Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

danusiadanusia napisał(a):
a co tu tak cicho u Was? już szybko robić szum i na pierwszą :):):)

Danuniu nie miałam kiedy otworzyć komputera nawet...dopiero dziś sie udało;-)

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nukujek, dzięki za ogłoszenia. Napisać Ci jakiś tekst? Coś dosłać?
Ja w tej chwili jestem tak słaba finansowo, że nie dam rady nic pomóc :(
Kolejny miesiąc bez konkretnej pracy :(

Posted

[quote name='Noemi1']Nukujek, dzięki za ogłoszenia. Napisać Ci jakiś tekst? Coś dosłać?
Ja w tej chwili jestem tak słaba finansowo, że nie dam rady nic pomóc :(
Kolejny miesiąc bez konkretnej pracy :(

Jasne, rozumiem, nie ma sprawy;) Co do ogłoszeń, to napisałam, że Ty prześlesz tekst i wszystko co tam trzeba. Ogłoszenia z tego linku http://www.dogomania.pl/threads/220106-BAZAREK-OGŁOSZENIOWY-do-08.01-na-utrzymanie-strony-dla-psich-dziadków-w-potrzebie
Zerknij tam jest napisane co trzeba przesłać i jest podany adres e-mail. A ja jak dostanę nr konta na pw, to ureguluję opłatę.
Może ktoś dojrzy nasze maluchy:-)

Posted (edited)

Dzięki jescze raz :)
Siadam do przesyłania tekstów i zdjęć dla naszej trójki.

EDIT: Treść do ogłoszeń dla Brendy i Brandona powklejałam na pierwszej stronie do opisów psiaków, więc już jest gotowa. Zdjęcia też mam już przygotowane. Jednak poprosiłam o opis dla Morgana Abrę, bo ona lepiej go zna, a ja nie umiem nic mądrego o nim napisać.
Oczywiście wszystkie materiały najdalej w niedzielę prześlę osobiście na wątek bazarkowy.
Zresztą treść doogłoszeń wklejam też poniżej, żeby nie szukać:

[FONT=Calibri]Brenda bardzo potrzebuje domu.[/FONT]
[FONT=Calibri]Brenda około 1,5 – 2 letnia sunia do kolana, po przejściach, szuka kochającego i odpowiedzialnego domu. Do ludzi i dzieci jest niezwykle przyjacielska, jednak potrafi bronić terenu. Do psów jest dominująca, ale z silnym psem umie się dogadać. Jest niezwykle żywiołowa, potrzebuje dużo ruchu , spacerów i zabawy. Właścicielom na pewno odwdzięczy się dozgonną miłością i przywiązaniem.[/FONT]
[FONT=Calibri]Brenda znaleziona została na polu, przy drodze szybkiego ruchu. Miała liczne rany na ciele, oraz babeszjozę. Jest wyleczona, rany już się zabliźniły i ładnie porosły sierścią. Jest wysterylizowana. Obecnie przebywa w kojcu w stajni w woj. mazowieckim. Bardzo brakuje jej stałego kontaktu z człowiekiem i długich spacerów. Jeżeli jesteś zainteresowany adopcją Brendy zadzwoń: 790 102 273.[/FONT]
[FONT=Calibri]Nie wydamy psa do kojca. Przy adopcji wymagane są: wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej (to nic strasznego).[/FONT]

[FONT=Calibri]Brandon, przeuroczy psiak szuka swojego miejsca na ziemi.[/FONT]
[FONT=Calibri]Brandon około 4-5 letni pies do kolana, po przejściach, szuka kochającego i odpowiedzialnego domu. [/FONT]
[FONT=Calibri]Spokojny, ustatkowany, w typie owczarka niemieckiego. Lubi przebywać na dworze. Przyjacielski do ludzi, z sukami żyje w zgodzie, z psami bywa różnie. Będzie wiernym przyjacielem i obrońcą domostwa.[/FONT]
[FONT=Calibri]Brendon został znaleziony na polu, przy drodze szybkiego ruchu. Miał ślady po łańcuchu i kilka otarć. Jest wyleczony, rany już się zabliźniły i ładnie porosły sierścią. Jest wykastrowany. Obecnie przebywa w kojcu w stajni w woj. mazowieckim. Bardzo potrzebuje stałego kontaktu z człowiekiem.[/FONT]
[FONT=Calibri]Jeżeli jesteś zainteresowany adopcją Brandona zadzwoń: 790 102 273.[/FONT]
[FONT=Calibri]Nie wydamy psa do kojca. Przy adopcji wymagane są: wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej (to nic strasznego).[/FONT]

[FONT=Calibri]wszelkie uwagi mile widziane :)[/FONT]

Edited by Noemi1
Posted

super cioteczko, że zajęłaś się tekstami i zdjęciami:loveu::loveu::loveu: ja jeszcze nie dostałam danych do przelewu na pw, muszę się chyba jeszcze raz upomnieć, bo jakoś się tam cicho na wątku zrobiło:roll:

Posted

A Abra obiecała napisać coś dla Morgana.
Nukujek, potwierdź proszę tu na wątku, że już wysłałaś kasę i mogę przesyłać treść ogłoszeń.
Nie chcę tego robić wcześniej, żeby się nie zrobił bałagan i nasze psiaki nie zaginęły w natłoku innych :)
Ja ostatnio mam bardzo mało czasu na wchodzenie tutaj, więc w razie czego treść już masz, a zdjęcia są na wątku. Choć ściągnęłam też kilka nowych z FB. Posatarm się oczywiście wszystko zrobić sama, ale tak na wszelki wielki wypadek :)

Posted

[quote name='Noemi1']Dziś wieczorkiem wszystko wyślę. Dzięki nukujek za ogłoszenia dla naszej trójeczki :)[/QUOTE]

Może w końcu znajdzie się domek dla pieseczków:-) Czekam jeszcze na adres do przelewu.

Posted (edited)

[quote name='Noemi1']A Abra obiecała napisać coś dla Morgana.
Nukujek, potwierdź proszę tu na wątku, że już wysłałaś kasę i mogę przesyłać treść ogłoszeń.
Nie chcę tego robić wcześniej, żeby się nie zrobił bałagan i nasze psiaki nie zaginęły w natłoku innych :)
Ja ostatnio mam bardzo mało czasu na wchodzenie tutaj, więc w razie czego treść już masz, a zdjęcia są na wątku. Choć ściągnęłam też kilka nowych z FB. Posatarm się oczywiście wszystko zrobić sama, ale tak na wszelki wielki wypadek :)

Dziewczyny... Bardzo, bardzo przepraszam, że tak rzadko zaglądam do trojaczków z tej samej akcji...
Zaraz zapodam tekst..

EDIT: Qrcze, myślałam, że na stronie interwencyjnej Vivy jest jakiś tekst do ogłoszeń...
http://www.ratujzwierzeta.pl/?p=8792

Na razie wklejam linka, może uda się komus coś sklecić. Jeśli nie, to wieczorem coś spłodzę.

Edited by Abrakadabra
Posted

Wstawiam sklecone ogłoszenie dla Morgana, ale przydałby się informacje o jego stosunku do innych zwierząt, obecnym stanie zdrowia i potrzebach (spacery, zabawy, ?żywienie)

[FONT=Arial]Morgan pętany sznurem szuka domu na zawsze.[/FONT]
[FONT=Arial]Morgan dwuletni nieduży około 12kg piesek.[/FONT][FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Jest bardzo przyjacielski i ufny. Grzeczny w samochodzie, grzeczny u weterynarza.[/FONT]
[FONT=Arial]Gdy został znaleziony[/FONT][FONT=Arial] miał na ciele mnóstwo większych lub mniejszych ran. Weterynarz uznał, że ich rozmieszczenie i kształt mogą wskazywać na to, że [FONT=Arial]ktoś kiedyś Morgana pętał lub czymś związywał…[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial]Morgan przeszedł pomyślnie operację[FONT=Arial] zwyrodnień zarówno w obrębie panewki jak i w obrębie główki kości udowej lewej tylnej nogi![/FONT] Obecnie jest już w pełni sprawnym pieskiem.[/FONT]
[FONT=Arial]Morgan szuka kochającego domu do końca życia, na pewno odwdzięczy się całym swoim psim sercem.[/FONT]
[FONT=Arial]Nie wydamy psa do kojca. Przy adopcji wymagane są: wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej (to nic strasznego).[/FONT]
[FONT=Arial]Kontakt w sprawie adopcji: [FONT=Arial]790 102 273 ; mru.psiaki@gmail.com[/FONT][/FONT]

Posted

i w górę z rana:-) mam już wszystkie dane do przelewu:-) zaraz wysyłam pieniądze. Dostałam też informację, że doszły już opisy i zdjęcia pieseczków:-) Noemi czy wszystkie trzy opisy poszły? Morganek też?

Posted

[quote name='nukujek']i w górę z rana:-) mam już wszystkie dane do przelewu:-) zaraz wysyłam pieniądze. Dostałam też informację, że doszły już opisy i zdjęcia pieseczków:-) Noemi czy wszystkie trzy opisy poszły? Morganek też?[/QUOTE]

Morgan jeszcze nie, bo czekam na Abrę, może uzupełni. A jak nie to wkleję to co tu zamiesciłam.

Posted

[quote name='Noemi1']Morgan jeszcze nie, bo czekam na Abrę, może uzupełni. A jak nie to wkleję to co tu zamiesciłam.

Noemi!
Treść ogłoszenia jest super!
Można dodać, że Morgan potrafi chodzić na smyczy, jest wesołym, młodym i żywym psiakiem, ale bez oznak ADHD czyli w skrócie nadpobudliwości ruchowej.
Do większości innych czworonogów ma stosunek pozytywny. Może zamieszkać w domu, w którym są już zwierzęta.
Ps. Niestety do kotów i dzieci nie sprawdzony, żywienie standardowe.

Noemi, Nukujek, Danusiadanusia - jesteście niesamowite :loveu::loveu::loveu:

Dziękujemy w imieniu trojaczków!!!
Jeszcze raz przepraszam, że tak rzadko tu bywam, ale nie wiem w co mam włożyć ręce...

Posted (edited)

Dzięki Abra za dodatkowe, bardzo ważne informacje :)

Ogłoszenie Morgana będzie wyglądało tak:
[FONT=Arial]Morgan pętany sznurem szuka domu na zawsze.[/FONT]
[FONT=Arial]Morgan dwuletni nieduży około 12kg piesek.[/FONT]
[FONT=Arial]Jest bardzo przyjacielski i ufny. Grzeczny w samochodzie, grzeczny u weterynarza.[/FONT]
[FONT=Arial]Potrafi chodzić na smyczy, jest wesołym, młodym i żywym psiakiem, ale bez oznak ADHD.[/FONT]
[FONT=Arial]Do większości innych psów ma stosunek pozytywny. Może zamieszkać w domu, w którym są już zwierzęta. Niestety do kotów i dzieci nie sprawdzony. Nie wymaga specjalnego żywienia.[/FONT]
[FONT=Arial]Gdy został znaleziony[/FONT][FONT=Arial] miał na ciele mnóstwo większych lub mniejszych ran. Weterynarz uznał, że ich rozmieszczenie i kształt mogą wskazywać na to, że [FONT=Arial]ktoś kiedyś Morgana pętał lub czymś związywał…[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial]Morgan przeszedł pomyślnie operację[FONT=Arial] zwyrodnień zarówno w obrębie panewki jak i w obrębie główki kości udowej lewej tylnej nogi![/FONT] Obecnie jest już w pełni sprawnym pieskiem.[/FONT]
[FONT=Arial]Morgan szuka kochającego domu do końca życia, na pewno odwdzięczy się całym swoim psim sercem.[/FONT]
[FONT=Arial]Nie wydamy psa do kojca. Przy adopcji wymagane są: wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej (to nic strasznego).[/FONT]
[FONT=Arial]Kontakt w sprawie adopcji: [FONT=Arial]790 102 273 ; mru.psiaki@gmail.com[/FONT][/FONT]

Już je wysyłam na bazarek :)

EDIT: Wysłany również Morgan :)

Edited by Noemi1
Posted

[quote name='Abrakadabra']Noemi! Dzięki!!![/QUOTE]

Naprawdę nie ma za co :) Oby Morgan wreszcie swojego ludzia znalazł :)

[quote name='nukujek']Wyjeżdżałam i dopiero wróciłam. Kasa wpłacona:p Teraz czekamy na ogłoszenia:-)[/QUOTE]

I niech jadą psiaki do domków swoich jednych :)

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Czyli czekamy na odzew z ogłoszeń ?

tak, czekamy:-) sprawdzałam na wątku z ogłoszeniami i przed nami jest juz tylko jeden pakiecik do zrobienia, a potem nasze psiaki:-)