Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

w schronisku z Magda79 zobaczyłyśmy, a właściwie pokazano nam to cudo, suczka jest malutka i bardzo drobnej budowy, nie wiem do jakiej rasy można ja porównać, dla mnie ma w sobie cos z chińskiego grzywacza bo jest równie drobna, oraz umaszczenie i sierść jak sznaucerek. Charakter ma cudowny, cicha spokojna grzeczna, idealnie dogaduje się z psami i suczkami. W schronisku została wysterylizowana i zaszczepiona czekają ja jeszcze zabiegi pielęgnacyjne gdyż w schronisku jest od niedawna i trafiła bardzo zaniedbana. Nie wiem ile ma latek, z pewnością ok 10 lub wiecej.
http://imageshack.us/g/197/dsc03873yk.jpg/ FOTKI
sunia przebywa w Pile
kontakt adoptujzwierzaka@wp.pl tel. 668432511

kontakt do Magda79 tel. 602253993

w Dniu 29.11.11r mała Gajeczka opuściła schronisko i zamieszkała w domku tymczasowym u lika1771 Potrzebne wsparcie finansowe!!!!!

konto do wpłat poda na pw lika1771

kopia postu #318
Cioteczki tylko weszłam do przychodni,a p.Kasia moj wet wyszla i powiedziala "bedzie zyc":lol:
Wynki nie najgorsze:
-krwinki biale 28.5 norma 6.0-16.5
-krwinki czerwone 4.66 norma 5.50-8.00
wet powiedzial ze to przez zeby.
-glukoza 112 norma 70-120
-mocznik 60 norma 20-45
-kreatynina 0.72 norma 1.00-1.70
ast 28 norma 1.0-37
alt 10 norma 3.0-50
Gaja zostala odrobaczona uwaga waga-4.6kg
=
Teraz mniej przyjemna sprawa wydatki:
-masc na uszy 46zl
-odrobaczenie (strougnolg) 36zl podobno dziala przez miesiac sa to krople
-badanie krwi 41zl
-wita wet(witaminy) 18zl
Na wszystko bedzie rachunek po zabiegu z zabkami koszt okolo 130 zl.Umowilam sie na zabieg na wtorek.
Wzielam jej witaminy,bo bardzo malo je a trzeba troche sunie wzmocnic przed zabiegiem.

wpłaty:

wydatki:

Edited by martaipieski
  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

2 sierpnia 2012

Gaja jest dożywodnio u Liki1771 w DT niestety zachorowała poważnie na dyskopatię - sparaliżowana od pasa w dół :(
POTRZEBNE WSPARCIE na badania i leczenie

FINANSE od 1 sierpnia 2012 - z dogo i fb:
100 zł - farmerka63
50 zł - anula
200 zł - malawaszka
06.08.2012
30 zł - Iwona B. z Łodzi
20 zł - Aneta F. z Olkusza
50 zł - koja
60 zł - Jolanta W. Częstochowa
50 zł - Barbara Z. Sieradz
07.08.2012
117,62 zł - Mw E D Rutkouska

SUMA: 677,62 zł

Edited by malawaszka
Posted

Nasza weterynarz decyzję o usunięciu zęba ( lub zębów) podejmuje dopiero po oczyszczeniu zębów z kamienia. I NIGDY nie czyści zębów podczas sterylki. Jest zdania, że wraz z kamieniem uwalnia się chmura bakterii i jest bardzo duża prawdopodobieństwo zakażenia wewnętrznego .

Posted

patrze na te zdjecia i patrze.......:( czy te jej zeby beda usuwane.......grzywaczka ktora byla u Giselle byla mloda okolo roku i nie miala zebow....moze ta tez, bo te slepka jeszcze takie mlode.....

Posted

Mam nadzieję, że kruszynka szybko znajdzie DT i dojdzie do siebie.

Gdybym mogła, też od razu bym ją wzięła do siebie na odchuchanie.

Już sobie wyobrażam tę metamorfozę :)

Posted

może faktycznie nie jest taka stara, widac że ma krzywy zgryz tak jakby dolna szczęka była dłuższa, taka z niej profesorka.....a ząbki u takich małych piesków często mają kamien nawet w młodym wieku,

Posted

Rewelacja napisał(a):
W jakim mala jest wieku? starowinka znaczy 10, 15 czy jak na innym watku sie okazalo 5 lat :))) ?

no właśnie ciężko tak na oko jej wiek ocenic ale raczej nei jest jakas strasznie stara daje jej ok 10 lat

Posted

Rewelacja napisał(a):
W jakim mala jest wieku? starowinka znaczy 10, 15 czy jak na innym watku sie okazalo 5 lat :))) ?

doczytalam... 10 +

ona tez ma takie same blyszczki jak tamta :)