Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marta nie ma u was strazy dla zwierzat badz TOZ? Powinnas zglosic to w jakich warunkach zyje pies, bo nie tylko szczeniaki sie tu licza owszem jest bardzo wazne zeby je uratowac ale suka tez musi zostac z tamtad zabrana, w nastepna cieczke znowu bedzie w ciazy i urodzi nastepne psy. Warunki w jakich zyje sa uragajace i powinno sie cos z tym zrobic. W jakiej miejscowosci dokladnie jest suka?

Posted

Ale zglaszajac interwencje strazy jests osoba anonimowa, nie moga powiedziec kto zglosil interwencje wlascicielowi psa. Wiec nie moga Ciebie o to oskarzyc ze to Ty zglosilas i rodzice sie nie dowiedza. Jesli sie boisz wyslij im anonimowego meila ze zdjeciami psa i warunkami w jakich zyje powinni przyjac to zgloszenie lub popros jakas zaufana osobe ktora to zglosi. Ciezko jest teraz zabrac psa do siebie do domu bo wiekszosc naszych domow jest zapsiona juz. Pozatym za DT zazwyczaj trzeba placic co miesiac na co brak funduszy niestety. A wlasciciel psa chce go oddac, zrzeknie sie prawa do psa jesli ktos by ja zabieral?

Posted

Ale oni wiedzą że to ja zgłoszę, ponieważ ,,ja tylko taka nawiedzona,, poza tym ciągle dopytuje się czy dali jesc suce bo o wodę się nie doproszę, będą dobrze wiedieli że to ja. Wiem ,że z domami jest ciężko, ale może szczeniaki znajdą DT? 2 tygodniowe to za duże na topienie, z reszta w każdym wieku nie można topić. Serce ściska bo nawet w schronisku psy mają lepiej.

Posted

Rozumiem jezeli bylaby to miejscowosc kolo Wrocławia blisko moglabym to zglosic ja... W zadnym wieku psow nie mozna topic bo to okrucienstwo wobec zwierzat tylko weterynarz moze uspic jeszcze slepy miot... Moge zrobic wydarzenie na facebooku jak chcesz moze ktos sie zainteresuje... Ja bym nie patrzyla na rodzicow ani sasiadow tylko bym zglosila... A jest schronisko u was? Wlascicielka jest gotowa odac psa?

Posted

Boże co za naród... Błagam zgłoście to gdzieś. Trzeba zrobić znowu pospolite ruszenie. Szczeniaczki piorunem znajdą domki.Trzeba je zabrać. Ja mam teraz szczeniaka na dt a właściwie to chyba na ds i po ogłoszeniach ludzie dzwonili.
Chciałam o Rabusiu napisać ,że super i że fotki będą a tu znowu dramat:((((

Posted

ewu napisał(a):
Jak nie wiedzą???????????????????????????????????

Marto jak to sąsiedzi , to może powiedz ,że chcesz pomóc psiaczkom,wiesz miło...

Posted

Ja bym to zglosila ale dziewczyna sie boi to zglosic bo jej rodzice sa znajomymi sasiadow tych od psa... Ja porobie ogloszenia i postaram sie cos wykombinowac ale to wszystko takie nie jasne... Nie wiadomo ile psow wogole jest, ile daja nam czasu na jakies dzialanie? 2 tygodniowe psy jeszcze musza byc z matka a z suka tez jest krucho.. Ja juz jestem zapsiona po same uszy wiec ja odpadam jako DT :(

Posted

ewu napisał(a):
Marto jak to sąsiedzi , to może powiedz ,że chcesz pomóc psiaczkom,wiesz miło...

No wlasnie moze to jest dobry pomysl zeby podejsc do nich psychologicznie... Moze sie zgodza poczekac i dadza im pomoc:)

Posted

Dla tych psów to już naprawdę lepsze schronisko, przynajmniej jeść dostaną, odrobaczenie, odpchlenie...a potem się zobaczy, jak są onkowate powinny domki znależć,trzeba je będzie ogłaszać, najwazniejsze to je stamtąd jak najszybciej zabrać, jak matka jest strasznie zagłodzona to nie ma co marzyć ze szczeniaki przezyją...

Posted

A może po prostu zainscenizować sytuację, że ktoś (podstawiony) przechodzi, widzi głodnego, wychudzonego psa, słyszy piski szczeniaków, więc interweniuje. Skoro nie możesz zrobić tego sama i tak boisz się o relacje rodziców z tymi sąsiadami. Niestety obawiam się jednak, że zabierzesz im ta sunię to znajdą drugiego psa i sytuacja się powtórzy.