lika1771 Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Cioteczki z Gaja lepiej staje no nozki chwiejnym krokiem probuje isc po czym siada.Siku dzisiaj zrobila sama znaczy pod siebie.Wet powiedzial,ze to dobry znak.Co do operacji nie wiem...rozmawialam i najlepiej jezeli operacja jesr wykonana 24h po zdarzeniu, po kilku dniach zmiany sa tak rozległe że nawet operacyjne odbarczenie niewiele daje. Poza tym to bardzo trudny technicznie zabieg i obciązający psa. W Polsce mało lekarzy ma do tego na prawdę kwalifikacje.Lekarze nie daja nawet 20%, ze sie uda,a moze byc gorzej.Zalozylam watek taki dyskusyjny o problemie Gai http://www.dogomania.pl/forum/threads/228854-Wypadniecie-dysku-operowac-czy-nie-Tak-to-gdzie-i-jaki-kosztPlyte z RTG bede miala jutro,nie umiem wsawiac wiec przesle poczta i cioteczka wstawi kto chetny?Fotki na szybko wstawila corka. Quote
malawaszka Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 boże jak mi jej szkoda :( tyle już przeszła i teraz to :( dobrze, że jest lepiej i trzymam kciuki za dalszą poprawę!!!!!!!!!! Quote
lika1771 Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Wlasnie dzisiaj sie dowiedzialam,ze moj wet jezeli widzi szanse to wysyla psiaka do dr Niedzielskiego we Wroclawiu jest z nim w kontakcie.Jeszcze zadzwonie do Grudziadza. Quote
lika1771 Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Dzwonilam do Grudziadza robia takie operacje bardzo skutecznie koszt 3-4 tys.Masakra..... Quote
malawaszka Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 we Wrocławiu tez tyle to kosztuje??? ale kosmos! jak będzie trzeba to będziemy zbierać tylko to czas jest ważny tak? Quote
lika1771 Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 malawaszka napisał(a):we Wrocławiu tez tyle to kosztuje??? ale kosmos! jak będzie trzeba to będziemy zbierać tylko to czas jest ważny tak?Dokladnie czas,pewnie we Wroclawiu tez kolo tego....Zalamka. Quote
malawaszka Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 ale może zgodziliby się żebyśmy zapłacili z opóźnieniem? jakby powiedzieć, że suczka ze schroniska? albo jakąś Fundację poprosić o pomoc w sensie o poręczenie bo fundacje mają chyba dłuższy termin płatności a my będziemy zbierać kasę? Quote
paula_t Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 lika1771 napisał(a):Dzwonilam do Grudziadza robia takie operacje bardzo skutecznie koszt 3-4 tys.Masakra.....* *A może spróbować z rozłożeniem na raty...Poprosić o jakąś zniżkę, ze względu na to, że to psiak ze schroniska...* Edit: widzę, że w trakcie kiedy pisałam malawaszka już mnie uprzedziła :) Quote
lika1771 Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Nie wiem co robic nie ogarne tego.Chcialabym pojechac,porozmawiac wiecie o co chodzi...Pies jest moj nie mozna robic bazarkow itp.Kwota 3 tys. jest ogromna,a dojazdy, rehabilitacja, wet mowil ze moze tam zostac na ten czas,ale to znowu koszty.Nie wiem czy jakas organizacja wezmie to na siebie.... Quote
malawaszka Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 lika a mariamc ze Szczecinka? może mogłaby pomóc? poradzić gdzie z Gają się udać? my kasę uzbieramy - nie wiem ile to potrwa ale na pewno nie byłoby tak, że jakas org. pomoże i zostanie z kosztami - nie - kasę zbierzemy tylko potrzebna pomoc Quote
paula_t Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 lika1771 napisał(a):Nie wiem co robic nie ogarne tego.Chcialabym pojechac,porozmawiac wiecie o co chodzi...Pies jest moj nie mozna robic bazarkow itp.Kwota 3 tys. jest ogromna,a dojazdy, rehabilitacja, wet mowil ze moze tam zostac na ten czas,ale to znowu koszty.Nie wiem czy jakas organizacja wezmie to na siebie....* Bazarków nie, ale można po prostu poprosić o pomoc, kto będzie chciał to da, kto nie- nie ma przymusu. Quote
lika1771 Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 paula_t napisał(a):*Bazarków nie, ale można po prostu poprosić o pomoc, kto będzie chciał to da, kto nie- nie ma przymusu.Paula wlasnie....Moze ktos zna kogos z jakies organizacji zeby zapytac? Quote
malawaszka Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Lika mnie w pierwszej chwili przyszła na myśl P. Danusia czyli mariamc ze Szczecinka, jeśli nie da rady to może z Poznania Animalia (Supergoga) albo Głosem Zwierząt (GoniaP) - masz moje słowo, że nie spocznę dopóki nie spłacimy co do grosza Quote
paula_t Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 lika1771 napisał(a):Paula wlasnie....Moze ktos zna kogos z jakies organizacji zeby zapytac? *malawaszka napisał(a):Lika mnie w pierwszej chwili przyszła na myśl P. Danusia czyli mariamc ze Szczecinka, jeśli nie da rady to może z Poznania Animalia (Supergoga) albo Głosem Zwierząt (GoniaP) - masz moje słowo, że nie spocznę dopóki nie spłacimy co do grosza *Cioteczki, napiszcie w pierwszej kolejności do kogoś, kogo znacie z jakiejś fundacji, a w między czasie Lika spróbuj sklecić parę zdań na temat tego, co aktualnie Gaji jest, jakiej potrzebujemy pomocy, na pierwszej stronie mam jej historię, którą mogę dodać i powysyłam maile do organizacji, które działają na Twoim terenie i na terenie Kujawsko-Pomorskim, gdzie miałaby się odbyć ewentualna operacja. Trzeba próbować gdzie się da. Quote
Telimena Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Sądzę, że we Wrocławiu taki zabieg byłby tańszy, moi klienci, chcieli operować kota u dr Niedzielskiego - cena operacji to około 1500zł, ten psiak jest malutki, sądzę, że cena powinna być 1500-2000. Pytanie, czy nie każą robić najpierw tomografu - sądzę, że każą i że to kolejne 800zł. Quote
paula_t Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Telimena napisał(a):Sądzę, że we Wrocławiu taki zabieg byłby tańszy, moi klienci, chcieli operować kota u dr Niedzielskiego - cena operacji to około 1500zł, ten psiak jest malutki, sądzę, że cena powinna być 1500-2000. Pytanie, czy nie każą robić najpierw tomografu - sądzę, że każą i że to kolejne 800zł.* Warto byłoby podzwonić po specjalistach, bo może się okazać, że operacja może być dużo tańsza w innym miejscu nawet licząc transport. Quote
Kasia77 Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 [quote name='paula_t']* Warto byłoby podzwonić po specjalistach, bo może się okazać, że operacja może być dużo tańsza w innym miejscu nawet licząc transport. trzeba by koniecznie podzwonić.... Mederski z Grudziądza jest bardzo rzeczowy, konkretny, stawia sprawy jasno, przynajmniej ja mam takie doświadczenia, ale...klinika jest bardzo droga,między innymi z tego też jest znana Swojego czasu toyota wyciągała ze schroniska w Grudziądzu niedużą sunie, sunia potrzebowała poważnej operacji, co prawda nie o dysk chodziło, ale może warto u nich zapytać - była operowana w klinice w Toruniu u dr. Rykaczewskiego, drogo nie było, z tego co kojarze, weterynarz miał na względzie fakt, że sunia była biedą wyratowaną ze schroniska,ale to juz toyota mogłaby na ten temat powiedziec więcej. Jakby co, to jest wątek suni : http://www.dogomania.pl/forum/threads/221557-Farcia-Ninka-w-cudownym-domu-u-Prosiaczkowo-) Quote
paula_t Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Trzeba zebrać w jednym miejscu nazwiska tych lekarzy, którzy specjalizują się w tego typu operacjach i podzwonić po nich. Nazwiska, które się do tej pory przewinęły: dr Niedziela z Warszawy dr Niedzielski z Wrocławia dr Szczypka z Wrocławia Uniwersytet przyodniczy we Wrocławiu- klinika chirurgii dr Wąsiatycz z Poznania dr Mederski z Grudziądza- 3-4 tysięcy złotych Quote
lika1771 Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Moze operacja nie bedzie potrzebna.Leki dzialaja z Gaja lepiej. Quote
Malgoska Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 lika1771 napisał(a):Moze operacja nie bedzie potrzebna.Leki dzialaja z Gaja lepiej. o jak dobrze :) Quote
paula_t Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 lika1771 napisał(a):Moze operacja nie bedzie potrzebna.Leki dzialaja z Gaja lepiej.* To cudownie:multi: Quote
Lobaria Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 lika1771 napisał(a):Moze operacja nie bedzie potrzebna.Leki dzialaja z Gaja lepiej. Nie wiadomo, co będzie dalej. Jak możecie, to piszcie do fundacji, jeśli potrzebna jednak będzie operacja, to zrobię wydarzenie na fb i bedziemy prosic o wsparcie. Potrzebne będzie jednak konto fundacyjne - może ktoraś udostępni. Quote
lika1771 Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Gaja coraz lepiej,chodzi choc dupinka sie trzesie.Wet powiedzial,ze najgorsze minelo ...Wiec cioteczki operacji nie bedzie mysle,ze jezeli chodzi,zalatwia sie to nie ma takiej potrzeby.Musze tylko uwazac,zeby nie skakala itp.Mam pytanie Gaja sika mocz bardzo smierdzacy co polecacie,zeby w domu nie bylo czuc? Quote
malawaszka Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 lika ja wypróbowałam różne preparaty bo i kociaki małe jak miała to sikały i Dżordż i poprzednie moje staruszki - najlepiej sprawdza się to: http://germapol.istore.pl/pl,product,1311199,capturine,pets,dawniej,bio,stalfris,pakiet,uzupelniajcy,1,l,koncentratu.html taka litrowa butla koncentratu wystarcza na bardzo długo - do pół roku, wiadomo że zależy jak dużo psikasz, ale to naprawdę jest warte swojej ceny Super, że Gaja się podniosła :multi: Quote
Recommended Posts