Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Telma pojechała do domu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzwonił Pan Arek, na razie jedzie spokojniutko i się rozgląda tylko, no ale dopiero ujechali jakieś 2 km.

Posted

[quote name='Klauzunka']Telma pojechała do domu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzwonił Pan Arek, na razie jedzie spokojniutko i się rozgląda tylko, no ale dopiero ujechali jakieś 2 km.[/QUOTE]
Aaaaaaaaa super!!!!!!!

Posted

Właśnie dzwonił Pan Arek :)
Telma cała drogę w samochodzie zachowywała się jak anioł - Pan Arek stwierdził, że chyba całe życie jeździła :) Teraz Telma obwąchuje wszystkie kąty, i turla się non stop po podłodze :) Kota po wejściu do domu nie zauważyła, ale kot przed nią nawiewa i zajmuje górne partie szafek. Raz było bliskie spotkanie w cztery oczy, kociamber parchnął na Telmę i zwiał a ta wtedy za nim. Myślę, że to się ułoży, przecież Telma nawet tam jeszcze godziny nie spędziła.
Telma to taki pampuch, podobno bardzo, bardzo upasiona :evil_lol:

Posted

no i Telma to juz zaden smutas! cieszy jej sie moda non stop! tylko w aucie zrobila sie powazna i miala takie madre spojrzenie...

jak powitala swojego pana? szczekaniem troche na niego, troche na psy obok, taka ogolna zadymka. chwile byla spokojna, potem znow szczekala. glos ma zachryply.
poszlismy najpierw z liza, trzeba bylo czekac, az opiekun sunie wyciagnie z kojca.
gdy juz ja wyciagnal to tez ciagnela. ubralismy jej obroze i smycz i poszlismy na trawke- bo druga sunia byla w biurze i trzeba bylo czekac w kolejce do papierow.
telma sika co kawalek, tez troche drapie pozniej trawe. wytarzala sie troche glowa po trawce :)
uhahana wciaz :)
poszlismy ja zwazyc, pozniej pan stal z nia w korytarzu. powachaly sie z liza grzecznie, ale liza cicho warknela, wiec odciagnelismy telme znow w tyl.
jak liza wyszla, pan poszedl usiasc, telma cieszyla sie, nasluchiwala odglosow krzataniny w kuchni. zrobilam 2 fotki.
pozniej pod autem zrobila koo, siusiu po raz enty i podchodzac do auta juz widzialam,ze zna te machine. otwierane drzwi- ona juz stoi w drzwiach. wskoczyla od razu, usiadla z tylu. i tak siedziala caly czas.
pan odwiozl mnie do domu z Tecka i pojechali jescze po synka do szkoly, dopiero potem do domu,bo czas go gonil.
dzis kapiel i czesanie, jutro wet kontrolnie.

Posted

[QUOTE]telma sika co kawalek, tez troche drapie pozniej trawe. [/QUOTE]

znaczy teren, pewnie na wstępie wykarczuje Panu Arkowi ogródek, bo Telmunia własny ogródeczek ma :loveu:

Posted

tak, wykarczuje, ale liza byla w tym gorsza, znaczy lepsza, znaczy.... sumienniejsza. ona wykarczuje tam swoj las ;P
o kotach nie napisalam- przeszlismy na wstepie kolo kociarni, jeden kot byl pod sama krata. telma ogon w gore-wciaz go tak nosi, jak strune doslownie! haha siersc zjezona i stoi chwile, patrza sobie w oczy, ona mysli. raz szczeknela. i poszla wachac sobie chodniczek :D
super!

Posted

[QUOTE]haha siersc zjezona i stoi chwile, patrza sobie w oczy, ona mysli. raz szczeknela. i poszla wachac sobie chodniczek :-D
super! [/QUOTE]
musi być dobrze :) wieczorkiem zadzwonię jeszcze do Pana Arka, muszę się trochę pilnować z tymi telefonami do ds-ów, żeby ludzie masowo numerów nie zaczęli zmieniać, bo ja to lubię se pogadać:evil_lol:

Posted

[QUOTE]on sam chcial do ciebie dzwonic, jak ja zerknelam na tel, a tam kilka polaczen od Ciebie ;-)[/QUOTE]
no bo wiesz ja .... na punkcie Telmy to totalnego świra dostałam i już wyrobić nie mogłam, dlatego tak Ci nawalałam telefonem:diabloti:
A Pan Arek dzwonił już do mnie dwa razy ma litość nad świruskami :evil_lol:

Posted

Wooow! Ale super :multi: A zapodacie jakieś fotki z nowego domku?
Mogę już przekablować na forum, że Telcia ma swoich ludków?

Już nakablowałam :eviltong: Przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać :)

Posted

:multi:[quote name='Klauzunka']oczywiście, mieszka we Wrocławiu i ma swój własny ogródek :)[/QUOTE]

Hau Hau to ja, Telcia .......... Jestem już po kąpieli, po czesaniu, a właściwie jakim czesaniu ????? Czesać raczej się nie lubię !!! :) Ogródka jeszcze nie przeorałam, ale wszystko w swoim czasie :).

P.s.
Pozdrawiam Wszystkich: A R E K !!

Czy ktoś może podpowiedzieć, dlaczego Telma po przyjeździe do Wrocławia drapie się po uszach? ( uszy Telci są są dość ciepłe):shake:

Posted

Hej ! Witamy :)
Jak znam życie może mieć w tych uszach syf i to jest powodem. Miałam dzwonić i to powiedzieć po tym jak usłyszałam, że ociera się głową o podłogę. Na bank są brudne, może drożdżaki. Musicie ją najpierw odrobaczyć, tabletki można kupić tylko u weta i niech od razu zobaczy jej uszy i pokaże jak je wyczyścić. To jest przypadłość 99% psów w schroniskach. Zła dieta, wystarczy, że pies czegoś nie toleruje w pożywieniu i pierwsze co psu lecą uszy.

A to, że ciepłe to od pocierania=drapania.

Posted

[quote name='Klauzunka']oczywiście, mieszka we Wrocławiu i ma swój własny ogródek :)[/QUOTE]

[quote name='kora78']a jak w ogole sunka w domu? jak do dzieci, jak do kota?

klauza, zmien tytul :D[/QUOTE]

Dzieci ok. Kotecek jeszcze cały.:crazyeye:
Telcia ciągle tylko siu siu i koo robi! Na szczęście nie będę musiał nawozu kupować do trawnika. Niedługo mchu na kostce koło domu nie będzie, bo tylko brama ogródek........brama, ogródek. Może z tego pączusia coś jeszcze będzie. Widać, że spragniona ruchu.:roll:

Jutro idziemy do weta, może coś zaradzi.

Posted

[QUOTE]Telcia ciągle tylko siu siu i koo robi![/QUOTE]

ciężko pisać, bo to pierwszy dzień. Ona jeszcze zestresowana. Nowe miejsce, ponad godzinna podróż. Wszystko dla niej nowe. Jak nawet ma biegunkę to zjawisko standardowe po schronisku. Kilka dni 3-4 i wszystko powinno się unormować.

Posted

Witamy Telme na watku.
SUczka zostaje z tym imieniem?

Kurde Kora ty to jak dyspozytorka na poczcie jestes zcasem, wydajesz tylko te psy i wydajesz i to hurtowo ostatnimi czasem :D

Posted

[quote name='Telka']Telcia ciągle tylko siu siu i koo robi![/QUOTE]

Nie przejmuj się, to stres pewnie. Moja miała tak samo - sikała co parę kroków. Myśleliśmy, że może coś z pęcherzem albo nerkami, ale to raczej ze stresu było, bo już tak nie robi :)
Z uszyskami koniecznie do weta - niech zrobi profesjonalną toaletę uszu, pewnie jakiś antybiotyk też poda :) Będzie dobrze :)
A jakieś fotki z nowego domku będą?