Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak ją ochrzciłam, bo do niedawna nie miała nawet imienia.
Dziś poza imieniem nadal nie ma nic.

Telma w schronisku jest od kwietnia 2011r. Sunia ma dopiero 3 lata - młodziutka, grubiutka, wielkości do kolana i smutna :(
A to taka kochana psina - reaguje na wołanie, nie jest agresywna, jest taka miziasta. Podchodzi do krat....chociaż nieraz ma takie dni, że w ogóle na widok człowieka nie reaguje:( Telma nie jest wysterylizowana.

tekst do ogłoszeń:

[FONT=Arial, sans-serif]Jest takie miejsce, gdzie nie ma już słońca, gdzie nawet najmniejszy promyk radości w końcu zmienia się w smutek ...
gdzie ciemność zawsze przysłoni światło a każdy oddech niesie gorycz tęsknoty...
Jest takie miejsce gdzie nie dochodzi już miłość i wiara w lepsze jutro...
... jest takie miejsce gdzie nie ma już wiary w żadne jutro ....
[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]To miejsce to schronisko dla zwierząt - przepełnione, brudne, gdzie każdy z pensjonariuszy marzy o swoim człowieku i innym, lepszym miejsce na tym świecie.[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Takie marzenia ma też Telma, młoda sunia, skrzywdzona przez los i człowieka.
Telma
jest 2-3 letnią suczką. Jest bardzo łagodna, spokojna. Suczka bardzo ale to bardzo garnie się do człowieka. Wciąż merda ogonkiem i dopomina o głaskanie. Jest przyjacielska, radosna i ufna.
Telma obecnie przebywa w schronisku niedaleko Wrocławia (70 km od Wrocławia)
[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]"Ratując jednego psa, nie zmienimy świata...ale świat zmieni się dla tego jednego psa.[/FONT][FONT=Arial, sans-serif] "[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]kontakt w sprawie adopcji: Lucyna 668 836 964
mailowo lucyna1981@wp.pl [/FONT]

ogłoszenia od Kizi:

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale tytul, padlam :)

juz 2 tel o sunie!

1. wizyta sie ogarnia, wroclaw, mlode malzenstwo
2. pan mysli. dzieci 8mcy i 3,5roku. mieszkanie 50m. karlowice.- polecilam tez bostona. ale to male baby to sie boje w sumie psa ze schronu dawac...

Posted

alekcuk mi też ona przypomina labka, przynajmniej z pysia.
Dobrze, że to napisałaś bo ja tak kocham tą rasę, że na siłę mogę doszukiwać się podobieństw.
Kora i Kizi poświadczą, że na ich wątku ogólnym ja się na Telmę uwzięłam:loveu:

Posted

podoba, podoba. ale taki nietypowy, rozbroil mnie!

bo Telma jest rozbrajająca :iloveyou:

Rozmawiałam z Panią zainteresowaną Telmą - odniosłam bardzo miłe wrażenie.
Wizyta umówiona na jutro na 17.00

Posted

to siedzimy jak na szpilkach :) ale nie tylko do jutra, tylko do samego nawet przyjazdu do schronu-jesli wizyta bedzie na tak, a sadze, ze bedzie. zeby panstwo ja wzieli, a nie wyszli z pustymi rekami :(

Posted

to siedzimy jak na szpilkach :smile:

tak :)

no zobaczymy, dosłałam jeszcze Pani zdjęcia Telmy. Mi się wydaje, że przyjechać przyjadą tylko, żeby nie było takiej sytuacji jak z Lizą :( No ale nie martwię się na zapas.
Myślimy pozytywnie - bo myśli się materializują :)

Posted

Nie wiem jak było z Lizą, ale też miałam panią, która pojechała po jednego a wyszła z innym.
Poczekamy zobaczymy
(a później będę miała kontrolę, bo osiedla nie takie duże ;) )

Posted

Nie wiem jak było z Lizą, ale też miałam panią, która pojechała po jednego a wyszła z innym
Liza szczekała na pana (pan się oparł o kratę boksu i patrzył na nią), który przyjechał z niedoszłą jej opiekunką. To tak w telegraficznym skrócie.

(a później będę miała kontrolę, bo osiedla nie takie duże ;-) )
Jak Państwo wezmą Telmę to może będziecie się spotykać na spacerkach :)

Posted

no, po lize pzyjechali, ale jej nie wzieli, ani zadnego innego psa, bo sie wystraszali tego atakowania lizy, ktora miala do tego pelne prawo przeciez.
a mirek? przyjechali po mirka, a wyszli ze szczeniakiem pod pacha.

dlatego wole jezdzic juz z ludzmi

Posted

I ja witam na wątku ślicznotki :) ale mam nadzieję że trafiłam na szczęśliwe zakończenie jej schroniskowej historii :cool3:

Klauzunka napisał(a):
alekcuk mi też ona przypomina labka, przynajmniej z pysia.
Dobrze, że to napisałaś bo ja tak kocham tą rasę, że na siłę mogę doszukiwać się podobieństw.

hehe to tak jak ja, wystarczy że ma czarny pyszczek i dla mnie lab jak się patrzy :evil_lol: