lika1771 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='kkasiiiar']wstyd ale dopiero teraz sie zjawiam:oops:.. zapisuje :)[/QUOTE] WITAJ:lol: Quote
zerduszko Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='lika1771']robi wszedzie[/QUOTE] Brudasek :) Quote
Anula Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Lika zrób jej badanie moczu,wtedy już będzie można wykluczyć chorobę i zająć się na spokojnie z czystym sumieniem nauką czystości.Bo zdrowy pies na spokojnie przetrzymuje całą noc mocz a Ty piszesz,że rano wdeptujesz w siki.Dla mnie coś jest nie tak.Następna sprawa,szkoda,że jeszcze nie ma Gaja ocieplacza bo by można z nią zaliczyć dłuższy spacer np.godzinny i wtedy zaobserwować ile razy sika i czy w ogóle sika tam gdzie psy się załatwiły.Jak nie będziesz mogła jej złapać moczu to zbierz z podłogi bo tak robią w schroniskach. Quote
mmd Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='lika1771'].... Na wszystko bedzie rachunek po zabiegu z zabkami koszt okolo 130 zl.Umowilam sie na zabieg na wtorek. Wzielam jej witaminy,bo bardzo malo je a trzeba troche sunie wzmocnic przed zabiegiem.[/QUOTE] Po naradzie nasz szacowny Klub zdecydował o przyznaniu pomocy w wysokości 130 zł na zrobienie gwiazdorskiego uśmiechu pannicy :) Z siuśkami może coś być, ale pewnie nie jest. Psy schroniskowe leją gdzie popadnie, wcale też nie każdy, nawet domowy od zawsze, wytrzyma noc. Pewnie, że warto sprawdzić, ale nie martwcie się na zapas, to wg mnie nic nadzwyczajnego, tym bardziej że kupala też stawia w domu bez żenady ;) Oczywiście Lika ma na pewno niefajnie, ale to dopiero dwa czy trzy dni. Może zainstalowanie podkładu przyniosłoby jakąś poprawę... Quote
lika1771 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='mmd']Po naradzie nasz szacowny Klub zdecydował o przyznaniu pomocy w wysokości 130 zł na zrobienie gwiazdorskiego uśmiechu pannicy :) Z siuśkami może coś być, ale pewnie nie jest. Psy schroniskowe leją gdzie popadnie, wcale też nie każdy, nawet domowy od zawsze, wytrzyma noc. Pewnie, że warto sprawdzić, ale nie martwcie się na zapas, to wg mnie nic nadzwyczajnego, tym bardziej że kupala też stawia w domu bez żenady ;) Oczywiście Lika ma na pewno niefajnie, ale to dopiero dwa czy trzy dni. Może zainstalowanie 0podkładu przyniosłoby jakąś poprawę...[/QUOTE] Gaja bardzo dziekuje:loveu: Quote
mmd Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Nie ma za co :) Przy okazji zareklamuję bazarek, z którego dochód idzie do naszej skarbonki, żebyśmy mogły pomagać jak najwięcej każdemu BDT. Link w podpisie :) Quote
Agula99 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Sunia będzie miała gwiazdorki uśmiech??? Ale fajnie :) Quote
KOSKA Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Doczytałam wątek dopiero teraz, nadrabiałam zaległości i nie miałam czasu... Lika kochana, jestem pełna uznania dla Twojego wielkiego serca! Podpisuje się pod pomysłem wykorzystania podkładów dla Gai. Poprosze ciotke Lumix, aby przy okazji wysyłania kubraczka, wysłała również podkłady (większą ilość). Na pewno będzie łatwiej o utrzymanie czystości. Quote
Anula Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Ciocie zaglądnijcie na ten wątek: http://www.dogomania.pl/threads/218402-Psy-ze-schroniska-w-Kotliskach-prosz%C4%85-o-pomoc-!!!!/page3 Quote
lika1771 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Koska dziekuje:lol: Jest pierwsza wplata:lol: Jasza-20zl-Gajka bardzo dziekuje:loveu: Quote
lika1771 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Cioteczki bylo siku na spacerku :multi::multi::multi: Bedzie dobrze:lol: Quote
Lobaria Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='lika1771']Cioteczki bylo siku na spacerku :multi::multi::multi: Bedzie dobrze:lol: My to mamy radości...;) Super, cmoki w nosek dla maleńkiej:multi: Quote
lika1771 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Wiecie jaka radosc ogolnie juz zaczela traawke wachac:lol: nasladuje moja Mele,bo zawsze ida razem na spacerek. Quote
Lobaria Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='lika1771']Wiecie jaka radosc ogolnie juz zaczela traawke wachac:lol: nasladuje moja Mele,bo zawsze ida razem na spacerek.[/QUOTE] Pod okiem Twoim i Mele wyjdzie psina na ludzi... Quote
martaipieski Posted December 3, 2011 Author Posted December 3, 2011 ostatnio ogladałam filmik o beagle uratowanych z laboratorium, było pokazane w filmiku jak pierwszy raz zobaczyły trawę, jak bały sie po niej stąpać jakie robiły postepy... Quote
Jasza Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Tez oglądałam Beagle...niesamowity film. Gaja - będą z ciebie psy ;-) Lilka - usciski dla Meli zatem - ma zapędy pedagogiczne! Quote
Vesper Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='Anula']Lika zrób jej badanie moczu,wtedy już będzie można wykluczyć chorobę i zająć się na spokojnie z czystym sumieniem nauką czystości.Bo zdrowy pies na spokojnie przetrzymuje całą noc mocz a Ty piszesz,że rano wdeptujesz w siki.Dla mnie coś jest nie tak.Następna sprawa,szkoda,że jeszcze nie ma Gaja ocieplacza bo by można z nią zaliczyć dłuższy spacer np.godzinny i wtedy zaobserwować ile razy sika i czy w ogóle sika tam gdzie psy się załatwiły.Jak nie będziesz mogła jej złapać moczu to zbierz z podłogi bo tak robią w schroniskach.[/QUOTE] Dziewczyny, ja się Wam przyznam, że też często rano wdepnę w siuśki... Czytałam o tym, że psy małe, mające małe pęcherze, siusiają częściej niż psy duże... I fakt- moje chihuahua nie potrafią wytrzymać nocy bez siku, są nauczone robienia do kuwetki, ale zdarza się- szczególnie jednej pannicy ;). Bywa że pomiędzy spacerami też coś sie uleje... Dlatego na początek polecam podkłady higieniczne- paczka w aptece, 12 sztuk które przecina sie na pół, bo są wieeelkie (takie na łóżko w zamierzeniu) kosztuje 9zł. A nauka sikania na dworku, możesz zabrać np szmatkę na która nasikała, i położyc ją na ziemi... Quote
wieso Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 jak sie ciesze :multi::multi: wielkie poklony dla Ciebie lika....powoli nasza gwiazda sie odpreza,,,,,,,strasznie sie ciesze..... Quote
Anula Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 A może zobaczymy Gaję.Lika wstawisz Gaji jakieś fotki? Quote
lika1771 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='Anula']A może zobaczymy Gaję.Lika wstawisz Gaji jakieś fotki?[/QUOTE] Anula w poniedzialek beda fotki skonczyl mi sie net,teraz bardzo kiepso chodzi nie da rady corka probowala...... Quote
wieso Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='lika1771']Anula w poniedzialek beda fotki skonczyl mi sie net,teraz bardzo kiepso chodzi nie da rady corka probowala......[/QUOTE] to czekamy cierpliwie.......a jak mala ? jak z zjedzeniem ? apetyt sie poprawil ? Quote
Jasza Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Lilko, a jak ona się zachowuje w ciągu dnia? Dużo śpi? Chodzi za Tobą ciągle? Widac po niej, ze jest wystraszona? Czy się bawi zabawkami np.? Quote
wieso Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='Jasza']Lilko, a jak ona się zachowuje w ciągu dnia? Dużo śpi? Chodzi za Tobą ciągle? Widac po niej, ze jest wystraszona? Czy się bawi zabawkami np.?[/QUOTE] ha,ha,ha :D Jasza wyprzedzilas mnie z dalszymi pytaniami, wiec dolaczam sie do nich :p Quote
Recommended Posts