Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lika, podzwoniłam chwilkę i już wszystko wiem. Na Pomorzu tomograf ma tylko dr Mederski w Grudziądzu. Niestety jest zepsuty i do odwołania (nie mają teraz jak zamówić części) nie da się przeprowadzić badania.
Rezonans, który jest badaniem dużo dokładniejszy (obejmuje prócz kości także tkanki miękkie) ma klinika w Gdańsku. Gaja, z tego co się dowiedziałam ma mieć milografię (dokładniejsze badanie RTG) i tomograf, ale rezonans, z racji tego, że ma szarsze zastosowanie również wchodzi w grę. Podczas badania podaje się znieczulenie, badanie trwa od 1,5h do 2h, koszt to 600zł-800zł.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma za co*:)
No, koszta są ogromne niestety. Pan mi powiedział, że jeśli nie ma niczego skomplikowanego, to ta dolna kwota.
Grudziądz, w ogóle nie wchodzi w grę, jak pisałam, jedynie Gdańsk. Szkoda, że ja na drugim końcu Polski :(*
Wytłumaczyłam Pani z kliniki dr Mederskiego o co mniej więcej chodzi, to powiedziała mi, że po milografii może okazać się, że badanie tomografem wcale nie będzie konieczne, jeśli problem jest mniej więcej zdiagnozowany. Wtedy tylko wystarczy milografia+konstultacja neurologiczna.

Posted

[quote name='malawaszka']kurcze naprawdę nie ma nikogo w okolicy kto mógłby pożyczyć? taka czarna dogo dziura tam jest?[/QUOTE]Dokladnie dogo dziura ....... W Slupsku jestem ja i Danusia od jamnikow.Napisalam do niej, ale Ona rzadko na dogo.Wiecej osob jest z Gdanska,ale to tez km.Gaja po zastrzykach w miare dobrze teraz klatka na wage zlota minimum 3 tyg.Inaczej to bedzie sie powtarzac musi jak najmniej chodzic....

Posted

[quote name='lika1771']Ja nie umiem fb dla mnie to czarna magia....[/QUOTE]

Da mnie też była, ale naumiałam się, aby psiutom pomagać, Lika, zadzwoń do mnie 508 502 280

Posted

Elu, jesteś prawdziwym aniołem - robisz kolejne wydarzenie na fb...tym razem dla biednej Gaji.

Oby udało się ściągnąć ludzi z fb i pomóc sunieczce i Lilce 1771.....

Posted

problem jest taki, że nie tylko o pieniądze chodzi - lika nie może z Gają jechać nigdzie dalej bo nie ma z kim zostawić córeczki i reszty psiaków :( tam na miejscu potrzebny ktoś kto by z Gają pojechał na badanie

Posted

[quote name='malawaszka']problem jest taki, że nie tylko o pieniądze chodzi - lika nie może z Gają jechać nigdzie dalej bo nie ma z kim zostawić córeczki i reszty psiaków :( tam na miejscu potrzebny ktoś kto by z Gają pojechał na badanie

Może na fb ktoś się znajdzie, znam tam parę dziewczyn z Gdańska. Wydarzenie zrobię jutro, na razie album jest.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.322178074537369.77268.100002355363643&type=1

Posted

[quote name='Lobaria']Może na fb ktoś się znajdzie, znam tam parę dziewczyn z Gdańska. Wydarzenie zrobię jutro, na razie album jest.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.322178074537369.77268.100002355363643&type=1

Teraz na pewno coś sie ruszy. Z Twoją Elu skutecznością na fb, Gaja i Lika nie zostaną same z problemem.
Jestem pewna !
Tylko jak Ty to Elutku wszystko ogarniesz? Kolejny psiak na fb?

Posted

[quote name='togaa']
Tylko jak Ty to Elutku wszystko ogarniesz? Kolejny psiak na fb?[/QUOTE]
Już powiedzialam sobie, że nowych wydarzeń już nie będę robić, ale nie można przecież Liki zostawić samej z Gajunią!!!!
Nie wiem tylko, czy zdąże dzisiaj :(