Klauzunka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 A ja sie bede cieszyla jak suki beda juz w domou oraz, że wszystko jest super, Telmunia grzeczna i kochana :) Quote
Klauzunka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Luczijaaaaaaaaa ! Luczijaaaaaaaaa! gdzie jesteś ???!!! :) Quote
Klauzunka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Telma pojechała do domu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzwonił Pan Arek, na razie jedzie spokojniutko i się rozgląda tylko, no ale dopiero ujechali jakieś 2 km. Quote
Satrina Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='Klauzunka']Telma pojechała do domu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzwonił Pan Arek, na razie jedzie spokojniutko i się rozgląda tylko, no ale dopiero ujechali jakieś 2 km.[/QUOTE] Aaaaaaaaa super!!!!!!! Quote
Klauzunka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Czekam na Luczije żeby coś więcej napisała, bo dzisiaj i Telma i Liza wyruszyły do nowych domków :) Quote
kora78 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 zaraz wszystko napisze. Tecka to super psiura, na pewno domowa, w aucie pieknie jezdzi, nie ziaja, nie boi sie, wskoczyla tez ochoczo. wazy 33kg!!! reszta za chwilke Quote
Klauzunka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [QUOTE]wazy 33kg!!![/QUOTE] to jest mniej więcej wielkości moich suń :) [QUOTE]reszta za chwilke [/QUOTE] nie mogę się doczekać :) Quote
Klauzunka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Właśnie dzwonił Pan Arek :) Telma cała drogę w samochodzie zachowywała się jak anioł - Pan Arek stwierdził, że chyba całe życie jeździła :) Teraz Telma obwąchuje wszystkie kąty, i turla się non stop po podłodze :) Kota po wejściu do domu nie zauważyła, ale kot przed nią nawiewa i zajmuje górne partie szafek. Raz było bliskie spotkanie w cztery oczy, kociamber parchnął na Telmę i zwiał a ta wtedy za nim. Myślę, że to się ułoży, przecież Telma nawet tam jeszcze godziny nie spędziła. Telma to taki pampuch, podobno bardzo, bardzo upasiona :evil_lol: Quote
kora78 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 no i Telma to juz zaden smutas! cieszy jej sie moda non stop! tylko w aucie zrobila sie powazna i miala takie madre spojrzenie... jak powitala swojego pana? szczekaniem troche na niego, troche na psy obok, taka ogolna zadymka. chwile byla spokojna, potem znow szczekala. glos ma zachryply. poszlismy najpierw z liza, trzeba bylo czekac, az opiekun sunie wyciagnie z kojca. gdy juz ja wyciagnal to tez ciagnela. ubralismy jej obroze i smycz i poszlismy na trawke- bo druga sunia byla w biurze i trzeba bylo czekac w kolejce do papierow. telma sika co kawalek, tez troche drapie pozniej trawe. wytarzala sie troche glowa po trawce :) uhahana wciaz :) poszlismy ja zwazyc, pozniej pan stal z nia w korytarzu. powachaly sie z liza grzecznie, ale liza cicho warknela, wiec odciagnelismy telme znow w tyl. jak liza wyszla, pan poszedl usiasc, telma cieszyla sie, nasluchiwala odglosow krzataniny w kuchni. zrobilam 2 fotki. pozniej pod autem zrobila koo, siusiu po raz enty i podchodzac do auta juz widzialam,ze zna te machine. otwierane drzwi- ona juz stoi w drzwiach. wskoczyla od razu, usiadla z tylu. i tak siedziala caly czas. pan odwiozl mnie do domu z Tecka i pojechali jescze po synka do szkoly, dopiero potem do domu,bo czas go gonil. dzis kapiel i czesanie, jutro wet kontrolnie. Quote
Klauzunka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [QUOTE]telma sika co kawalek, tez troche drapie pozniej trawe. [/QUOTE] znaczy teren, pewnie na wstępie wykarczuje Panu Arkowi ogródek, bo Telmunia własny ogródeczek ma :loveu: Quote
kora78 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 tak, wykarczuje, ale liza byla w tym gorsza, znaczy lepsza, znaczy.... sumienniejsza. ona wykarczuje tam swoj las ;P o kotach nie napisalam- przeszlismy na wstepie kolo kociarni, jeden kot byl pod sama krata. telma ogon w gore-wciaz go tak nosi, jak strune doslownie! haha siersc zjezona i stoi chwile, patrza sobie w oczy, ona mysli. raz szczeknela. i poszla wachac sobie chodniczek :D super! Quote
Klauzunka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [QUOTE]haha siersc zjezona i stoi chwile, patrza sobie w oczy, ona mysli. raz szczeknela. i poszla wachac sobie chodniczek :-D super! [/QUOTE] musi być dobrze :) wieczorkiem zadzwonię jeszcze do Pana Arka, muszę się trochę pilnować z tymi telefonami do ds-ów, żeby ludzie masowo numerów nie zaczęli zmieniać, bo ja to lubię se pogadać:evil_lol: Quote
kora78 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 on sam chcial do ciebie dzwonic, jak ja zerknelam na tel, a tam kilka polaczen od Ciebie ;) Quote
Klauzunka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [QUOTE]on sam chcial do ciebie dzwonic, jak ja zerknelam na tel, a tam kilka polaczen od Ciebie ;-)[/QUOTE] no bo wiesz ja .... na punkcie Telmy to totalnego świra dostałam i już wyrobić nie mogłam, dlatego tak Ci nawalałam telefonem:diabloti: A Pan Arek dzwonił już do mnie dwa razy ma litość nad świruskami :evil_lol: Quote
Monisiaczek Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Wooow! Ale super :multi: A zapodacie jakieś fotki z nowego domku? Mogę już przekablować na forum, że Telcia ma swoich ludków? Już nakablowałam :eviltong: Przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać :) Quote
Klauzunka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [QUOTE]Mogę już przekablować na forum, że Telcia ma swoich ludków?[/QUOTE] oczywiście, mieszka we Wrocławiu i ma swój własny ogródek :) Quote
Klauzunka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [QUOTE]A zapodacie jakieś fotki z nowego domku?[/QUOTE] będą :) na bank wproszę się do nowych właścicieli Telmy, tylko jeszcze nie teraz :evil_lol: Quote
Telka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 :multi:[quote name='Klauzunka']oczywiście, mieszka we Wrocławiu i ma swój własny ogródek :)[/QUOTE] Hau Hau to ja, Telcia .......... Jestem już po kąpieli, po czesaniu, a właściwie jakim czesaniu ????? Czesać raczej się nie lubię !!! :) Ogródka jeszcze nie przeorałam, ale wszystko w swoim czasie :). P.s. Pozdrawiam Wszystkich: A R E K !! Czy ktoś może podpowiedzieć, dlaczego Telma po przyjeździe do Wrocławia drapie się po uszach? ( uszy Telci są są dość ciepłe):shake: Quote
Klauzunka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Hej ! Witamy :) Jak znam życie może mieć w tych uszach syf i to jest powodem. Miałam dzwonić i to powiedzieć po tym jak usłyszałam, że ociera się głową o podłogę. Na bank są brudne, może drożdżaki. Musicie ją najpierw odrobaczyć, tabletki można kupić tylko u weta i niech od razu zobaczy jej uszy i pokaże jak je wyczyścić. To jest przypadłość 99% psów w schroniskach. Zła dieta, wystarczy, że pies czegoś nie toleruje w pożywieniu i pierwsze co psu lecą uszy. A to, że ciepłe to od pocierania=drapania. Quote
kora78 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 tak, zdarza sie, ze psy od nas ze schronu maja grzybice w uszach. surolan za 30zl, zakrapianie i po klopocie. witamy Tećkę ;) Quote
kora78 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 a jak w ogole sunka w domu? jak do dzieci, jak do kota? klauza, zmien tytul :D Quote
Telka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='Klauzunka']oczywiście, mieszka we Wrocławiu i ma swój własny ogródek :)[/QUOTE] [quote name='kora78']a jak w ogole sunka w domu? jak do dzieci, jak do kota? klauza, zmien tytul :D[/QUOTE] Dzieci ok. Kotecek jeszcze cały.:crazyeye: Telcia ciągle tylko siu siu i koo robi! Na szczęście nie będę musiał nawozu kupować do trawnika. Niedługo mchu na kostce koło domu nie będzie, bo tylko brama ogródek........brama, ogródek. Może z tego pączusia coś jeszcze będzie. Widać, że spragniona ruchu.:roll: Jutro idziemy do weta, może coś zaradzi. Quote
Klauzunka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [QUOTE]Telcia ciągle tylko siu siu i koo robi![/QUOTE] ciężko pisać, bo to pierwszy dzień. Ona jeszcze zestresowana. Nowe miejsce, ponad godzinna podróż. Wszystko dla niej nowe. Jak nawet ma biegunkę to zjawisko standardowe po schronisku. Kilka dni 3-4 i wszystko powinno się unormować. Quote
kizimizi Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Witamy Telme na watku. SUczka zostaje z tym imieniem? Kurde Kora ty to jak dyspozytorka na poczcie jestes zcasem, wydajesz tylko te psy i wydajesz i to hurtowo ostatnimi czasem :D Quote
Monisiaczek Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='Telka']Telcia ciągle tylko siu siu i koo robi![/QUOTE] Nie przejmuj się, to stres pewnie. Moja miała tak samo - sikała co parę kroków. Myśleliśmy, że może coś z pęcherzem albo nerkami, ale to raczej ze stresu było, bo już tak nie robi :) Z uszyskami koniecznie do weta - niech zrobi profesjonalną toaletę uszu, pewnie jakiś antybiotyk też poda :) Będzie dobrze :) A jakieś fotki z nowego domku będą? Quote
Recommended Posts