Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gaja ma zabki gorne nawet w niezlym stanie gorzej z dolnymi dobrze nie widzialam.
Wie co to lozko wskakuje sama,wlasnie mi w sypialni zrobila niespodzianke takiego kupolca walnela,ze az nie dowiary....
Boi sie malych dzieci,jak cos spadnie albo glosniej powie to ucieka wciska sie w kat

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lika1771 napisał(a):
Gaja ma zabki gorne nawet w niezlym stanie gorzej z dolnymi dobrze nie widzialam.
Wie co to lozko wskakuje sama,wlasnie mi w sypialni zrobila niespodzianke takiego kupolca walnela,ze az nie dowiary....
Boi sie malych dzieci,jak cos spadnie albo glosniej powie to ucieka wciska sie w kat

dziekuje dziewczyny,,,,,,,,,,, lika prosze przyslij na pw konto, przesle pieniazki na wet. bardzo prosilabym o te zabki, bo tutaj sa takie op prawie nie do zaplacenia :( no i bym wiedziala na czym stoje......

ojejku, na lozku ????

Posted

lika1771 napisał(a):

Walnęła Ci 'klocka' bo poczuła się lepiej ;), w aucie puszczała intensywne bączki, a podczas postoju nawet siusiu nie zrobiła. Wstrzymywała bidula.

Lika, o podobnym zachowaniu mówiła Pani Rozalia ze schroniska tzn. podczas nagłych ruchów, krzyku czy hałasu- Gaja sztywniała ze strachu :(

Posted

lika1771 napisał(a):
Podaje konto gdyby ktos chcial wesprzec sunie
Lilianna Piekarska
ul.Mickiewicza17/9
76-200 Słupsk
NORDEA BANK
19144013900000000012361394

dziekuje, jutro zalatwiam........jakiej ona jest wielkosci ???.....

Posted

KOSKA napisał(a):
Walnęła Ci 'klocka' bo poczuła się lepiej ;), w aucie puszczała intensywne bączki, a podczas postoju nawet siusiu nie zrobiła. Wstrzymywała bidula.

Lika, o podobnym zachowaniu mówiła Pani Rozalia ze schroniska tzn. podczas nagłych ruchów, krzyku czy hałasu- Gaja sztywniała ze strachu :(

te baczki to pewnie po schroniskowym jedzeniu.....glodna bidulinka....

Posted

Lilka miałam shih tzu ( Siusia miała już DS ale byla u mnie kiedy państwo wyjezdżali) która robiła mi koopke w domu , ewidentnie stresowy odruch. Mogłyśmy łazić po podwórku bardzo długo i nic , natomiast w domu koopka murowana - BYŁA , jakoś dziewczynka sie przekonała i przestała. Myślę ze to stres, tak wiele się dzieje tego jednego dnia. Sytuacja może potrwać jeszcze kilka takich dni, a koopka może być i w nocy - bardzo wierze ze jej to przejdzie. Biedulina taka ze łzy wyciska :(

Posted

lika1771 napisał(a):
kurcze ona nie zalatwia sie na dworzu:shake: nawet nie chce wejsc na trawke.
Mam nadzieje, ze to stres i nowe miejsce boi sie schodzic ze schodow.......

ona napewno w totalnym stresie.....mialam kiedys sunie na tymczasie, byla tak zestresowana ze chodzila 2 godz na spacerku i nic nie zrobila, a jak wrocila to od razu siku w domku bo bezpiecznie.....biedna lika....tak bym Ci chciala pomoc w tej chwili.....a tak daleko....

Posted

lika1771 napisał(a):
kurcze ona nie zalatwia sie na dworzu:shake: nawet nie chce wejsc na trawke.
Mam nadzieje, ze to stres i nowe miejsce boi sie schodzic ze schodow.......

lika, przez ostatni tydzien miała tymczasowiczke znajomej u siebie. tez jest psem bitym przez czlowieka. pierwszego dnia nie załatwiala sie na dworze. stała, albo siadała w jednym miejscu i nie chciała sie ruszyc. ona sie jeszcze ciebie boi.
kucnij przy niej i mow do niej łagodnym, wesołym i wysokim glosem, to ja na pewno osmieli.
"masza" pchełka juz nastepnego dnia zaczęła do nas sama podchodzic, zalatwiać sie na dworze i nawet po dwóch dniach chodziła na spacerach z podniesionym ogonkiem.
powodzenia!

Posted

lika jutro wysylam mydelko neemtree pure cure.....drzewa afrykanskiego....wykap Gaje kilka razy w tygodniu, namydl dobrze i splucz.....to jest na wszystkie infekcje skorne...ludzkie i zwierzece.......grzybice, alergie skorne itp......

Posted

dzien dobry,
mam cicha nadzieje ze noc minela spokojnie, bez wiekszych przeszkod.......pozdrawiamy cieplutko i biegniemy do robotki, mydelko wysylamy dzisiaj, to w przyszlym tygodniu powinno dojsc....

Posted

Lilko - mój Reksio dwa miesiące zalatwiał się TYLKO w domu - tak się bał wszystkiego na zewnątrz. Potem, jak się przelamał - poszło z gorki.

jesteś cudowną, wspaniałą osobą - i dasz radę!

Jeżeli potrzeba - mam szampon HEXODERM, nowy, nawet nie zaczęty, mogę Ci wyslać, tylko powiedz.
Pieniadze też wyślę oczywiście.

Uściski dla Gajenki - jest cudna.

Koska - ukłony!!!

Posted

nocka mineła spokojnie wczoraj jeszscze zjadła mieczke kurczaka po 23tej bylismy na spacerku niestety nic nie zrobiła.Jak poszlismy spac to odrazu wzkoczsyła na łozsko:lol:
Potem widoczsnie zrobiło jej sie za goroco i poszła spac do drugiego pokoju.
Rano siku I kupka w przedpokoju w moje buty spacerowe:evil_lol:
Ogonek niesmiało w gorze:multi:
strasznie ciezko DYCHA i ten ZAPACH z buzi taki jakby MOCZ:shake:

Posted

Cześć malutka, tak się cieszę, że jesteś bezpieczna :):):)

... psiaki ze schroniska często załatwiają się w domu, wszystkie moje tymczasowiczki to miały, jedym "przechodzi" to szybciej inne muszą dłużej dochodzić do siebie.

a tak, na marginesie, na forum można podawać jedynie konto fundacji, stowarzyszeia itp, a prywatne osoby mogą podawać swoje dane tyko na PW /patrz regulamin/

Posted

Lika -będzie dobrze,trzeba Gaji dać trochę czasu w oswojeniu się z nową sytuacją.Ona zrozumie gdzie się załatwia swoje potrzeby.Tylko czas.Na ile jest to możliwe wychodź z nią często.Gaja ma jakieś ubranko bo też może jej się kojarzyć wychodzenie na dwór z zimnem i nie chce załatwiać się na dworze.Ona jest wychudzona a więc jest jej zimno bo niby co ma ją grzać.Wychodź z Gają jak najpóźniej wieczorem no i też wcześnie rano jeżeli nie będzie ko.. w domku.