Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

potrzebuje obwod klatki piersiowej i dlugosc od ogonka do szyjki....zrobie na szybko cieply sweterek, chlopaki jada w przyszly piatek to zabiora i wysla.....bo jak sie wynie kudelki to bedzie malutkiej zimno w plecki.....

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wieso napisał(a):
potrzebuje obwod klatki piersiowej i dlugosc od ogonka do szyjki....zrobie na szybko cieply sweterek, chlopaki jada w przyszly piatek to zabiora i wysla.....bo jak sie wynie kudelki to bedzie malutkiej zimno w plecki.....

Wieso to co proponujesz to na suche dni i bezwietrzne.Oczywiście dobrze,że i taki będzie miała Gaja.Jednak najlepsze jest ubranko z polaru a na wierzchu ortalion nieprzemakalny.Już idzie zima i ja widzę tylko takie.
Jak ubranko dla Gaji będzie długo szło to ja wyślę pieniążki Lice,niech kupi ubranko Gajci już.

Posted

Anula napisał(a):
Wieso to co proponujesz to na suche dni i bezwietrzne.Oczywiście dobrze,że i taki będzie miała Gaja.Jednak najlepsze jest ubranko z polaru a na wierzchu ortalion nieprzemakalny.Już idzie zima i ja widzę tylko takie.
Jak ubranko dla Gaji będzie długo szło to ja wyślę pieniążki Lice,niech kupi ubranko Gajci już.

tak masz racje.....takie ubranko najlepsze i zeby miala jak najszybciej, wtedy mozna by te kudelki na juz obciac, bo pewno skorka cala obolala od tych dredow......a ktora cioteczka miala wyslac ? nie wiem czy dobrze przeczytalam.....
a ile taki ciuch koszuje ?

Posted

wieso napisał(a):
tak masz racje.....takie ubranko najlepsze i zeby miala jak najszybciej, wtedy mozna by te kudelki na juz obciac, bo pewno skorka cala obolala od tych dredow......a ktora cioteczka miala wyslac ? nie wiem czy dobrze przeczytalam.....
a ile taki ciuch koszuje ?

Musi się Lika wypowiedzieć,chyba ktoś obiecał.Myślę,że cena od 40 do 50zł zależy w jakim sklepie.Ale myślę,że Lika jeżeli ma kupić to tylko Ona bo ma sunię pod ręką.

Posted

Anula napisał(a):
Musi się Lika wypowiedzieć,chyba ktoś obiecał.Myślę,że cena od 40 do 50zł zależy w jakim sklepie.Ale myślę,że Lika jeżeli ma kupić to tylko Ona bo ma sunię pod ręką.

no to czekamy.....

Posted

lika1771 napisał(a):
Cioteczka Lumix
boje sie o swoje 4 ogony swierzb jest zarazliwy:shake:

Lika ja nie wiem do końca czy to jest tak z tym zarażaniem innych zwierząt.Ja miałam kota ze świerzbem w uszach,był oczywiście leczony i szybko został wyleczony.W domu przebywał jeszcze jeden kot i pies.Żadne ze zwierząt nie podłapało świerzba bo sprawdzałam u weta.Należy myć tylko często ręce aby dotykając chore zwierze nie przenieść na rękach na drugie.Teraz są bardzo skuteczne leki i to dziadostwo bardzo szybko likwidują.Gorszą sprawą jest gronkowiec bardzo ciężki do wyleczenia no ale mam nadzieję,że Gaja go nie ma.

Posted

[SIZE="5"]PRZEPIĘKNY BUKIET OD ANULI ,Z NASZEJ DOGO KWIACIARNI.

[SIZE="6"]Serdeczne podziękowanie za opiekę nad Gają dla, Liki1771
i wszystkich Cioteczek,które zaangażowały się w pomoc suni.

[SIZE="4"]DZIEKUJE !

Posted

Cioteczki tylko weszłam do przychodni,a p.Kasia moj wet wyszla i powiedziala "bedzie zyc":lol:
Wynki nie najgorsze:
-krwinki biale 28.5 norma 6.0-16.5
-krwinki czerwone 4.66 norma 5.50-8.00
wet powiedzial ze to przez zeby.
-glukoza 112 norma 70-120
-mocznik 60 norma 20-45
-kreatynina 0.72 norma 1.00-1.70
ast 28 norma 1.0-37
alt 10 norma 3.0-50
Gaja zostala odrobaczona uwaga waga-4.6kg
=
Teraz mniej przyjemna sprawa wydatki:
-masc na uszy 46zl
-odrobaczenie (strougnolg) 36zl podobno dziala przez miesiac sa to krople
-badanie krwi 41zl
-wita wet(witaminy) 18zl
Na wszystko bedzie rachunek po zabiegu z zabkami koszt okolo 130 zl.Umowilam sie na zabieg na wtorek.
Wzielam jej witaminy,bo bardzo malo je a trzeba troche sunie wzmocnic przed zabiegiem.

Posted

uffff

edytowałam pierwszy post i tytuł, prosze napiszcie mi na pw wszystkie dotychczasowe wydatki to je wkleje w pierwszym poscie. zabieg czyli będzie narkoza?? nie za szybko?? niedawno miała sterylke, tak tylko pytam bo nie wiem czy to nie zaszkodzi :/

Posted

ufffff, kamien z serca......a jak teraz z utrzymywaniem czystosci ? wyluzowala sie, jak z Twoimi psiakami sie dogaduje ?
jak bedziesz miala troche czasu napisz prosze....