Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I tak z innej beczki
Co myślicie o pomalowaniu pokoju na żółto do takich mebli

i pomalowaniu ściany z oknem na jakiś ciemny kolorek + szary koń?? :cool3:

wyglądałoby to mniej więcej tak

pasuje?? a może macie jakieś inne propozycje?? help, bo musze sie zdecydować do jutra :lol:

Posted

Ja to lubie żarówiaste kolory, więc do tego granatowego wybrałabym konia coś właśnie z takiej kolorystyki, no ale każdy ma inny gust:p
A mała skoczka jak zwykle przesłodka, więcej więcej proszę:loveu:

Posted (edited)

Mała skoczka złapała dzisiaj wszystkie rzuty. Co do jednego :loveu: huehuehue

Tutaj marny kawałek Lusi uczącej się wchodzenia na coś zadkiem.

Daj no mi to ciacho

A jakby wyglądały jasno fioletowe ściany, jasno żółty sufit i ten granat z koniem??

Ale dzisiaj mieliśmy przeżycia.. W nocy złamała się stara grusza i nam na dom poleciała... Przestraszyłam się okropnie..
Walnęła centralnie nad moim pokojem (łóżkiem też :lol: ). Tak się sprzestraszyłam, że nie spałam prawie do ósmej .. (walnęło przed drugą)
Rano się okazało, że drzewo zrobiło dwie dziury w ogrodzeniu i wygięło rynny i nawet kawałek dachu..
Potem pół dnia zbieranie gruszek (kilka wiaderek - babcia chodzi i wciska sąsiadom xd) i cięcie pnia... oraz ogromnej wiśni - nie chcemy kolejnych szkód:evil_lol:

Edited by Victoria
Posted (edited)

no nie gadaj ze Ci sie fryz lusiaka podoba..? xd
woow jestem w szoku . na innym forum prawie wszyscy gadali ze jest biednym skrzywdzonym pieskiem i wyglada wrecz paskudnie xp

no my sie dopiero uczymy wchodzenia doopka i na razie musze ja wsadzac czasami tylko starczy ze ja klepne w doopke i sama wlazi. moze by sie i szybciej nauczyla ale nie mam pomyslu na komende do tego. wszystki typu wejdz itp odpadaja bo mamy mase podobnych.

Dla mnie czarną magią jest nauczenie psa 'głos' ;]
Lusie jakoś nauczyłam, ale to był czysty przypadek, ale jak się wziąć za Nane nie mam zielonego pojęcia xd

ej pomoze mi ktos z tym pokojem?? xP

jutro mam malowaniee xd

Edited by Victoria
Posted

O kurcze, noto widze, nie za ciekawie mieliście, co to się teraz dzieję :shake:
Też bym pewnie nie spała..

haha taa, ale biedy pies na prawde, dlatego, że go pańcia obcięła, ehh mi tam się podoba i wiem, że jest najszczęśliwsza :) A o ile chłodniej jej w te upały ;)

Co do pokoju, hmm.. a ten koń musi być na granacie, tak? Bo piszesz o źółci, źółty fajnie wygląda z niebieskim, a fiolet np z różowym, albo można w poprzek pomalować, albo np. jedna ściana taka a druga inna. Bardzo fajny ten koń :cool3: Co do kolorów to wybieraj to co Ci się podoba i w czym będziesz się fajnie i miło czuła siedząc w pokoju.

Posted

Chyba przy jasnym fiolecie zostanie i granacie ;]

Tzn tak: chciałam jedną ścianę czarną, albo na każdej czarne cętki, ale rodzice się nie zgadzają. A że mam te meble niebieskie to z ciemnych kolorów chyba tylko granat pasuje. Postaram się wybrać taki lekko wpadający w fiolet granat, jak najciemniejszy. A koń musi być szary, bo 'mój' ukochany koń to siwek xd niestety moge na ciemny kolor tylko tą jedną jedyną sciane, więc żadne skosy kratki itp nie wchodzą w gre..
Żółty niby ładnie do niebieskiego.. ale ja przekonana nie jestem. Żółto mamy na dole i niech to będzie koniec żółtego w domu ;] stwierdziłam, że za bardzo będzie mnie wkurzal mocny żółty, a jasnego mam już dość xd
No i ten fiolet... jeśli 'granatowa' ściana będzie miała ciutke fioletu to powinno wg mnie pasować.
No i na rozjaśnienie lekko żółty sufit. Tak blado żółty, żeby wchodząc do pokoju nie rzucał się w oczy.

Kurde ale eseje o ścianach piszę :lol:
Ale ciesze się strasznie z tego malowania, bo aktualnie mam na ścianach księżniczki jeszcze z dzieciństwa.. ;/

Jej, no to miło, jak się podoba xd
serio nie spodziewałam się ;]

Posted

Victoria napisał(a):
no nie gadaj ze Ci sie fryz lusiaka podoba..? xd
woow jestem w szoku . na innym forum prawie wszyscy gadali ze jest biednym skrzywdzonym pieskiem i wyglada wrecz paskudnie xp

Oj tam ja to się nie znam ale wydaje mi się, że fryz nie najgorszy:D

Nagraj kiedyś filmik ze wszystkimi sztuczkami:cool3:

Posted

hahahahah xd

no dzisiaj się już sufit maluje (i moje kilkuletnie dzieła na ścianiach ;] ktore niestety widać na niektórych zdjęciach :lol: )
i mała zmiana planów ;p zamiast szablonu bedzie fototapeta, bo wychodzi duzo taniej niz marny szablon.. :roll:

hahah kiedyś może nakręce xd

Posted

Jeszcze tylko jedna ściana do pomalowania została :D

Jest żółty sufit, fioletowe ściany i dzisiaj ściana z oknem będzie granatowa.
Jednak konia nie będzie, tzn nie w tej formie co pokazywałam, bo zamiast szablonowego będzie fototapeta. Nie wiem jeszcze tylko czy da sie zrobić tak jak ja chce, bo mam dość niewymiarowe ściany i mało możliwy do zrealizowania pomysł na kunia.

Śpimy z Lusią u babci, gdzie nie ma dostępu do internetu. Także dopiero co dorwałam dogomanię od początku malowania... mam 3 strony subskrypcji do przeczytania ;]

Posted

Victoria napisał(a):
Śpimy z Lusią u babci, gdzie nie ma dostępu do internetu. Także dopiero co dorwałam dogomanię od początku malowania... mam 3 strony subskrypcji do przeczytania ;]

To powodzenia :eviltong:

A masz jakieś świeże zdjęcia?:cool3:

Posted

monisiaxp napisał(a):
Słodziak
:) To to ten jork?
Mi przypomina strasznie grzywacza chińskiego w tej nowej fryzurce :)

huehue xd taki był cel :D
ale teraz wygląda jeszcze inaczej, bo parę dni temu wpadłyśmy po drodze do fryca i nam pani obcięła grzywę xd
teraz jest taka standardowa grzywka papisia ;]

Aleks89 napisał(a):
Obetnij yorkowi pazury ,bo przecież aż jej się palce wyginają od tych szpon.
fajny fryz

Dziękować :D
Obcięłąm parę dni temu.
u fryzjera pani mi pokazała ile mam jej obciąć, bo wcześniej ze strachu cielam tylko jakies 3-4 mm, dlatego takie szpony miała..
I przy okazji, witamy u nas :D

Fotki chcecie?? :cool3:
a nie dam ;p nawet nie wiem gdzie w tym bajzlu jest aparat :lol:
co dopiero skaczące xd
jak ktoś do nas przyjdzie i zrobi to będą, bo u mnie nie ma czym i nie ma kto ;] Jacyś chętni?? :cool3:

Dzisiaj lusia zwiedzała wawę, przy okazji wstąpiłyśmy do rogza tylko coś przymierzyć, a wyszłyśmy z miękką czarną smyczką przepinaną, wytargowaną (nie wiem czy to dobre słowo, bo pani sama nam coraz to bardziej opuszczała cenę :lol: ) na 35 zeta ;]

Hahaha ja też niedługo będę miała nadrabiania po 12 dniach xd

Posted

A ja to nawet mam do ciebie nie tak daleko, chyba nie całe 40km;) tylko na chwile obecną u mnie też aparatu brak..

A ja chyba nie w temacie, ty też jedziesz na 12 dniowy obóz?:oops::cool3: