Emila Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Tak jest mloda ma 4 miesiace ale do tego jest troche duza(jest na wysokosci kolana) , z klatka jest maly problem napewno by w niej piszczala, bo jak zrobilam jej barykade w pokoju to piszczala przerazliwie i jak wychodze do szkoly to by piszczala, a mamuska pracuje na nocki i by nie mogla spac rano. Quote
nathaniel Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 a myślisz po co sie psa do tego przyzywczaja? Poto żeby przesypiał tam sobie spokojnie. Quote
Emila Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Sprobuje jesli mislisz ze kazdego psa mozna nauczyc Quote
LALUNA Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 z klatka jest maly problem napewno by w niej piszczala, bo jak zrobilam jej barykade w pokoju to piszczala przerazliwie i jak wychodze do szkoly to by piszczala, To ja zostawiasz w klatce z kością i zabawkami. A tak jak sobie utrwali ze piszczeniem moze sobie wszystko załatwic to bedzie to wykorzystywać. A jak wogóle ja nie zostawiasz sama tylko zawsze ktoś z nią jest to jak dorosnie to wogóle bedzie problem z zostawianiem. A powinnas ją nauczyć zostawac w łazience czy kuchni, tylko wtedy uprzatnij wszystko aby pies się do tego nie dobrał. Dzisiaj jak przyszla do domu to zastalam trzy kupki i pare plamek po siskach, a do tego wszystkie ubranie sciagniete z szafki i pralki. A ile pies był sam w tym czasie w domu? Ile czasu przed wyjsciem do szkoły byłas z psem na dworzu ile czasu i co robiliscie na dworzu. Gdzie psa zamknęłaś? Czy miał jakas kość do zabawy? Quote
Emila Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 A ile pies był sam w tym czasie w domu? Ile czasu przed wyjsciem do szkoły byłas z psem na dworzu ile czasu i co robiliscie na dworzu. Gdzie psa zamknęłaś? Czy miał jakas kość do zabawy?[/quote] Crazy byla jakies cztery godziny w domu ale nie sama maja mama spala w innym pokoju. Nie mam waunkow rzeby ja zamknac w jednym pokoju bo mam kota ktory otwiera wszystkie drzwi, ale cuz dzieki za rady moze ktoas sie uda i moja szalona bedzie troszenke mniej klopotkliwa Quote
nathaniel Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 A przed szkołą idziesz ją wybiegać? Ja np. nie muszę, bo Gruby nie niszczy, odbijamy sobie popołudniu, ale gdybym miała psa demolke, to wstałabym i o 5 żeby mieć sprzęty całe i psa całego. :razz: Każdego szczeniaka da się wychować, bo zaczynasz całkiem od podstaw, z dorosłym psem może być trudniej.... Quote
Emila Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 no tak przed szkola chodze z nia 30min:roll:moze to jednak za krotko mialam juz psa od 6roku zycia umarla niedawno trzy miesiace temu w wieku 12 lat, ale z nia to bylo calkiem inaczej Diana to byla oaza spokoju, jak byla szczeniorkiem to nigdy nic w domu nie zrobila po tygodniu nie sikala a miala dopiero 3 miesiace. JAk na szczeniaka byla madra, byla przeciwienstwem Crazy. No ale cuz kazdy pies jest inny, jedyny w swoim rodzaju:loveu: Quote
Recommended Posts