie i odpreza kregoslup....Dzisiaj wygrzewala sie na sloneczku, ona nic sobie nie da polozyc odrazu wstaje i ucieka. Quote
wieso Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 lika1771 napisał(a):Dzisiaj wygrzewala sie na sloneczku, ona nic sobie nie da polozyc odrazu wstaje i ucieka. zawin i trzymaj na kolanach, tak pieszczotliwie, wieczorem jak spi, na ciepelku, to rozluznia miesnie, sa jeszcze hinskie ziola o nazwie [h=1]Backmotion™1200 mg. ...[/h] Quote
zerduszko Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 lika1771 napisał(a):Jezeli operacja to wszyscy polecaja Wroclaw i teraz transport koszt, operacja koszt,dt koszt, rehabilitacja-koszt,powrot do domu koszt.Czy zmieszcze sie w 5000 tys?Moze ktos widzi to inaczej.... Ceny na pewno będą powalające, tylko wiesz, nie każdy dysk da się ręcznie nastawić. Ale oby, oby! Quote
paula_t Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Cena operacji i wszystkiego, co z nią związane jest powalająca, dla zwyczajnego człeka wręcz nieosiągalna, dlatego jeśli jest to tylko możliwe i przyniesie efekty, to brałabym kręgarza pod uwagę, ALE najpierw bym to skonsultowała z wetem, może nawet on by jakiegoś polecił, bo kurczę tak to bym się troszkę bała, że można maleńkiej jeszcze zamiast pomóc to zaszkodzić. Quote
lika1771 Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Gaja nie chodzi na tylne lapki.....Wet w Slupsku juz nic nie zrobi chyba,ze znowu zastrzyki.Jutro pojade ... Quote
Lobaria Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='lika1771']Gaja nie chodzi na tylne lapki.....Wet w Slupsku juz nic nie zrobi chyba,ze znowu zastrzyki.Jutro pojade ... Kurczę... nie mam kiedy wydarzenia zrobić... Może dziś się uda. Lika, opisz mi w jednym poście, jaka jest diagnoza / oprócz wypadania dysku /, szukanie po wątku zajmuje dużo czasu. I zadzwoń do mnie, bo posiałam Twój telefon Quote
lika1771 Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Dostalam link z wydarzenia na fb http://www.facebook.com/events/256610571102792/ sunia z tym samym problemem niestety mi sie to nie otwiera i jestem tam zielona....Prosze wstawcie link Gajki moze pomoga doradza... Quote
lika1771 Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 (edited) [quote name='Lobaria']Kurczę... nie mam kiedy wydarzenia zrobić... Może dziś się uda. Lika, opisz mi w jednym poście, jaka jest diagnoza / oprócz wypadania dysku /, szukanie po wątku zajmuje dużo czasu. I zadzwoń do mnie, bo posiałam Twój telefonWypadniecie dysku to diagnoza sunia nie chodzi na tylne lapki i jezeli nie bedzie pieniedzy na diagnostyke to nie wiem....Sama nie dam rady w tym miesiacu poszlo mi okolo 1000zl. Edited July 29, 2012 by lika1771 Quote
malawaszka Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 tam jest podany ten link jeszcze: http://forum.4lapy.info/viewtopic.php?t=1730 o dyskopatii, nie wiem na ile fachowo się tam ludzie wypowiadają, ale warto poczytać może ech tam na fb jest Lenka z tego samego schronu co Gajusia :( Quote
lika1771 Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='malawaszka']tam jest podany ten link jeszcze: http://forum.4lapy.info/viewtopic.php?t=1730 o dyskopatii, nie wiem na ile fachowo się tam ludzie wypowiadają, ale warto poczytać możeech tam na fb jest Lenka z tego samego schronu co Gajusia :(Wiem ....Strone ktora podalas to mi sie wyslwietla: System wykrył, iż korzystasz z proxy. Na forum zakazuje się używania proxy. Dostęp zablokowany Quote
malawaszka Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 to nie wiem czemu - mi to działa normalnie tu jeszcze poczytaj - o nastawianiu jest i myślę, że warto by poszukać kto to robi http://www.dyskopatiapsow.jasky.pl/dyskopatiapsow/ Quote
malawaszka Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 i jesczze tu sporo pisze pinczerka i gizmo co robili: http://www.dogomania.pl/forum/threads/215231-Dyskopatia-u-jamnika Quote
lika1771 Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='malawaszka']tam jest podany ten link jeszcze: http://forum.4lapy.info/viewtopic.php?t=1730 o dyskopatii, nie wiem na ile fachowo się tam ludzie wypowiadają, ale warto poczytać możeech tam na fb jest Lenka z tego samego schronu co Gajusia :(Ja nie mam konta na fb.Wiec nie moge nawet przeczytac.Macie tam konta wiec prosze wejdzcie tam i opiszcie problem Gaji proszac o rady i pomoc . Quote
Lobaria Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='lika1771']Ja nie mam konta na fb.Wiec nie moge nawet przeczytac.Macie tam konta wiec prosze wejdzcie tam i opiszcie problem Gaji proszac o rady i pomoc . Lika, załóż konto, tam naprawę duża pomoc. Myślałam, że dziś mi sie uda zrobić wydarzenie, ale mam awaryjną sytuację z Zuzią... Quote
Recommended Posts