Klauzunka Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Tak ją ochrzciłam, bo do niedawna nie miała nawet imienia. Dziś poza imieniem nadal nie ma nic. Telma w schronisku jest od kwietnia 2011r. Sunia ma dopiero 3 lata - młodziutka, grubiutka, wielkości do kolana i smutna :( A to taka kochana psina - reaguje na wołanie, nie jest agresywna, jest taka miziasta. Podchodzi do krat....chociaż nieraz ma takie dni, że w ogóle na widok człowieka nie reaguje:( Telma nie jest wysterylizowana. tekst do ogłoszeń: [FONT=Arial, sans-serif]Jest takie miejsce, gdzie nie ma już słońca, gdzie nawet najmniejszy promyk radości w końcu zmienia się w smutek ... gdzie ciemność zawsze przysłoni światło a każdy oddech niesie gorycz tęsknoty... Jest takie miejsce gdzie nie dochodzi już miłość i wiara w lepsze jutro... ... jest takie miejsce gdzie nie ma już wiary w żadne jutro .... [/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]To miejsce to schronisko dla zwierząt - przepełnione, brudne, gdzie każdy z pensjonariuszy marzy o swoim człowieku i innym, lepszym miejsce na tym świecie.[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]Takie marzenia ma też Telma, młoda sunia, skrzywdzona przez los i człowieka. Telma jest 2-3 letnią suczką. Jest bardzo łagodna, spokojna. Suczka bardzo ale to bardzo garnie się do człowieka. Wciąż merda ogonkiem i dopomina o głaskanie. Jest przyjacielska, radosna i ufna. Telma obecnie przebywa w schronisku niedaleko Wrocławia (70 km od Wrocławia) [/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]"Ratując jednego psa, nie zmienimy świata...ale świat zmieni się dla tego jednego psa.[/FONT][FONT=Arial, sans-serif] "[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]kontakt w sprawie adopcji: Lucyna 668 836 964 mailowo lucyna1981@wp.pl [/FONT] ogłoszenia od Kizi: http://wroclaw.gumtree.pl/c-ViewAd?A...wmid=332159690 czeka na akceptacje: http://www.adopcje.org/panel-adopcje-main.html http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa...3184,Lw==.html http://www.morusek.pl/ogloszenie/820...adzieje-Telmy/ i jeszcze na starym, niezawodnym http://www.adopcjepsow.org//animalin...e406fce3395bef Zdjęcia Telmy - posty: 2, 3, 70, 71, 72, 74 Quote
kora78 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 ale tytul, padlam :) juz 2 tel o sunie! 1. wizyta sie ogarnia, wroclaw, mlode malzenstwo 2. pan mysli. dzieci 8mcy i 3,5roku. mieszkanie 50m. karlowice.- polecilam tez bostona. ale to male baby to sie boje w sumie psa ze schronu dawac... Quote
alekcuk Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 ależ labradorza piękność.... takie smutne oczka ma :( Quote
Klauzunka Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 trzeba zrobić wizytę i tu i tu, jeśli oczywiście na Karłowicach się namyślą. Ja mieszkam na Karłowicach. Quote
kora78 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Agucha, musisz jechac na Gaj, bo tam moze byc dopiero w piatek. Quote
Klauzunka Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 Agucha, musisz jechac na Gaj, bo tam moze byc dopiero w piatek. na skrzydłach tam polecę :angel::angel::angel: Quote
Klauzunka Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 alekcuk mi też ona przypomina labka, przynajmniej z pysia. Dobrze, że to napisałaś bo ja tak kocham tą rasę, że na siłę mogę doszukiwać się podobieństw. Kora i Kizi poświadczą, że na ich wątku ogólnym ja się na Telmę uwzięłam:loveu: Quote
kora78 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 dobra, klauza to robisz wizyte? slac ci nr tel? teraz juz za pozno, by dzwonic. mozesz ostatecznie sms wyslac przepraszajacy i krygujacy sie, umowic sie na niebawem. Quote
Klauzunka Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 dobra, klauza to robisz wizyte? slac ci nr tel? nie z pomocą jasnowidza jakoś powinnam tam trafić :) wysyłaj, już nawet na smsy trochę późno, jutro rano tam dryndnę. Quote
Klauzunka Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 trafiłam i ja tutaj serdecznie witamy :) ale tytul, padlam :smile: zły, nie podoba Ci się? Quote
kora78 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 podoba, podoba. ale taki nietypowy, rozbroil mnie! Quote
Klauzunka Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 podoba, podoba. ale taki nietypowy, rozbroil mnie! bo Telma jest rozbrajająca :iloveyou: Rozmawiałam z Panią zainteresowaną Telmą - odniosłam bardzo miłe wrażenie. Wizyta umówiona na jutro na 17.00 Quote
kora78 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 to siedzimy jak na szpilkach :) ale nie tylko do jutra, tylko do samego nawet przyjazdu do schronu-jesli wizyta bedzie na tak, a sadze, ze bedzie. zeby panstwo ja wzieli, a nie wyszli z pustymi rekami :( Quote
Klauzunka Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 to siedzimy jak na szpilkach :smile: tak :) no zobaczymy, dosłałam jeszcze Pani zdjęcia Telmy. Mi się wydaje, że przyjechać przyjadą tylko, żeby nie było takiej sytuacji jak z Lizą :( No ale nie martwię się na zapas. Myślimy pozytywnie - bo myśli się materializują :) Quote
NikaEla Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Nie wiem jak było z Lizą, ale też miałam panią, która pojechała po jednego a wyszła z innym. Poczekamy zobaczymy (a później będę miała kontrolę, bo osiedla nie takie duże ;) ) Quote
Klauzunka Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Nie wiem jak było z Lizą, ale też miałam panią, która pojechała po jednego a wyszła z innymLiza szczekała na pana (pan się oparł o kratę boksu i patrzył na nią), który przyjechał z niedoszłą jej opiekunką. To tak w telegraficznym skrócie. (a później będę miała kontrolę, bo osiedla nie takie duże ;-) ) Jak Państwo wezmą Telmę to może będziecie się spotykać na spacerkach :) Quote
kora78 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 no, po lize pzyjechali, ale jej nie wzieli, ani zadnego innego psa, bo sie wystraszali tego atakowania lizy, ktora miala do tego pelne prawo przeciez. a mirek? przyjechali po mirka, a wyszli ze szczeniakiem pod pacha. dlatego wole jezdzic juz z ludzmi Quote
Klauzunka Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 dlatego wole jezdzic juz z ludzmipoza tym Ty znasz psy i nawet jeśli zdecyduje się ktoś nie na tego, po którego przyjechał to znając ludzi i psa możesz zawsze coś doradzić. Quote
kora78 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 no wlasnie. dobrac odpowiednio, ale zeby biedak jakis mial szczescie :) a nie szczeniak, ktorego i tak walbrzych lyknie, nie musi jechac het het gdzies. Quote
bros Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 jestem i ja :) zapisuję sobie sunie, oj moglaby zostać naszą sąsiadeczką :) taka kochańska minka smutna - sunieczko znajdziemy Tobie domek :) Quote
Glorien Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 I ja witam na wątku ślicznotki :) ale mam nadzieję że trafiłam na szczęśliwe zakończenie jej schroniskowej historii :cool3: Klauzunka napisał(a):alekcuk mi też ona przypomina labka, przynajmniej z pysia. Dobrze, że to napisałaś bo ja tak kocham tą rasę, że na siłę mogę doszukiwać się podobieństw. hehe to tak jak ja, wystarczy że ma czarny pyszczek i dla mnie lab jak się patrzy :evil_lol: Quote
Recommended Posts