Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lika1771 napisał(a):
Nastawi jej dysk i kregi wroca na miejsce bez operacji.Dziewczyny ja juz sama nie wiem boje sie operacj bo straszne koszty,rehabilitacja pobyt suni na ten okres gdzie?Kto sie tego podejmie?No i nie ma pewnosci ja juz mysle o wozku dla niej....

Po nastawieniu dysku tez trzeba rehabilitować, ale co lepsze nie wiem :( Dobry lekarz i fizjoterapeuta powinni po rezonansie zadecydować co lepsze. A z tym kręgarzem... to bym uważała.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lobaria napisał(a):
Wysyłam 250 zł na konto Liki1771, dojdzie w pn. Jest problem Aszkihttp://www.dogomania.pl/forum/threads/216694-Kud%C5%82ata-urocza-szalona-ASZKA-Zbieramy-na-hotel!-Do%C5%82o%C5%BCysz-grosik-%29-Pom%C3%B3%C5%BC-prosz%C4%99!?highlight=AszkaKtórej Lika jest głównym sponsorem, Trudno teraz wymagać od Liki, aby wysyłała deklaracje.Czy możecie pomóc również Aszce - do 5- tego trzeba wysłać za hotelik, a jest tyle, ile widać w drugim poście :(Wydarzenia Gaja nie ma, mam nadzieję, że jutro uda mi się zrobić - miałam zawieźć jamniora Fago do Wawy, ale sprawa przesunęła się o tydzień.
Nie ukrywam,ze teraz bedzie ciezko,ale Aszka dostanie swoja deklaracje.

Posted

zerduszko napisał(a):
Po nastawieniu dysku tez trzeba rehabilitować, ale co lepsze nie wiem :( Dobry lekarz i fizjoterapeuta powinni po rezonansie zadecydować co lepsze. A z tym kręgarzem... to bym uważała.
No wlasnie co lepsze i co robic?Jak to zorganizowac....

Posted

lika1771 napisał(a):
Nie ukrywam,ze teraz bedzie ciezko,ale Aszka dostanie swoja deklaracje.

Jesteś kochana, ale teraz Ty i Gaja potrzebujecie również pomocy.

Jak zrobię wydarzenie na fb, dam linka.

Posted

ojej, to teraz wiem...w 96 roku wypadly mi dwa dyski i nie moglam chodzic....mialam akupunkture i wciskali mi patyczkami kregi na calym kregoslupie...obeszlo sie bez operacji ale przyjemn e to to nie bylo...

Posted

lika1771 napisał(a):
No wlasnie co lepsze i co robic?Jak to zorganizowac....

Moim zdaniem nie my powinniśmy nad tym debatować. Trzeba znaleźć dobrego weta prowadzącego i on po obejrzeniu wyników powinien podjąć najlepszą decyzję. Jeśli już nastawianie to też u kogoś polecanego i nie kręgarza, tylko fizjoterapeuta/ktoś z papierami, a nie domorosły fachowiec. Ciężka sprawa :( Podobno z czytaniem wyników rezonansu bywa różnie, mało ludzi stać na to badanie i mało wetów ma wprawę :/ Dlatego doświadczony wet najpilniejszy.

Posted

zerduszko napisał(a):
Moim zdaniem nie my powinniśmy nad tym debatować. Trzeba znaleźć dobrego weta prowadzącego i on po obejrzeniu wyników powinien podjąć najlepszą decyzję. Jeśli już nastawianie to też u kogoś polecanego i nie kręgarza, tylko fizjoterapeuta/ktoś z papierami, a nie domorosły fachowiec. Ciężka sprawa :( Podobno z czytaniem wyników rezonansu bywa różnie, mało ludzi stać na to badanie i mało wetów ma wprawę :/ Dlatego doświadczony wet najpilniejszy.
Jezeli operacja to wszyscy polecaja Wroclaw i teraz transport koszt, operacja koszt,dt koszt, rehabilitacja-koszt,powrot do domu koszt.Czy zmieszcze sie w 5000 tys?Moze ktos widzi to inaczej....

Posted

a jak Gajuni serduszko, czy taka Op wogole jest mozliwa, ja sama zapomnialam, Lika, cieplo, potrzebne jej cieplo, poduszka elektryczna na grzbiet albo poduszka z pestkami czeresni podgrzana, nie goraca....ciepelko jej potrzebne.....po przejsciu ostrego stanu, plywanie wzmacnia miesnie i odpreza kregoslup....

Posted

wieso napisał(a):
a jak Gajuni serduszko, czy taka Op wogole jest mozliwa, ja sama zapomnialam, Lika, cieplo, potrzebne jej cieplo, poduszka elektryczna na grzbiet albo poduszka z pestkami czeresni podgrzana, nie goraca....ciepelko jej potrzebne.....po przejsciu ostrego stanu, plywanie wzmacnia miesnie i odpreza kregoslup....
Dzisiaj wygrzewala sie na sloneczku, ona nic sobie nie da polozyc odrazu wstaje i ucieka.

Posted

lika1771 napisał(a):
Dzisiaj wygrzewala sie na sloneczku, ona nic sobie nie da polozyc odrazu wstaje i ucieka.

zawin i trzymaj na kolanach, tak pieszczotliwie, wieczorem jak spi, na ciepelku, to rozluznia miesnie,
sa jeszcze hinskie ziola o nazwie [h=1]Backmotion™1200 mg. ...[/h]

Posted

lika1771 napisał(a):
Jezeli operacja to wszyscy polecaja Wroclaw i teraz transport koszt, operacja koszt,dt koszt, rehabilitacja-koszt,powrot do domu koszt.Czy zmieszcze sie w 5000 tys?Moze ktos widzi to inaczej....

Ceny na pewno będą powalające, tylko wiesz, nie każdy dysk da się ręcznie nastawić. Ale oby, oby!

Posted

Cena operacji i wszystkiego, co z nią związane jest powalająca, dla zwyczajnego człeka wręcz nieosiągalna, dlatego jeśli jest to tylko możliwe i przyniesie efekty, to brałabym kręgarza pod uwagę, ALE najpierw bym to skonsultowała z wetem, może nawet on by jakiegoś polecił, bo kurczę tak to bym się troszkę bała, że można maleńkiej jeszcze zamiast pomóc to zaszkodzić.

Posted

[quote name='lika1771']Gaja nie chodzi na tylne lapki.....Wet w Slupsku juz nic nie zrobi chyba,ze znowu zastrzyki.Jutro pojade ...

Kurczę... nie mam kiedy wydarzenia zrobić... Może dziś się uda.
Lika, opisz mi w jednym poście, jaka jest diagnoza / oprócz wypadania dysku /, szukanie po wątku zajmuje dużo czasu.
I zadzwoń do mnie, bo posiałam Twój telefon

Posted (edited)

[quote name='Lobaria']Kurczę... nie mam kiedy wydarzenia zrobić... Może dziś się uda. Lika, opisz mi w jednym poście, jaka jest diagnoza / oprócz wypadania dysku /, szukanie po wątku zajmuje dużo czasu. I zadzwoń do mnie, bo posiałam Twój telefonWypadniecie dysku to diagnoza sunia nie chodzi na tylne lapki i jezeli nie bedzie pieniedzy na diagnostyke to nie wiem....Sama nie dam rady w tym miesiacu poszlo mi okolo 1000zl.

Edited by lika1771
Posted

[quote name='malawaszka']tam jest podany ten link jeszcze: http://forum.4lapy.info/viewtopic.php?t=1730 o dyskopatii, nie wiem na ile fachowo się tam ludzie wypowiadają, ale warto poczytać możeech tam na fb jest Lenka z tego samego schronu co Gajusia :(Wiem ....Strone ktora podalas to mi sie wyslwietla: System wykrył, iż korzystasz z proxy. Na forum zakazuje się używania proxy. Dostęp zablokowany

Posted

[quote name='malawaszka']tam jest podany ten link jeszcze: http://forum.4lapy.info/viewtopic.php?t=1730 o dyskopatii, nie wiem na ile fachowo się tam ludzie wypowiadają, ale warto poczytać możeech tam na fb jest Lenka z tego samego schronu co Gajusia :(Ja nie mam konta na fb.Wiec nie moge nawet przeczytac.Macie tam konta wiec prosze wejdzcie tam i opiszcie problem Gaji proszac o rady i pomoc .

Posted

[quote name='lika1771']Ja nie mam konta na fb.Wiec nie moge nawet przeczytac.Macie tam konta wiec prosze wejdzcie tam i opiszcie problem Gaji proszac o rady i pomoc .

Lika, załóż konto, tam naprawę duża pomoc. Myślałam, że dziś mi sie uda zrobić wydarzenie, ale mam awaryjną sytuację z Zuzią...