wieso Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 potrzebuje obwod klatki piersiowej i dlugosc od ogonka do szyjki....zrobie na szybko cieply sweterek, chlopaki jada w przyszly piatek to zabiora i wysla.....bo jak sie wynie kudelki to bedzie malutkiej zimno w plecki..... Quote
Anula Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 wieso napisał(a):potrzebuje obwod klatki piersiowej i dlugosc od ogonka do szyjki....zrobie na szybko cieply sweterek, chlopaki jada w przyszly piatek to zabiora i wysla.....bo jak sie wynie kudelki to bedzie malutkiej zimno w plecki..... Wieso to co proponujesz to na suche dni i bezwietrzne.Oczywiście dobrze,że i taki będzie miała Gaja.Jednak najlepsze jest ubranko z polaru a na wierzchu ortalion nieprzemakalny.Już idzie zima i ja widzę tylko takie. Jak ubranko dla Gaji będzie długo szło to ja wyślę pieniążki Lice,niech kupi ubranko Gajci już. Quote
wieso Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Anula napisał(a):Wieso to co proponujesz to na suche dni i bezwietrzne.Oczywiście dobrze,że i taki będzie miała Gaja.Jednak najlepsze jest ubranko z polaru a na wierzchu ortalion nieprzemakalny.Już idzie zima i ja widzę tylko takie. Jak ubranko dla Gaji będzie długo szło to ja wyślę pieniążki Lice,niech kupi ubranko Gajci już. tak masz racje.....takie ubranko najlepsze i zeby miala jak najszybciej, wtedy mozna by te kudelki na juz obciac, bo pewno skorka cala obolala od tych dredow......a ktora cioteczka miala wyslac ? nie wiem czy dobrze przeczytalam..... a ile taki ciuch koszuje ? Quote
Anula Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 wieso napisał(a):tak masz racje.....takie ubranko najlepsze i zeby miala jak najszybciej, wtedy mozna by te kudelki na juz obciac, bo pewno skorka cala obolala od tych dredow......a ktora cioteczka miala wyslac ? nie wiem czy dobrze przeczytalam..... a ile taki ciuch koszuje ? Musi się Lika wypowiedzieć,chyba ktoś obiecał.Myślę,że cena od 40 do 50zł zależy w jakim sklepie.Ale myślę,że Lika jeżeli ma kupić to tylko Ona bo ma sunię pod ręką. Quote
lika1771 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Cioteczka Lumix boje sie o swoje 4 ogony swierzb jest zarazliwy:shake: Quote
wieso Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Anula napisał(a):Musi się Lika wypowiedzieć,chyba ktoś obiecał.Myślę,że cena od 40 do 50zł zależy w jakim sklepie.Ale myślę,że Lika jeżeli ma kupić to tylko Ona bo ma sunię pod ręką. no to czekamy..... Quote
Anula Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 lika1771 napisał(a):Cioteczka Lumix boje sie o swoje 4 ogony swierzb jest zarazliwy:shake: Lika ja nie wiem do końca czy to jest tak z tym zarażaniem innych zwierząt.Ja miałam kota ze świerzbem w uszach,był oczywiście leczony i szybko został wyleczony.W domu przebywał jeszcze jeden kot i pies.Żadne ze zwierząt nie podłapało świerzba bo sprawdzałam u weta.Należy myć tylko często ręce aby dotykając chore zwierze nie przenieść na rękach na drugie.Teraz są bardzo skuteczne leki i to dziadostwo bardzo szybko likwidują.Gorszą sprawą jest gronkowiec bardzo ciężki do wyleczenia no ale mam nadzieję,że Gaja go nie ma. Quote
lika1771 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Jasza napisał(a):Lilko, napisz czy wysłać Hexoderm. Jasza bardzo dziekuje ona ma ranki na nozkach to bedzie dobry. Anula dziekuje uspokoilas mnie. Quote
Ewanka Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Cześć malutka :) .... czekamy niiecierpliwie na wyniki, oby okazały sie w normie, kciuki zaciśnięte :) Quote
Javena Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 [SIZE="5"]PRZEPIĘKNY BUKIET OD ANULI ,Z NASZEJ DOGO KWIACIARNI. [SIZE="6"]Serdeczne podziękowanie za opiekę nad Gają dla, Liki1771 i wszystkich Cioteczek,które zaangażowały się w pomoc suni. [SIZE="4"]DZIEKUJE ! Quote
lika1771 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 ANULA bardzo dziekuje niedługo jade z Gaja do weta trzymajcie KCIUKI Quote
Anula Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Tak,tak mocno trzymam kciuki za nasze cudeńko. Quote
Onaa Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Lika1771, czy to biedactwo jest u Ciebie na dt ? Quote
wieso Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 my takze trzymamy kciuki.....bardzo mocno.... Quote
Jasza Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Trzymamy mocno. Pakuję Hexoderm i wysyłam jutro. Quote
lika1771 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Cioteczki tylko weszłam do przychodni,a p.Kasia moj wet wyszla i powiedziala "bedzie zyc":lol: Wynki nie najgorsze: -krwinki biale 28.5 norma 6.0-16.5 -krwinki czerwone 4.66 norma 5.50-8.00 wet powiedzial ze to przez zeby. -glukoza 112 norma 70-120 -mocznik 60 norma 20-45 -kreatynina 0.72 norma 1.00-1.70 ast 28 norma 1.0-37 alt 10 norma 3.0-50 Gaja zostala odrobaczona uwaga waga-4.6kg = Teraz mniej przyjemna sprawa wydatki: -masc na uszy 46zl -odrobaczenie (strougnolg) 36zl podobno dziala przez miesiac sa to krople -badanie krwi 41zl -wita wet(witaminy) 18zl Na wszystko bedzie rachunek po zabiegu z zabkami koszt okolo 130 zl.Umowilam sie na zabieg na wtorek. Wzielam jej witaminy,bo bardzo malo je a trzeba troche sunie wzmocnic przed zabiegiem. Quote
malawaszka Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 dajcie mi konto - obiecałam malutkiej 30 zł a konta nie dostałam Quote
martaipieski Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 uffff edytowałam pierwszy post i tytuł, prosze napiszcie mi na pw wszystkie dotychczasowe wydatki to je wkleje w pierwszym poscie. zabieg czyli będzie narkoza?? nie za szybko?? niedawno miała sterylke, tak tylko pytam bo nie wiem czy to nie zaszkodzi :/ Quote
Anula Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 No to już mamy jakieś wieści.Będzie dobrze.Po odkarmieniu wyniki muszą się poprawić. Cioteczki zaglądnijcie do tego pudliszonka: http://www.dogomania.pl/threads/218706-Przerzucony-przez-mur-schroniska-Pudliszon-%28 Quote
lika1771 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 martaipieski a kiedy mala miala sterylke oczywiscie zapytam. Quote
wieso Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 ufffff, kamien z serca......a jak teraz z utrzymywaniem czystosci ? wyluzowala sie, jak z Twoimi psiakami sie dogaduje ? jak bedziesz miala troche czasu napisz prosze.... Quote
Recommended Posts