inka33 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Bywam w Otwocku, więc zapisuję - w razie czego. Quote
Fatalita Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Gdyby ktoś z Was widział w Otwocku, lub okolicach takiego psa: to prosiłabym o kontakt 605952138. To suczka Aza, zaginęła w sylwestra [31.12.11] w Józefowie. Quote
Victoria Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Słyszał ktoś może o zaginięciu rudego rocznego psa?? Ok. 20kg, na szyi kolczatka.. Quote
Agmarek Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='Victoria']Słyszał ktoś może o zaginięciu rudego rocznego psa?? Ok. 20kg, na szyi kolczatka.. Jak masz konto na FB to wstaw tą prośbę (ewentualnie ze zdjęciem) na stronę Otwockiego TOZ-u http://www.facebook.com/groups/345148558846927/?notif_t=group_activity Quote
inka33 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 (edited) 23.01.2012 ok. godz. 22 w Otwocku przy skrzyżowaniu ul. Poniatowskiego z ul. Filipowicza znalazłam małego czarnego pieska. Waży jakieś 8kg i jest młodziutki - moim zdaniem. Wygląda na nieco zaniedbanego, ale nie jest wychudzony. Ma mocno zużytą skórzaną obróżkę z wielkim kółkiem - bez adresówki. Jak go zobaczyłam, to był tak zajęty węszeniem, że nawet nie zauważył, jak go za nią złapałam. Był mocno wystraszony, ale jest przytulaśny. Nie mogę go za żadne skarby zatrzymać - mój pies by go zjadł!!! :mad: Na razie maluch siedzi zamknięty w łazience, z daleka od zębów naszego. Dzwoniliśmy na otwocką straż miejską, ale było już po 22. Mamy zadzwonić po 7 rano. Mam informację od p. inspektor TOZ, że Pani Dyrektor z Celestynowa go przyjmie... Ale to jest maleństwo urocze... Szkoda go tam... :-( Pomyślcie! Pomóżcie proszę! :modla: Mój telefon: 22 371 73 87 (działa jak komórka) Mam zdjęcia, ale nie mam jak wstawić. Jak ktoś mógłby, to poproszę adres - wyślę na maila. Edit: Psiaka już zabrała otwocka SM... Edited January 24, 2012 by inka33 Quote
Victoria Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Jejku, biedactwo.. Mówili może co z nim zrobią? Celestynów to wyrok, nie ratunek.. Przepraszam, że się dopiero teraz się odezwałam. Dobrze, że SM się zainteresowała. Jestem w szoku, zawsze był z nimi wielki problem. Quote
inka33 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Victoria napisał(a):Jejku, biedactwo.. Mówili może co z nim zrobią? Celestynów to wyrok, nie ratunek.. Przepraszam, że się dopiero teraz się odezwałam. Dobrze, że SM się zainteresowała. Jestem w szoku, zawsze był z nimi wielki problem. To było tak: Wieczorem było za późno na SM. Potem dodzwoniliśmy się do pani inspektor otwockiego TOZ. Ona załatwiła miejsce dla malucha w Celestynowie. Przechowaliśmy znajdka w łazience. Dostał jeść, pić i dużo głasków. Miał lekki katar. Aha, i jest niekastrowany. To uroczy, młodziutki zwierzak. Rano zadzwoniliśmy do SM, powołaliśmy się na panią inspektor i zabrali go. Pan tak się spieszył, że nawet o nic zapytać nie zdołałam, tylko podałam mu miejsce znalezienia. Dzięki pomocy gerty, mam kontakt do wolontariuszki celestynowskiej. Jutro ma sprawdzić, co z psiakiem - czy dotarł do schroniska i jak jego zdrowie. Obiecała też pomoc w szukaniu jego właściciela lub nowego domu. Wiem, co oznacza schron dla małego psiaka... :placz: Naprawdę nie mogłam go zatrzymać... :placz: Quote
Olusia88 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Inka 33 zrobiłaś co mogłaś, niestety każdy z nas ma ograniczone możliwości Ja przeszłam przejrzałam ogłoszenia na mieście i podpytałam u wetów - nic , nikt nie słyszał, że ktoś szuka takiego psiaka. Jakby ktoś Ci pomógł wstawić zdjęcia / ja niestety też nie umiem / byłoby fajnie - można wtredy jakies wydarzenie zrobić na fb. W Celestynowie nie będzie mu łatwo ale mam nadzieje, że długo tam nie posiedzi Quote
inka33 Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='Olusia88']Inka 33 zrobiłaś co mogłaś, niestety każdy z nas ma ograniczone możliwości Ja przeszłam przejrzałam ogłoszenia na mieście i podpytałam u wetów - nic , nikt nie słyszał, że ktoś szuka takiego psiaka. Jakby ktoś Ci pomógł wstawić zdjęcia / ja niestety też nie umiem / byłoby fajnie - można wtredy jakies wydarzenie zrobić na fb. W Celestynowie nie będzie mu łatwo ale mam nadzieje, że długo tam nie posiedzi Dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy! :loveu: Również dziękuję - w imieniu psiaka - za rozglądanie się po mieście! :loveu: Przygotowałam wczoraj ogłoszenie o psiaku (czarno-białe). Jak by ktoś mógł kilka wydrukować i porozwieszać, to chętnie skorzystam z pomocy i wyślę na maila. Kto jest chętny? :) Ja wydrukowałam tylko kilka (kończy nam się toner) i rozlepię je dzisiaj. Zdjęcia malucha wysłałam do tej wolontariuszki z Celestynowa, o której wcześniej wspominałam. Z tym, że jej chyba nie ma na dogo... Ale jak się dziś z nią skontaktuję, to dowiem się również o to. Poza tym, może po feriach będzie tu więcej osób i wtedy ktoś zgodzi się pomóc? Dobrze by było - ze względu na psiaka - zwłaszcza, że mnie już nie będzie w Otwocku... Quote
Czorcik Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 inka wyslij mi na maila zdjęcia to wkleje tu d.forma@wp.pl Quote
inga.mm Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 (edited) ogłoszenie prosze na maila animalis.pl@gmail.com Edited January 25, 2012 by inga.mm Quote
Czorcik Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 w imieniu inki33 zamieszczam fotki czarnulka 1. 2. 3. 4. 5 Quote
Olusia88 Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 jaki fajniutki mikrusek [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]Ja też poproszę ogłoszenia na maila[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]olasekw@op.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] Quote
inka33 Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Wysłałam wszystkim, co zamówili. :) Rozlepiłam kilka ogłoszeń: - na Staszica - na tablicy obok skweru - na sklepie zoologicznym niedaleko Ronda Sybiraków - na Poniatowskiego - na drzewie przed klubem motocyklowym (?) - na Poniatowskiego - na drzewie przed ZUS-em Zostawiłam w sklepie zoologicznym na Poniatowskiego 1a - pani obiecała nakleić. Może uda mi się jeszcze parę wydrukować, to mogłabym jeszcze w Parku Miejskim przyczepić - jak będę wiedziała, to potwierdzę albo zaprzeczę. Niedługo może się też czegoś już dowiem od wolontariuszki celestynowskiej. Quote
inka33 Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Wolontariuszka powiedziała, że maluch dotarł w całości, ma się dobrze, mieszka w biurze, tylko z psami musi się "ustawić". Co z tym katarem, to nie wiem, bo była zajęta wieloma sprawami i na to nie zwróciła uwagi, ale wyglądał zdrowo. Mają też (za kilka dni?) porobić mu zdjęcia, zrobić galerię (nie do końca wiem, gdzie), wydarzenie na FB i ogłoszenia. Poprosiłam o linka do powyższych, jak już się pojawią - na pewno przyda się pomoc. To chyba tyle. Więcej grzechów nie pamiętam... :diabloti: Quote
Czorcik Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 mam dwie koleżanki w Otwocku , zaraz wyslę zdjęcia Quote
inka33 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 [quote name='Czorcik']mam dwie koleżanki w Otwocku , zaraz wyslę zdjęcia Wysłałam Ci jeszcze ogłoszenie-plakat. (Z adresu TŻ, bo tak szybciej). Quote
Czorcik Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 [quote name='inka33']Wysłałam Ci jeszcze ogłoszenie-plakat. (Z adresu TŻ, bo tak szybciej). nie dostałam nic :( Quote
inka33 Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Wczoraj powiesiliśmy jeszcze parę plakatów-ogłoszeń czarnulka, tj.: - 3 w Parku Miejskim (1 przy ul. Pułaskiego, 1 koło lodowiska, 1 koło "Sosenki"), - 1 niedaleko Carrefoura przy przystanku. Quote
koosiek Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 (edited) Inka, i co z psiakiem? Abi, kudłacz od P. Teresy: http://img716.imageshack.us/img716/8590/30978823624395977527221.jpg jest w DT i prawdopodobnie zostanie tam już na stałe. Natomiast na jego miejsce trafił do P. Teresy już kolejny pies, szczeniak, sunia, ok. 3 msc, podobno śliczna, mix boksera z ONkiem... Może w piątek uda mi się zrobić jej zdjęcia. W piątek zawożę na tymczas do Wawy Bajkę, ok. 5 msc szczeniorkę - w wielkim skrócie zabraną z matką i siostrą od alkoholika z Karczewa (matka ma już świetny dom, siostra jedzie do domu w środę). Bajeczka jest bardzo ładna, wesoła, otwarta. Docelowo będzie ważyć ok. 10 kg i przypominać szorstkowłosego jamnika na dłuższych łapkach. Event na fb: https://www.facebook.com/events/330225840355817/ Bardzo, bardzo pilnie domu szuka też Demi zabrana dwa miesiące temu z ulicy do hotelu - sponsor się wycofuje, a ja absolutnie nie jestem w stanie wziąć na siebie kolejnego psa... http://www.dogomania.pl/threads/219632 A tak z innej beczki... Ponieważ teraz jest okres rozliczania PIT-ów - zachęcam do przekazania swojego 1% na TOZ Otwock: http://www.otwock.toz.pl/akcja1proc Edited February 22, 2012 by koosiek Quote
inka33 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='koosiek']Inka, i co z psiakiem?[/QUOTE] Dzwoniłam dziś do celestynowskiej wolontariuszki. Maluch nadal siedzi... :( Obiecała dopilnować zrobienia mu galerii na FB. Czarnutek dostał też ode mnie i mojej córci imię - Amorek. :oops: Quote
koosiek Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 A ogłaszasz go jakoś, szukasz w domu, tymczasu? Jeśli jest w Celestynowie, może go stamtąd zabrać dosłownie każdy, nie ma nad tym żadnej kontroli... Ostatnio była akcja z suką, której właściciel się odnalazł, zadzwonił do schroniska, że po nią przyjedzie, a jak następnego dnia przyjechał, okazało się, że wydali psa do adopcji i nawet nie spisali danych adoptującego... Z którą wolontariuszką jesteś w kontakcie? Quote
Agmarek Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='koosiek']Ostatnio była akcja z suką, której właściciel się odnalazł, zadzwonił do schroniska, że po nią przyjedzie, a jak następnego dnia przyjechał, okazało się, że wydali psa do adopcji i nawet nie spisali danych adoptującego...[/QUOTE]Ja pier... chyba by mnie :angryy: Quote
koosiek Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 Agmarek, Ania pisała o tym na grupie... To ta sunia z dworca... A już i lepsze rzeczy słyszałam od osób, które tam bywają... Mimo całej dobrej woli wolontariuszy Celestynów to nie jest miejsce, gdzie bezpiecznie można zostawić psa :( Quote
koosiek Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Gaja, 3-msc szczeniak odkupiony na bazarze w Otwocku za 10 zł... Śliczna, delikatna, nieco nieśmiała, ale jak już się ośmieli - przekochana :) Pilnie szuka domku! Quote
Recommended Posts