Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Udostępniłam , sytuacja stabilna ale zawsze szczeniorki najszybciej znajdują dom , i dobrze , że w DT bo na jakby na tym bazarku ktoś inny by ją wypatrzył mogłaby już na łancuchu gdzieś pod Otwockiem siedzieć. Cudna mała

Posted

[quote name='koosiek']A ogłaszasz go jakoś, szukasz w domu, tymczasu? Jeśli jest w Celestynowie, może go stamtąd zabrać dosłownie każdy, nie ma nad tym żadnej kontroli... Ostatnio była akcja z suką, której właściciel się odnalazł, zadzwonił do schroniska, że po nią przyjedzie, a jak następnego dnia przyjechał, okazało się, że wydali psa do adopcji i nawet nie spisali danych adoptującego...
Z którą wolontariuszką jesteś w kontakcie?

Powtarzam się może - nie miałam innej możliwości niż Celestynów... :(

Nie ogłaszam.
Moje informacje na jego temat są szczątkowe.
Nie mam FB, więc nie wiem,czy już ma tam galerię.
Jakoś głupio mi co chwilę dzwonić i wypytywać, bo wiem, że tam ful roboty mają...
Zaglądam tutaj: http://www.adoptuj.waw.pl/doadopcji.html?gen=psy&size=male
sprawdzając, czy się nie pojawił. Wciąż nie ma... :(

Posted (edited)

Postaram się dowiedzieć czegoś więcej o psiaku. Rozumiem, że mogłaś nie mieć innego wyjścia, ale w takiej sytuacji trzeba baaardzo intensywnie szukać mu sprawdzonego domu albo chociaż DT, w którym będzie mógł bezpiecznie na ten dom poczekać - bo, tak jak napisałam, "adoptować" może go stamtąd każdy, a wokół są wiejskie okolice i gros psów trafia do bud, na łańcuchy...

EDIT: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.291554180885428.74215.179282728779241&type=3 - to ten psiak?

Edited by koosiek
Posted

[quote name='koosiek']Postaram się dowiedzieć czegoś więcej o psiaku. Rozumiem, że mogłaś nie mieć innego wyjścia, ale w takiej sytuacji trzeba baaardzo intensywnie szukać mu sprawdzonego domu albo chociaż DT, w którym będzie mógł bezpiecznie na ten dom poczekać - bo, tak jak napisałam, "adoptować" może go stamtąd każdy, a wokół są wiejskie okolice i gros psów trafia do bud, na łańcuchy...

EDIT: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.291554180885428.74215.179282728779241&type=3 - to ten psiak?

Ad. "trzeba baaardzo intensywnie szukać..." - obawiam się, że nie mam takiej możliwości. :-(

Gdybym miała dokładniejsze informacje na jego temat, mogłabym wstawić ogłoszenie na gumtree. Ewentualnie mogę poprosić kogoś o wstawienie na inne portale, ale albo to kosztuje (np. z bazarków ogłoszeniowych) - na co mnie nie stać - albo ktoś się musi zgodzić mi pomóc, czyli dla mnie to zrobić. Po za tym, nawet nie wiem, czyj numer telefonu miałabym podać? Bo z pewnością nie swój, skoro nie mam bieżących informacji, a ponadto nigdy nie zajmowałam się szukaniem domu adopcyjnego, czy jak tam to nazwać. Może mogłabym kierować bezpośrednio do schroniska, ale to przecież nie daje gwarancji, że tak znaleziony dom będzie dobry, bo nie ma nad tym kontroli.

Bart to nie otwocki czarnutek. :shake:

Czarnutek w porównaniu z Bartem (moim zdaniem) ma jeszcze krótszy ogonek, nieco mniejsze "stopy", całkiem stojące uszy, mniej gładką sierść (jakby odrobinę dłuższą), pyszczek mniej jamniczy, a nieco bardziej jak labrador (ale ciut).

BTW - nie wiem, czy pani dyrektor schroniska albo/i wolontariuszka spełniły moją i córki prośbę, ale chciałyśmy mu podarować choć imię i zaproponowałyśmy: Amorek.

To chyba tyle...

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='koosiek']Dzięki wielkie! W tej chwili ogłoszeń najpilniej potrzebuje Demi, bo sponsor się wycofał i nie ma kasy na hotel... Tu jest jej wątek: http://www.dogomania.pl/threads/219632 - będę bardo wdzięczna jeśli możesz ją ogłosić.
Pewnie, ze ogłoszę :)
Tylko prośba, żebyś wysłała mi na maila : tekst, fotki, mail, telefon i woj. w jakim ogłaszać
Mój mail : sandraadopcje@gmail.com
Bo inaczej sie pogubie z psiakami jak nie bede miała ich na mailu.
Wpisz też w tytule maila, że psiaki od koosiek ;)

• 2 weeks later...
Posted (edited)

BARDZO BARDZO BARDZO pilnie szukam kogoś, kto mógłby podjechać na Ługi zrobić zdjęcia szczeniakowi. Psiak został znaleziony w kościele, wzięła go jakaś kobieta, która zamierzała zawieźć go do Celestynowa, w końcu awaryjnie przygarnęła go moja znajoma, ale nie da rady na dłuższą metę się nim zająć - jest starsza, mocno schorowana, a dopiero co zabrałam od niej dwa szczeniaki... Pozostałe psy gryzą malucha... Muszę szybko znaleźć mu inny DT, ale bez zdjęć będzie ciężko, a ja nie mam teraz jak podjechać do Otwocka :oops:

EDIT: już nieaktualne :) Jak tylko będę miała zdjęcia, wrzucę tutaj - a także pozostałe szczeniaki, bo ostatnio jest jakiś wysyp :shake: Bastera wrzuciłam do pierwszego postu.

Edited by koosiek
Posted

dzieki :***

jak mu zrobię wydarzenie to i tak tylko moi znajomi bd mogli je zobaczyc (fejs ma taką durną zasadę, że osoby niepełnoletnie nie mają opcji 'publiczne' ;/ )

Posted (edited)

Agmarek, grupa jest zamknięta, dla wszystkich dostępna jest ta strona: https://www.facebook.com/pages/Otwockie-Towarzystwo-Opieki-nad-Zwierz%C4%99tami/215873448478990

Victoria, jeśli nie masz nic przeciwko, zrobię event z tym tekstem z postu i porozsyłam na grupy. Tylko przydałby się jakiś nr tel.
Aha, a dzwoniliście do gminy? Jeśli nie, zadzwońcie i spytajcie, czy nie odłowili tego psa, a jeśli tak, to gdzie trafił (najprawdopodobniej do Baczyńskiego do Celestynowa, ale tam się to ciągle zmienia :/).

I tak BTW, pilnie szukam transportu z Otwocka (Ługi) na Grochów, dla tego szczeniaka z kościoła, do awaryjnego DT!

Edited by koosiek
Posted

jasne, że nie mam nic przeciwko. Wręcz przeciwnie - bardzo proszę o rozgłaszanie info o Basterku..

tel. 601-734-737

nie ma obaw, nie odłowią. To by graniczyło z cudem..
Ale i tak popytam w schronach

Posted

[quote name='Victoria']jasne, że nie mam nic przeciwko. Wręcz przeciwnie - bardzo proszę o rozgłaszanie info o Basterku..

tel. 601-734-737

nie ma obaw, nie odłowią. To by graniczyło z cudem..
Ale i tak popytam w schronach

https://www.facebook.com/events/204667072975905/
I więcej nie roześlę, bo ktoś mi się włamał na konto i mam na kilka dni zablokowane.

Ja bym jednak zadzwoniła do gminy, bo pies może trafić niekoniecznie do schroniska - ostatnio pojechały do weta do Celestynowa.

Posted

[QUOTEpilnie szukam transportu z Otwocka (Ługi) na Grochów, dla tego szczeniaka z kościoła, do awaryjnego DT][/QUOTE]
czy sprawa jeszcze aktualna ? jeśli tak proszę o info na Pw