Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A nie macie jakiegoś transportera/klatki? Problem brudzenia w aucie by odpadł, psu tez byłoby lepiej. Nie wiem czy jej coś da na tą jej lękliwość kilka tygodni dłużej siedzieć. Ona ma do Ciebie Wieso jechać na DS?

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na razie na dt, to zalezy od tz czy sie zgodzi ale jak go znam to tak :), teraz tylko by byla kwestia transportu....w kontenerku to by bylo chyba ok, najgorzej ja by trzeba bylo sie zatrzymac , zeby nie uciekla ze stachu, tego sie boje....

Posted

wieso napisał(a):
na razie na dt, to zalezy od tz czy sie zgodzi ale jak go znam to tak :), teraz tylko by byla kwestia transportu....w kontenerku to by bylo chyba ok, najgorzej ja by trzeba bylo sie zatrzymac , zeby nie uciekla ze stachu, tego sie boje....

Trzeba będzie uważać i Pana przeszkolić co i jak.

Posted

Rano okolo 6 ladnie sie zalatwila pozniej jak wszyscy wsali Gaja klebek nerwow caly czas za mna.......
Juz na dworze sie nie zalatwila tylko w domu na wersalce nic nie jadla przez caly dzien.
Ona najlepiej sie czuje jak jest ze mna i jeszcze z moja starsz corka wtedy wszystko funkcjonuje dobrze.

Posted

lika1771 napisał(a):
Cioteczki bardzo prosze czy ktos moglby napisac tekst do ogloszen.
Sunia musi szybko domek staly znalesc

A napisz coś o niej, bo jak się psa nie widziało to ciężko coś skrobnąć. Może ktos go podrasuje ;)

Posted

zerduszko napisał(a):
A napisz coś o niej, bo jak się psa nie widziało to ciężko coś skrobnąć. Może ktos go podrasuje ;)

Gaja to malutka 5kg sunieczka nie znamy jej losow,ale z jej zachowania wynika,ze latwego zycia nie miala boi sie krzyku,gwaltownych ruchow ze strachu potrafi zrobic pod siebie.W moim dt jest ponad miesciac i jest bardzo oddana chodz za mna krok w krok wpatrzona jak w obrazek.
Gaja jest bardzo grzeczna sama zostaje w domu akceptuje psy i koty.
Gaja ma okolo 8-10 lat jest zaszczepiona po sterylizacji i zabiegu czyszczenia zabkow.o

Posted

Jasza napisał(a):
A nie jedzie do Wieso?
Co się stało?

Nie jedzie nie tak mialo byc.....mysle ze wiecej napisze Wiesio

Prosze o pomoc w ogloszeniach szukamy domku dla sunieczki.

Posted

lika1771 napisał(a):
Nie jedzie nie tak mialo byc.....mysle ze wiecej napisze Wiesio

Prosze o pomoc w ogloszeniach szukamy domku dla sunieczki.

sytuacja sie skomplikowala, jak juz lika napisala w poscie Gaja jest bardzo strachliwa, transport bezplatny mam zalatwiony co prawda ale ona sie panicznie boi mezczyzn a miala jechac z panem, wprawdzie powiedzial ze moze jechac z nim na siedzeniu pasazera ale co zrobie jak mu zakoopka auto albo bedzie sie go panicznie bala, niebezpieczenstwo na dlugiej 800km drodze dla pana. Pozostaje kontenerek.
Druga sytuacja: przed trzema miesiacami moj TZ byl operowany i dostal sztuczna aorte, powoli idzie wszystko ku dobremu ale niespodziewanie 21.02 idzie jeszcze raz do szpitala i bedzie mial mala OP bo cos sie tam przesunelo ale bedzie dobrze....
Jestem sama w konsternacji, biedna lika, bedziemy ja oglaszac , na ogloszenia przesle kase, na chipa i ewentualnie na paszport, gdyby Gaja do tego czasu nie znalazla domku....
Tak mi przykro, sam nie wiem co robic....

Posted

lika1771 napisał(a):
Bardzo prosze o pomoc w oglaszaniu,bo sprawy sie troche skomplikowaly. Gaja miala byc u mnie miesiac,a zanosi sie na dluzszy pobyt.....

lika,pomoge z ogłoszeniami,przydały by się suni jakies fajne zdjecia do ogłoszeń

Posted

danka1234 napisał(a):
lika,pomoge z ogłoszeniami,przydały by się suni jakies fajne zdjecia do ogłoszeń

Dziekuje bardzo Danusiu

Tekst do ogloszen

W morzu okrucieństwa i strachu,
w morzu ludzkiej głupoty i bezmyślności...
..małą, bezpieczną wysepkę znalazła malutka Gaja...
Gasła w ciemnym i zimnym boksie schroniska …
na szczęście w ostatniej chwili została dostrzeżona przez
człowieka, który uratował jej życie i
podarował szansę na szczęście...
Nie wiemy jaka jest jej historia…
..ale cudem jest, że ta mała suczka
znalazła w sobie tyle siły i woli walki,
żeby przetrwać, żeby pokonać ból i strach...
Cudem jest, że znaleźli się ludzie,
którzy chcieli jej w tym pomóc,
którzy zrobili wszystko, by zapomniała o tym, co się stało..
Może zdarzy się jeszcze jeden cud,
może ktoś zakocha się w pięknych bursztynowych oczach Gajeczki,
może ktoś podaruje jej dom, gdzie ten mały kłębuszek znajdzie
swoją bezpieczną przystań, ciepły kocyk, pełną miską i SWOJEGO CZŁOWIEKA...

Gaja jest malutką,pięciokilogramową suczką o pięknej,
kudłatej, nieco niesfornej sierści.Ma około dziesięciu lat, jest spokojna i łagodna.
Jest zdrowa, zaszczepiona i odrobaczona,wysterylizowana po zabiegu czyszczenia i usuniecia zabkow.
Kocha ludzi!
Uwielbia przytulanie i głaskanie, choć osób których nie zna, obawia się zanim dobrze je pozna. Dobrze dogaduje się z psami i kotami,bez problemu zostaje sama w domu. Boi sie gwaltownych ruchow stres powoduje,ze zdarzy jej sie zalatwic w domu.

Chcesz poznać jej historię?
Szukasz małej iskierki, która ogrzeje Twoje serce
i namaluje uśmiech na twarzy?
Zadzwoń 721836799
=
Jezeli ktos chce cos dodac zmieni to bardzo prosze.
JASZA BARDZO DZIEKUJE

Posted

Jasza napisał(a):
I jak sytuacja?
Gaja może u Ciebie zostać dłużej Lilko?
Dasz radę?

Gaja zostanie u mnie do znalezienia domu dlatego bardzo prosze o ogloszenia.
Jezeli nie znajdzie domu to pojedzie do Weso.

Posted

danka1234 napisał(a):

Danusiu na str.20 post 500 sa fotki suni mysle,ze da sie wybrac do ogloszen.