Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jofracy napisał(a):
Zapisuję. na razie nic nie mogę pomóc, ale czuję, że mała szybko zawładnie czyimś serduszkiem

Tylko trzeba ją "wyczesać" porządnie! ;)
Jest cudowna a ja się zakochałam! :loveu:

Posted

Jest taka zaniedbana, co za skubaniec ja tak urzadzil :angryy::angryy::angryy::angryy: kazdego, kto chce kupic sobie "pieśka" z pseudohodowli wysłałabym najpierw do schroniska :angryy::angryy::angryy:

Posted

napisalam juz do wielu osob i sama sie zastanawiam jak by tu najlepiej zrobic.......
czy dobrze zrozumialam ze zabki tej slicznotce beda wyrwane ?
moze DT do po Nowym Roku, albo hotelik platny na takie malizny pewno nie tak duzo jak na duzego psa....

Posted

Jasza napisał(a):
Rozsyłam gdzie mogę....
Ewanko - a ten PDT z Twojego podpisu - ...ile?

Myślę, że ok. 10-12/doba (zależnie od rodzaju karmy) i oczywiście koszty weta.

Jedzonko powinna jeść chyba wyłącznie zmiksowane i bardzo pożywne ... jak ona sobie radzi z tymi ząbkami to sama nie wiem, bidulka mała.

Trzymam kciuki za malutką :)

Posted

zapisuje na szybko, wieczorem zaglądne do cudaczka - wieso mała jest urzekająca :) jak sie odpowiednio o nia zadba jeszcze zamieni sie w łabędzia :)

Posted

Maleńka nie musi być wcale stara, tylko te zęby takie zaniedbane :( Widziałam już psy zabrane z hodowli, wiek był udokumentowany: mia a zęby jak staruszki a 5 lat :( Sunia jest bardzo w typie grzywacza powder puff. Grzywacze mają często problem z zębami...

Posted

mshume napisał(a):
Maleńka nie musi być wcale stara, tylko te zęby takie zaniedbane :( Widziałam już psy zabrane z hodowli, wiek był udokumentowany: mia a zęby jak staruszki a 5 lat :( Sunia jest bardzo w typie grzywacza powder puff. Grzywacze mają często problem z zębami...

To prawda, że grzywacze mają problemy z ząbkami, ale te bezwłose (HL), sama mam taką w domu, a powderki (PP) na ogól mają dobre ząbki. Sunia chyba jest w średnim wieku, ale ma błysk w oku i zasługuje, jak każdy, na ciepły, kochający, dobry dom.

Posted

Tak czy siak - w DT malutka odżyje i da się poznać tak do końca.
Z wiekiem - też byłabym ostrożna.
Jak zakladałam wątek Duni miała mieć 15 lat.
Teraz weterynarz pyta, czy miała usuwany kamień z zębów, bo ma je bielutkie i zdrowe - i ocenia ją na 3-5 lat!

Posted

Jeśli chodzi o określenie wieku, to wiadomo, że ząbki nie są do końca miarodajne zależą w dużym stopniu od żywienia, genów i stopnia zaniedbania.

Biedna suczynka, ma słodki pycholek i nadzieję w oczach ..........

Posted

Znam hodowców pp i tak mi mówili. Zresztą i chi i yorki i maltany ,czyli małe rasy, w przypadku, gdy się nie dba o zęby mają takie problemy.QUOTE=Ewanka;18061748]To prawda, że grzywacze mają problemy z ząbkami, ale te bezwłose (HL), sama mam taką w domu, a powderki (PP) na ogól mają dobre ząbki. Sunia chyba jest w średnim wieku, ale ma błysk w oku i zasługuje, jak każdy, na ciepły, kochający, dobry dom.[/QUOTE]

Posted

mshume napisał(a):
Znam hodowców pp i tak mi mówili. Zresztą i chi i yorki i maltany ,czyli małe rasy, w przypadku, gdy się nie dba o zęby mają takie problemy.
Ewanka napisał(a):
To prawda, że grzywacze mają problemy z ząbkami, ale te bezwłose (HL), sama mam taką w domu, a powderki (PP) na ogól mają dobre ząbki. Sunia chyba jest w średnim wieku, ale ma błysk w oku i zasługuje, jak każdy, na ciepły, kochający, dobry dom.

To prawda, są rasy, które genetycznie mają słabsze ząbki.

Chociaz podniosę malutką bidę.