Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lika1771 napisał(a):
chcem jej jeszcze zrobic badanie moczu ale to nie bedzie latwe.......
nie mam pojecia jak zlapac ten mocz?

Może gdyby udało się, by nasikała do czystej kuwety i wtedy przelać do słoiczka, niektórzy wyciskają nasączony moczem podkład czy gruby ręcznik, na który sika psiak ... powodzenia :)

Posted

oj, z tym moczem to rzeczywiscie trudna sprawa......
lika a jak z kasa ?
od 23-go do 30-go mnie nie ma,...... nie wiem czy bede miala dostep do internetu, wiec nie martwcie sie, gdy bede milczec :)

Posted

chochla bądź łyżka do nalewania zupy - na długiej rączce - trzeba poświęcić i podstawić jak się przymierza do sikania. za którymś razem się uda.

Żadne wyciskanie z podkładów - mocz jest wtedy zanieczyszczony.

Posted

Rewelacja napisał(a):
chochla bądź łyżka do nalewania zupy - na długiej rączce - trzeba poświęcić i podstawić jak się przymierza do sikania. za którymś razem się uda.

sprobuje w ten sposob

Posted

Rewelacja napisał(a):

I tu widzimy wyższość psiaków nad suniami:eviltong:
Przez większość życia miałam sunie, teraz też chciałam, ale na stare lata zakochałam się w kawalerze - to ten po lewej.
A Wasza sunia to tak trochę w typie moich poprzednich i całuję kochane pyszczydełko.

Posted

Wieso-220zl:multi:
Boloniarki-130zl:multi:
Jasza-20zl:multi:
------------------------
[B]Razem-370zl:multi::multi:

to sa wplywy na konto Gai w tej chwili konto jest puste mysle,ze juz nic sie nie wydarzy.Sunieczka jeszcze tylko powinna przytyc no i zobaczymy po nowym roku jak z uszami bo caly czas bierze masc na swierzba.

Posted

Wczoraj uciekla z domu moja staruszka Alma glucha,kulawa zprzepuchlina na boku.
Otworzylam drzwi zeby z Gaja wejsc do domu.Zaprowadze corke do przedszkola i ide szukac bardzo sie martwie...........

Posted

wieso napisał(a):
ojej co za wiadomosci , w twj chwili juz dobre.....lika bidulko wszystko juz dobrze..a gdzie ona byla ? sama wrocila? czy ja znalazlas ?

Tak sama wrocila,ona lubi wiaterek we wlosach.......

Posted

Jasza napisał(a):
Może jak siknie na podłogę, to zebrać ligninką i wycisnąć do pojemniczka??

taki mocz niestety nie będzie dobry do badania.
ja badam praktycznie co dwa tygodnie mocz mojej frani, więc mam wprawe. biore mały spodeczek, ktory najpierw wyparzam i podkładam, gdy frania zaczyna sikać. potem przelewam do pojemnika na mocz (ok 60 gr w aptece kosztuje). pamietaj, ze trzeba zanieśc do badania jak najszybciej.
teraz udaje mi sie złapać juz odrazu do kubeczka, ale spodek jest wygodniejszy przy małych psiakach.
powodzenia:)

Posted

lika1771 napisał(a):
Myszko dziekuje.Cioteczki Gaja ma mleko w cycuszkach czy to normalne?

o Matulu......, ona przeciez po sterylce.....nie moze byc........

Posted

wieso napisał(a):
a kiedy ona miala sterylke ?

23 albo 29 pazdziernika kurcze ja nie wiem czy to mleko w kazdym badz razie jakas wydzielina byla,bo dzisiaj sprawdzalam nie ma....
Bede obserwowac.