lika1771 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='lika1771']Cioteczki bylo siku na spacerku :multi::multi::multi: Bedzie dobrze:lol: Przed chwila kupka zrobiona na spacerku:multi::multi: Quote
mmd Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Już załapuje maleństwo. Pewnie była mocno zestresowana i dlatego tak robiła. Quote
lika1771 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='Jasza']Lilko, a jak ona się zachowuje w ciągu dnia? Dużo śpi? Chodzi za Tobą ciągle? Widac po niej, ze jest wystraszona? Czy się bawi zabawkami np.?[/QUOTE] Praktycznie spi i to fakt tam gdzie ja to i ona:lol: Podejdzie wskoczy na kolanka i prosi lapeczka o glaski bardzo rozczulajace.... Boi sie jak cos spadnie,glosniej powie i dzieci moja corka jest dosyc glosna moze dlatego. Nie potrafi sie bawic:shake: Mimo swojej chudosci bardzo malo je wczoraj ugotowalam pulpety z kurczaka i lopatki to raz zjadla na kolacje juz nie chciala szynka be poledwica be dopiero zjadla serek smiet. w kielbasce.Wpycham jej bo chce ja wzmocnic przed zabiegiem jak bedzie po wszystkim i ja troche podtucze to nie bede sie tak przejmowac;) Zostaje sama w domu nawet jak wychodze z psiakami, a ona zostaje sama nie slyszalam jeszcze jak szczeka. Pies aniol charakter cudowny :loveu: Cioteczki po tym odrobaczaniu jak nie bylo robakow w kupie tzn. ze nie ma czy jeszcze moga wyjsc ona ma ten brzuszek wzdety.... Quote
Lobaria Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Czasami trzeba 2 razy odrobaczać, niedawno czytałam o psinie, gdzie za pierwszym razem nic nie wychodziło...za drugim qpa. ale robactwa... Quote
lika1771 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='Lobaria']Czasami trzeba 2 razy odrobaczać, niedawno czytałam o psinie, gdzie za pierwszym razem nic nie wychodziło...za drugim qpa. ale robactwa...[/QUOTE] Tylko ona dostala taki preparat ktory miesiac dziala Quote
Jasza Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 To lepiej zapytaj weterynarza Lilko. Brawo za kupę na dworze :-) Quote
necianeta89 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 a ten preparat czasem nie był na robaki skórne? mój pies takie też dostał, bo miał problemy skórnę, w kupie nic nie wychodziło. dałam tabletkę 2 razy i dopiero za drugim razem coś wyszło ;) tabletki niezastąpione bądź co bądź. Quote
lika1771 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='necianeta89']a ten preparat czasem nie był na robaki skórne? mój pies takie też dostał, bo miał problemy skórnę, w kupie nic nie wychodziło. dałam tabletkę 2 razy i dopiero za drugim razem coś wyszło ;) tabletki niezastąpione bądź co bądź.[/QUOTE] Kurcze nie wiem teraz ........ Quote
Lobaria Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Psiuta na 100 była/jest zarobaczona - skoro robaki nie wychodzą po leku, to coś nie tak - koniecznie weta zapytaj. I wymiziaj malenką Quote
lika1771 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 No kurcze mowilam o brzuszku, ze wzdety jeszcze dokladnie wazyla zeby te kropelki dac i mowila ze gdyby cos sie dzialo to dzwonic o kazdej porze. Teraz sie martwie jutro zadzwonie i zapytam. Quote
mmd Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Ale one nie zawsze wychodzą, to znaczy wychodzą, ale strawione i wtedy nic nie widać. Może już wyzdychały i stąd to wzdęcie, jeszcze się nie ma co martwić. Do tego była zmiana jedzonka. Quote
Lumix Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Z lekarstwem na robaki trzeba bardzo uważać szczególnie przy takich chudych, osłabionych, niedożywionych, starszych biedach. Dawka jest bardzo ważna nie można przedobrzyć, możne jest inny powód wzdecia? Liko Koska mówi, żebym do paczki z kapotką włożyła jeszcze podkłady, cienkie chłonne nieprzemakalne i można ciąć bo są duże przydadzą się? wkładać do paczki? wyślę wtedy środa, czwartek. Quote
lika1771 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='Lumix']Z lekarstwem na robaki trzeba bardzo uważać szczególnie przy takich chudych, osłabionych, niedożywionych, starszych biedach. Dawka jest bardzo ważna nie można przedobrzyć, możne jest inny powód wzdecia? Liko Koska mówi, żebym do paczki z kapotką włożyła jeszcze podkłady, cienkie chłonne nieprzemakalne i można ciąć bo są duże przydadzą się? wkładać do paczki? wyślę wtedy środa, czwartek.[/QUOTE] Jezeli mozesz to chetnie wezme podklady bardz dziekuje:loveu: Quote
zerduszko Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='necianeta89']a ten preparat czasem nie był na robaki skórne? mój pies takie też dostał, bo miał problemy skórnę, w kupie nic nie wychodziło. dałam tabletkę 2 razy i dopiero za drugim razem coś wyszło ;).[/QUOTE] On bodaj na tasiemce nie działa? Albo inaczej, działa tylko na nicienie. Nie odrobaczałabym tym psa, nie ma sensu. Quote
lika1771 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='wieso']dzien dobry i jak nocka minela ?[/QUOTE] Spokojnie niunia spala ze mna:lol: Jak wstalysmy to mamusia:eviltong: musiala posprzatac po niuni. Na spacerku siusiu bylo wiec postepy male,ale sa:multi: Cioteczko Lumix moze uda Ci sie wczesniej te podklady przyslac bardzo prosze:lol: Quote
wieso Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='lika1771']Spokojnie niunia spala ze mna:lol: Jak wstalysmy to mamusia:eviltong: musiala posprzatac po niuni. Na spacerku siusiu bylo wiec postepy male,ale sa:multi: Cioteczko Lumix moze uda Ci sie wczesniej te podklady przyslac bardzo prosze:lol:[/QUOTE] witaj lika, moze ma przeziebiony pecherz, tam gdzie bylo nie miala luksusu......piszesz male ale jak dla mnie to postepy ogromne.... pozdrawiamy Quote
Anula Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='wieso']witaj lika, moze ma przeziebiony pecherz, tam gdzie bylo nie miala luksusu......piszesz male ale jak dla mnie to postepy ogromne.... pozdrawiamy[/QUOTE] Zaproponowałam na wątku zrobienie badania moczu,wtedy by było można wykluczyć np.zapalenie pęcherza. Quote
wieso Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='Anula']Zaproponowałam na wątku zrobienie badania moczu,wtedy by było można wykluczyć np.zapalenie pęcherza.[/QUOTE] witaj Anula, moze lika wezmie to pod uwage i we wtorek porozmawia o tym z wet.....mala ma daleko posuniete zapalenie dziasel a tym samo pelno bakterii w cialku, te same ktore powoduja zapalenie pecherza, zapalenie miesnia sercowego i nerek.........po usunieciu tych zeboli napewno sie jeszcze bardziej poprawi.... Quote
lika1771 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Anula porozmawiam z wetem o badaniu moczu. Tylko tak jak pisze Wieso ze wszystkie problemy moga byc od zebow. Gaja nie robi po kropelce ona robi kaluze.......... Nie znamy jej przeszlosci jakie warunki miala i jak byla chowana. Quote
Ewanka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Nareszcie dotarłam :) ... bardzo się cieszę, że mała zaczyna załatwiać się na dworze, czyli wszystko na dobrej drodze :multi: ... jeszcze tylko usunąć/wyleczyć ząbki, bo rzeczywiście mogą być przyczyną wielu schorzeń. Odnośnie podkładów, to moja wetka zalecała rozkładanie gazet, bo psiaki rozpoznają podłoże łapkami, a podkłady mają podobną powierzchnię jak dywan czy kanapa. Gazeta dobrze wchłania wilgoć i nie da się jej pomylić z miękkim podłożem łóżka czy chodnika. Quote
Anula Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Lika-ja mam fajny przepis na to aby piesio szybko przybierał na wadze i lekko strawny podam,może innym Cioteczkom się przyda(tak doprowadzam swoje bidy do szybkiego stanu używalności) 1 kurczak (z drobnymi kosteczkami) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka suplementu witaminowego 1 filiżanka karmy suchej 2 łyżki otręb 3-4 jajka 1 filiżanka tłuszczu po czyszczeniu mięsa (nie gotowanego) Przygotowanie: Kurczaka,tłuszcz,karmę suchą i jajka zmiksować na jednolitą masę,przełożyć do garnka i gotować 30 min.następnie dodać resztę składników i razem zmiksować. Można przygotować karmę z 1/2 składników jeżeli wydaje się to dużo.Jest to przepis dla zagłodzonych psów bardzo skuteczny. Quote
lika1771 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Dzieki Anula zrobimy ja tez do kurczaka dodaje oliwy,a jajka do twarogu. Quote
wieso Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='Anula']Lika-ja mam fajny przepis na to aby piesio szybko przybierał na wadze i lekko strawny podam,może innym Cioteczkom się przyda(tak doprowadzam swoje bidy do szybkiego stanu używalności) 1 kurczak (z drobnymi kosteczkami) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka suplementu witaminowego 1 filiżanka karmy suchej 2 łyżki otręb 3-4 jajka 1 filiżanka tłuszczu po czyszczeniu mięsa (nie gotowanego) Przygotowanie: Kurczaka,tłuszcz,karmę suchą i jajka zmiksować na jednolitą masę,przełożyć do garnka i gotować 30 min.następnie dodać resztę składników i razem zmiksować. Można przygotować karmę z 1/2 składników jeżeli wydaje się to dużo.Jest to przepis dla zagłodzonych psów bardzo skuteczny.[/QUOTE] mniammmm, az mi slinka poleciala, no kosteczki wyrzucilam :) Quote
Recommended Posts