Lobaria Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Uff... No kreatynina i mocznik nie w normie, ale tragedii nie ma - dzielna dziewczynka:loveu: Quote
lika1771 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Gaja do psiakow super,a moje jakby wiedzialny ze bida i schodza jej z drogi nawet moja Zolza odpuscila. Sunia zalatwia sie w domu pomimo czestego wychodzenia......... Mam wrazenie ze ona nie wie co to trawka wychodzi z musu idzie za mna i nawet trawki nie powocha poprostu drepcze za mna,wczoraj weszla do klatki po spacerku i nawalila sasiadce na wycieraczke chodniczek o 23 pralam dobrze ze starsza kobitka to pewnie spala Quote
wieso Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 lika1771 napisał(a):Gaja do psiakow super,a moje jakby wiedzialny ze bida i schodza jej z drogi nawet moja Zolza odpuscila. Sunia zalatwia sie w domu pomimo czestego wychodzenia......... Mam wrazenie ze ona nie wie co to trawka wychodzi z musu idzie za mna i nawet trawki nie powocha poprostu drepcze za mna,wczoraj weszla do klatki po spacerku i nawalila sasiadce na wycieraczke chodniczek o 23 pralam dobrze ze starsza kobitka to pewnie spala biedna jeszcze w stresie, tyle sie wokol niej i z nia dzieje.....napewno zoladeczek jeszcze rozregulowany....ojej biedna lika... Quote
mshume Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Ona się zachowuje jak suczka z pseudohodowli. Może większość życia siedziała w kenelu i robiła na szmaty, rodząc słodkie mini sznaucerki bez rodowodu. Spróbuj wyprowadzać ją na długiej, 15 lince- kup w sklepie typu Castorama. Wyprowadzaj ją ze swoją suczką, niech widzi,że ta załatwia się na dworze. Oczywiście po każdym siu i koo wielkie pochwały i smaczki. Dywany najlepiej narazie zwinąć, jeśli takie masz. Slady po moczu po umyciu przetrzyj jeszcze octem. Ja nauczyłam tak czystości 8 letnią suczkę z pseudo. Dodatkowo mozna sprawdzić, czy nie zaziębiła pęcherza.lika1771 napisał(a):Gaja do psiakow super,a moje jakby wiedzialny ze bida i schodza jej z drogi nawet moja Zolza odpuscila. Sunia zalatwia sie w domu pomimo czestego wychodzenia......... Mam wrazenie ze ona nie wie co to trawka wychodzi z musu idzie za mna i nawet trawki nie powocha poprostu drepcze za mna,wczoraj weszla do klatki po spacerku i nawalila sasiadce na wycieraczke chodniczek o 23 pralam dobrze ze starsza kobitka to pewnie spala Quote
sleepingbyday Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 cześć! słodka jest! zaraz zaglądam do tego małego, kytóry wygląda jak rodzina gajki. z sikaniem - nauczy się, mam nadzieję. ale to tak mało czasu minęło, przeciez ona was jeszcze nie zna, jeszcze nie jest do końca zadomowiona. sa inne psy, to jej pokażą, udowodnią, co to znaczy dobry dom i jak się pies wtakim porządnie zachowuje. Quote
lika1771 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Dzieki cioteczki za rady wlasnie wyprowadzam razem z moja suczka,ale narazie nic:shake: faktycznie jeszcze malo czasu minelo......... Mshume myle,zebyla w domu wie co to lozko,fotel,pufa wskakuje na kolanka:lol:ale spacerow jakby nie znala czas pokaze.... Quote
Jasza Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Hexoderm wysłałam, zaraz poleci przelew. Tylko 20 PLN ale przed wypłatą krucho. Quote
jofracy Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 To może do kuwety uczyli ją się załatwiać? ona jest taka malutka, a ludzie mają różne pomyły... Quote
martaipieski Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 ostatnio od Magda79 dowiedziałam sie ze starsze małżeństwo z poznania ma kilka piesków które niekntrolowanie im się rozmnozyły psy są zadbane ale Ci ludzie prawdopodobnie nie wyprowadzaja ich na spacery więc psiaki robia w domu, może podobnie było z Gaja Quote
martaipieski Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 lika1771 napisał(a):martaipieski a kiedy mala miala sterylke oczywiscie zapytam. no własnie chyba calkiem niedawno powinno być napisane wszystko na jej karcie schroniskowej Quote
paniMysza Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 mam dla małej do przekazania taka koszulkę mojej frani: tylko nie wiem, czy gajka nosi ten sam rozmiar;) frani obwód w klacie to ok 40 cm, długość grzbietu - ok 32 cm. koszulka do zakładania, jak malutka straci swoje dredziaste włoski i bedzie miała goła klatkę. dajcie znać proszę. moja franka nosi ja po domu, bo to zmarzluch. zakładam tez ja pod kombinezon w zimniejsze dni, albo w suche dni na spacer. Quote
sleepingbyday Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 słyszałam, że niektórzy ludzie uważają, ze jorki to psy, które nie powinny wychodzić na dwór. ciekawa jestem ile jorków żyje zamkniętych na stałe w mieszkaniach jak Kaspar Hauser i robi do kuwety Quote
paniMysza Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 sleepingbyday napisał(a):słyszałam, że niektórzy ludzie uważają, ze jorki to psy, które nie powinny wychodzić na dwór. ciekawa jestem ile jorków żyje zamkniętych na stałe w mieszkaniach jak Kaspar Hauser i robi do kuwety bo traktowane są te psiaki, jak maskotki. a york to przeciez terier i łowca myszy. ma niebywały temperament. traktowane jak zabawki, staja sie osowiałe, albo zamieniaja sie w małych szkodników. miałam yorka. jako mały psiak nauczył się sikania do kuwety (w mig), przed zakończeniem kwarantanny szczepionkowej nie wychodziłam z nim na dwór. potem chodziłam na spacery 5/5 razy dziennie, ale kuwete zostawiłam. edek sam zadecydował ( w wieku 9 miesiecy), ze jest juz na tyle dorosły, że załatwiac sie w domu nie będzie;) kuwete musieliśmy zabrać:D Quote
lika1771 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Jasza bardzo dziekuje:loveu: Myszko rowniez dziekuje za koszulke,ale mysle ze kubraczek starczy jakby co dam znac:lol: Wiecie ona sie zalatwia bez zadnej krepacji:diabloti:patrzy mi w oczy i sika nie boi sie robic w domu. Wychodze z nia z domu pokazuje trawke stanie i patrzy na mnie jak na wariata. Quote
lika1771 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Dogo07 napisał(a):A jak z tymi jej ząbkami ? we wtorek bedzie miala usowane Quote
mshume Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Liko, to nie przeczy jedno drugiemu ;) Moja sunia odrazu wybrała łóżko do spania a sikała na ubrania, jak tylko coś dzieci na podłogę rzuciły. One tak tam sikają, n szmaty. Też mi patrzyła w oczy, kucała i looooo ;) Przerabiałam to z wieloma suniami z pseudo.lika1771 napisał(a):Jasza bardzo dziekuje:loveu: Myszko rowniez dziekuje za koszulke,ale mysle ze kubraczek starczy jakby co dam znac:lol: Wiecie ona sie zalatwia bez zadnej krepacji:diabloti:patrzy mi w oczy i sika nie boi sie robic w domu. Wychodze z nia z domu pokazuje trawke stanie i patrzy na mnie jak na wariata. Quote
zerduszko Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='lika1771'] Wiecie ona sie zalatwia bez zadnej krepacji:diabloti:patrzy mi w oczy i sika nie boi sie robic w domu. [/QUOTE] A przerywasz jej natychmiast? Nie żeby ją upominać czy coś, ale koniecznie natychmiast pod pachę i na dwór. Jak upilnujesz i uda Ci się ją nakłonić do pierwszego siku na dworze, a kiedyś zrobić musi, to pójdzie z górki ;) Quote
lika1771 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='zerduszko']A przerywasz jej natychmiast? Nie żeby ją upominać czy coś, ale koniecznie natychmiast pod pachę i na dwór. Jak upilnujesz i uda Ci się ją nakłonić do pierwszego siku na dworze, a kiedyś zrobić musi, to pójdzie z górki ;)[/QUOTE] Nie przerywam ja sie chyba nie nadaje:shake: poprostu jak na nia patrze taka bide strachliwa to poprostu nie mam sumieni:placz: Wiem musze tak robic,ale jeszcze chwilke moze zakuma ze trzeba robic na dworze Quote
terierfanka Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 a w nocy też leje czy wytrzymuje do rana? wynoś ją czy wyprowadzaj na dwór od razu po spaniu, żeby nie zdążyła w domu nalać, w końcu zatrybi :) jak rano wstajesz, nie spuszczaj jej z oka, aż do wyjścia, jak musisz do toalety to ją bierz ze sobą, żeby nie miała szansy kucnąć ;) - miałam tymczasowiczkę szkotkę starszą, która też lała w domu bez krępacji, bo tak wyglądały jej ostatnie lata u niechodzącej właścicielki, ale pomogło właśnie takie uprzedzanie faktów, powodzenia Quote
kkasiiiar Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 wstyd ale dopiero teraz sie zjawiam:oops:.. zapisuje :) Quote
lika1771 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 W nocy tez sika i kupa wynosze ja jak tylko wstane dzisiaj bylam z nia o 5 rano w kapciach postawilam ja zeby ubrac kurtke i wlazlam w siki :p W dzien jak widze ze sie budzi tez lece... Quote
zerduszko Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Nie wiem czy samo wychodzenie coś da bez uniemożliwienia jej sikania w domu. Jej się będzie bardzo musiało chcieć, żeby to zrobiła na dworze. Jeśli ona faktycznie nigdy nie załatwiała się na dworze, to dla niej to jest tak samo nienaturalne jak dla "naszych" psów w domu. Ona chodzi w jedno miejsce? Quote
Roszpunka Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Też miałam takie wystraszone stworzenie, które załatwiało się wyłącznie w domu. Bałam się reagować ostrzej, więc kiedy widziałam "akcję", delikatnie podwijałam jej ogonek pod pupę (nawet w trakcie) i wynosiłam na zewnątrz i długo chodziłam - czasem był efekt ;), czasem nie. Powoli przyniosło skutek. Quote
lika1771 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='zerduszko']Nie wiem czy samo wychodzenie coś da bez uniemożliwienia jej sikania w domu. Jej się będzie bardzo musiało chcieć, żeby to zrobiła na dworze. Jeśli ona faktycznie nigdy nie załatwiała się na dworze, to dla niej to jest tak samo nienaturalne jak dla "naszych" psów w domu. Ona chodzi w jedno miejsce?[/QUOTE] robi wszedzie Quote
Recommended Posts